Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Superheld Trump

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 28 november 2016 09:57
    Ha Cees. Bedankt voor je bijdrage. Het is meer Super Trump Jump. Naar beneden dit keer. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Mijn shorts Dow Jones en mijn long VIX gaan fantastisch. Mijn shorts DAX zijn er net uitgevlogen. Wordt deze week de week van de Grote Terugtrekking? Een goede start van de week!
  2. forum rang 6 ttroo 28 november 2016 14:20
    Zo. Prima dagje vandaag. Brent bijgekocht. En dat bijgekochte gedeelte al weer verkocht. Inclusief mijn verkochte shorts op de DAX en de Dow Jones is het nu al een prima dag. Mijn VIX-jes krijg ik nog niet weg. Maar die beginnen weer wat levensadem te krijgen. Wat kan ik verder zeggen. Het is rood. Ik verwacht meer rood. De rode kleur is wat mij betreft nog te licht. Olie kan alle kanten op gaan. Tot het echte besluit zal de speculatie steeds meer toenemen. Zowel omhoog als omlaag.
  3. forum rang 6 ttroo 28 november 2016 17:44
    Nou. Iedereen is aan het feesten. Ik ook! Er gingen zowaar wat VIX-jes de deur uit. Daarnaast ging nog een plukkie shorts Dow Jones er uit. Het gevolg daarvan is dat ik richting de 60% cash ga. Morgen ochtend na de updates kan ik eventueel de nieuwe posities gaan bepalen. Voorlopig heeft rood het vandaag gewonnen, maar dat betekent niet dat de shorters aan de macht zijn. Ze moeten namelijk eerst nog een achterstand in gaan halen. En daarvoor hebben ze dus meer rood nodig. Wie weet gebeurt dat morgen. Prettige avond!
  4. forum rang 6 ttroo 29 november 2016 10:43
    Vandaag is het feest al weer over. Althans voor mijn posities. Ik heb de VIX weer binnen gekregen. Net als de shorts op de Dow Jones. Ik heb ook nog long zilver posities geopend. Kortom lekker bezig zo in de ochtend. Gisteren was de impact van de lage beurzen zeer laag. Oftewel de shorters hebben gewoon meer rood nodig om echt een vuist te maken. Kijk ik naar de beurzen, dan vind ik de beurzen nog steeds zeer hoog liggen. Oftewel ruimte naar beneden is zeker aanwezig. Van de olieprijs blijf ik af Ik heb dus nog 7% van mijn originele positie. En dat laat ik zo. Ik zie wel ruimte voor een spike omhoog, maar ik zie meer risico op een spike down. Aangezien ik wat longs heb, vind ik de positie prima. Zeker omdat ik het ook ziet als een soort verzekering. Stort olie als nog in na het OPEC besluit, dan verwacht ik dat de beurzen mee gaan corrigeren. Dat is het uitgangspunt, of het klopt, zie ik natuurlijk op het moment surprime.
  5. forum rang 6 ttroo 29 november 2016 14:10
    hi hi hi. Nee geen gokmachine. Er zitten modellen achter. Geassembleerd vind ik een beter woord. Inmiddels is 50% van zilver er weer uit gegaan. En ook mijn VIX is er weer uitgegaan. Net als 50% van mijn shorts op de DAX. I like it. We schieten maar weer wat orders in het systeem. Pfoe. Olie heeft inderdaad een probleem. Zilver ook. Die ga ik weer bijkopen. Kijken of de middag net zo zonnig wordt als buiten.
  6. Maan Arkenbosch 29 november 2016 15:57
    Nu de Trump euforie is uitgewoed, komen enkele slechtere data in december aan de beurt. Afgezien van de Oostenrijkse president verkiezingen, waarbij een Jorg Haider protegé, mogelijk invloed krijgt is toch het Italiaanse referendum op 4 december de smaakmaker met Beppe Grillo met zijn 5 Sterren beweging in de hoofdrol. Inmiddels zitten de Eurocraten met Draghi als troef niet stil. De ECB is bij een nee stem van de bevolking, bereid nog meer Italiaanse schulden titels of banken rommel op te kopen. Dit om de zaak niet te laten escaleren. Dat deze truc feitelijk niet bij een Centrale Bank hoort is voor Brussel bijzaak. Feit is wel dat de geloofwaardigheid van de €. verder onder druk komt en de schulden ballon nog grotere proporties gaat aannemen. Wanneer in de V.S. verder GeTrumpetterd word, dan kon de €. wel eens onder (pari) de $ zakken en zal export naar de V.S. met invoerheffingen aldaar,geen zoden aan de dijk zetten. Draghi staat figuurlijk schaak!! Wordt het in 2017 schaakmat??

  7. Maan Arkenbosch 29 november 2016 19:25
    Op een gegeven moment trekken de €urocraten/Draghi/ECB de stekker er uit. Dan knalt de rente omhoog en gaan de obligaties door het putje. Vervolgens gaat de €. de glijbaan af en beginnen de zuidelijke landen of hun eigen munt weer in te voeren of voor een habbekrats hun schuld obligaties weer op te kopen. Iedereen blij behalve de pensioenfondsen en kleine spaarder. Ik zie de zakkende prijs voor Goud en zilver nog altijd als een koop moment.Vooral omdat deze metalen in $ genoteerd worden.
  8. forum rang 6 ttroo 30 november 2016 10:07
    Nou, ik zit weer bijna hetzelfde als op maandag toen de beurzen de week begonnen. Het enige verschil is dat ik wat VIX-jes minder heb en wat zilver erbij. En zo juist wat shorts op de Dow Jones. Ik heb maandag en dinsdag wel lekker gehandeld. Maar dat compenseert niet het verlies met mijn VIX-jes en mijn shorts op de Dow. Ik heb een order voor de VIX ingeschoten, maar die is te laag. Ik heb een verkooporder ingeschoten voor zilver, maar die ligt te hoog. Zilver hoef ik zo nodig niet kwijt. Ik vind ze er geweldig goed(koop) bij liggen. Kijken of de OPEC een deal kan maken. De olieprijs ligt wel redelijk hoog, maar ja er kan altijd een spike omhoog komen na de bekendmaking van de deal. Fair gezegd blijft de olieprijs natuurlijk erg laag en ik snap dus niet waarom oliebedrijven er zo goed bij blijven liggen. Tuurlijk is het dividend een soort bodem. Maar als je kijkt naar de netto schuldpositie. Die is in de tussentijd aardig gegroeid bij de gemiddelde oliebedrijf. Los daarvan zullen ze wat leaner en meaner zijn, maar zodra de olieprijs gaat stijgen, zullen de kosten toch echt wel weer mee omhoog gaan. Marktwerking gaat snel tegenwoordig.
  9. [verwijderd] 30 november 2016 13:33
    Als je meent verstand te hebben van economie en je zegt dat Obama het prima gedaan heeft, dan gaat er toch ergens iets flink mis..... De beste man kan geweldig speechen maar heeft feitelijk bijzonder weinig goeds gedaan voor de Amerikaanse economie en heeft het land opgezadeld met een absurde berg schuld. Maar omdat het de eerste zwarte president ooit was, doen dat soort feiten er natuurlijk in progressief Nederland niet toe en speelt men: 'de kleren van de keizer'. Men gaat er in een kringetje omheen staan klappen en roepen dat Obama zo geweldig is. Als vervolgens blijkt dat de markten niet instorten na de overwinning van Trump zoals men ons doen heeft geloven, maar nieuwe all time highs maken dan geeft men als oorzaak dat de markt verkeerd zit en wel snel zal gaan dalen. Haal eens ff je hoofd uit de 'ass' van het eigen gelijk en kijk om je heen. De markt ziet heel goed wat er gaande is en ziet in Trump iemand die daadwerkelijk verantwoord economisch beleid kan maken. Smart money beseft zich donders goed dat Trump de laatste strohalm was en grijpt die nu met beide handen.
  10. forum rang 6 ttroo 30 november 2016 13:38
    Wat een geweld weer vandaag. Ik heb in ieder geval mijn olie positie verminderd met 50%. Dus ik heb nog een hele kleine long positie over. Strategie was dus het tegenovergestelde. Maar zo gaat het ook redelijk. Ik heb geen shorts meer bijgekocht en ook geen VIX. Eerst de persconferentie met de gevolgen afwachten. Dat er flinke spikes gaan komen, dat verwacht ik wel. Het gaat er meer om hoe de lijn wordt na de spikes. Kijken of olie naar +10% a + 12% kan gaan?!
  11. forum rang 6 ttroo 30 november 2016 17:20
    Het geweld blijft. Al is het meer in de olie. Wat me opvalt is dat ik 2 weken geleden de WTI verkocht welke een halve dollar hoger is dan nu, en we hebben nu de zogenaamde euforie. Maar die 8%. Die komt in het nieuws. En ik moet zeggen dat ik een beperking de olieprijs kan gaan ondersteunen. De 1e stap is gezet, nu uiteraard de 2e stappen, het daadwerkelijk uitvoeren. Met deze prijzen zullen nog niet veel producers in het gat kunnen gaan springen. Daarvoor is de olieprijs nog te laag. Europa doet eigenlijk niet veel. Italie en Griekenland springen eruit. En natuurlijk Rusland. De rest laten groen zien van rond de 1%. Dus echt euforisch kunnen we het niet noemen. De Nasdaq doet het zelfs slecht. Apart. Het zal nog wel ff blijven die euforie. Morgen kijken wat de impact is van deze historische dag. Ik heb in ieder geval nog handelswinsten kunnen doen vandaag. Het dempt wat, maar zeker niet genoegd om de daling in mijn shorts Dow tegen te gaan. De VIX doet relatief weinig. Ze dalen wel, maar het is niet echt pijnlijk te noemen. Al zie ik natuurlijk liever veel hogere koersen voor de VIX.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links