Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - Oktober

1.937 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 » | Laatste
Emmen2019
0
Als ik de diverse Beurs pagina,s dit weekeind van de diverse kranten goed heb gelezen schijnt het zo te zijn dat bij de huidige Q3 Cijfers beleggers mentname oog hebben voor Omzet groei uit echte Omzet, bedrijven die mooie Q3 cijfers laten zien gebaseerd op alleen extra opbrengsten uit Besparingsprogramma,s die werden Genadeloos afgestraft de afgelopen week op de beurs.

Het Besparingsprogramma van Ordina werpt zijn vruchten af zo werd ons duidelijk in Augustus , als daarnaast de Daadwerkelijke Omzet ook groeit in zijn geheel dus Nederland/Belgie TAV het 1e half jaar van 2016 dan moet het dinsdag goed komen.
[verwijderd]
0
Ja, belangrijk is dat de omzet verder gegroeid is en dat ook Nederland weer groeit.
analyse_A3CD
0
Je weet maar nooit!?

Atos publiceerde over het derde kwartaal wederom keurige groeicijfers en verhoogde zelfs de jaarprognose. Het aandeel is nog altijd zeker niet te duur.

Het Franse Atos levert moderne diensten als cloud, systeemintegratie, big data, betaalsystemen en cybersecurity. Traditionele diensten als onderhoud, infrastructuur en helpdesk maken nog wel altijd ruim de helft van de inkomsten uit en kennen ook langlopende overeenkomsten. Atos heeft dit jaar de groei duidelijk weer te pakken. Na drie kwartalen in 2016 staat de teller van de autonome groei op 1,7%. Dat lijkt nog altijd beperkt, maar tegen constante wisselkoersen bedraagt de groei 13,8%. Atos heeft veel last van de zwakte van het Britse pond (17% van de omzet). Gelukkig heeft het bedrijf ook veel kosten in Britse ponden. Bovendien wist Atos juist op de Britse markt een goede prestatie neer te zetten. Ook goed verliepen de activiteiten in continentaal Europa en in Noord-Amerika. Het ging met name hard met big data en cybersecurity, dat in het derde kwartaal autonoom met liefst 19,1% groeide. De beursgenoteerde spin-off Wordline (betaalterminals) boekte een stabiele omzet. Na het prima verlopen derde kwartaal verhoogde Atos de omzetverwachting voor geheel 2016 van plus 11% naar meer dan 12%, bij constante wisselkoersen. In het derde kwartaal steeg de orderontvangst met liefst 12% tot €2,85 mrd. De book-to-bill ratio (verhouding tussen nieuwe orders en verkopen) kwam daarmee uit op 102%. In de Britse markt lag de book-to-bill ratio zelfs op 128%.

De ontwikkeling geeft vertrouwen voor de strategie update van 8 november. Het concern zal dan de groeidoelstellingen voor de komende drie jaar uiteen zetten. Voor dit jaar staat nog altijd een autonome groeidoelstelling van 1,5 tot 2,0% en een operationele marge van 9,2 tot 9,5%. De verwachting is dat Atos de komende jaren vooral zal inzetten op het verhogen van de autonome groei, maar ook overnames zullen niet worden geschuwd. Met een nettokaspositie zijn daar genoeg middelen voor. Groeikansen liggen vooral in de niet-traditionele diensten. Met een koers-winstverhouding van slechts 14 zijn deze expansiemogelijkheden ons inziens nog altijd onvoldoende in de beurskoers verwerkt.

Bron: BB
analyse_A3CD
0
Omdat beleggers een kort geheugen hebben, nogmaals de opinie van: BB

Hoewel niet alle lichten op groen staan, heeft Ordina met de groei in België en de margestijging sterke troeven in handen om de nettowinst verder te laten stijgen. Bij een k/w van 10,3 handhaven wij daarom ons koopadvies.

De tweedekwartaalcijfers van de automatiseerder waren voor ons een bevestiging van de verbetering van de resultaten die wij aan het begin van dit jaar zagen en die ons ertoe brachten ons advies te verhogen van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. De tweedekwartaalomzet steeg met 4,4%, naar €88 mln. In het eerste kwartaal was dat 1,5%. Het autonome operationeel resultaat (ebitda), dus zonder bijzondere posten, nam met €6 mln toe, tot €5,2 mln. Ordina maakte geen kwartaalnettowinstcijfer bekend, maar over het halve jaar steeg de nettowinst van -€3,9 mln naar +€3,0 mln.

Onderliggend
Als naar de onderliggende ontwikkelingen bij de omzet wordt gekeken is het meest opvallend de stijging in België: van €17,9 mln naar €22,5 mln. Die toename met 26% weegt op tegen de daling van 1,3% in Nederland (van €66,3 mln naar €65,4 mln). Bij de marktsegmenten daalde het aandeel van de overheid opnieuw (-4,7%). De omzet bij de industrie daarentegen steeg met 11,7%, waardoor de segmenten Overheid, Financiële dienstverlening en Industrie nu ongeveer even groot zijn. Dat is een gezonde situatie qua spreiding. Het zorgsegment steeg met 40%, maar is met een omzetaandeel van 7% nog klein Het betreft hier vooral de farmaceutische sector in België. De groei in België is temeer belangrijk omdat Ordina er met 12% bovengemiddelde marges behaalt. Het gemiddelde van alle activiteiten (6,6%) zal bovendien blijven stijgen door een ingezette bezuinigingsoperatie.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de overheidsvraag door de aankomende verkiezingen in 2017 terughoudend zal blijven. Daar weegt de groei in België en de hogere marge tegenop.
$euri
0
Schulden verminderen en overnameprooi worden
Of zelfstandig weer groot worden.
(aantal schort is verbijsterend klein voor een aandeel welke zo gegroeid is de afgelopen maanden, er zijn er dus meerdere die in een overname geloven, heb het zelf jaren afgedaan als onzin, maar toen stond het bedrijf er ook anders voor )
pietje-2005
0
Zouden er nog schulden zijn, nu?
Verwacht het meeste van de outlook die ze gaan geven, al zal dat denk ik in lijn zijn met wat ze eerder dit jaar al gaven.
Leuk-nieuws-show voor het vertrekkende deel van het management.
Gaat, denk ik, een hele leuke week worden ;-)
Succes
Wilbar
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 30 oktober 2016 22:17:

Je weet maar nooit!?

Atos publiceerde over het derde kwartaal wederom keurige groeicijfers en verhoogde zelfs de jaarprognose. Het aandeel is nog altijd zeker niet te duur.
...
...

Bron: BB
Met de toevoeging mijnerzijds dat Atos in de Benelux (en Nordic landen) de omzet in het derde kwartaal 2016 zag dalen van 255 milj (2015) naar 239 miljoen (2016). De omzet van Atos in de Benelux daalt al jaren.
Zie: atos.net/wp-content/uploads/2016/06/a...
jalivia
0
[verwijderd]
0
Ik kan me zelfs voorstellen dat er weinig spannends gaat gebeuren vandaag omdat iedereen zijn positie al heeft genomen tegenover de cijfers morgen..
analyse_A3CD
0
Er valt ook in Brussel nog veel te innoveren, zowel voor de Belgische overheid alswel Europa!
pietje-2005
0
quote:

Timtimster schreef op 31 oktober 2016 09:24:

Ik kan me zelfs voorstellen dat er weinig spannends gaat gebeuren vandaag omdat iedereen zijn positie al heeft genomen tegenover de cijfers morgen..
Onderschat de daghandel niet ;-)
Succes
[verwijderd]
0
quote:

pietje-2005 schreef op 31 oktober 2016 09:32:

[...]
Onderschat de daghandel niet ;-)
Succes
Toch vrij weinig momenteel :)
jalivia
0
morgen zal het anders gaan denk ik ,dan is er om 1 min over 9 al deze omzet gehaald of nog meer ..
1.937 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront