Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkloosheid in eurozone daalt verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. €GP 1 december 2016 11:36
    Als de euro zijn pariteit heeft met de Dollar trekt de industrie behoorlijk aan dat geeft ook een boost aan de vermindering van de werkeloosheid in de Eurozone. De prijs kwaliteit verhouding van de eurozone blijft van zeer hoge kwaliteit wat bij ons een 6,5 is zal in opkomende landen 5,0 zijn.

  2. Dead cat bounce 1 december 2016 12:58
    quote:

    taurus86 schreef op 1 december 2016 12:18:

    Zolang de werkloosheid niet wordt gecorreleerd met het totaal aantal gewerkte uren en met het aantal nog beschikbare uren (vacatures) is het huidige statistische cijfer een 'fopspeen'.
    Wie nu gemiddeld 2 uur per dag werkt, wordt al meegeteld als 'werkende'.
    inderdaad ;-)
  3. €GP 1 december 2016 14:08
    De bevestiging

    ABN AMRO ziet in loop van 2017 pariteit voor euro en dollar.
    (ABM FN-Dow Jones) De trend voor de lange rente is opwaarts. Dit stelde ABN AMRO donderdag in een rent- en valutarapport.
    Econoom Nico Klene verwacht vooral later in 2017 een oplopende trend. Daarnaast voorziet hij een hogere koers van de dollar ten opzichte van de euro, doordat er een verschil in beleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank optreedt.
    De visie van ABN AMRO op het beleid van de ECB blijft dat de centrale bank doorgaat met de inkoop van staatsobligaties tot en met maart 2017 en zelfs tot en met 2018. De ECB heeft zijn laatste rentevergadering op donderdag 8 december.
    Met betrekking tot de Verenigde Staten verwacht Klene een stimulerend economisch beleid van belastingverlagingen en extra investeringen in infrastructuur. Als gevolg van dat beleid zal de groei in de Verenigde Staten in de loop van 2017 omhoog gaan, zal de inflatie méér stijgen en zal de lange rente oplopen. Dit is voor de Fed aanleiding de rente extra te verhogen.
    Het verschil in beleid van de twee centrale banken leidt tot een oplopende dollar ten opzichte van de euro, waarbij Klene verwacht dat het niveau van pariteit in de loop van 2017 wordt bereikt.
    De stijging van de lange rente in de Verenigde Staten beïnvloed ook de lange rente in de eurozone, stelt ABN AMRO. De verruimende maatregelen van de ECB zullen daarentegen nog wat drukkend werken. Later in 2017 kan de lange rente wat meer gaan oplopen als de markten rekening gaan houden met het terugschroeven van de obligatieaankopen van de ECB. Eind 2017 kan de tienjaarsSHYrente dan ook duidelijk hoger uitkomen dan we eerder dachten.
    Voor de eurozone verwacht Klene een zeer lage kerninflatie. Daar worden de energieprijzen niet in meegenomen. Dit is de reden voor de verwachting dat de ECB het beleid nog even ruim houdt. Een van de andere door ABN AMRO verwachte maatregelen is dat de ECB ook obligaties gaat opkopen met een rendement lager dan -0,4 procent, het niveau van de depositorente.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    December 01, 2016 07:54 ET (12:54 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links