Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

E.On, RWE, Suez, GdF, EdF, Enel, Endesa....

196 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
ffff
0

Hieronder alweer zo'n veelzeggend artikel: De Franse Staat / Overheid had aangekondigd 22 miljoen aandelen Engie = GDF Suez te verkopen en.....in duidelijk dalende markten afgelopen maanden.....lukte het de Franse Overheid slechts.... 11 miljoen aandelen te plaatsen. Om maar aan te geven data de markten echt niet zo gemakkelijk miljoenen aandelen oppakt. Integendeel.

Blijft dus niet alleen met 0,45 procent onverkochte aandelen zitten, maar eigenlijk is haar hele aandelenbestand in ENGIE, dus zo'n ruim dertig procent verdomd slecht verkoopbaar.

€ 15,505 +1,01%

Ouverture : 15,385 Capitalisation : 37,76 Md€
+Haut : 15,510 Coupon : 0,50 (30/04/15)
+Bas : 15,165 Rendement* : 3,22%

Engie (GDF Suez) : l'Etat n'a finalement vendu que 0,5% du capital

Publié le 17/09/2015 à 06h20

(Boursier.com) — En juin, l'Etat français avait mandaté des banques pour placer jusqu'à 0,9% du capital d'Engie, soit 22,03 millions d'actions, sur une période de trois mois. Finalement, l'opération n'aura porté que sur 0,48% du capital, soit 11,63 millions d'actions, pour un gain de 206 millions d'euros, a fait savoir l'Agence des Participations de l'Etat. La détention publique au sein du capital de l'énergéticien recule de 33,24 à 32,76%, mais la France conservera, conformément à la loi, plus du tiers des droits de vote de la société.

Une période boursière agitée

Le bilan de l'opération est relativement maigre, d'autant que les banques n'ont pas utilisé la pleine capacité des titres qu'elles auraient pu vendre. Cela s'explique par des conditions de marché extrêmement difficiles, qui plus est pour les acteurs du secteur énergétiques, toujours attaqués. Entre l'annonce de la volonté de vendre des titres par l'Etat le 16 juin et la clôture de l'opération le 16 septembre, l'action Engie a perdu plus de 9%.

Anthony Bondain — ©2015, Boursier.com
ONN
0
Je kan het weer mooi brengen allemaal f4, ouwe roeptoeter :)

Denk je nou echt dat ik niet weet wat er aan de hand is ? Je bent nog naiever dan dat ik al dacht. Maar waarschijnlijk ook zo gespeeld. Of je hebt het echt niet door. Dat zou pas sneu zijn.

You tell me...
ffff
0
Ik kan het niet alleen mooi brengen, maar zie na al die jaren toch waar er, vloek, vloek, vloek wat gaat bewegen.

E.ON na 11 uur : PLUS 7 procent

RWE Na 11 uur : PLUS 11 procent !

Ennuh, doe nou net niet of je wist wat er aan de hand was! Dan had je de vraag gistermiddag niet zo uitdagend gesteld en wat voor ons als beleggers belangrijker is: Geef eens een mening, dan wel geef eens een keer aan wanneer jij dan iets interessants vindt in plaats van een draad die al VIER maanden onberoerd was op te halen om alleen maar wat te....

Denk je nu werkelijk dat ik jou niet door heb? Ik zou echt respect voor je gekregen hebben als je GISTERMIDDAG gepost zou hebben dat E.On en RWE toch langzamerhand koopwaardig worden. Dan zou ik je geloofd hebben dat je de sector volgt. Maar nu geloof ik daar geen snars van.

Peter
ONN
1
Echt respect voor mij omdat ik een verguisde sector een koopadvies zou moeten meegeven ? Apart en komisch tegelijk :)

Natuurlijk volg ik de sector niet van dag tot dag maar wil nog wel eens kijken in koerslijsten van de diverse indices. Zo was gisteren en eergisteren 'de sector' de gebeten hond. Ik heb trouwens gistermiddag naar aanleiding daarvan zelfs nog een Duits krantenartikeltje geplaatst op het TA-forum waar ik tegenwoordig veel zit. Zeg maar als vervanging voor de dagdraad hier.

Anyway, in combinatie met jouw 'hoera hoera' postings gisteren wat betreft winnaar AB Inbev kon ik het inderdaad niet laten om je ook even te wijzen op de verliezende sector.

Plussen en minnen, winnaars en verliezers... Niets meer, niets minder...

P.S. wat opvalt is natuurlijk dat jij deze sector nog niet had aangehaald (er zijn toch weer 4 maanden voorbij). Daarom deed ik het maar :)

P.P.S. (alweer) bijgekocht zeker ?
atitlan
0
quote:

ffff schreef op 6 oktober 2010 16:21:

Zelf ben ik er wel van overtuigd dat de hedgefunds nu even duchtig meedoen, maar tot hoever die de koers kunnen doen zakken weet je natuurlijk nooit. Bij een reboud kan het dan weer keihard omhoog gaan.
Peter
alleen maar veel verder gezakt... en intussen 6 jaar later een in dei perioede immens boomende voetbalsector als belegging (cq beleggers daar) nog steeds durven afkraken .. daarbij volkomen de feiten daar ontkennen..

dat is niet alleen maar oneerlijk

je had i.p.v. daarvan kapitalen kunnen verdienen, als je ook maar gedeeltelijk geswitchd was naar Borussia Dortmund b.v., waarvan de koers in deze periode precies vervijfvoudigde

maar ja die "schandalen" in het voetbal he..

dat maakt misschien blind

maar om dan 6 jaar later, terwijl steeds meer club voor megabedragen worden opgeslokt door investeerders en Chinezen,..

nog STEEDS blind te zijn..

da's een prestatie!
ffff
0
Atitlan,

Dat is de bekende achteraf-beleggerspraat. In DEZE draad vind ik van jou geen posting om je geld elders te belggen. Pas DAN had je enig recht van spreken. Maar niet achteraf constateren dat een sector het heel slecht gedaan heeft. Geldt ook voor bijv. de banken en fotovoltaïsche industrie.

Twee belangrijke factoren bij E.On en RWE : De Energiewende door de Duitse Regering genomen na het drama in Japan. Als je als Regering plots een hele industrie volledig stillegt, heeft dat uiteraard zware gevolgen voor de aandeelhouders.

Komt als tweede factor: Energie, dus gas en elektriciteit zijn de laatste decennia HET BELANGRIJKE EXTRA belastinginkomsten mogelijkheid voor de Overheden geworden. Je energiefactuur is voor een heel groot gedeelte een pure indirecte belasting rekening geworden.

Wellicht, Atitlan wordt dat de komende tien jaar wel....sportmanifestaties.( !!!!) Mogen die bedrijven, die clubs hun eigen kosten aan politie aan de maatschappij terugbetalen bijvoorbeeld. Kortom: Heb altijd moeite met mensen die het "achteraf" weten uit te leggen.

Ennuh Atitlan: De Chinezen kochten ook voor MILJARDEN..... Fortis Ze behoorden tot de grootste private aandeelhouders van Fortis en betaalden de volle mep op topkoersen ..
Tja.......

Van iedere strategie is achteraf wel een mooi voorbeeld te geven Atitlan. Maar daar koop je niks voor.

Peter
atitlan
0
wat is dat voor geklets weer peter
ik zal zal nooit in andermans draden inbreken om daar mijn alternatieven voor te houden, dat vind ik niet kies.

ik heb al die jaren met mijn dortmund draad in de koffiekamer toch laten zien toen dat er heel goede alternatieven waren voor ook deze mist bij de verzogers
en juist jij was dat heb je vaak gezegd oof frequent lezer
maar jij hield desondanks vast aan je eigen rommel, nik mis mee hoor

wat ik daarom onsmakelijk van jou vind, en daarom nu hier ook eens reageer,
is dat wat jij vandaag doet in de Lazio thread
namelijk achteraf pure onwaarheden vertellen,
terwijl je kan/moet weten dat de waardestijging in de sector (zo je wil mijn sector van de laatste jaren), immens was
ffff
0
Jawel Kurt! Ze staan op mijn verkooplijst.

Zie mijn uitgebreide postings hierboven gericht aan Atitlan. ACHTERAF komen dat soort beleggers uitleggen, waarom het niet goed was in die sector te beleggen. Ik heb toch zo'n hekel aan dat soort achteraf= geredeneer.

Uniper heb ik ondertussen al verkocht, E.On zit vlakbij zijn verkooplimiet evenals RWE. Motivering is o.a. dat Overheden elektriciteit gebruiken als indirecte manier om belasting te heffen. Bestudeer je gas, elektriciteitsrekening maar eens goed.

Moeten we weer iets anders verzinnen om in te beleggen.......

Wie het weet mag het zeggen, al lees ik aardige suggesties in de KK. Voorlopig, Kurt, na verkoop , voorlopig in cash.

Suez, Veolia Environnement, ENGIE staan ook op de verkooplijst. Ik hoop dat de super-beursstemming nog even aanhoudt.......

En anders maar iets minder incasseren.

Peter
kurt80
0
hey ok

ja maar was al pas van jaar geleden, markt veranderd vlug, ...
ja ik heb deze ook nog in portefuile.
rond welke prijs ben jij van plan ze te verkopen?

alvast nog succes ermee.

kurt
kurt80
0
vandaag eindelijk beetje herstel na ramp laatste week.
denk dat we weer rond dezelfde bodem zitten zoals paar weken geleden.
tijd om terug naar 18 te klimmen en meer.
DeZwarteRidder
0
10:35 uur | Franse elektriciteitsgigant wacht vertrek beurs

Het gonst geruchten dat Electricité de France, de nationale uitbater van tientallen kerncentrales in Frankrijk maar ook elders in Europa, van de beurs wordt gehaald. Aanleiding daarvoor is een verhaal van de Franse zakenkrant Les Echos dat op donderdag verscheen.

De krant schrijft dat nationalisatie van het elektriciteitsbedrijf, op donderdag goed voor een marktwaarde van €31,9 mrd, op het prioriteitenlijstje staat van de nieuwe Franse regering. Ceo Jean Bernard Lévy zou met vakbondsleiders hebben gesproken over de regeringsplannen. Les Echos zegt op basis van die geruchten dat de nationalisatie op til is.

De Franse overheid wil edf al geruime tijd hervormen, maar weet zich regelmatig gedwarsboomd door beleggers. Het bedrijf is ondertussen voor het merendeel al in handen van de Franse staat. Parijs bezit ruim 80% van het aandeel. Edf staat al jaren onder politieke en maatschappelijke druk. De stroomleverantie hapert omdat een aantal kerncentrales dusdanig verouderd zijn dat ze niet werken, of aan grondige renovatie toe zijn.

President Emmanuel Macron verhoogde de druk afgelopen winter nog eens met de toezegging de stroomtarieven voor Fransen te willen verlagen, ten koste van edf. Dat moet nu zijn stroom goedkoper verkopen, zowel aan huishoudens als aan andere energieleveranciers. Aandeelhouders klaagden eind april dat die verplichting het elektriciteitsbedrijf €8 mrd kost.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1441751/live...
Willy B.
1
Enel Green Power, de hernieuwbare energie tak van de Italiaanse energiegroep Enel, is momenteel in gesprek met een niet nader genoemde investeerder die mogelijk een belang van maximaal 50% zou verwerven in een 3 GW-fabriek voor heterojunctiezonnepanelen. Die wordt momenteel gebouwd in Catania op het Italiaanse eiland Sicilië.

In december meldde de Italiaanse media groep Milano Finanza dat Enel investeringsfirma Rothschild had gevraagd potentiële investeerders te zoeken voor een belang van 50% in 3Sun, dat eigenaar is van de fabriek. Het artikel vermeldde ook de in Londen gevestigde handelsbank voor hernieuwbare energie NextEnergy Capital als een van de potentiële investeerders.

3Sun toont aan dat in Italië, en dus ook in Europa, dankzij een innovatieve technologie nu geavanceerde fotovoltaïsche panelen geproduceerd kunnen worden die concurrerentieel zijn op de internationale markten. De totale investering in de nieuwe modulefabriek zal 600 miljoen euro bedragen. De Europese Unie en de Italiaanse regering dragen tot 188 miljoen euro bij aan het TANGO-project (iTaliAN pv Giga factOry). Enel Green Power richt zich in eerste instantie op de Europese markt. Het moet daar minstens 60% van de producten van de fabriek afzetten om te voldoen aan de voorwaarden verbonden aan de EU-financiering.

Enel Green Power is in mei begonnen met de bouw van de fabriek en de voltooiing is gepland voor deze zomer. Een operationele capaciteit van 400 MW zal vanaf september beschikbaar zijn voor productie. Wanneer de fabriek in 2024 de volledige capaciteit van 3 GW bereikt, zal zij vijf assemblagelijnen voor modules omvatten van 600 MW. Bij 3Sun werken momenteel 200 mensen. Dat zal toenemen tot 900 na voltooiing van de fabriek. De gigafactory zal niet alleen voor meer directe werkgelegenheid zorgen, maar tegen 2024 ook voor in totaal 1.000 indirecte banen.

De productie-eenheid voor zonnecellen komt op hetzelfde industrieterrein, in een aangrenzend gebouw waar de 200 MW heterojunction piloot-productielijn staat. De celproductiecapaciteit zal toenemen tot 400 MW in september 2023 en 3.000 MW in juli 2024.

Enel Green Power zet in op n-type heterojunctie (HJT) cellen met een rendement van 25,5%. Volgens het bedrijf kan dit resulteren in een module-efficiëntie van meer dan 24%. Vanaf 2026 wil het nog efficiëntere zonnemodules aanbieden op basis van tandem silicium-perovskietcellen. Die zouden dan een efficiëntie van ongeveer 30% bereiken.
ffff
0
Koers 37,30

Der Energiekonzern RWE hat in den vergangenen Monaten insbesondere vom Ausbau seines Portfolios zur Erzeugung von Strom und dem Handel mit Energie profitiert.

Dabei schnitt RWE besser ab als von den Analysten erwartet. Der Gewinn vor Zinsen, Steuern und Abschreibungen sowie bereinigt um Sonder- und Einmaleffekte (bereinigtes Ebitda) stieg in den neun Monaten bis Ende September im Vergleich zum Vorjahreszeitraum um über 80 Prozent auf fast 6,2 Milliarden Euro, wie das Unternehmen am Dienstag in Essen mitteilte. Über 90 Prozent davon kamen aus dem Kerngeschäft. Das Management bestätigte seine Jahresprognose. Die Aktie legte zu.

Am frühen Nachmittag notierte der Anteilsschein mit 37,19 Euro 2,4 Prozent im Plus und kostete damit in etwa wieder so viel wie zuletzt vor zwei Monaten. Das Papier setzt sich weiter von seinem Anfang Oktober erreichten Zwischentief ab, das das niedrigste Niveau seit zwei Jahren markiert hatte. Die Marke von 44 Euro ist allerdings noch ein Stück entfernt, knapp darunter hatte der Kurs im Mai 2022 ein Mehrjahreshoch erreicht.
Dass RWE die Ziele für 2023 lediglich bestätigt und nicht erhöht habe, ist für UBS-Analyst Sam Arie keine Überraschung. Einige Händler hatten dies vor dem Börsenstart noch als möglicherweise enttäuschend gesehen. Laut Arie könnten der Markt jetzt darauf setzen, dass RWE das obere Ende beim angepeilten Überschuss und Ergebnis je Aktie erreicht.

Gemäß den Jahreszielen erwartet RWE 2023 beim bereinigten Nettogewinn zwischen 3,3 und 3,8 Milliarden Euro. Nach neun Monaten stehen bereits fast 3,4 Milliarden Euro zu Buche. Für Analyst Alberto Gandolfi von der US-Investmentbank Goldman Sachs spricht dies für eine anhaltend starke Gewinndynamik.
Operativ wollen die Essener im laufenden Jahr 7,1 bis 7,7 Milliarden Euro erreichen. 6,3 bis 6,9 Milliarden Euro sollten im Kerngeschäft erzielt werden, zu dem der Konzern die Stromerzeugung durch Wind- und Solaranlagen, Laufwasser-, Pumpspeicher-, Biomasse- und Gaskraftwerke zählt sowie den Energiehandel.

Finanzchef Michael Müller räumte in einer Telefonkonferenz ein, dass die Ziele konservativ seien. Allerdings sei der Markt auch volatil und das Jahr noch nicht vorbei. Verluste oder negative Effekte erwartet er für das Schlussquartal aber nicht. RWE könnte zum aktuellen Stand die Ziele auch übertreffen, sofern die Markt- und Windbedingungen günstig blieben, sagte der Manager.
In den ersten neun Monaten des Jahres verbesserten sich bei RWE insbesondere die Geschäfte mit Flüssiggas (LNG). Zudem war das Vorjahresergebnis durch Wertberichtigungen auf Verträge über Steinkohlebezüge aus Russland belastet. Den größten operativen Ergebnisbeitrag lieferte bis Ende September jedoch das Geschäft mit Wasser, Biomasse und Gas, dank effizienterem Kraftwerkseinsatz und höheren Margen aus Strom-Terminverkäufen. Unterm Strich verdiente der Konzern 3,8 Milliarden Euro und damit - analog zum operativen Gewinnsprung - ebenfalls über 80 Prozent mehr als ein Jahr zuvor.
RWE-Finanzvorstand Müller nannte eine "starke Investitionstätigkeit" als Grund für die höheren Ergebnisse. Seit Jahresbeginn sei die Erzeugungskapazität um rund sechs Gigawatt gestiegen. "Das führt zu einer deutlich gesteigerten Stromproduktion aus erneuerbaren Energien, die zu unserem Ergebniswachstum beiträgt." Diese Entwicklung werde sich fortsetzen. Derzeit befänden sich weltweit Projekte mit rund acht Gigawatt im Bau. Zum 1. März hatte RWE den US-Solarstromerzeuger Con Edison übernommen.
In zwei Wochen (28. November) auf einem Kapitalmarkttag in London will das Management den Investoren dann die Ziele für die kommenden Jahre vorstellen. Beim Erreichen seiner vor zwei Jahren präsentierten Ausbauziele für Erneuerbare Energie von 50 Gigawatt (GW) bis 2030 hat RWE bereits große Fortschritte gemacht: Inklusive der noch in Bau befindlichen Projekte summieren sich die Kapazitäten momentan auf knapp 43 GW.

/lew/tob/tav/mis

ESSEN (dpa-AFX)
196 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront