Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - November 2016

2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
aandeeltje!
0
quote:

Profitmaker schreef op 3 november 2016 09:49:

ARCADIS EN HEIJMANS zijn echt de allerlelijkste eendjes van de Nederlandse beurs waar men of geen positie of een shortpositie in moet hebben volgens PM maar zeker geen long positie.
Biedt natuurlijk wel kans om in te stappen, Bij Heijmans miet er gewoon geld dat is al veel langer, die zit opgesloten in de te kleine beschikbare liquiditeit. Emissie dus.
Arcadis de nodige afboekingen te verwachten!

aandeeltje!
0
quote:

wel dra schreef op 3 november 2016 09:52:

[...]
Bam kruipt weer omhoog en heeft al even in het groen gestaan. Ook Heijmans kruipt omhoog.

Bam heeft ook in het verleden een paar dompers te verwerken gehad. En de koers is toen aardig in elkaar gezakt. Dat scenario lijkt zich ook bij Heijmans te voltrekken.

Heijmans staat er niet dramatisch voor. Maar rooskleurig is anders. Zaak is dat Heijmans snel op een redelijke goede manier van die probleemgevallen af komt. Dan kan, zoals ook bij Bam, de weg omhoog weer definitief worden ingezet. En, zo leert de ervaring, dan kan Heijmans snel klimmen.
Er moet gewoon geld in, dat is niet nieuw, de CFO 'klaagt' al langer dat bechikbare middelen wel erg laag zijn. Als je niets hebt, kun je vaak ook geen stap voorwaarts maken. Probleemdossiers zijn nog vervelender als je die problemen moet oplossen (opdat je er afhankelijk van bent), de oplossing kost dan in de regel geld en dan is het nog een groter probleem dossier.
Guus_Geluk
2
quote:

Profitmaker schreef op 3 november 2016 10:24:

[...]

Ik zie eerder een min 20 % wanneer er mogelijk een grote claimemissie aangekondigd gaat worden.

Dan ga je toch lekker short op de huidige lage koers? Ben dan ook een vent en post een bewijs hier. Ik zal mijn bewijs van mijn bescheiden plukje vanmorgen even bijsluiten. Ik sta overigens inmiddels alweer in de plus.
Bijlage:
Norton007
2
Die profitmaker is gewoon een zielig persoon die zelf nog geen dubbeltje durft te beleggen en hier de grote voorspeller speelt. Laatst was je nog heel positief over Heymans en nu roep je weer het tegendeel. Ik weet niet welk minderwaardigheidscomplex je hebt maar er zijn zeker specialisten die je kunnen helpen.
lodewijk70
0
Gezien wat Heijmans gezegd heeft vind ik de koersreactie nog wel meevallen! Het is een bedrijf dat nog steeds aan het worstelen is in een markt die zich snel herstelt. Als deze problemen aanhouden en er komt een claim-emissie, dan staat de koers zo op 4 euro. Ik weet niet of ik dát dan wel als een koopmoment zou beschouwen.
Je blijft er maar geld inpompen, het lijkt Imtech wel!
Nuchtere Kijk Op
0
Lees mijn eerdere quotes over Heijmans. Het management is in 1 kwartaal ineens gedraaid met woorden, maar de daden van reserveren (voor meerdere probleem projecten) voor tegenvallers doet men niet. Waarom niet? Juist, mogelijk i.z. de dit jaar verlengde bankconvenanten? Zie eerdere quotes. Als gaat blijken dat Heijmans wel die kosten (deels/geheel?) voor z'n rekening krijgt, kunnen die bedragen ook dusdanig groot zijn, dat de vraag opkomt of er nog wel een succesvolle emissie enz. te plaatsen is. De meeste schrijven hier vanuit eigen belang/positie en in soms hatelijke/pestende bewoordingen.
Echter feit blijft, dat mijns inziens, het management, wat ze ook naar buiten brengen met de laatste update, verraad dat problemen mogelijk erger LIJKEN te zijn dan ze in hun eerdere outlook (halfjaarbericht 2016) hebben gepubliceerd. Geen outlook opnemen, maar ook geen reserveringen doorvoeren en hopen op een oplossing, zet een mogelijk tikkende TIJDbom verder op scherp. Dit wordt een spannende periode tot aan de einddatum van het dit jaar verlengde convenant (2018). Of veel eerder als blijkt dat die tegenvallers wel zorgen voor problemen wat men nu (bewust?) vooruit schuift of denkt, niet te hoeven te betalen. Juist omdat het management in 1 kwartaal tijd ineens andere woorden gebruikt en van een positieve outlook veranderd naar geen outlook, doet mij vrezen dat het heel spannend gaat worden gezien de bedragen enz. Quotes gelezen in bv Telegraaf dat management denkt niets te hoeven te betalen/reserveren voor die problemen is of struisvogel politiek, of omdat er geen betere uitweg te kiezen is conform hetgeen zij zelf weten. De reeds ingediende arbitrage zaak bv. N32 en meer zal ooit duidelijkheid geven. Wanneer? Kristallen bol? Zeg het maar?
Daexter
0
quote:

Norton007 schreef op 3 november 2016 11:13:

Die profitmaker is gewoon een zielig persoon die zelf nog geen dubbeltje durft te beleggen en hier de grote voorspeller speelt. Laatst was je nog heel positief over Heymans en nu roep je weer het tegendeel. Ik weet niet welk minderwaardigheidscomplex je hebt maar er zijn zeker specialisten die je kunnen helpen.
PM zwetst een hoop, maar hij was alleen op de lange termijn gematigd positief over Heijmans, niet op de korte termijn. Voor de korte termijn heeft hij inderdaad consequent geroepen om er vanaf te blijven...

Maar ik kon het niet laten...:)

Eerlijk is eerlijk, ik zat te hoog met mijn koersverwachting...kan de beste overkomen... We gaan het jaar uit tussen 7,5 en 8 ipv tussen 9,20 en 9,50.

Dit maak ik onder meer op uit het koersdoel van ABN AMRO en NIBC, eerstgenoemde altijd een pessimist, laatstgenoemde voorzichtig optimist waarheid / werkelijkheid zal ergens in het midden liggen
aandeeltje!
0
Hup claimemissie op 4 euro. Langer wachten betekent lager. En dat zit er weer in dus ik wacht ook.
What's New. Zeer voorspelbaar....
[verwijderd]
0
quote:

Trumpet schreef op 3 november 2016 10:07:

Bofkonten,....PM meldt weer eens achteraf op een draadje dat het aandeel is gezakt.

En als PM op een draadje verschijnt dan weet je het wel......je kan je weer gaan opmaken voor een ongekende stijging.

Helaas zit al mijn geld nu al LONG geinvesteerd in anderen fondsen.
Zien jullie wel???
Kijk maar naar de grafiek vanaf 10:00 uur dat ik dit meldde.

Luisteren naar Trump en alles komt goed....had je zomaar 4% in de knip kunnen hebben.
Heerlijk altijd die contra PM-etjes,....bakken met geld verdien je daaraan.

wel dra
0
quote:

Nel schreef op 3 november 2016 13:13:

Heijmans riskeert boete van 20 miljoen door vertraging Westfrisiaweg
www.cobouw.nl/artikel/1648176-heijman...
De vraag is, wanneer die boete geldig is. Als de schuld voor de vertraging bij de provincie ligt, kan Heijmans daarvoor niet opdraaien. Daarnaast kunnen beide partijen tussentijds andere afspraken maken. Of ze delen wat pijn. Kortom, het is maar hoe je het interpreteert. Er zijn diverse mogelijkheden.
Daexter
1
quote:

Nel schreef op 3 november 2016 13:13:

Heijmans riskeert boete van 20 miljoen door vertraging Westfrisiaweg
www.cobouw.nl/artikel/1648176-heijman...
dank voor het delen. Ik zag gister een aantal verbolgen reacties omtrent het niet opnemen van een voorziening hiervoor.

Waarschijnlijk kan dat niet, dat wil zeggen, je mag alleen een voorziening vormen als het aannemelijk is dat je kosten gaat maken. Als Heijmans dat aannemelijk zou vinden, staan ze niet sterk voor de arbitrage commissie. Die zou immers zeggen, waarom vormt u een voorziening als u vindt dat de provincie verantwoordelijk is.
[verwijderd]
0
Hoi Daex ik zie dat je een erg positief ingestelde vent bent.
Daar waar bij mij gister het angstzweet uitbrak na zulke media_optredens.

Dan nu de brutale vraag:
Komt dat omdat u eenmaal niet anders kan? En dus 100% in de Heijhut zit?
Of tegen welke % zit je porto gevuld met Heijhut?

Antwoorden hoeft uiteraard niet.

Eurio1
0
Heb jij eigenlijk een leven naast het posten op anonieme fora? Hint: retorische vraag.
quote:

Profitmaker schreef op 3 november 2016 09:34:

[...]

Beter luisteren voortaan kan winst opleveren (bij shortpositie ) of verlies voorkomen. Maar luisteren ho maar.
[verwijderd]
0
quote:

WoDi schreef op 3 november 2016 14:07:

Arbitrage zaak komt voor in december

Bron?
Daexter
0
quote:

Trumpet schreef op 3 november 2016 13:34:

Hoi Daex ik zie dat je een erg positief ingestelde vent bent.
Daar waar bij mij gister het angstzweet uitbrak na zulke media_optredens.

Dan nu de brutale vraag:
Komt dat omdat u eenmaal niet anders kan? En dus 100% in de Heijhut zit?
Of tegen welke % zit je porto gevuld met Heijhut?

Antwoorden hoeft uiteraard niet.

Dat mag je best vragen en weet dat ik ook baalde, maar tegelijkertijd dit wel hand ingecalculeerd "gevoelsmatig". Ik zie Heijmans als een deposito met een rente van 0%, waarbij het onvoorspelbaar is wanneer het rendement komt, maar naar verwachting ergens tussen de 2 en 5 jaar lijkt mij reëel.

Ik zit er nu 2 jaar in. Ik ben begonnen met ca 5% van de portefeuille en dat was toen Heijmans boven de 10 stond, toen vond ik het al koopwaardig. Bij alle dalingen bijgekocht en inmiddels een onverantwoorde grote positie van 45% van de aandelen portefeuille overeenkomend met een netto jaarsalaris.

Zoals gezegd de daling, is niet fijn, maar lig er niet wakker van en heb er ook redelijk aan verdiend door opties. Risico is mijns inziens kleiner dan vorig jaar. Risico op scenario Imtech is nihil, risico op emissie is aanwezig, maar niet per se negatief. Ik had ook AM daar heb ik dit jaar 100% rendement opgemaakt (7% van de portefeuille) NA / DANKZIJ een emissie. Waarbij mijn conclusie is dat het mogelijk een jaar toto 1,5 jaar langer duurt voor ik mijn gewenste rendement haal....so be it


Nel
0
media huppelt erachter aan

Heijmans riskeert forse boete bij project Westfrisiaweg - media

Westfrisiaweg is probleemproject voor bouwer.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans riskeert een boete van 20 miljoen euro vanwege vertraging bij het Westfrisiaweg project. Dit schreef vakblad Cobouw donderdag.

Cobouw baseert zich op het contract dat Heijmans met opdrachtgever provincie Noord-Holland heeft afgesloten. Daar staat in dat de boete beperkt is tot 10 procent van de bouwsom die 206 miljoen euro bedraagt.

Heijmans maakte gisteren in zijn update over het derde kwartaal bekend dat oude probleemprojecten tot grote onzekerheid blijven leiden. Het Westfrisiaweg project is hier één van, het andere probleemproject is de Energiefabriek in Tilburg. Heijmans zei dat als onderhandelingen over afronding van deze projecten niet goed verlopen, het mogelijk is dat de bouwonderneming niet aan zijn bankconvenanten kan voldoen.

De bouwer is daarom in gesprek met zijn banken over het vinden van een structurele oplossing. Analisten maakten hieruit op dat een aandelenuitgifte tot de mogelijkheden behoort.

Volgens Cobouw kan de provincie Noord-Holland Heijmans een boete opleggen als niet wordt voldaan aan de "mijlpaaldata", zoals de datum van opstelling. Begin september legde Heijmans volgens het vakblad een deel van het werk neer.

Het conflict tussen Heijmans en de opdrachtgever gaat over de bodem die niet geschikt is om een direct een weg op te leggen. Beide partijen leggen de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ander.

De contractueel overeengekomen van openstelling is november 2017. Heijmans zou al hebben laten weten dat het de tweede helft van 2018 wordt.

Door: ABM Financial News.
Nuchtere Kijk Op
0
Zoals al eerder gepost, dit is al aangemeld las ik als een arbitrage zaak. Er stond ook bij dat Heijmans zelf verantwoordelijk is i.z. bodemonderzoek enz. Dit dispuut speelt al veel langer, onderhandelingen hebben tot niets geleid. Het wordt hard gespeeld, werk neergelegd en het is nu aan de wijze mannen?

www.cobouw.nl/artikel/1648176-heijman...

Heijmans riskeert boete van 20 miljoen door vertraging Westfrisiaweg.

Quote:
Bouwconcern Heijmans koerst af op een boete van 20 miljoen euro bij de bouw van de Westfrisiaweg. Een deel van het project ligt al een paar maanden stil.

De hoogte van de boete blijkt uit het contract dat Heijmans met de provincie Noord-Holland afgesloten heeft. Daarin staat dat de boete “in totaal beperkt is tot 10 procent van de bouwsom”.

De bouwsom is 206 miljoen euro. Dat zou betekenen dat Heijmans een boete van 20,6 miljoen euro riskeert.

De provincie kan de boete opleggen als Heijmans niet voldoet aan de “mijlpaaldata”, zoals de datum van opstelling. Begin september legde Heijmans een deel van het werk neer. Begin oktober zijn door een aantal “weggebonden werkzaamheden” aan toegevoegd.
Grond niet geschikt voor weg

Het conflict betreft de bodemgesteldheid van het 42 kilometer lange traject. De grond bleek niet geschikt om direct een weg op te leggen. Heijmans beweert dat de verantwoordelijkheid daarvoor bij de opdrachtgever ligt en de provincie meent dat de opdrachtnemer er zelf voor verantwoordelijk is. De zaak ligt nu bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.
Geen nieuwe planning

De contractueel overeengekomen datum van openstelling is november 2017. In het voorjaar gaf Heijmans aan dat de weg in de tweede helft van 2018 opgeleverd gaat worden. De provincie heeft na het stilleggen van het werk geen nieuwe planning ontvangen.

Aangenomen mag worden dat de opleverdatum verder opschuift en Heijmans ruim een jaar later oplevert. De Westfriaweg is een van de probleemprojecten van Heijmans.

Woensdag meldde het bedrijf dat het waarschijnlijk zijn bankconvenanten niet na kan komen als de schikkingen en boetes rond de Westfrisiaweg en de Energiefabriek in Tilburg tegenvallen.

2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 13:16
Koers 17,040
Verschil +0,160 (+0,95%)
Hoog 17,040
Laag 16,780
Volume 26.324
Volume gemiddeld 116.158
Volume gisteren 46.706

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront