Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - November 2016

2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dat er vandaag voor het eerst grote blokken in de bied staan kan erop wijzen dat een shorter aan het coveren is en er dus nieuws aanstaande is...
aandeeltje!
0
quote:

Diegy schreef op 21 november 2016 13:40:

Heijmans heeft vorige week in het FD bekend gemaakt helemaal niet bezig te zijn met een emissie. Je moet jezelf de vraag stellen stap ik nu in of wacht ik tot er nieuws is over verkoop grond of een divisie of verruiming Waiver maar dan koop je de aandelen bij opening wel minimaal 15% hoger
Kijk Imtech zei dat ook eerst....nu wil ik niet zeggen dat die dossiers in alles vergelijkbaar zijn, integendeel. Wat wel vergelijkbaar is is de communicatie en de opties om het schip vlot te trekken.

Beter was geweest dus in een keer het dossier neer te leggen, en dat je dus een claimemissie in gang zet waarbij de aandeelhouders iig in de gelegenheid zijn om hun belang te beschermen met additionele investering. Een sale van de company in delen lijdt tot het ontnemen van de investeringsmogelijkheid.....

In mijn ogen is het NIET realistisch te verwachten dat de banken coulant zijn. Dat waren ze bij Imtech en bij BN ook niet. Coulant zijn die je namelijk niet elke keer ......
emilio!.!
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 21 november 2016 14:26:

[...]

Ik denk dat het al te laat is voor een emissie. De koers zakt iedere dag weer verder. Uiteraard mede door de onzekerheid rondom de 5 grote rechtszaken. Ik vermoed dan ook dat Heijmans uiteindelijk in stukken verkocht gaat worden en dat er niet veel voor de aandeelhouder over zal blijven. De Ballast Nedam belegger kreeg uiteindelijk nog maar een paar dubbeltjes voor een aandeel BN. Maar je hebt volkomen gelijk Diegy, neem je verlies. Dat is een goede tip!
je bent een slechte verliezer, je lijkt trouwens erg op diegy nu.....
[verwijderd]
0
quote:

aandeeltje! schreef op 21 november 2016 14:36:

[...]

Kijk Imtech zei dat ook eerst....nu wil ik niet zeggen dat die dossiers in alles vergelijkbaar zijn, integendeel. Wat wel vergelijkbaar is is de communicatie en de opties om het schip vlot te trekken.

Beter was geweest dus in een keer het dossier neer te leggen, en dat je dus een claimemissie in gang zet waarbij de aandeelhouders iig in de gelegenheid zijn om hun belang te beschermen met additionele investering. Een sale van de company in delen lijdt tot het ontnemen van de investeringsmogelijkheid.....

In mijn ogen is het NIET realistisch te verwachten dat de banken coulant zijn. Dat waren ze bij Imtech en bij BN ook niet. Coulant zijn die je namelijk niet elke keer ......
Als ze de hele boedel voor 2 euro per aandeel willen overdoen aan bijv. BAM, dan hebben ze gelijk geen info naar buiten te brengen. Er komt dan alleen maar een grote emissie, precies zoals bij Delta lloyd, en dan wordt een door en door gezond bedrijf voor een appel en een ei aan bijv. BAM overgedaan. En zeker niet in stukken, maar HELEMAAL in één keer. Precies zoals NN DL gaat overnemen. Ook daar is de koers naar beneden geshort op precies deze zelfde wijze.
Diegy
0
Heijmans heeft vorige week aangegeven dat ze niet bezig zijn met een emissie. Ze hebben genoeg andere opties.

koersdoelen variëren van €5 tot €15.

Opties

Toch lijkt Heijmans meer opties te hebben om zijn financiën recht te trekken, dan voormalig beursgenoteerd collega Ballast Nedam. Zo had Heijmans eind juni nog voor €162 mln aan grondposities op de balans staan. Een verkoop hiervan levert direct geld op, maar ondergraaft tegelijkertijd toekomstige kasstromen.

Een andere optie is de verkoop van bedrijfsonderdelen, zoals bijvoorbeeld de Belgische en Duitse activiteiten. Die zouden samen zo’n €80 mln op kunnen brengen, schat Mulder. Bijkomend voordeel is dat er cash wordt vrijgespeeld. In de post liquide middelen is €21 mln opzij gezet voor de crediteurenposities van Heijmans in Duitsland, aldus het jaarverslag over 2015.

'Waiver'

Een derde optie is coulance van de banken, iets waar analist Edwin de Jong van NIBC eerder deze week in een rapport op wees. Daarin houdt De Jong vast aan zijn koopadvies. 'Alle aandacht moet erop gericht zijn de probleemprojecten aan te pakken en de onzekerheid weg te nemen', aldus De Jong. 'Leidt dit tot het breken van de convenanten op de korte termijn, dan moet Heijmans voor een waiver (ruimere afspraken, red) gaan en niet voor extra eigen vermogen.'

[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 7 november 2016 08:50:

[...]
Jaar in jaar uit enorme verliezen dat kan je natuurlijk nooit vol blijven houden.
Diegy
0
quote:

p/o schreef op 21 november 2016 11:00:

We zijn sinds begin deze maand de helft kwijt. Dan kun je het je aandeelhouders niet meer aandoen om nog met een kapitaalverhoging af te komen.
18/11/2016 5,16
17/11/2016 5,377
16/11/2016 5,684
15/11/2016 5,73
14/11/2016 5,78
11/11/2016 6,11
10/11/2016 6,279
09/11/2016 6,273
08/11/2016 5,947
07/11/2016 6,35
04/11/2016 6,699
03/11/2016 6,963
02/11/2016 7,828
01/11/2016 8,799
Ze zouden nu beter alles (gronden, onderdelen,...) in de verkoop zetten en kijken waar ze de beste prijzen krijgen en dan voor zo'n 40 à 50 miljoen verkopen.
De banken zullen dan wel schikkelijker zijn en dan hopen dat de rechtszaken nog meevallen.
Kijk de cijfers na Heijmans is verder gewoon prima bezig op die paar nare projecten uit het verleden na. Nu de Belgische tak verkopen voor 40 miljoen of voor 40 miljoen grond posities verkopen en de problemen zijn opgelost. En kan ook zomaar dat die rechtszaken niet allemaal verloren worden. Wie weet worden ze wel gewonnen of moeten beide partijen de helft betalen. Dit is een enorme koopkans.
Machiavelli
1
Prachtig om te zien dat diegy nu zelf eens flink de klos is en zijn verlies elke dag maar oploopt, op elk forum bashen en vervolgens ergens instappen met zijn knip en plak werk, dag in en dag uit, iets met boontje komt om zijn loontje, geen enkel vermaak is zo heerlijk als leed vermaak, op naar de €3,-!!
bartvde
0
Bertje heeft het natuurlijk veel te druk met PSV, daar gaat het ook al zo goed sinds hij is toegetreden
Bullwish
0
Er proberen hier een paar mensen in dolle paniek de koers omhoog te praten, waarschijnlijk tegen beter weten in. Nee, dit gaat niet lukken, als je nu in Heijmans zit, word je geknipt en geschoren.

Heijmans zit in zwaar weer met een aantal baggerprojecten en grote onzekerheid over financieringen. Dat is gevaarlijk. De markt houdt hier niet van. Het aandeel wordt gedumpt.

De koers van Heijmans zal nog verder in elkaar donderen. Het is nu een vallend mes en dat moet je niet proberen te vangen.

Wacht eerst waar er eventueel een bodem ligt en kijk dan nog eens voorzichtig. Voorlopig even afblijven, er kan nog wel een behoorlijke slok van de koers af.
[verwijderd]
0
Hierbij een vraag die ik stelde aan de heer Guido Peters van Heijmans (investors relations) EN ZIJN ANTWOORD:
Is het juist van mij gedacht, dat een eventuele claimemissie of verkoop van bouwgronden pas plaats zal vinden nadat de uitspraken van de rechtbanken plaats hebben gevonden?
NEE, DAT IS GEEN CONCLUSIE DIE U KUNT TREKKEN. DE COVENANTEN METEN ZOWEL DE EBITDA, OFWEL DE WINSTGEVENDHEID, ALS DE CASH (VIA DE NET DEBT). DE DRUK OP DE CONVENANTEN KOMT PRIMAIR VANUIT DE BEPERKTE WINSTGEVENDHEID. LOS VAN DE VRAAG OF ER WEL OF NIET EEN UITSPRAAK IS GEDAAN DOOR EEN RECHTBANK / RAAD VAN ARBITERS DIENEN WIJ IEDER KWARTAAL VOOR ELK PROJECT DE PROGNOSE EINDE WERK TE ACTUALISEREN. EEN EVENTUELE BIJSTELLING KAN IMPACT HEBBEN OP DE UITKOMST VAN DE CONVENANTEN, EN DAARMEE OOK OP DE EVENTUEEL TE NEMEN ACTIES.
[verwijderd]
0
tweede vraag aan Guido Peters EN ZIJN ANTWOORD:
Ziet u een claimemissie de komende drie maanden dan eventueel gebeuren? Dat hoeft toch niet wanneer de uitslag van de uitspraken nog niet bekend is? Of zou het op korte termijn VOOR die uitspraken wel kunnen gebeuren? ZOALS VERMELD IN ONS PERSBERICHT ONDERZOEKEN WIJ DIVERSE STRATEGISCHE OPTIES ‘VOOR HET GEVAL DAT’. HET HEEFT GEEN ZIN OM DAARBIJ OPTIES OP VOORHAND UIT TE SLUITEN.
Guus_Geluk
0
quote:

Diegy schreef op 7 november 2016 08:12:

Dit word een ballast Nedam. Dit gaat een enorme emissie worden. Is geen ontkomen meer aan. Open en je ogen en neem je verlies. Zal alleen maar erger en erger worden. Nooit verliefd worden op een aandeel.
Waarom ben jij wel verliefd geworden, Diegy? Denk je nog echt dat de koers omhoog zal gaan schieten? Er is geen partij die Heijmans gaat overnemen met alle onzekerheden over de minimaal 5 grote rechtszaken waar mogelijk enorme boetes uit gaan komen. Boetes die Heijmans niet kan betalen. Ook niet na het verkopen van grond. Wetende dat Heijmans MOET verkopen, zal de potentiele koper nauwelijks geld over hebben. Een emissie gaat nog een tijd duren, ondertussen loopt de koers terug en zal de verwatering alleen maar doen toenemen.
De naam van Heijmans is inmiddels enorm beschadigd. Nieuwe projecten zullen niet bij Heijmans neergelegd gaan worden. De CEO en de CFO gaan weg. De rechtszaken spelen volgend jaar pas, wat een boel onzekerheid nog gaat opleveren. Onzekerheid is een lagere koers. Trap er inderdaad niet in en verkoop je aandelen. Er zijn veel betere fondsen om in te beleggen. Mogelijk een tip: Delta Lloyd. Je verlies kan binnen enkele weken volledig goed gemaakt worden met een zeer beperkt risico naar beneden. Verdiep jezelf er maar eens in en laat Heijmans achter je. Heijmans is een zinkend schip.
wel dra
1
10 van de 10 gasten hier kletsen maar wat uit hun nek en weten er gene ene biet van. Het kan links- of rechtsom vallen en zelfs dat is niet eens zeker. Feit is dat de bestuurders van Heijmans communicatief grote nullen zijn, waar de incompetentie vanaf druipt.
[verwijderd]
1
quote:

wel dra schreef op 21 november 2016 15:49:

10 van de 10 gasten hier kletsen maar wat uit hun nek en weten er gene ene biet van......

Das 100% van de gasten hier :O :O :O

Daar zou PM niet blij mee zijn :D :D :D
Diegy
0
quote:

raingie schreef op 21 november 2016 11:20:

jongens jongens late we de discussie nou gewoon inhoudelijk houden... weten jullie nog allemaal hoe het met BAM zat !!!! met die bekende busbaan in engeland....... daar moest ook een emisie voor komen, iedereen wist het zeker.. ook bam reageerde toen niet... en aan het eind van het verhaal zij rob dat het iets uit de media is. dat er problemen zijn bij Heijmans is duidelijk ik zie de koers nu als een lang lopende call optie heb 2000 stukies gepakt en we gaan het zien .... succes allemaal..
Ik kijk er niet raar van op als eerdaags een analist zegt dat de Heijmans een mooie koopkans is. Nogmaals als Heijmans voor een emissie ging dan hadden ze dat 2,5 week geleden wel meteen bekend gemaakt toen de koers nog op 8,80 stond..
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 7 november 2016 09:07:

Waarom zou je nu aandelen Heijmans kopen als je weet dat de kans op een enorme emissie zeer groot is. En de koers dan nog veeeel lager gaat. Open je ogen de koers gaat natuurlijk niet zomaar zo hard naar beneden.
[verwijderd]
0
quote:

BePositive schreef op 21 november 2016 16:21:

Morgen overname, heb ik gehoord.
Zonder bron niet dergelijke zaken plaatsen aub.
2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 11:58
Koers 17,440
Verschil -0,120 (-0,68%)
Hoog 17,640
Laag 17,360
Volume 28.167
Volume gemiddeld 115.255
Volume gisteren 75.328

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront