Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MPS heeft acuut 8,8 miljard euro nodig

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geefgas 27 december 2016 12:04
    quote:

    optimu schreef op 27 december 2016 11:08:

    De meesten hier hebben nog niet door hoe de vlag erbij hangt.

    In gewoon begrijpelijk Nederlands is dit nieuwsbericht een opmaat naar:

    In de loop van 2017 gaan nieuwsdiensten ons berichten over exponentieel oplopende tekorten.
    Onze 'autoriteiten' geraken wereldwijd in rep en roer.
    Code vuurrood moet al na korte tijd worden uitgevaardigd.
    Er is geen redden meer aan...
    Een paar jaar een inflatie van 3% - 4%, wat tot voor kort heel normaal was, en al die rampscenario's zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

    Echt mensen, kijk in de economische geschiedenis boekjes en kom tot de conclusie dat de soep echt niet zo heet gegeten wordt als ie wordt opgediend. En ja, ik heb een economisch geschoolde achtergrond, dus wel enige kennis van zaken.

    PS; een aantal jaar geleden was einde ook nabij omdat amerikaanse staatsschuld onhoudbaar was, er een freeze kwam op uitgaven door amerikaanse overheid, en wie hoor je daar nu over?
  2. [verwijderd] 27 december 2016 12:53
    @geefgas; de situatie waarin de mensheid zich al tijdenlang ontwikkelt, is voor degenen die het zien reeds al die tijd een ramp.

    Dus een rampscenario is niet wat ik verwacht, het is zich al lang aan het voltrekken.

    Dat dit zo weinigen doorzien en dus geen notie hebben van hoe de vlag erbij hangt, is op zichzelf al een grote ramp.
  3. z0n0p 27 december 2016 14:18
    Dit kan niet waar zijn (of Swimming with sharks) van Joris Luyendijk blijft een lezenswaardig boek. In 2008 is de westerse wereld langs de richel gegaan en is de belastingbetaler er met een lelijke scheur in de broek van afgekomen. Het middel waarmee de shit toen is afgewend, lokt alleen een nog grotere blast uit. Immers, de crisis van 2008 is ontstaan door renteverhogingen na een periode van lage rentes (Greenspan & co). De rente blijft niet eeuwig laag en er is niet een economische euforie te verwachten die een renteverhoging zal opvangen. Het is dus wachten op de klap. Kan in 2017, maar ook nog wel een jaar of 3 duren. Maar hij komt en dan is 2008 een verkoudheidje gebleken. Dat verkoudheidje heeft Joris aardig verwoord.
  4. [verwijderd] 27 december 2016 22:58
    Tja, MPS werd nog door Draghi voorzien van renteloze leningen, die MPS gebruikte voor slechte leningen aan corrupte bedrijven. Draghi liet als Italiaanse centrale bankier ook toe dat MPS voor vele miljarden uitleende aan dubieuze debiteuren.
    Klaas Knot zei het vandaag nog. Draghi hou op met dat gratis geld. Het stimuleert het in stand houden van zwakke banken en bedrijven. De vrije markt had deze allang weggevaagd.
    Het jaar 2017 wordt een jaar van de Omslag. Politiek zal de gevestigde orde het moeilijk krijgen in verschillende europese landen. Maar ook de financiele elite zal de tol moeten betalen van het wanbeleid sinds de Grote Recessie in 2008 - 2009. Het "herstel" kwam slecht door veel gratis geld in de economie te pompen. Niet door de creatieve en sanerende kracht van de vrije markt en bijbehorende eerlijke renten. De grote schoonmaak gaat beginnen in 2017.
  5. MartijnN1932 27 december 2016 23:17
    Ach als er iemand is die boter op zijn hoofd heeft is het Klaas Knot wel,

    Hypotheek lening mogelijkheden verminderen naar 80% etc, etc, alleen maar om het falende beleid van zijn eigen instelling te verdoezelen..

    Jarenlang aan de zijlijn gestaan bij de meest dubieuze producten en nu vooral de gewone man straffen dat hij/zij geen normale hypotheek meer kan krijgen van 100%.

    had zijn instelling beter toezicht gehouden dan hadden de Nederlandse banken niet in deze zooi gezeten..
  6. [verwijderd] 28 december 2016 12:40
    quote:

    Geefgas schreef op 27 december 2016 12:04:

    [...]

    Een paar jaar een inflatie van 3% - 4%, wat tot voor kort heel normaal was, en al die rampscenario's zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

    Echt mensen, kijk in de economische geschiedenis boekjes en kom tot de conclusie dat de soep echt niet zo heet gegeten wordt als ie wordt opgediend. En ja, ik heb een economisch geschoolde achtergrond, dus wel enige kennis van zaken.

    PS; een aantal jaar geleden was einde ook nabij omdat amerikaanse staatsschuld onhoudbaar was, er een freeze kwam op uitgaven door amerikaanse overheid, en wie hoor je daar nu over?
    Ik reageer normaliter niet meer op de iex forums, maar nu vond ik het toch even tijd want mijn hemel, wat een onzin kraamt u uit.

    U leidt de voorspoed van de Nederlandse economie af aan de krantenkoppen die u leest in de telegraaf of het nrc.

    U heeft het over dat in de geschiedenis deze situaties zich corrigeren? Loutere onzin, want een monetaire situatie als de huidige hebben wij nog nooit meegemaakt. En om dezelfde basis principes zijn eerdere monetaire systemen in de geschiedenis al gevallen. U heeft het over geschiedenisboeken nazien, ga gerust uw gang.

    Verder spreekt u over inflatie die het probleem oplost? Bij een hogere inflatie zullen schuldeisers een hogere vergoeding voor de schuld wensen. Waardoor per saldo de aan te gane verplichtingen niet veranderen en de schulden zullen verdrinken in een niet meer op te brengen renteverplichting, zowel privaat als publieke schuld. De enige reden dat het huidige systeem nog functioneert is juist door de extreem lage rente en het gebrek aan inflatie.

    Het gevaar van dit monetair experiment, die nu op zijn hoogtepunt lijkt te zijn, is dat door het massaal pompen van liquiditeit tegen negatieve of zeer lage rente in een inherent ziek systeem, diezelfde liquiditeit alleen werkt als een drug om de pijn te verlichten van de patient maar nooit de werkelijke ziekte oplost. En hoe zieker de patient wordt, des te meer drugs hij nodig heeft om de pijn te verbergen. Het andere gevaar van tapering is dat bubbels worden gecreëerd door het goedkoop geld. De Amerikaanse aandeelmarkten zijn hier het schoolvoorbeeld van met ondertussen recordstanden en extreem hoge P/E ratios, evenals de bubbels in de derivaten/bond markten en future markten (lees: Deutsche bank problematiek). Ondertussen zijn de subprime hypotheken alweer op hun oude niveaus terug en worden tegenwoordig verpakt onder een andere naam. Oude wijn in nieuwe zakken.

    Alle bubbels klappen een keer en zullen ofwel een sterke deflatie ofwel hyperinflatie tot gevolg hebben (indien men tracht het systeem te redden door nog meer geld in het systeem te pompen). Het verschil met alle voorgaande crises is dat de wereldschuld ditmaal zo exponentieel is toegenomen dat de klap ongeëvenaard groot zal zijn. En de kans op redden zo goed als nihil. En, de vraag is niet of maar wanneer dit systeem klapt, in ieder geval als men de leer van de Oostenrijkse school voor Economics volgt.

    Het is niet voor niks dat bijvoorbeeld Soros en Icahn enorme shortposities hebben ingenomen en zichzelf hebben ingedekt in goudposities. Ondanks dat zij recentelijk verliezen hebben geleden blijven zij trouw aan deze strategie.

    Uiteraard zal de wereld niet vergaan want we moeten blijven eten, drinken, slapen, wonen etc. Een toekomst voor een economie zal er altijd zijn, maar dit monetaire systeem is ten dode opgeschreven. En op korte termijn zal een reset van het systeem kunnen lijden tot ongelofelijke miserie voor ons allen.

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links