Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Biovest en Valiance deden mee aan emissie MDxHealth

Marc Coucke ziet belang verwateren.

(ABM FN) Grootaandeelhouders Biovest Comm. en Valiance Asset Management hebben deelgenomen aan de aandelenemissie van MDxHealth op 7 november, waarbij Marc Coucke zijn belang in het biotechbedrijf zag verwateren. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van MDxHealth.

Biovest zag na de emissie het belang in MDxHealth uitkomen op 13,26 procent en Valiance was daarna goed voor een belang van 12,79 procent.

Alycho, dat wordt gecontroleerd door Coucke, zag het belang in MDxHealth juist terugvallen tot onder de meldingsdrempel van 3 procent.

MDxHealth haalde eerder deze maand iets meer dan 20 miljoen euro op, circa 5 miljoen euro meer dan het biotechbedrijf aanvankelijk had voorzien. De vraag naar nieuwe aandelen was erg sterk, zo zei MDxHealth tegenover ABM Financial News. De nieuwe aandelen, ruim 4,52 miljoen stuks, werden naar de markt gebracht voor 4,50 euro per stuk.

Na de kapitaalinjectie had MDxHealth een kaspositie van 32,4 miljoen dollar.

Het aandeel MDxHealth sloot maandag 2,9 procent hoger op 4,80 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
UniQure schrapt banen in Nederland

Gepubliceerd op 15 nov 2016 om 13:43 | Views: 1.346

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf UniQure schrapt tientallen banen in Nederland. Dat maakte het voormalige Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) dinsdag bekend.

UniQure, dat een notering heeft aan de aandelenbeurs in New York, verhuist zijn productie grotendeels naar de Verenigde Staten. Bij die reorganisatie verdwijnen in totaal vijftig à zestig banen, waarvan het merendeel in Nederland. Een woordvoerster van het bedrijf kon niet aangeven hoeveel banen er exact in Nederland verdwijnen.

UniQure legt zich in Nederland voortaan toe op onderzoek en ontwikkeling. De werkgelegenheid op dat vlak wordt door de reorganisatie niet geraakt. UniQure biedt momenteel werk aan 175 medewerkers in Amsterdam en 70 in Lexington, in de Amerikaanse staat Massachusetts.

De operatie hangt samen met een strategische heroriëntatie. Daarbij heeft het bedrijf besloten zich vooral te gaan richten op middelen tegen hemofilie B, de ziekte van Huntington en tegen hartfalen. Op dat vlak werkt UniQure samen met de Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb.
aossa
0
Geloof het of ook niet, maar ze hebben het warm water opnieuw uitgevonden bij Euronext!

/quote uit De tijd:

Euronext lanceert een nieuw orderboek met betere bied- en laatkoersen voor kleine beleggers. Dat moet leiden tot significant betere prijzen.

Wie vaak aandelen verhandelt, heeft het wellicht al gemerkt: wanneer u een order met een limietkoers doorgeeft om te kopen of te verkopen, ziet bij veel aandelen razendsnel een iets beter order in het orderboek verschijnen. Zo’n order komt meestal van robottraders die de liquiditeit van kleine beleggers proberen weg te kapen in amper enkele milliseconden.

Om dat te vermijden, lanceert Euronext met onmiddellijke ingang ‘Best of Book’. Dat is een bijkomende laag in het centrale orderboek met bied- en laatkoersen voor kleine volumes van particuliere beleggers. Om de beste prijs te garanderen, concurreren een groep retailmakelaars voor de 550 meest verhandelde aandelen op Euronext met de allerbeste biedkoers wanneer u aandelen wil verkopen, en de allerbeste laatkoers indien u aandelen wil kopen. ‘Best of Book’ garandeert steeds een betere of minstens gelijke prijs dan de beste Europese bied- of laatkoers op eender welk ander handelsplatform.

De Europese Mifid-richtlijn verplicht banken en makelaar te kiezen voor de ‘beste’ uitvoering van de orders voor hun klanten, maar Europa definieerde dat niet nader. Het gevolg is dat de financiële instellingen dat ‘beste’ elk op hun manier interpreteren. Belgische instellingen als KBC Bolero en Keytrade gebruiken vaak het platform Equiduct, dat werkt met marktmakers.

Euronext testte de dienst al in het derde kwartaal bij bepaalde aandelen. Dat leidde volgens de onafhankelijke onderzoeksinstelling LiquidMetrix tot een besparing van gemiddeld 9,87 basispunten per uitgevoerd order. Met andere woorden: als u voor 5.000 euro aandelen koopt of verkoopt, levert het nieuwe systeem u 4,935 euro winst op.

'De prijzen van Euronext zijn al in 79 procent van de orders de beste van Europa. Bij Best of Book stijgt dat percentage tot 99,11 procent', zegt woordvoerder Pascal Brabant van Euronext. De beurs wijst er ook op dat de marktdiepte, de graadmeter voor de verhandelbaarheid van een aandeel, bij Euronext twee keer zo hoog ligt dan op het tweede beste platform.

Handelaars juichen het initiatief van Euronext toe. ‘Dit is eindelijk een stevig antwoord op het handelssysteem Equiduct, zodat ook de retailbeleggers zelf kunnen profiteren van de opportuniteiten die ze creëren’, zegt zelfstandig Eric Stevens, aangesloten bij Market Wizards. ‘Hopelijk vormt het een duwtje in de rug van Keytrade, Bolero en andere retailbrokers om hun zogezegde ‘best execution'-politiek te herzien en rekening te houden met de echte liquiditeit bij de orderuitvoering en niet de kunstmatige van de speedtraders. Het is immers best dat een order uitgevoerd wordt waar er de meeste kans is met de interactie van de marks. Dat zorgt voor een maximale liquiditeit. Wat de prijsvorming bij Best of Book betreft, is het nog te vroeg om een oordeel te vellen. Maar bij Equiduct is die eerder symbolisch en een manier voor de marktmaker om een trade weg te kapen in het orderboek.'

Bron: De Tijd
voda
0
Fijn volk, die Nederlanders.( en die Belgen maar klagen!)

Belg al half jaar onverzekerd in Nederlands ziekenhuis

Een dakloze Belg verblijft al een half jaar onverzekerd in het Harderwijkse St. Jansdal-ziekenhuis. De 45-jarige man kan nergens anders terecht en het ziekenhuis betaalt sinds mei zijn opnamekosten, die oplopen tot de duizenden euros.

Jorg van Rijkom 16-11-16, 20:00 Laatste update: 22:02

2 reacties

De man was niet verzekerd dus niemand kon iets voor hem doen, vervolgens werd hij weer doorverwezen naar een andere organisatie

Frits van der Velde, zorgmanager bij het St. Jansdal

De Belg meldde zich in mei in nood bij het ziekenhuis. Hij had zwaar hersenletsel en moest snel worden geopereerd. ,,Wij hebben hem direct opgenomen'', legt Frits van der Velde, zorgmanager bij het St. Jansdal uit. ,,We waren weken verder toen hij aan de beterende hand was. Toen kwamen we erachter dat hij geen identificatiebewijs had, niet was verzekerd en nergens was ingeschreven.''

Paarse krokodil

In augustus was de Belg aan de beterende hand en kon hij worden overgeplaatst naar een verpleeghuis. Van der Velde klopte onder meer aan bij de verpleeghuizen van Actiz, de Nederlandse vereniging van Ziekenhuizen en het ministerie van Volksgezondheid. Ook vroeg hij hulp bij Belgische ziekenhuizen.

Geen enkele instantie kon of wilde de zieke man echter opnemen. ,,Het is het bekende geval van de paarse krokodil. We hebben het bij negen organisaties geprobeerd, maar we kregen overal hetzelfde verhaal te horen. De man was niet verzekerd, dus ze konden niks voor hem doen. Vervolgens werd hij weer doorverwezen naar een andere organisatie.''

Tijdelijk paspoort

Een gesprek met de Belgische ambassade zorgde er uiteindelijk voor dat de man een tijdelijk Belgisch paspoort kreeg. Dat hielp de man nog niet aan onderdak. ,,De ambassade zegt er aan te werken, maar we zijn nu tweeënhalve maand verder en het duurt ons te lang. Daarom hebben we er voor gekozen om dit te openbaren.'' Het St. Jansdal meldde het geval bij de ChristenUnie, die met Kamervragen wil komen over de kwestie. Ook de NOS pikte het verhaal op.

De Belg lijkt zich ondertussen 'wonderwel' te herstellen. ,,Hij heeft zich, ondanks zijn situatie, goed hersteld. Hij heeft nog wel hulp nodig om zichzelf te wassen en aan te kleden, maar we kunnen hele verstandelijke gesprekken met hem voeren.''

Zo snel mogelijk onderdak

De man heeft tegenover het ziekenhuis aangegeven heel graag terug te willen naar Antwerpen. Van der Velde zegt dat dit ook de ,,oprechte'' wens is van het St. Jansdal. ,,Het gaat ons niet om de kosten. Wij willen dat hij in eerste instantie zo snel mogelijk onderdak en de juiste zorg krijgt.''

Volgens Van der Velde is het schrijnend dat er nog geen bepaalde regelgeving is voor dit soort gevallen. ,,Mensen buiten de EU krijgen binnen twee dagen onderdak, maar hiervoor heeft de Nederlandse overheid geen oplossing. Het wordt tijd dat er regelgeving komt, zodat er een duidelijk vangnet is voor dit soort mensen.''

Inmiddels heeft het ziekenhuis contact gehad met het Belgische Leger des Heils, dat hem mogelijk wil opnemen. ,,Die gesprekken liepen goed en we horen snel of hij daar terecht kan. Ik kan echter niet zeggen hoe lang dit nog gaat duren. Anders gaan we hier gewoon gezellig Kerst met hem vieren. Het is uitgesloten dat hij op straat belandt. Ik hoop echter dat er eerder een oplossing wordt gevonden.''

www.ad.nl/buitenland/belg-al-half-jaa...
[verwijderd]
0
quote:

Rotel74 schreef op 18 november 2016 07:43:

van 3 naar 9,1% Dat zal een upswing gaan geven vandaag!
Je leest niet goed
[verwijderd]
0
Bron De Tijd online

Teleurstelling bij biotechbedrijf Curetis

Degroof Petercam haalt het aandeel Curetis (CURE -7,28%) van de kooplijst en verlaagt het koersdoel van 10 tot 8 euro.
Curetis is, net als het Belgische en eveneens op Euronext genoteerde Biocartis, actief in diagnostiek. Het ontwikkelt en verkoopt onder de merknaam Unyvero mini-labo's die op korte tijd allerlei ziekte(verwekkers)s kunnen ontdekken waarvoor anders een cultuur van enkele dagen of meer nodig is.
De labo's worden verkocht aan ziekenhuizen. En die verkoop loopt niet zo vlot. Het management laat nu zelfs de ambitie om er eind dit jaar 150 te hebben geïnstalleerd vallen.
[verwijderd]
0
De Tijd
Je moet een biotechbedrijf 20 jaar geven om het waar te maken.

Rudi Mariën en Annie Vereecken zijn de grootste investeerders in de Vlaamse biotechbedrijven. 'Wij kopen om weer te verkopen. Al wordt ons dat soms kwalijk genomen.'

Ze zijn beide apotheker, hadden beide een eigen labobedrijf en investeren beide fanatiek in Belgische biotechbedrijven. Rudi Mariën wordt de ongekroonde koning van de Vlaamse biotech genoemd en Annie Vereecken zijn vrouwelijke tegenhanger. De grande dame van de Vlaamse biotech, zo je wil.
De Tijd bracht de twee samen voor een zeldzaam gezamenlijk interview. Ze delen hun uitgesproken mening over het reilen en zeilen in de biotechsector. En geven de beleggers tips mee. 'Je mag niet te kortzichtig zijn in de biotech. Je moet twintig jaar kunnen wachten, tot het bedrijf een goed product heeft', vindt Rudi Mariën.
Gaat Bpost naar de beurs, dan zullen de beleggers daarvoor springen. Een biotechbedrijf zal nooit zo populair kunnen zijn.

'Je zal de massa nooit kunnen interesseren voor de biotech', stelt Annie Vereecken dan weer. 'Gaat Bpost naar de beurs, dan zullen de beleggers daarvoor springen. Een biotechbedrijf zal nooit zo populair kunnen zijn.'
Alzheimer
Meestal zijn ze het eens, maar soms ook niet. Mariën zou bijvoorbeeld nooit investeren in een bedrijf dat zoekt naar een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer. 'Want in meer dan 99 procent van de pogingen, is het slecht afgelopen.' Vereecken vindt Alzheimer wel een strijd waard.
In meer dan 99 procent van de pogingen om een geneesmiddel voor Alzheimer te vinden, is het slecht afgelopen.

De twee grootinvesteerders geven onomwonden toe dat ze in biotechbedrijven stappen om die later met meerwaarde weer te verkopen. 'Een biotechbedrijf dat naar de beurs gaat, moet dan ook een goed dossier hebben', zegt Vereecken. 'En moet een product hebben dat onder de radar ligt van een farmabedrijf. Want grote farmaconcerns doen nog amper moeite om zelf medicijnen te ontwikkelen. Ze gaan die gewoon kopen. Dat is vandaag het succesmodel van de biotech!'
aossa
1
Wie na 1 januari 2017 aandelen verkoopt, zal geen speculatietaks meer moeten betalen.

Dat zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt op Finance Avenue.

Het was al langer bekend dat de omstreden speculatietaks verdwijnt. Maar de praktische uitwerking was nog niet zeker. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt bevestigde dat iedereen die aandelen na 1 januari 2017 verkoopt, geen speculatietaks meer zal betalen. Dat impliceert dat ook op de meerwaarden die het voorbije jaar zijn opgebouwd en pas na nieuwjaar worden gerealiseerd, niet belast zullen worden. Tot nu toe moet wie aandelen binnen de 6 maanden na aankoop weer verkoopt, 33 procent belastingen op de meerwaarde betalen.
/cut

Bron: De Tijd
[verwijderd]
0
De Tijd
Het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) voert huiszoekingen uit bij verschillende groothandelaars die farmaceutische en parafarmaceutische producten leveren aan apotheken.

'We hebben enkele bizarre zaken opgemerkt', zegt auditeur-generaal Véronique Thirion.
Er is een vermoeden dat de bedrijven deelnemen aan overeenkomsten en/of onderling afgestemd gedrag in verband met diensten die ze aanbieden aan farmaceutische bedrijven enerzijds en apotheken anderzijds. De concurrentiewaakhond schoot in actie toen tijdens een marktonderzoek voorafgaand aan een grote fusie in de sector 'bizarre dingen' met 'een hoog risico op inbreuken' werden opgemerkt. De afspraken zouden ruimer gaan dan enkel over de prijs.
Concreet gaat het over de vorig jaar aangekondigde fusie tussen PharmaBelgium en Belmedis. Omdat dat twee belangrijke spelers zijn, moet die transactie goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten. Tijdens dat proces kwam blijkbaar één en ander aan het licht. 'We onderzoeken de hele sector', benadrukt Thirion. 'Er zijn vijf grote spelers, maar omdat we maar beperkte middelen hebben, zijn de huiszoekingen beperkt gebleven tot enkele bedrijven.'
Thirion benadrukt dat het gaat om een sterk gereguleerde en erg belangrijke sector. 'Deze bedrijven verdelen verschillende keren per dag geneesmiddelen van de laboratoria naar de apotheken', legt ze uit.
De huiszoekingen zijn nog maar een eerste stap in het onderzoek. De Mededingingsautoriteit zegt dat de rechten van verdediging geëerbiedigd worden. De duur van het onderzoek zal onder meer afhangen van de complexiteit, de mate van medewerking van de betrokken bedrijven en de uitoefening van de rechten van verdediging.
voda
0
Update: bijna 59 miljoen nieuwe aandelen Pharming

In totaal 112 miljoen euro aan vers kapitaal.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group wil 12,1 miljoen euro ophalen met de uitgifte van 58,9 miljoen nieuwe aandelen, als onderdeel van een breder plan dat in totaal 111,8 miljoen euro moet opleveren. Dit maakte het biotechbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Naast de uitgifte van de bijna 59 miljoen nieuwe aandelen via een claimemissie van 1 voor 7, tegen een prijs van 0,205 euro per aandeel, sloot Pharming ook een akkoord met de bestaande kredietverstrekker Sillicon Valley Bank en de nieuwe verstrekker Kreos Capital voor een kredietfaciliteit van omgerekend 37,7 miljoen euro, tegen een rente van 8 procent, en lanceert het twee converteerbare obligaties voor 62,0 miljoen euro. De converteerbare leningen worden uitgegeven met een premie tussen de 25 en 35 procent ten opzichte van de 20 dagen volume gewogen gemiddelde prijs.

De raad van bestuur zal al haar rechten op inschrijving onder de claimemissie uitoefenen

Van de 111,8 miljoen euro die Pharming in totaal ophaalt, blijft circa 85 miljoen euro over na kosten en terugbetaling van ruim 16 miljoen euro aan bestaande schulden.

De 85 miljoen euro zal Pharming gebruiken voor het terugkopen van de commerciële rechten van Ruconest in Noord-Amerika, zoals het biotechbedrijf dit recent al aankondigde, en voor aanvullende marketing en verkoopuitgaven voor Ruconest in zowel Amerika als Europa.

CEO Sijmen de Vries van Pharming sprak van "kwalitatief hoogstaande investeerders" en "goede voorwaarden". De topman benadrukte daarnaast de intentie van het bestuur om op alle toewijzingsrechten in te schrijven voor de nieuwe aandelen, waardoor het management een belang krijgt in Pharming. De onderneming gaat volgens De Vries "een bijzonder opwindende en naar verwachting succesvolle groeifase in".

Pharming Group sloot vrijdag 0,9 procent lager op 0,23 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Huiszoekingen bij farmagroothandels in België

Gepubliceerd op 21 nov 2016 om 14:47 | Views: 1.449

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) voert huiszoekingen uit bij verschillende groothandelaars in België die onder meer farmaceutische producten leveren aan apothekers. Dat meldde de BMA maandag.

De concurrentiewaakhond vermoedt dat ze onderling verboden afspraken hebben gemaakt over onder meer hun prijzen. De autoriteit zegt in een verklaring informatie te hebben over mogelijke overtredingen. Bij een marktonderzoek naar de vorig jaar aangekondigde fusie tussen PharmaBelgium en Belmedis zijn ,,bizarre dingen" opgemerkt'', licht auditeur-generaal Véronique Thirion toe.

,,We onderzoeken de hele sector", benadrukt Thirion. ,,Er zijn vijf grote spelers, maar omdat we maar beperkte middelen hebben, zijn de huiszoekingen beperkt gebleven tot enkele bedrijven." De huiszoekingen vinden niet plaats bij toeleverancier aan apotheken Fagron, aldus een woordvoerder van dat beursgenoteerde bedrijf.

De doorzoekingen zijn een eerste stap. Hoelang het onderzoek gaat duren, hangt onder meer af van de medewerking van de betrokken bedrijven.
[verwijderd]
0
Draadje leutige geleuter
Bron de Tijd
In de nieuwe versie 'Extreem bankieren' bant het gezelschapsspel Monopoly het papieren geld. De grond- en huurprijzen staan ook niet meer vast.

In de plaats van papieren geld krijgt elke speler een bankkaart, die hij moet scannen in de betaalautomaat om te weten hoeveel geld hij heeft. De betaalautomaat scant ook de eigendomsbewijzen en kan de marktprijzen laten stijgen of dalen. Het spel is afgelopen als één speler failliet gaat. Vervolgens berekent de betaalautomaat hoeveel geld en bezittingen iedereen heeft en de rijkste speler wint het spel.
Voor liefhebbers van papieren geld of voor wie gewoon graag vals speelt, is er geen reden tot paniek. ‘Monopoly Extreem Bankieren’ is een extra editie. De originele Monopoly blijft gewoon in de winkelrekken liggen.
[verwijderd]
0
De Tijd online

Voetschimmels, acné en vaginale infecties bestrijden we binnenkort met bacteriën dankzij technologie van het Antwerpse biotechbedrijf Yun. 'Antibiotica moeten we gebruiken voor levensbedreigende ziektes, niet voor huidkwaaltjes.'

We drinken probiotische yoghurt - yoghurt met specifieke bacteriën in verwerkt - om het evenwicht in onze darmen te bevorderen. Datzelfde principe past het Antwerpse Yun toen voor huidaandoeningen.
'Onze huid bevat een laagje met bacteriën, goede bacteriën die een beschermlaag vormen tegen ontstekingen en irritaties. Indien die laag verstoord geraakt - bijvoorbeeld door het gebruik van agressieve zepen - en slechte bacteriën de overhand nemen, krijg je problemen en treden vervelende kwaaltjes op', vertelt Tom Verlinden, mede-oprichter en CEO van het biotechbedrijf Yun.
- opgericht in 2010, in samenwerking met UAntwerpen.
- kreeg subsidies van het IWT en haalde geld op bij private investeerders. Spendeerde intussen 'een paar honderdduizend euro'.
- heeft een gepatenteerde technologie om levende bacteriën in huidcrèmes te stoppen.
- mikt in eerste instantie op de behandeling van acné, voetschimmels en vaginale infecties.
Met de hulp van probiotica - goede bacteriën - proberen cosmeticabedrijven het evenwicht op de huid te herstellen en die kwaaltjes aan te pakken. Maar dat botste tot op heden op grote hindernissen. 'Als je levende bacteriën in een crème brengt, dan gaan die groeien waardoor de crème zal verkleuren en onaangenaam beginnen ruiken. Daar kan je onmogelijk een commercieel product van maken. En bewaarmiddelen zijn geen optie want die doden de bacteriën', klinkt het.
Microcapsules

We brengen levende bacteriën in microcapsules in slaap. Die gaan open tijdens het smeren van de crème. De bacteriën worden wakker en doen hun werk. Deze technologie is een wereldprimeur. Niemand anders is daarin in geslaagd.

Het biotechbedrijf Yun en de UAntwerpen werkten jarenlang aan een manier om dat probleem op te lossen. Het bedrijf kwam met microcapsules op de proppen, waarin de bacteriën in slaap worden gehouden. Van zodra de crème wordt opgensmeerd op de huid, gaan die open, worden de bacteriën wakker en doen ze hun werk. Een gepatenteerde technologie. 'Een wereldprimeur. Nemand anders kan dat.'
De krachtigste bacteriën om huidkwalen te behandelen, zijn die die je als kind op de huid meekrijgt bij een natuurlijke geboorte. De natuur zit toch mooi in elkaar.
Maar welke bacteriën zijn geschikt om de strijd aan te gaan? 'Met die selectie zijn we lang bezig geweest. We hebben zeker meer dan 100 varianten getest. En weet je wat? De krachtigste bacteriën blijken die die je als kind op de huid meekrijgt bij een natuurlijke geboorte. De natuur zit toch mooi in elkaar.'
Levensbedreigend

Verlinden is ervan overtuigd dat het inzetten van levende bacteriën een groot verschil kan maken. Hij ziet zijn producten als alternatief voor agressieve antischimmelsprays of antibiotica die het probleem wel oplossen maar ook goede bacteriën kapot maken. 'Antibioticaresistentie als gevolg van overmatig gebruik is een groot probleem. Wij kunnen een deel van de oplossing zijn. 80 procent van de mensen krijgt in zijn leven wel eens een voetschimmel. Laten we antibiotica houden voor echt levensbedreigende gevallen, en niet zo'n huidkwaaltjes.'
Dit alles hebben we in Vlaanderen ontwikkeld. Ik wil niet dat deze know how meteen in buitenlandse handen komt.'

Het bedrijf is zijn technologie momenteel aan het testen op 60 patiënten. 'De eerste resultaten zijn veelbelovend', zegt Ingmar Claes, mede-oprichter en onderzoeker aan de UAntwerpen. Yun is van plan volgend jaar de eerste producten op de markt te brengen. De productie van de crèmes wordt uitbesteed, aan twee Belgische bedrijven. Omzetprognoses? 'Daar is het nog te vroeg voor.
Dat Yun als klein bedrijf de commercialisering - via onlineverkoop - zelf in handen neemt, is opmerkelijk. Het spreekt zelf van een 'wetenschappelijke doorbraak', wat in principe grote cosmetica- en of farmabedrijven zou moeten lokken. 'We doen het op onze eigen manier. We geloven erin. Dit alles hebben we in Vlaanderen ontwikkeld. Moeten we het dan direct uit handen geven. Ik wil niet dat deze know how meteen in buitenlandse handen komt.'
voda
0
Pharming Group lanceert claimemissie

Omvang emissie 12,1 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft de maandag aangekondigde claimemissie gelanceerd. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Met de claimemissie geeft Pharming in totaal bijna 59 miljoen nieuwe aandelen uit via een verhouding van 1 voor 7 claimrechten.

De uitgifteprijs ligt op 0,205 euro per nieuw aandeel, een korting van 10 procent ten opzichte van de 20-daagse volumegewogen gemiddelde prijs tot 18 november 2016.

De rechten zijn verhandelbaar op Euronext Amsterdam onder het symbool PHAOR.

Pharming Group mikt op een opbrengst van 12,1 miljoen euro als onderdeel van een breder plan om uiteindelijk 111,8 miljoen euro op te halen. Daarvan blijft circa 85 miljoen euro over na kosten en terugbetaling van ruim 16 miljoen euro aan bestaande schulden. De opbrengsten zal Pharming gebruiken voor het terugkopen van de commerciële rechten van Ruconest in Noord-Amerika, zoals het biotechbedrijf dit recent al aankondigde, en voor aanvullende marketing en verkoopuitgaven voor Ruconest in zowel Amerika als Europa.

Het aandeel Phaming Group sloot maandag 0,4 procent hoger op afgerond 0,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Novartis zet Ritalin in etalage'

Gepubliceerd op 22 nov 2016 om 13:40 | Views: 1.158

ZÜRICH (AFN) - De Zwitserse farmaceut Novartis overweegt de medicijnen Ritalin, Clozaril en Exelon uit zijn productportfolio te schrappen. De medicijnen zouden niet meer in de strategie van Novartis passen en staan in de etalage, zo meldden bronnen dinsdag aan persbureau Bloomberg.

De koers van Novartis is meer gericht op goedkopere, generieke geneesmiddelen. Ritalin, dat wordt toegediend aan mensen met ADHD, Clozaril dat een middel is dat wordt gebruikt bij schizofrenie en Exelon dat aan Alzheimerpatiënten wordt voorgeschreven, zouden niet in het profiel passen.

De verkoop van de medicijnen zou Novartis 300 miljoen dollar kunnen opleveren. Naast de bovengenoemde geneesmiddelen zal Novartis mogelijk meer onderdelen van de hand doen. Ook voor de slecht presterende oogverzorgingstak Alcon zou Novartis ,,alle opties open houden".
[verwijderd]
0
De Tijd
Groothandelaar in farma geschorst op de beurs

PCB is sinds deze morgen geschorst op de beurs van Brussel. Allicht heeft de maatregel te maken met het onderzoek naar kartelafspraken tussen de groothandelaars in geneesmiddelen en gezondheidsproducten.

PCB, de juridische entiteit boven Pharma Belgium, is nog voor iets meer dan 13 procent vrij verhandelbaar op de beurs. Voor de overige 87 procent is het bedrijf in handen van het Duitse Celesio, de grootste groothandelaar in farmaceutische producten van Europa.
Het aandeel van
PCBB 0,00%
is sinds deze morgen geschorst op Euronext. Een reden hiervoor werd nog niet meegedeeld. Waarschijnlijk komt er later een persbericht.
Kartelafspraken
Vermoedelijk heeft de schorsing te maken met het onderzoek naar kartelafspraken in de sector, die gisteren aan het licht werd gebracht door de concurrentiewaakhond. Die vermeldde Pharma Belgium, het Belgische fililaal van Celesio, als één van de vijf voornaamste actoren in de prijsafspraken die de voorbije jaren werden gemaakt.
Philippe Lacroix, de managing director van Pharma Belgium en ook bestuurder van PCB, weigerde gisteren commentaar te geven op het onderzoek van de Mededingingsautoriteit. Ook vandaag neemt hij de telefoon niet op.
Huiszoekingen
Groothandelaars zoals PCB nemen geneesmiddelen en gezondheidsproducten af van de farma-industrie en de medische labo's om die vervolgens te leveren aan de apothekers.
De groothandel heeft mogelijk meer dan tien jaar overeenkomsten gesloten om prijzen en ook marktaandelen vast te leggen en heeft op die manier mogelijk evengoed de farmaproducenten als de apothekers opgelicht.
Volgens Véronique Thirion, auditeur-generaal van de Mededingingsautoriteit, gaat het om een zwaar dossier van kartelvorming. Er zijn gisteren een reeks huiszoekingen gebeurt, maar het onderzoek kan nog maanden tijd vragen.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 12:38
Koers 26,800
Verschil -0,320 (-1,18%)
Hoog 26,980
Laag 26,740
Volume 27.737
Volume gemiddeld 80.773
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront