Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS in SEPTEMBER 2016.

3.895 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
tonneke
0
quote:

Razer Moro schreef op 5 september 2016 15:27:

Steeds meer buy adviezen.. Het gaat de goede kant op.
inkoppertje, nou de koers nog ;-)
aloha28
0
quote:

Razer Moro schreef op 5 september 2016 15:27:

Steeds meer buy adviezen.. Het gaat de goede kant op.
waarom doen ze het dan niet, buyen bedoel ik.
[verwijderd]
0
quote:

aloha280 schreef op 5 september 2016 16:21:

[...]

waarom doen ze het dan niet, buyen bedoel ik.
Omdat er nog niets is en analisten hebben vaak zo hun eigen belangen.
DWB Happy
0

Zwijgplicht opgelegd door Gilead?
Mogelijk bedoeld dat de koers zeker niet verder kan uitbreken, afkalft?
Speelt Gilead binnenkort zijn troeven uit en koopt de hele kippenren met alle kippen met de gouden eieren?

Vandaag weer ingestapt, vind het koersverloop ook vandaag uiterst verdacht!
Vroeg of laat slaat Gilead toe!

Gekocht in de hoop dat ik tussentijds kan profiteren van een overnamebod!
tonneke
0
quote:

"Be Happy, Don't Worry" schreef op 5 september 2016 16:29:

Zwijgplicht opgelegd door Gilead?
Mogelijk bedoeld dat de koers zeker niet verder kan uitbreken, afkalft?
Speelt Gilead binnenkort zijn troeven uit en koopt de hele kippenren met alle kippen met de gouden eieren?

Vandaag weer ingestapt, vind het koersverloop ook vandaag uiterst verdacht!
Vroeg of laat slaat Gilead toe!

Gekocht in de hoop dat ik tussentijds kan profiteren van een overnamebod!

ha ha, ik heb er weinig verstand van maar jij nog minder
[verwijderd]
0
quote:

tonneke schreef op 5 september 2016 16:48:

[...]ha ha, ik heb er weinig verstand van maar jij nog minder
DWBH beweerde een aantal maanden terug dagelijks dat GLPG op de korte termijn overgenomen zou worden door Gilead.

Toen stapte die uit, niet lang daarna brak de koers uit het maandenlang opgebouwde stijgende driehoekspatroon.

Daarvoor beweerde die trouwens dagelijks dat GLPG op de korte termijn door Abbvie overgenomen zou worden.

Hij zou aan zijn kennis komen door de bied en laat aan te staren.

Laatste keer dat ik je las was je op het tomtom forum een oudere mevrouw aan het uitschelden omdat haar posts je niet bevielen DWBH. Welkom terug lol.
DWB Happy
0
Hallo Asti, bedankt voor het warme welkom:)

Ik heb besloten om met een pluk voor de LT in GLPG te blijven zitten.
Het zou best nog wel ooit eens 50% kunnen stijgen:)
tonneke
0
quote:

"Be Happy, Don't Worry" schreef op 5 september 2016 17:39:

Hallo Asti, bedankt voor het warme welkom:)

Ik heb besloten om met een pluk voor de LT in GLPG te blijven zitten.
Het zou best nog wel ooit eens 50% kunnen stijgen:)

makkelijk ;-)))
Wallander
0
quote:

tonneke schreef op 5 september 2016 14:56:

[...]ik ook, ik heb ze nog niet maar dat komt nog wel, eerst nog wat verdienen of verliezen bij een ander aandeel ;-)
Waar zit je nu in dan? Die botentent?
pardon
0
’Farma-industrie is geen boevenbende’
39 min geleden René Steenhorst
OSS - ’De geneesmiddelenindustrie wordt ten onrechte afgeschilderd als een gecorrumpeerde boevenbende.’

Dat stelt farmaceutisch arts, dr. Henk Jan Out, tot vorig jaar bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc in Nijmegen. Dinsdag verschijnt zijn op z’n zachtst gezegd opmerkelijke boek ’Leve het Geneesmiddel!’ Daarmee wil Out tegenwicht bieden aan het, wat hij noemt, ,,farma-bashen dat inmiddels een nationale sport is geworden.”

Critici beschuldigen medicijnfabrikanten al jaren van onder meer woekerwinsten door het onnodig hoog houden van geneesmiddelenprijzen, omvangrijke manipulatie met onderzoeksgegevens over de ruggen van patiënten, zelfs het in de markt zetten van riskante medicamenten, belangenverstrengeling, massale omkoping van artsen en politici en misleidende marketing, etcetera. Kortom, maffiapraktijken.

,,Maar”, zo stelt Out, in zijn ruim 270 bladzijden tellende controversiële pleidooi, waarin hij ’de zorgvuldige kant’ van de industrie wil tonen: ,,Miljoenen mensen wereldwijd danken hun gezondheid of leven aan medicijnen die deze sector heeft voortbracht. Maar dat hoor je nauwelijks terug in de kritiek.” En: ,,Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die vindt dat onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen niet nodig is. We zijn met zijn allen overtuigd van de maatschappelijke zin en noodzaak om nieuwe moleculen te ontdekken om ziekten te bestrijden.” Henk Jan Out schroomt dan ook niet te verkondigen dat de geneesmiddelensector ,,veel heeft bijgedragen aan de volksgezondheid.”

Imagoprobleem
Out, voormalig hoofd klinische ontwikkeling van Organon die meer dan 20 jaar bij verschillende grote internationale farmaceutische bedrijven werkte, erkent: ,,Er worden zeker fouten gemaakt, maar noem mij de sector waar dat niet gebeurt?! De farmaceutische branche zou beslist opener moeten zijn en proactief moeten meewerken om op basis van eerlijkheid zichzelf te ontdoen van het zeer slechte imago waarmee zij al te lang kampt. En dat zij niet verdient. Maar, absoluut waar: er is beslist een ernstig imagoprobleem.”

Het gaat Henk Jan Out (tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Farmaceutische Geneeskunde, NVFG) te ver om alle farmaceutische medewerkers over één kam te scheren. In zijn boek stelt hij: ,,Zijn al die consciëntieuze wetenschappers uit de industrie, die nieuwe geneesmiddelen proberen te ontdekken, misdadigers? Hoe is het mogelijk dat artsen zo veel geneesmiddelen voorschrijven aan patiënten als de producenten gecorrumpeerde boeven zijn? Worden we zo massaal misleid? Zijn al die hoogopgeleide academici willoze slachtoffers van agressieve farma-marketing? Natuurlijk niet!”

Verdienen
En de gemeenschappelijke aversie tegen de farma-industrie analyserend: ,,Die lijkt gebaseerd op het onbehagen dat we hebben wanneer commerciële elementen in de zorg hun intrede doen. Ofwel: ’Farmaceuten verdienen grof geld aan doodzieke patiënten die hun pillen wel moeten slikken. En zorgverzekeraars hebben winstmotieven waardoor premies veel te hoog zijn, is de redenering. Opvallend is dat andere partijen in de zorg, die ook geld verdienen aan ziekte, zoals ziekenhuizen en artsen, veel minder aan deze kritiek onderhevig zijn.”

Zich bewust zijnd van de kritiek die vanaf nu op hem zal neerdalen, schrijft de farmaceutisch arts: ,,Sommigen vinden dat ik een lobbyist ben voor de industrie en haken om die reden alleen al af een discussie met me aan te gaan. Het is de makkelijkste manier om je gelijk binnen te halen: de ander afschilderen als iemand met belangenconflicten en daarmee dus een ongeloofwaardige gesprekspartner.”
Madagaskar
0
5 best moves this year

1. In January, Gilead cemented a global license and collaboration agreement with Galapagos NV (NASDAQ:GLPG) for experimental anti-inflammatory drug filgotinib. The reason this move should excite investors is twofold. First, filgotinib is being developed as an oral treatment for rheumatoid arthritis, Crohn's disease, and ulcerative colitis. This gives it megablockbuster potential, depending on how AbbVie's (NYSE:ABBV) competing oral selective JAK1 inhibitor, ABT-494, pans out in its broad late-stage clinical program. Second, Gilead didn't break the bank to bring filgotinib into the fold, reportedly investing only $725 million upfront in this collaboration with Galapagos NV, while back-loading the deal with an additional $1.35 billion in milestone payments.
[verwijderd]
4
Published: 07:30 CEST 06-09-2016 /GlobeNewswire /Source: Galapagos NV / : GLPG /ISIN: BE0003818359

GLPG1690 in idiopathische longfibrose krijgt de status 'weesgeneesmiddel' in de Europese Unie

Mechelen, België; 6 september 2016: Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt vandaag aan dat de Europese Commissie (EC) GLPG1690 het statuut 'weesgeneesmiddel' heeft gegeven voor de behandeling van patiënten met idiopathische longfibrose (IPF).

IPF is een chronische, progressieve fibrotische afwijking in de longen die vooral voorkomt bij volwassen boven de 40 jaar. IPF komt voor bij minder dan 30 op de 100.000 mensen, in zowel Europa als de Verenigde Staten: dit kwalificeert de ziekte als 'zeldzaam'. Tot op heden is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen.

Om de farmaceutische industrie te stimuleren om ook medicijnen voor kleine groepen patiënten te ontwikkelen en op de markt te brengen, biedt de EC een aantal maatregelen aan die de ontwikkeling van deze weesgeneesmiddelen voor zeldzame zieken in de Europese Unie (EU). Deze maatregelen omvatten specifiek wetenschappelijk advies gedurende de ontwikkelingsfase, en 10 jaar marktexclusiviteit als het medicijn op de markt is. In de EU worden weesgeneesmiddelen goedgekeurd via de gecentraliseerde procedure, bovendien is deze procedure goedkoper voor weesgeneesmiddelen.[1]

"We zijn blij dat de EC het potentieel van GLPG1690 als een nieuw medicijn voor IPF-patiënten in Europa onderkent. De volgende stap is de aanvraag voor de status van weesgeneesmiddel bij de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten," zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos.

GLPG1690 wordt op dit moment bestudeerd in FLORA, een gerandomiseerde, geblindeerde en placebo-gecontroleerde fase 2a studie gedurende 12 weken bij 24 patiënten met IPF. Galapagos verwacht de resultaten in het tweede kwartaal van 2017 te kunnen rapporteren. GLPG1690 is een klein molecuul remmer van autotaxine en in volledig eigendom van Galapagos.

Vandaag om 16.30 uur CET presenteert Galapagos 'Strong reversal of the lung fibrosis disease signature by autotaxin inhibitor GLPG1690 in a mouse model for IPF' op het European Respiratory Society Congress in Londen.

Over IPF
Idiopathische longfibrose (idiopathic pulmonary fibrosis) of IPF is een chronische, nietsontziende progressieve fibrotische afwijking in de longen die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar. Volgens een rapport van GlobaData EpiCast uit april 2013 komt IPF bij minder dan 30 op de 100.000 mensen voor in Europa en de Verenigde Staten. Dit maakt dat IPF in aanmerking komt voor de kwalificatie van een rare disease oftewel 'zeldzame' ziekte. De klinische vooruitzichten van patiënten met IPF zijn slecht: na diagnose is het mediaan sterftecijfer twee tot vijf jaar. Op dit moment is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen. De medische behandelstrategie is erop gericht om de progressie van de ziekte te vertragen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Longtransplantatie kan een optie zijn voor geschikte patiënten bij wie de ziekte zeer progressief is en er minimale comorbiditeiten zijn.

Regelgevende instanties hebben Esbriet®[2] (pirfenidone) en Ofev®[3] (nintedanib) goedgekeurd voor de behandeling van IPF. Beide middelen hebben een vertraging van de mate van functionele achteruitgang in IPF laten zien en worden waarschijnlijk de behandelingsstandaard wereldwijd. Deze toelating tot de markt representeert een belangrijke doorbraak voor IPF patiënten. Geen van beide medicijnen verbetert echter de longfunctie en bij de meeste patiënten gaat de progressie van de ziekte gewoon verder ondanks behandeling. Bovendien zijn er negatieve bijwerkingen geassocieerd met deze medicijnen zoals diarree, abnormale leverfunctietest met nintedanib, misselijkheid en uitslag met pirfenidone. IPF is nog steeds een belangrijke oorzaak voor ziekte en sterfte; de onvervulde medische behoefte is groot.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3, 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 460 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contacts

Investeerders:
Media:
Elizabeth Goodwin
Evelyn Fox
VP IR & Corporate
Communications
+1 781 460 1784
Director Communications
+31 6 53 591 999
communications@glpg.com

Paul van der Horst
Director IR & Business
Development
+31 6 53 725 199

ir@glpg.com
Mippert
0
de rotterdammer
0
Dit bericht is ongetwijfeld een stimulans voor de koers.
Mooi zo'n toekenning een paar dagen voor twee september-events (Londen 9/9 en New York 12/9).
Benieuwd waar we eind september staan.
DWB Happy
1
quote:

B...K schreef op 6 september 2016 08:35:

Weinig invloed op de koers.
Dat klopt dat is altijd voor 9:00 uur:(
3.895 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 191 192 193 194 195 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront