PostNL « Terug naar discussie overzicht

Nieuws PostNL 2016

67 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
JvH
0
VEB eist dat PostNL praat met Bpost
Gepubliceerd op 6 dec 2016 om 11:29 | Views: 771 | Onderwerpen: VEB
ArtikelReacties (4)Gerelateerde instrumenten
PostNL 11:50
4,73 0,00 (-0,42%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL kan de deur niet langer dichthouden voor zijn Belgische branchegenoot Bpost. Dat vindt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die eist dat het bedrijf op zijn minst in gesprek gaat met de Belgen.
,,Bpost is een serieuze partij met een serieus overnamevoorstel'', aldus de VEB dinsdag. ,,Een beursgenoteerde onderneming als PostNL zou op zijn minst moeten luisteren naar de plannen van Bpost.''
Het postbedrijf houdt tot dusver evenwel de boot af, ook nu de Belgen een verbeterd overnamevoorstel op tafel hebben gelegd. De Nederlandse politiek ziet een overname evenmin zitten. De VEB wil weleens weten hoe het bedrijf zijn aandeelhouders dan wel waar voor hun geld denkt te gaan bieden.
De Belgen hebben 5,75 euro per aandeel over voor PostNL. De VEB wijst erop dat de koers in de afgelopen vijf jaar niet eens in de buurt van dat bedrag is geweest. En dat geen van de analisten die het aandeel volgen, daar het komende jaar verandering in ziet komen als het bedrijf zelfstandig blijft.
De VEB stelt verder dat schaalgrootte in de post- en pakkettenmarkt ,,van cruciaal belang'' is. ,,Kan PostNL op de langere termijn werkelijk opboksen tegen veel grotere spelers in omringende landen?'', vraagt de belangenvereniging voor particuliere beleggers zich hardop af.
Drie grote aandeelhouders, die samen meer dan 15 procent van de aandelen bezitten, riepen PostNL al eerder op te gaan onderhandelen. Maar ook hun invloed blijkt volgens de VEB beperkt. ,,Aandeelhouders spelen duidelijk een ondergeschikte rol in dit dossier'', concludeert de beleggersclub.
[verwijderd]
0
'PARINGSDANS MET BPOST DUURT AL LANG GENOEG'
Thijs Baas
Vandaag, 12:06

PostNL kan zich als beursgenoteerd bedrijf niet langer onttrekken aan de avances van Bpost. Het bedrijf moet op zijn minst in gesprek met de Belgische branchegenoot, zegt adjunct-directeur Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). 'Je moet niet op de beurs gaan staan als je niet wilt dat iemand al je aandelen koopt.'

Als je ervoor kiest om geen privébedrijf te zijn, verspeel je volgens Keyner ook het recht om de verkoop van je aandelen te blokkeren. 'Zodra je op de beurs genoteerd staat, zijn je aandelen iedere seconde te koop en dan moet je niet willen blokkeren dat iemand al je aandelen wil kopen.' De politiek moet zich daar eigenlijk helemaal niet mee bemoeien, vindt Keyner. 'Als de politiek vindt dat PostNL een staatsbedrijf moet zijn, hadden ze dit bedrijf nooit op de beurs moeten brengen.'

Lastig afdwingbaar
Keyner kan zich niet anders voorstellen dan dat PostNL uiteindelijk aan de druk bezwijkt. 'Dat is misschien juridisch lastig afdwingbaar, maar je kunt niet met droge ogen persconferenties en aandeelhoudersbijeenkomsten organiseren en tegelijkertijd zeggen dat ze niks te vertellen hebben. We denken dat de tijd is aangebroken om er een betere prijs uit te halen en je op een serieuze manier als een beursgenoteerde vennootschap gaan opstellen.'

En anders ziet Keyner nog wel een interessante optie. 'Wellicht kan Rutte met zijn collega's zélf een bod gaan doen dat hoger is dan dat van de Belgen. Óf je zegt: dit bedrijf is beursgenoteerd en vraag en aanbod bepalen wie de eigenaar wordt van de aandelen. En als je daar om welke reden dan ook niet zo blij mee bent, moet je niet op de beurs gaan staan.'
hvasd2
0
Idem dito KPN... Ook huili huili toen Carlos aan de deur klopte. Dit reinste oplichting van de kleine aandeelhouders !
JvH
0
PostNL verwerpt bod Bpost

07 december 2016 08:10
Lukas Vanacker
Corrigeren
Bewaren
Afdrukken
Geef zelf een reactie
© BELGA
© BELGA

Het Nederlandse postbedrijf denkt dat de fusie niet succesvol zal zijn.

MEER IN BPOST-POSTNL
Kleine beleggers eisen gesprek van PostNL met Bpost 06/12
Nederlandse minister blijft bij verzet tegen Bpost 05/12
Bpost heeft nog 2 maand voor PostNL-deal 02/12
John de Mol: 'Met PostNL dreigen we in China van 1974 te belanden' 01/12
Bpost doet ultiem bod, PostNL beraadt zich 01/12
Hoogspanning over 'BpostNL' 30/11
'Bpost bekent deze week nog kleur' 30/11
Grote PostNL-klanten wijzen Bpost af 23/11
'Belegger Bpost vreest duur bod op PostNL' 18/11
PostNL verwerpt het bod van zijn Belgische concurrent Bpost. Dat liet het Nederlandse postbedrijf woensdagochtend weten.
Volgens de raad van bestuur en de directieraad zou de fusie 'niet succesvol' zijn. PostNL stelt dat een overname door Bpost veranderingen in het wetgevend kader zou leiden.
'Daarom zou de overname aanzienlijke negatieve impact hebben op de veerkracht van PostNL, zijn werknemers, zijn positie als universele postdienstverlener, de steun van de stakeholders en zijn continuïteit, wat niet aanvaardbaar is voor de raden', zegt PostNL.
JvH
0
UPS wil pakketmarkt veroveren met nieuw dc in Hoofddorp
15.12.2016 | Branchenieuws | 15 keer bekeken
UPS wil pakketmarkt veroveren met nieuw dc in Hoofddorp
UPS betrekt in Hoofddorp een nieuw distributiecentrum van 2.300 vierkante meter. Op de nieuwe locatie kan het bedrijf 1.500 pakketten per uur verwerken.

Het nieuwe dc, waar veertig mensen komen te werken, moet de positie van UPS in de pakketmarkt versterken. De afgelopen jaren richtte UPS zich vooral op pakketbezorging tussen bedrijven, maar door de opkomst van online winkelen bezorgt het vaker pakketten aan consumenten. Daarbij loopt het wel achter op concurrent PostNL, dat meer marktaandeel heeft. PostNL biedt, in tegenstelling tot UPS, same day delivery en heeft meer afhaalpunten in Nederland. UPS telt er 800 terwijl, PostNL 2600 afhaalpunten heeft. Toch maakt UPS zich geen zorgen om deze voorsprong. “Vooral voor klanten die internationaal pakketten willen verschepen blijft het mondiale netwerk van UPS een belangrijk pluspunt”, zegt Tim Helsen, landenmanager Nederland tegen het Financieele Dagblad.

UPS probeert deze achterstand in Nederland en de rest van Europa in te halen door een groot aantal investeringen. Zo opende het vorig jaar een sorteercentrum in Heerenveen en een healthcare-distributiecentrum op Schiphol. In 2012 kocht UPS het afhaalnetwerk van het Belgische Kiala.

Redactie LogistiekProfs

www.logistiekprofs.nl/nieuws/ups-wil-...
JvH
0
Deal tussen PostNL en Bpost stukgelopen op zakelijke argumenten - media

ABM Financial News - 07:40
(ABM FN-Dow Jones) De overnamepoging van PostNL door het Belgische postbedrijf Bpost liep stuk op zakelijke argumenten, niet op het bonusaspect. Dit zei de voorzitter van de raad van Commissarissen van PostNL, Michiel Boersma, dinsdag in een interview met Het Financieele Dagblad en de Belgische krant De Tijd.
Boersma stelde daarin met grote stelligheid dat het bod van Bpost is afgewezen op andere, een achttal 'zakelijke gronden'. "Die vertrekregeling heeft absoluut geen rol gespeeld", aldus de voorzitter in beide kranten.
De Tijd reconstrueerde het onderhandelingsproces waaruit zou blijken dat de CEO van PostNL Herna Verhagen van en financieel directeur Jan Bos recht hadden op vertrekpremies van respectievelijk 3 miljoen euro en 2,3 miljoen euro. Vrees dat een dergelijke miljoenenbeloning slecht zou vallen bij de politiek, werknemers en het grote publiek was in deze reconstructie een van de afwegingen voor PostNL om niet in te gaan op een overnamebod ter waarde van 2,7 miljard euro door Bpost.
Boersma omschreef de onderhandelingen in de dagbladen als moeizaam, waarbij Bpost volgens hem niet professioneel en niet sensitief te werk ging. Boersma refereert daarbij aan interviews van de Belgische minister Alexander de Croo en de Bpost-topman Koen van Gerwen, die er toe leidden dat de Tweede Kamer werd gealarmeerd en minister van Economische Zaken, Henk Kamp, met een reactie moest komen.
"Je ziet toch veel cultuurverschillen tussen Bpost en PostNL. Dat punt wordt alleen maar eminenter als je met elkaar gaat onderhandelen", aldus Boersma.
Boersma onderstreepte dat PostNL geen staatsbedrijf is, maar wel onder Nederlandse Postwet valt, waardoor ook rekening moest worden gehouden met de politieke context.
Het aandeel PostNL sloot maandag op een hoger Damrak 0,4 procent in de plus op 4,06 euro.
Door: ABM Financial News.
67 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront