TIE « Terug naar discussie overzicht

TIE Kinetix launches FLOW

55 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Kwiirk
0
Tracker,

uw uitgebreide uiteenzettingen mbt TIE Kinetix staan in schrille tegenstelling tot uw zeer geringe openheid over hetgeen u van TIE Kinetix mbt de warrant "affaire" schijnt te weten. Als u deze tegenstelling bij meerdere items betracht dan devalueert dat de ernst van uw communicatie in ernstige mate.
vr. gr. Kwiirk
aextracker
0
quote:

Kwiirk schreef op 22 oktober 2016 23:01:

Tracker,

uw uitgebreide uiteenzettingen mbt TIE Kinetix staan in schrille tegenstelling tot uw zeer geringe openheid over hetgeen u van TIE Kinetix mbt de warrant "affaire" schijnt te weten. Als u deze tegenstelling bij meerdere items betracht dan devalueert dat de ernst van uw communicatie in ernstige mate.
vr. gr. Kwiirk
"
Kwiirk,

Welk een bijzondere en krachtige stellingname !
Als voormalig onafhankelijk bestuurlijk adviseur van RvB & RvC, stelde U recent in deze draad grenzen aan het delen van feitenkennis en inzicht op het forum "o.b.v. persoonlijke contacten en raadgevende positie" op (voormalig ?) RvB & RvC niveau.
Verrassende "Wende" om vervolgens in uw post van zaterdagavond "te pretenderen mijn vrijheid van meningsuiting" te devalueren.

Wat ik van "de warrant affaire" weet is aanzienlijk minder dan hetgeen ik te weten kwam\kom o.b.v. "meerjarig eigen feitelijk onderzoek" rondom TIE KINETIX.
Dat i.c.m. het raadplegen van publieke bronnen rondom TIE KINETIX. Gedurende jaren bouwde ik die bronnen e kennis naar mijn inzicht en intentie zorgvuldig op.
Kennis i.r.t. de gang van zaken en behaalde resultaten binnen TIE KINETIX stemmen mij somberder.
Ik verlies vertrouwen in gedrag en woorden die de RvC & RvB uitspreekt t.a.v. "creating shareholder value" i.r.t. toekomstige waardering van de onderneming. Welke concrete doelen stonden daartoe geformuleerd naar uw mening voor 2016 ?

De AvA van afgelopen jaar ervoer ik op enkele punten als een "ontluisterend dieptepunt". Met name daar waar de Vz. van de RvC en de emolumenten-commissie-preases blijk gaven "ver weg te staan van meningen en gevoelens die leven onder de aanwezige aandeelhouders".
Dat dit breder onder aandeelhouders leefde, stelde ik in de pauze en na afloop van de AvA. vast.
RvC & RvB waren toen ruimschoots in een aparte vergaderzaal terug getrokken.....(een maatstaf voor belang IR beleid).

Ik kan leven met Uw conclusie t.a.v. "de devaluatie die U aan mijn uiteenzettingen wilt toekennen" i.r.t. mijn begrip van de warrants en diens rechten.
Mijn uiteenzettingen i.h.a. rondom TIE KINETIX daarentegen zijn gestoeld op meerdere jaren analyses van cijfers(reeksen & trends), feiten onderzoek en raadpleging van talrijke bronnen rondom de business waarin TIE acteert en de spelers die daarin een rol spelen.

Terug naar de feiten !
Hoe denkt U over de aanstaande impairment einde boekjaar aangaande de TFT waardering waar Marcello aan refereert ?
Waarom vind deze nu plaats op eerder geprojecteerde verwachtingen die niet gerealiseerd blijken te worden (zie daartoe ook performance A & O YTD Q-3)?

Was het i.r.t. de TFT acquisitie t.g.v. welke U uw warrants hebt verkregen ?
Heeft U in dat geval o.b.v. uw vertrouwen in de toekomstige waardering van TIE & TFT Uw warrant rechten uitgeoefend ?
Zo ja wat was het overtuigende feit voor U dit (nog niet) te doen ?
Of bent U vertwijfeld wat met deze warrantrechten te doen ?

Ik zie bij TFT een vergelijk opdoemen als bij Mambo-5 eerder ontstond....
... een acquisitie o.b.v. "waardevolle complementaire assets" (technologie, kennis & klanten), waarvan de vewachtingen < 3 jaar neerwaarts wordt bijgesteld.
U weet hoe het afliep met Mambo-5, MT en klanten (KPN\Hi) ?
Waren de warrantrechten waar U aan refereert de investering achteraf waard ?

Kwiirk,
Ik zie U al jaren op dit forum verschijnen. Ik waardeer Uw mening en kennis omtrent bestuurlijk gedrag & "competence management", zeker i.r.t. het bestuur van TIE KINETIX.
Het MT en bestuur van ondernemingen bepaald een aanzienlijk deel van de toekomstige waarde van een onderneming. Daar wordt visie omgezet in strategie en strategie in aktieplannen.
Je leest en hoort bij TIE KINETIX gaande het jaar niet veel over plannen vanuit een IR raamwerk. Wellicht verwacht ik teveel ?
Bij het niveau en consistente succesvolle uitvoering van de strategie stel ik inmiddels enkele vraagtekens.
Acquisities als Ascention, Mambo-5 laten geen goede recente trackrecord zien wat dat betreft.
De verwachting moet daarmee gestaafd worden of TFT daar een verandering in brengt. Deze acquisitie werd mede onder auspiciën van een breder MT (CEO & CFO) uitgevoerd.
De impairment [effectief einde boekjaar 2016) , eerder halfterm aangemeld, gaf daartoe een signaal.
Benieuwd hoe U dit signaal interpreteert !

Nogmaals; ik kan leven met een evt. devaluatie welke U aan mijn communicatie gaat toekennen, ik weet met welke intenties ik het doe.
Die zijn intrinsiek vanuit mijn aandelhouderspositie positief, doch de vertwijfeling neemt toe en daarmee het vertrouwen af.
Ik verkeer in de veronderstelling en heb de indruk gekregen dat ik niet de enige aandeelhouder ben die vind ,dat TIE er (te) lang over doet een waardering in de onderneming tot uitdrukking te brengen die het in feite zou moeten kunnen realiseren o.b.v. de kwalitatieve ambities die al jaren worden uitgesproken.

TIE'm will tell !

Tracker
Kwiirk
0
De introductie video FLOW op de AVA heeft een opvolger die op mij zeer duidelijk beter overkomt. Voor geïnteresseerden: www.flowpartnerautomation.com/
marcello106
0
quote:

Kwiirk schreef op 9 oktober 2016 11:50:

FLOW blijkt positief door de markt te worden ontvangen. Tie verwacht in deze maanden diverse FLOW-contracten af te sluiten. Het plan van Tie is FLOW belangrijk te laten groeien zowel door investeringen in marketing en verkoop als in ontwikkeling. De ontwikkeling tot nu toe heeft € 1,4 mln gekost. Tie verwacht dat FLOW een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verhogen van de aandeelhouderswaarde.
De video ziet er inderdaad een stuk beter uit.

Oktober is bijna voorbij, dus we gaan volgende week zien wat bovenstaande uitspraken waard zijn. Bij een forse order intake zou het aandeel eindelijk weer eens een sprongetje kunnen maken.

Kwiirk, ook ik heb het verzoek ontvangen om mijn warrants in te wisselen danwel te verkopen aan "investeerders". TIE zou op korte termijn contact met mij opnemen, vreemd genoeg bleef het daarna stil.
Aangezien de termijn om nog aandelen uit te kunnen geven inmiddels verstreken is, concludeer ik dat geen enkele warranthouder heeft besloten om op het verzoek in te gaan. Heb jij enig idee waarom er geen opvolging is geweest?
Kwiirk
0
marcello106
0
Zou het verzoek, bij een aantal grootaandeelhouders, in het verkeerde keelgat geschoten zijn? Op de AvA is duidelijk aangegeven dat verdere verwatering niet op prijs wordt gesteld. In dat licht bezien was het ook wel een opmerkelijk verzoek. Blijkbaar zijn de krachten dusdanig sterk dat zelfs Sundelin niet het goede voorbeeld heeft durven gegeven.
Kwiirk
0
Uit de brief begrijp ik dat het TIE bestuur deze weg koos in plaats van een emissie, omdat als iemand zijn warrants wil inwisselen dan is tegen deze verwatering toch niets te doen.
De bedoeling van het bestuur was de warrant overdragen/verkopen tegen € 2,-- aan een klaar staande investeerder, die de ontvangen warrants uitoefent onder bijbetaling van € 7,-- voor een aandeel.
Ik vind het meest voor de hand liggen dat één of meer grootaandeelhouders vinden dat TIE voldoende in kas heeft om een groei te laten zien. Wat ook zou kunnen is dat één of meer grootaandeelhouders een nieuwe investeerder tegen een beurskoers van € 9,-- er niet bij willen hebben.
aextracker
0
Rond eind november 2016 kunt U beiden concluderen vanuit de Q-4 cijfers wat de waarde van de resp. aannames betreft.
Zolang er grote aandeelhouders "onder water staan", dient "het water hen wsl. eerst tot aan de neus te staan" voordat dat er iets gebeurd.
IR wordt niet herkenbaar beleden, aandeelhouders hangen al jaren aan de laatste mem.
Er is een statement m.b.t. "divideringsbeleid in het jaarverslag 2015" gemaakt.
Voor Q-4 2016 publicatie verschijnen eerst nog oktober 2016 orderintake cijfers, die een duiding bevatten omtrent de "mate van succes in de gevoerde strategie" en benodigde investeringen.
Begin December volgen dan diezelfde KPI's m.b.t. November 2016.

Komt TIE KINETIX de komende 2 maanden niet met significante betere omzet Q-4\orderintake getallen op de proppen, dan zijn alle hierboven vermelde aannames, eerder speculatief dan een aanzet tot structurele verbetering.

Ik verwacht dat de beoogde CAGR 3-4% omzet in 2016 niet gehaald wordt. Daarmee wordt een evt. falen van de TFT acquisitie vanuit de zwaarte aan impairment "het verhaal".
Verwacht voor eind November enkele "wervende verwachtingsvolle flodders" die geenszins enige koppeling bevatten omtrent uw aannames rondom aandeelhouders.
Uiteindelijk luidt mijn conclusie dat m.b.t. aandeelhouders sprake lijkt van een enkele "goudgerande platinum partner"....met alle daarbij passende en benodigde privileges.

Het huidige bied\laat boek laat zien dat de handel in het aandeel zo dun is , dat uitslagen op daghandel met 1 - 50 stuks , 5 -10% volatiliteit veroorzaken.
Het blijkt dat er geen "draagkrachtige potentieel ECHT geinteresseerde nieuwe aandeelhouders in de wachtrij staan, die het de moeite waard vind om zich in te kopen in een dunne markt(handel) op TIE aandelen en daartoe de premie te betalen , waar de toekomstige waardering uit spreekt die men aan de groeiparel TIE KINETIX toebedeeld.

Ondanks dat het mij laatstelijk bekende advies van SNS , nu NIBC Euro 11,50 noteerde, blijken er geen geïnteresseerden die waardering er aan toe te kennen.

Ik ga het voorlopig aanzien en pas o.b.v. resultaten geloven in welke richting je als aandeelhouder de richting en mate van succes kunt beoordelen. Dat wordt ..... "tot laterrrrrrrrr" :) !

Tracker
marcello106
0
quote:

Kwiirk schreef op 29 oktober 2016 17:29:

Ik heb geen idee waarom er geen opvolging aan de warrantbrief is gegeven.
Ik inmiddels wel..........

tiekinetix.com/en/tie-kinetix-private...
DeZwarteRidder
0
Wat zullen de kleine aandeelhouders blij zijn.....!!!

Ze krijgen een niet-genoteerde vordering op 'Newco' als betaling EN mogen de lege huls met beursnotering houden.....!!!

Tjonge jonge, hier hebben ze ca 20 jaar op moeten wachten en worden nu 'beloond' voor hun trouw.......
[verwijderd]
0
Ja, heel apart allemaal.
Je ziet ook de koers laag vs het bod.

Als je DW vastgoed googled wordt je ook niet direct vrolijk.

Dhr Komen zet zijn beland in de lening om in aandelen Newco en heeft dus alle zeggenschap, terwijl de rest aan de lening hangt van 2% + evt 0 tot 6% extra, lees 0. Kun je nog 7 jaar op je geld wachten.

Onderpand op de lening zijn de activiteiten van TIE die in Newco zitten, maar wat hij als enige beslisser daar nog allemaal mee kan......

De koers zegt genoeg.

Met net geen 1.6 mio aandelen en een bod van 25 mio op dat deel heb je het over 15.60 euro per aandeel en dan staat er nog geen 11.
trott
0
DJ ^Aandeelhouder DW Vastgoed doet bod op TIE

Bod van 25 miljoen tot 28,8 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) TIE Kinetix heeft een overnamevoorstel ontvangen van aandeelhouder DW Vastgoed dat tussen de 25 miljoen en 28,8 miljoen euro ligt. Dit maakte de aanbieder van supply chain-technologie voor online winkelen woensdag voorbeurs bekend.

DW Vastgoed heeft momenteel al een belang van 25,8 procent in TIE Kinetix.

TIE zegt het aanbod te onderzoeken en zal wanneer mogelijk meer informatie verschaffen.

DW Vastgoed waardeert alle bezittingen en activiteiten van TIE met zijn bod op 25 miljoen euro. Hier kan nog tot 3,8 miljoen euro bijkomen als gevolg van de verwatering door uitoefening in de toekomst van de momenteel uitstaande warrants.

Het aandeel TIE sloot dinsdag op 9,70 euro.

Door: ABM Financial News.
aextracker
0
quote:

R0ME0 schreef op 2 november 2016 09:31:

Ja, heel apart allemaal.
Je ziet ook de koers laag vs het bod.

Als je DW vastgoed googled wordt je ook niet direct vrolijk.

Dhr Komen zet zijn beland in de lening om in aandelen Newco en heeft dus alle zeggenschap, terwijl de rest aan de lening hangt van 2% + evt 0 tot 6% extra, lees 0. Kun je nog 7 jaar op je geld wachten.

Onderpand op de lening zijn de activiteiten van TIE die in Newco zitten, maar wat hij als enige beslisser daar nog allemaal mee kan......

De koers zegt genoeg.

Met net geen 1.6 mio aandelen en een bod van 25 mio op dat deel heb je het over 15.60 euro per aandeel en dan staat er nog geen 11.
Tja, wat moet je hier nou van vinden ?

Bedenk dat Newco paar jaar geleden een "TIE KINETIX klant" was, waar TIE KINETIX een digitaal online food retailing platform voor had ontwikkeld. NEWCO Retail ging failliet, TIE bleef achter , wsl. met eigendom van een aantal assets (o.a. de naam en deel IP software).
De toenmalige oprichter noemde zich "serial enterpreneur".... blijkbaar is hij een volgend hoofdstuk in zijn boek aan het schrijven.

Dat "TIE KINETIX het aanbod in overweging neemt" is daarmee een interessante woordkeus voor de iets minder ingewijden in deze digitale loopgraaf waarin TIE KINETIX zich nu begeeft.
TIE had ooit een vordering op NEWCO (Retail). Hoe kan ze dan nu door de grootaandeelhouder "verrast zijn met een bod" welke ze in overweging nemen ?

't komt op mij over, dat TIE MT zelf een exit zoekt bij een zeer goed bekende groot aandeelhouder \ redder in nood en op deze wijze van andere aandeelhouders bevrijd wil worden zonder voor hun loyaliteit te willen betalen.

De waardering van alles wat werd gezelgd en geschreven middels de woorden over shareholdervalue development , transparancy & integrity opnieuw gewogen gaan worden.

Tracker
[verwijderd]
0
Zo een Vendor loan betekend gewoon dat je geen geld hebt om het op een normale manier te kopen en de betaling vooruit wil schuiven tot over in dit geval 7 jaar.

Maar waar moet het geld tzt dan wel vandaan komen..., uit de opbrengsten van TIE zal het niet komen anders kun je beter je aandelen ook allemaal aanhouden ipv al je rechten afstaan en hopen dat je het een keer krijgt over 7 jaar en vervolgens geen aandeelhouder meer zijn...

Waarom kan hij nu geen geld regelen op een normale manier?, nou omdat het verleden nogal vol zit met twijfelachtige zaken en die persoon moeten we dan onze aandelen gaan geven in ruil voor een I O U in de hoop dat Newco over 7 jaar wel genoeg geld kan regelen om af te lossen?

Vandaar de enorme discount op de koers vs het bod.
[verwijderd]
0
En even over die lege huls die dan overblijft, van wie is die nadat iedereen zijn aandelen heeft ingeruild voor een stukje van een lening van Newco?

Wie is daarna nog eigenaar van de lege huls, Newco?, of hou je wel ook je aandelen in de lege huls?
55 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:25
Koers 1,440
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,440
Volume 959
Volume gemiddeld 3.003
Volume gisteren 602

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront