Unilever « Terug naar discussie overzicht

Koersdoelendraadje

785 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Rob 74
0
[quote alias=Nieuws-Gierig id=9801684 date=201701031215]
het is zeker rustig op dit forum.
Unilever is niet hot genoeg zeker.
ik kan toch weinig nieuws/info vinden over Unilever.
op dit forum heeft de ene specialist het over een koersdoel van 44 en een ander heeft het over 36 .
kan ik ook weinig mee.
hoogte van de dividend is ook niet spectaculair , rond de 3%
gaat wel vroeg in het jaar uitkeren , februari (1/4)

Das wel het mooiste vier keer per jaar dividend uitkering gewoon in portefeuille houden deze gaat dit jaar naar de €24,00
Nieuws-Gierig
0
42 bedoel je , mag ik hopen....
en waar baseer je dat op ?
ik kan geen positief of negatief nieuws vinden over unilever
[verwijderd]
0
Door de aandacht voor Nestle van Fintessa vanmorgen in BC, kwam mijn focus toch weer op Unilever te liggen. De koers beweegt al enige weken zijwaarts. Aangezien ik voor deze sector wel kansen zie, als de markt door Trump flink gaat schommelen, stap ik komende week weer in, alsmede in Danone. Wil geen valutarisico, maar wel mondiaal fonds hebben. Dan is Unlilever een prima keus, lijkt me.
En dan maar aandelen want calls vind ik te link, ook al neem je ze op lange termijn.
Samen met KPN, Sligro, Wereldhave vormt Unilever en ook Danone dan het "defensieve" gedeelte van mijn portefeuille.
Jullie nog ideeën over andere defensieve, in euro's genoteerde aandelen?
[verwijderd]
0
@Alrob Ik zal eens proberen om iets meer te kijken of je spreiding optimaal is. Zodat ze niet allemaal ze niet allemaal in dezelfde vijver zitten te vissen.

Wellicht dat Bayer interessant is voor je, lijkt me in ieder geval koopwaardig na de overname en heeft goede groeivooruitzichten. Koers is nog 40 euro van alltime high en bied goed dividend.

Denk wel dat je je mogelijkheden wel echt beperkt als je geen valuta risico wil hebben; je kunt het overigens ook wel afdekken. Maar dit kan zowel in je voordeel als in je nadeel werken. Ga hier nu niet al te veel op in omdat ik niet offtopic wil raken.

[verwijderd]
0
Inderdaad Ronnie, Bayer is een interessant aandeel. Vorig jaar begon in januari een flinke stijging tot 145 euro ongeveer in april.
Bayer heeft n echter ook in vrij korte tijd een stijging van ongeveer 20 euro achter de rug.
Kijk derhalve voorlopig eerst even aan hoe de koers verder gaat de komende weken, nu Trump onrust gaat stoken.
Bedankt voor je reactie.
voda
0
Beursblik: Barclays haalt Unilever van kooplijst

Koersdoel naar 41,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het advies voor Unilever verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen en het koersdoel daarbij neerwaarts bijgesteld van 45,00 naar 41,00 euro.

Het vierde kwartaal van 2016 leverde Unilever volgens schattingen van de analisten van de Britse bank een onderliggende omzetgroei op van 2,9 procent, waar dit een kwartaal eerder nog 3,2 procent was. Deze groei was vooral te danken aan hogere prijzen en niet zo zeer aan meer volume. Barclays rekent op een bijdrage aan de groei van 2,4 procentpunt door prijzen en 0,4 procentpunt uit volumes.

In het derde kwartaal stegen de prijzen bij de Brits-Nederlandse onderneming nog met 3,6 procent, terwijl de volumes met 0,4 procent daalden.

In heel 2016 steeg de marge van Unilever volgens Barclays met 0,4 procentpunt.

Voor 2017 denken de analisten dat Unilever zal aangeven opnieuw harder te zullen groeien dan de markt. Misschien, zo stelden de marktvorsers, geeft Unilever zelfs aan te mikken op een groei van meer dan 4 procent. De verwachting voor de margegroei zal volgens de analisten tussen de 0,3 en 0,4 procentpunt liggen, denkt Barclays.

Op een rood Damrak leverde het aandeel Unilever maandag 1,2 procent in op 38,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Kwestie Unilever: Wanneer koop je het aandeel
Geplaatst door Eddy Schekman | 25 januari 2017 Tips
Unilever publiceert morgen de cijfers over 2016.
Het aandeel noteert 39,03 euro ofwel 22,6 keer de winst bij een gemiddelde waardering voor de industrie van 60 en 40 voor de sector. De bèta bedraagt 0,81 en daarmee is het aandeel een mooie hedge in een lastige of gevaarlijke aandelenmarkt.
De vraag bij Unilever is niet of het een goed of slecht aandeel is – dat staat buiten kijf – maar wanneer je een longpositie opbouwt. De licht dalende trend voor het aandeel is geen uitnodiging voor haussiers. Het aandeel staat vrijwel even ver van de boven- als de ondergrens van de bandbreedte, zowel op dag- als op weekbasis.
Begin maart hoeft statistisch pas een kentering van de trend te worden verwacht, zodat bij een positieve reactie op de cijfers het beste out-of-the-money calls kunnen worden geschreven.
[verwijderd]
0
Voda, wanneer begin je een draadje "Unilever 1e kwartaal 2017"? En plaats dan svp de naam Unilever erbij (ipv koersdoelendraadje, want dan is het moeilijk zoeken/vinden)
voda
0
quote:

Floryn schreef op 25 januari 2017 09:43:

Voda, wanneer begin je een draadje "Unilever 1e kwartaal 2017"? En plaats dan svp de naam Unilever erbij (ipv koersdoelendraadje, want dan is het moeilijk zoeken/vinden)
Eerst maar het 4e kwartaal 2016 afwerken? Right? Over 3 maanden dan 1e kwartaal 2017. :-)
[verwijderd]
0
Unilever is aan de beurt! De cijfers komen er aan en het ligt er best aardig bij als je de lange termijn bril op hebt. Beleggers hebben fiducie in dit aandeel gehouden in de afgelopen jaren al moet gezegd worden dat het niet opschiet en dat het vertrouwen wel een boost nodig heeft. En snel ook. Door de cijfers dan misschien?

uni lang: De positieve ondertoon in het lange termijn beeld dat getoond wordt door de trend is vooral te danken aan prestaties van het aandeel in de voorgaande jaren. Er is geen animo te ontdekken dat wijst op haast maar toch de waarde van het aandeel wordt ook erkend. Dips worden gekocht hetgeen een goed idee is zolang de koersen boven de 35 noteren. De RSI bevestigt dit huidige neutrale beeld in de lange termijn trend door ook weer recent niet OS te worden. Het is wel tijd om nieuwe hoogte punten op te zoeken om nog interessant te zijn voor beleggers die nieuwe uitdagingen zoeken met direct resultaat. We zoomen in in het oranje blok om de kortere horizons te belichten. Er moet echt wat positiefs komen dat niet in de verwachting zit. Anders dreigt de teleurstelling in Unilever. Voor korter gefocusten dan pensioenbeleggers is dit namelijk slappe hap. Het herstel dat we hebben beleefd na november 2016 is niet genoeg geweest om er goed bij te kunnen liggen. Zeker in relatie tot de AEX als ook de Engelse beurs is het een achterblijvertje dat nog issues heeft.

uni kort: De huidige stand heeft namelijk niet meer dan een 50% retracement betekend en koersen hebben een NR gevormd ( rode boogjes) die een waarschuwing afgeeft. Zolang de koersen 40 niet overstijgen blijft het gevaar dat dit een lagere top zal worden bestaan. Bij een neerwaartse koersbeweging komt 36 in beeld dat nog enige steun biedt maar dat is maar tijdelijk. Bij een lagere top die vorm krijgt onder 38 is het mis en moeten we gaan vrezen voor een aantasting van de trend in de vorige grafiek.

Samenvattend, als ik nu een positie zou moeten hebben, is het niet anders dan short met een stop loss op 41. Langere termijn beleggers kijken het nog even aan en komen pas in actie boven 42 of onder 36. Er moet heel wat positiefs uitkomen wil dit beeld veranderen na morgen. We gaan het zien, succes.

Tradeidee.nl, Gökhan Erem
[verwijderd]
0
Unilever verwacht moeizame start van het jaar
DFT, 26 jan.2017
Unilever heeft de groei van zijn verkopen afgelopen maanden zien afzwakken en verwacht een moeizaam begin van 2017. Gedurende het jaar zal de groei wel weer aantrekken, voorspelde de voedings- en verzorgingsmiddelenproducent donderdag.
Unilever wist zijn verkopen vorig kwartaal met 2,2 procent op te voeren. Daarmee lag de vooruitgang aanzienlijk lager dan in de voorgaande maanden. In heel 2016 gingen de verkopen met 3,7 procent vooruit.
Vooral in Brazilië en India heeft Unilever het zwaar. In Brazilië kampt het concern met de aanhoudende economische crisis, terwijl in India het ongeldig verklaren van veelgebruikte bankbiljetten voor grote problemen zorgt. Unilever deed het in beide landen echter beter dan concurrenten, stelde financieel directeur Graeme Pitkethly in een toelichting.
Ook dit jaar verwacht Unilever betere resultaten te kunnen boeken dan het gemiddelde in de markt. Dat moet uiteindelijk leiden tot een toename van de verkopen met 3 tot 5 procent, stelde Pitkethly. De winstgevendheid van het bedrijf neemt daarbij verder toe, voorspelde hij.
Het moederbedrijf van merken als Ola, Dove, Knorr en Axe boekte vorig jaar in totaal een omzet van 52,7 miljard euro. Dat was 1 procent minder dan in 2015. De nettowinst van het concern steeg met 5,5 procent naar 5,5 miljard euro. De operationele winst verbeterde met bijna 4 procent naar 7,8 miljard euro.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Roofer schreef op 26 januari 2017 09:22:

Flinke tik. Een stijging van de winst met 5,5% is ook wel heel kut natuurlijk.
Ach, gewoon een trucje om zo cheap mogelijk dividend te schrapen.
[verwijderd]
0
mss vergelijkbaar met Philips. Dat aandeel ging na de cijfers ook fors omlaag en is nu weer aan het terugkomen.
Rindex
0
Sorry, maar hoe dom kun je zijn als een groot gedeelte van je valuta in een land als India ongeldig wordt verklaard? Hier zitten toch top juristen dicht bij het vuur. Wie is hiervoor verantwoordelijk?
buy&hold-style
0
quote:

Rindex schreef op 26 januari 2017 10:28:

Sorry, maar hoe dom kun je zijn als een groot gedeelte van je valuta in een land als India ongeldig wordt verklaard? Hier zitten toch top juristen dicht bij het vuur. Wie is hiervoor verantwoordelijk?
Narendra Modi
Rindex
0
quote:

buy&hold-style schreef op 26 januari 2017 10:36:

[...]

Narendra Modi
Dat is de minister president van India. Ik bedoel een verantwoordelijke jurist bij Unilever, die dit niet aan heeft zien komen...Die heeft toch op z'n minst heel wat uit te leggen.
[verwijderd]
0
quote:

Rindex schreef op 26 januari 2017 10:50:

[...]

Dat is de minister president van India. Ik bedoel een verantwoordelijke jurist bij Unilever, die dit niet aan heeft zien komen...Die heeft toch op z'n minst heel wat uit te leggen.
Heb je wat meer info hierover? Enige wat ik kan vinden is een stuk van beleggers belangen, waar ik geen abo voor heb. Tnx
785 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 44,470
Verschil +0,240 (+0,54%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 3.571.117
Volume gemiddeld 1.353.045
Volume gisteren 2.344.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront