Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS in SEPTEMBER 2016.

3.895 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Rotel74
0
quote:

asti schreef op 23 september 2016 09:24:

Ben net de koers aan het bekijken, mn theetje aan het drinken enz, en moest opeens ergens aan denken...

Toen de koers ff een pullback had, voor de uitbraak, vertelde contra indicator trots dat hij op 48,50 € was uitgestapt en alleen op het forum kwam kijken om zich superieur te voelen.

Is het a-contrario geredeneerd dan zo, dat hij zich nu..... inferieur voelt???

Iemand verstand van psychologie die hierover kan vertellen? Even tussendoor?
Misschien is contra-indicator in aanleg onzeker. Lekker kijken naar anderen is heerlijk safe en kan hij pick and choose"/ cafetaria-model reageren zo dat hij die onzekerheid verre van zich houdt.
[verwijderd]
2
Mooi artikel:

Nederlandse uitdagers voor succesvol biotechbedrijf Vertex

Het heeft iets van een paar brugklassers die een vwo-leerling uit de zesde klas uitdagen: twee Nederlandse biotechbedrijven denken het succes van het Amerikaanse biotechbedrijf Vertex te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen. Als ze slagen in hun opzet, ligt een miljardenmarkt op hen te wachten. Plus eeuwige roem.



Wondermiddel

Vijftig jaar geleden overleden de meeste kinderen met taaislijmziekte (cystic fybrosis) voor hun tiende levensjaar. Nu hebben patiënten een levensverwachting van 35 tot 40 jaar, zo vertelt Kors van der Ent, hoogleraar aan het UMC Utrecht. Het perspectief voor patiënten is sterk verbeterd doordat de diagnose veel eerder wordt gesteld en doordat de infecties die met de ziekte gepaard gaan, beter kunnen worden bestreden. Ook centralisatie van de zorg in de academische ziekenhuizen heeft geresulteerd in effectievere behandelingen. De meeste patiënten overlijden aan wat Van der Ent ‘kapotte longen’ noemt. ‘Iedere keer weer infecties aan de luchtwegen, die zijn op den duur niet meer te bestrijden met antibiotica.’ Van der Ent geldt als een autoriteit op het gebied van cystic fibrosis en speelt een belangrijke rol bij het opstellen van behandelrichtlijnen. Het aantal Nederlandse patiënten met cystic fibrosis is dankzij een nauwgezette registratie vrij exact bekend: 1550. In Europa en de Verenigde Staten kampen 80.000 tot 90.000 mensen met de ziekte. Het medicijn Kalydeco noemt Van der Ent ‘een wondermiddel’ – althans voor de kleine subgroep patiënten bij wie het middel effectief blijkt. Hij voorziet dat veel patiënten dankzij de komst van meer medicijnen uiteindelijk een normale levensverwachting zullen hebben.

Maar de twee uitdagers Galapagos en ProQR - nemen het op tegen een grootmacht. Vertex is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de succesvolste Amerikaanse biofarmaceutische bedrijven dankzij de lancering van het geneesmiddel Kalydeco. Het was het eerste geneesmiddel voor patiënten met taaislijmziekte, tegenwoordig meestal CF of cystic fibrosis genoemd. CF is een aangeboren aandoening; de meeste patiënten worden niet ouder dan veertig jaar.

Aantrekkelijke markt

Het gaat om een aantrekkelijke markt. Want fabrikanten van zogenoemde weesgeneesmiddelen, bestemd voor zeldzame ziektes als CF, kunnen hoge prijzen in rekening brengen. Zo kost Kalydeco in Nederland circa €?150.000 per jaar. Het middel wordt momenteel voorgeschreven aan 35 tot 40 Nederlandse patiënten.



Uitdagers

Vertex

Ceo Jeffrey Leiden

Boston, opgericht in 1989

Beurswaarde $22,8 mrd

Galapagos

Ceo Onno van de Stolpe

Leiden en Mechelen, opgericht in 1999

Beurswaarde ?2,7 mrd

ProQR

Ceo Daniel de Boer

Leiden, opgericht in 2012

Beurswaarde $171 mln

Of Galapagos en ProQR vooruitgang boeken met hun inhaalrace, zal eind volgende maand blijken. Dan presenteren ze op een conferentie in het Amerikaanse Orlando nieuwe resultaten van het onderzoek naar hun eigen kandidaatsmedicijnen. ‘Dat is een heel spannend moment’, verzekert Daniel de Boer, de ceo van ProQR.

Koers aandeel

Beleggers lijken al te speculeren op de presentatie van mooie data door de twee Nederlandse bedrijven. Ze joegen de koers van het aandeel Galapagos deze week op tot een recordhoogte van € 60. Ook het aandeel ProQR - genoteerd op de Nasdaq-beurs in New York - zit al enkele weken in de lift.

Het optimisme bij beleggers lijkt ook ingegeven door het besef dat het succes van Vertex op zijn grenzen stuit. Kalydeco is namelijk alleen effectief bij een kleine subgroep van de CF-patiënten. Het Amerikaanse concern lanceerde wel een nieuw middel voor het grootste deel van de patiënten, maar de effectiviteit van dit medicijn (Orkambi) valt tegen. De Boer van ProQR; ‘Het is heel duidelijk dat er effectievere medicijnen nodig zijn.’

Voorsprong behouden

Vertex staat nu voor de uitdaging om zijn voorsprong te behouden en zelf die betere middelen te ontwikkelen. Het concern zet vooral in op een drievoudige combinatietherapie. Orkambi is ook een combinatietherapie, maar dan een tweevoudige, die Kalydeco combineert met een aanvullend middel. De verwachting is dat het toevoegen van nog een aanvullend middel een tweede ‘corrector’ de effectiviteit van het CF-medicijn sterk zal verhogen.

De weg die Vertex inslaat, heeft Galapagos enorm gesterkt in zijn zelfvertrouwen, zo liet topman Onno van de Stolpe begin dit jaar al blijken tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. Net als Vertex ontwikkelt het Nederlandse biotechbedrijf een drievoudige combinatietherapie, waarbij een Kalydeco-achtig middel wordt gecombineerd met twee correctoren.

Effectiviteit

Het optimisme van Galapagos is mede gebaseerd op laboratoriumonderzoek, zo vertelt cfo Bart Filius in een nadere toelichting. Uit dat onderzoek bleek dat een tweede corrector de effectiviteit van het Galapagos-medicijn kan vervijfvoudigen. Dat is een beter resultaat dan Vertex heeft laten zien: een tweede corrector heeft de effectiviteit van het Vertex-geneesmiddel maximaal kunnen verviervoudigen.

‘Het is natuurlijk nog afwachten of we deze verbetering uit het lab ook zullen zien als we het middel bij patiënten gaan testen’, zegt Filius. ‘Maar het mooie is dat labonderzoek met CF-medicijnen zich tot nu toe heel goed vertaalt naar toepassing in de mens.’

Galapagos hoopt zijn combinatietherapie volgend jaar voor het eerst op mensen te testen. Het bedrijf weet zich daarbij gesteund door het Amerikaanse farmaconcern Abbvie, dat een groot deel van de onderzoekskosten op zich neemt. Als het geneesmiddel straks succesvol blijkt, zal een groot deel van de winst echter ook naar Abbvie vloeien.

Meer middelen in ontwikkeling

Geïnspireerd door het succes van Vertex proberen meer farmaconcerns een eigen middel tegen CF te ontwikkelen. Daar zijn grote namen als Novartis, Pfizer en Bayer bij. Voor Galapagos is het CF-onderzoek het een na belangrijkste programma. Het bedrijf moet het in de eerste plaats hebben van zijn onderzoek naar het geneesmiddel filgotinib, onder meer voor patiënten met reuma. Dat onderzoek is veel verder gevorderd.

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel tegen CF is wel hoofdzaak voor ProQR. Het bedrijf uit Leiden werd vier jaar geleden opgericht door ceo Daniel de Boer, die zelf een kind met taaislijmziekte heeft. ProQR koos een andere weg dan zijn concurrenten en zoekt een oplossing via zogenoemde RNA-technologie. Een van de voordelen, zo zegt De Boer op het hoofdkantoor van ProQR in Leiden, is dat geen combinatietherapie nodig zal zijn, wat de kans op vervelende bijwerkingen vermindert.

ProQR is met zijn onderzoek in zekere zin verder gevorderd dan Galapagos. Het bedrijf van De Boer heeft zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn afgelopen jaar namelijk al getest op patiënten, tachtig in totaal. Als ProQR komende maand in Orlando mooie resultaten laat zien, kan de ontwikkeling van het geneesmiddel in een stroomversnelling komen. ‘Artsen en toezichthouders gaan dan anders naar zo’n middel kijken’, zegt De Boer. ‘Dat kan jaren schelen.’
Activate
0
quote:

san marco schreef op 23 september 2016 09:25:

Koers komt sterk overeen met de laatste beursweken van Crucell
Heb ik niet meegemaakt. Maar knalde die ook zo zonder nieuws?
[verwijderd]
0
quote:

san marco schreef op 23 september 2016 09:25:

Koers komt sterk overeen met de laatste beursweken van Crucell
Niet waar
visje2
0
Met de Crohn fase 3 ,de mijlpaalbetalingen en de resultaten CF staan we binnen 2weken tegen de 70. De ontwikkelingen in de pipeline gaan crescendo en het zit de concurrentie een beetje tegen. Een overname komt er volgens mij nog niet aan maar de speculatie erover gaat gestadig voort. Ongekend mooie koerswinsten voor de volhouders op termijn.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Geert07
2
quote:

asti schreef op 23 september 2016 09:20:

[...]
Wat is dat toch met diegenen die uitstapten net voor/na de uitbraak, dat ze zo'n toon tegen de zittenblijvers aanslaan?

Hebben wij iets verkeerds gedaan??????
Ik zit er allang weer in hoor. Begrijp ook niet waarom je het over 'wij' hebt. Zal wel met je nare karakter te maken hebben, dat je denkt te moeten reageren. Word zo langzamerhand moe van jouw reacties, met name zoals je iedere keer weer de confrontatie met chicken zoekt. Samen met die diepvriespizza.
pardon
0
quote:

voda schreef op 23 september 2016 09:42:

Een hele goede morgen!
Toch nog wel aan het werk Voda!!!
pardon
0
JaccoW
2
Jongens zit niet zo tegen elkaar te zeiken, stelletje kinderen.
kom met dingen die over Galapagos gaan ipv dingen over jezelf of "onbekende" andere forumgenoten te verkondigen.
kwekkel
0
quote:

pardon schreef op 23 september 2016 09:55:

Ik kan het Shortsell register niet openen,zijn er mensen die dat wel kunnen inzien??
Nee krijg de pagina ook niet open
Up up and away
1
quote:

pardon schreef op 23 september 2016 09:55:

Ik kan het Shortsell register niet openen,zijn er mensen die dat wel kunnen inzien??
www.afm.nl/~/media/Files/registers/re...

Dit is de officiële bron van de AFM.
Je kunt excel downloaden en dan filteren op Galapagos......

Hier staat de hinderlijke fout niet in die in shortsell was gekropen (Millenium met een en met twee nn).
Staycalm
0
quote:

DennisNorway schreef op 23 september 2016 09:36:

Mooi artikel:

Nederlandse uitdagers voor succesvol biotechbedrijf Vertex

Mooi artikel inderdaad vanochtend in het FD: fd.nl/economie-politiek/1168606/neder...
mr.Franz
0
drulletje drie
3
Nederlandse uitdagers voor succesvol biotechbedrijf Vertex
Het heeft iets van een paar brugklassers die een vwo-leerling uit de zesde klas uitdagen: twee Nederlandse biotechbedrijven denken het succes van het Amerikaanse biotechbedrijf Vertex te kunnen evenaren of zelfs te overtreffen. Als ze slagen in hun opzet, ligt een miljardenmarkt op hen te wachten. Plus eeuwige roem.
Wondermiddel

Vijftig jaar geleden overleden de meeste kinderen met taaislijmziekte (cystic fybrosis) voor hun tiende levensjaar. Nu hebben patiënten een levensverwachting van 35 tot 40 jaar, zo vertelt Kors van der Ent, hoogleraar aan het UMC Utrecht. Het perspectief voor patiënten is sterk verbeterd doordat de diagnose veel eerder wordt gesteld en doordat de infecties die met de ziekte gepaard gaan, beter kunnen worden bestreden. Ook centralisatie van de zorg in de academische ziekenhuizen heeft geresulteerd in effectievere behandelingen. De meeste patiënten overlijden aan wat Van der Ent ‘kapotte longen’ noemt. ‘Iedere keer weer infecties aan de luchtwegen, die zijn op den duur niet meer te bestrijden met antibiotica.’ Van der Ent geldt als een autoriteit op het gebied van cystic fibrosis en speelt een belangrijke rol bij het opstellen van behandelrichtlijnen. Het aantal Nederlandse patiënten met cystic fibrosis is dankzij een nauwgezette registratie vrij exact bekend: 1550. In Europa en de Verenigde Staten kampen 80.000 tot 90.000 mensen met de ziekte. Het medicijn Kalydeco noemt Van der Ent ‘een wondermiddel’ – althans voor de kleine subgroep patiënten bij wie het middel effectief blijkt. Hij voorziet dat veel patiënten dankzij de komst van meer medicijnen uiteindelijk een normale levensverwachting zullen hebben.

Maar de twee uitdagers Galapagos en ProQR - nemen het op tegen een grootmacht. Vertex is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de succesvolste Amerikaanse biofarmaceutische bedrijven dankzij de lancering van het geneesmiddel Kalydeco. Het was het eerste geneesmiddel voor patiënten met taaislijmziekte, tegenwoordig meestal CF of cystic fibrosis genoemd. CF is een aangeboren aandoening; de meeste patiënten worden niet ouder dan veertig jaar.
Aantrekkelijke markt
Het gaat om een aantrekkelijke markt. Want fabrikanten van zogenoemde weesgeneesmiddelen, bestemd voor zeldzame ziektes als CF, kunnen hoge prijzen in rekening brengen. Zo kost Kalydeco in Nederland circa €?150.000 per jaar. Het middel wordt momenteel voorgeschreven aan 35 tot 40 Nederlandse patiënten.
Of Galapagos en ProQR vooruitgang boeken met hun inhaalrace, zal eind volgende maand blijken. Dan presenteren ze op een conferentie in het Amerikaanse Orlando nieuwe resultaten van het onderzoek naar hun eigen kandidaatsmedicijnen. ‘Dat is een heel spannend moment’, verzekert Daniel de Boer, de ceo van ProQR.
Koers aandeel
Beleggers lijken al te speculeren op de presentatie van mooie data door de twee Nederlandse bedrijven. Ze joegen de koers van het aandeel Galapagos deze week op tot een recordhoogte van € 60. Ook het aandeel ProQR - genoteerd op de Nasdaq-beurs in New York - zit al enkele weken in de lift.
Het optimisme bij beleggers lijkt ook ingegeven door het besef dat het succes van Vertex op zijn grenzen stuit. Kalydeco is namelijk alleen effectief bij een kleine subgroep van de CF-patiënten. Het Amerikaanse concern lanceerde wel een nieuw middel voor het grootste deel van de patiënten, maar de effectiviteit van dit medicijn (Orkambi) valt tegen. De Boer van ProQR; ‘Het is heel duidelijk dat er effectievere medicijnen nodig zijn.’
Voorsprong behouden
Vertex staat nu voor de uitdaging om zijn voorsprong te behouden en zelf die betere middelen te ontwikkelen. Het concern zet vooral in op een drievoudige combinatietherapie. Orkambi is ook een combinatietherapie, maar dan een tweevoudige, die Kalydeco combineert met een aanvullend middel. De verwachting is dat het toevoegen van nog een aanvullend middel een tweede ‘corrector’ de effectiviteit van het CF-medicijn sterk zal verhogen.
De weg die Vertex inslaat, heeft Galapagos enorm gesterkt in zijn zelfvertrouwen, zo liet topman Onno van de Stolpe begin dit jaar al blijken tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst. Net als Vertex ontwikkelt het Nederlandse biotechbedrijf een drievoudige combinatietherapie, waarbij een Kalydeco-achtig middel wordt gecombineerd met twee correctoren.
Effectiviteit
Het optimisme van Galapagos is mede gebaseerd op laboratoriumonderzoek, zo vertelt cfo Bart Filius in een nadere toelichting. Uit dat onderzoek bleek dat een tweede corrector de effectiviteit van het Galapagos-medicijn kan vervijfvoudigen. Dat is een beter resultaat dan Vertex heeft laten zien: een tweede corrector heeft de effectiviteit van het Vertex-geneesmiddel maximaal kunnen verviervoudigen.
‘Het is natuurlijk nog afwachten of we deze verbetering uit het lab ook zullen zien als we het middel bij patiënten gaan testen’, zegt Filius. ‘Maar het mooie is dat labonderzoek met CF-medicijnen zich tot nu toe heel goed vertaalt naar toepassing in de mens.’
Galapagos hoopt zijn combinatietherapie volgend jaar voor het eerst op mensen te testen. Het bedrijf weet zich daarbij gesteund door het Amerikaanse farmaconcern Abbvie, dat een groot deel van de onderzoekskosten op zich neemt. Als het geneesmiddel straks succesvol blijkt, zal een groot deel van de winst echter ook naar Abbvie vloeien.
Meer middelen in ontwikkeling
Geïnspireerd door het succes van Vertex proberen meer farmaconcerns een eigen middel tegen CF te ontwikkelen. Daar zijn grote namen als Novartis, Pfizer en Bayer bij. Voor Galapagos is het CF-onderzoek het een na belangrijkste programma. Het bedrijf moet het in de eerste plaats hebben van zijn onderzoek naar het geneesmiddel filgotinib, onder meer voor patiënten met reuma. Dat onderzoek is veel verder gevorderd.
De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel tegen CF is wel hoofdzaak voor ProQR. Het bedrijf uit Leiden werd vier jaar geleden opgericht door ceo Daniel de Boer, die zelf een kind met taaislijmziekte heeft. ProQR koos een andere weg dan zijn concurrenten en zoekt een oplossing via zogenoemde RNA-technologie. Een van de voordelen, zo zegt De Boer op het hoofdkantoor van ProQR in Leiden, is dat geen combinatietherapie nodig zal zijn, wat de kans op vervelende bijwerkingen vermindert.
ProQR is met zijn onderzoek in zekere zin verder gevorderd dan Galapagos. Het bedrijf van De Boer heeft zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn afgelopen jaar namelijk al getest op patiënten, tachtig in totaal. Als ProQR komende maand in Orlando mooie resultaten laat zien, kan de ontwikkeling van het geneesmiddel in een stroomversnelling komen. ‘Artsen en toezichthouders gaan dan anders naar zo’n middel kijken’, zegt De Boer. ‘Dat kan jaren schelen.’

Staycalm
3
quote:

JaccoW schreef op 23 september 2016 09:56:

Jongens zit niet zo tegen elkaar te zeiken, stelletje kinderen.
kom met dingen die over Galapagos gaan ipv dingen over jezelf of "onbekende" andere forumgenoten te verkondigen.
Helemaal eens. 99% van de forumlezers is het spuugzat, jammer dat 1% het verpest voor de rest.
3.895 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:33
Koers 27,080
Verschil -0,300 (-1,10%)
Hoog 27,300
Laag 26,940
Volume 73.316
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront