Brunel « Terug naar discussie overzicht

nterview in VEB's Effect.

25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
maci
0
Beursgenoot noemt tal van redenen voor koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Brunel International is kort voor drie uur aan een beweging omhoog begonnen, vlak nadat Beursgenoot Geert Schaaij een koopadvies afgaf op de specialistische detacheerder.

Schaaij schreef in een bericht aan zijn leden dat hij Brunel koopwaardig acht om verschillende redenen. Eén daarvan is de recente stijging van de olieprijs, die volgens de beurskenner olieaandelen fors deed stijgen, terwijl de koers van Brunel achterbleef.

Veel analisten hebben volgens Schaaij na de halfjaarcijfers hun taxaties voor Brunel neerwaarts aangepast, omdat de orders door de lage olieprijs logischerwijs af zouden nemen. "Nu de olieprijs weer aantrekt verwachten we dat de analisten hun adviezen voor Brunel weer positief bijstellen", aldus de Beursgenoot.

Verder wees Schaaij op de iets beter dan verwachte cijfers van sectorgenoot Michael Page. Vooral in Duitsland boekte Michael Page een stevige groei, terwijl dit voor Brunel "een zeer belangrijke" markt is. Ook in andere landen signaleerde Schaaij goede cijfers met betrekking tot de uitzendmarkt.

Andere zaken die Brunel volgens Beursgenoten in de kaart spelen zijn de "ijzersterke" balans van de onderneming en de nodige overnamefantasie nu CEO Jan Arie van Barneveld en grootaandeelhouder Jan Brand de gepensioneerde leeftijd hebben bereikt. Als potentiële koper ziet Schaaij HAL.

"Een overname van Brunel [door HAL] zou een logische vervolgstap kunnen zijn [na de verhoging van het belang in Atlas], want die twee bedrijven kunnen theoretisch mooi in elkaar worden geschoven. Ook de grotere uitzendbureaus geven aan geïnteresseerd te zijn in de gespecialiseerde uitzendbureaus. Daar is Brunel een perfecte speler in", meent Schaaij.

Rond de klok van half vijf noteerde het aandeel Brunel International circa 5 procent hoger op 16,62 euro.

Door: ABM Financial News.
maci
0
[quote alias=Nel id=9635275 date=201610121633]
hahahaaha geert die hobbelt erachter aan
[/quote

Tot m'n verbazing zit hij, nog zijn bedrijf, er (nog) niet in. (Of de site is niet up to date.)
Wel een of meer medewerkers van z'n toko.
25 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 9,940
Verschil -0,100 (-1,00%)
Hoog 10,120
Laag 9,940
Volume 60.109
Volume gemiddeld 63.331
Volume gisteren 78.519

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront