Pharming « Terug naar discussie overzicht

Brexit

188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

beurs aapje2 schreef op 27 juni 2016 16:56:

In deze huidige vorm heeft de EU zijn beste tijd gewoon gehad zie nu al de problemen in Italie met de banken .Een D66 tegen referendum dat is toch eigenlijk het bestaan recht van deze Partij.
Die zien in hoe gevaarlijk een Nexit is.Jij denkt nog steeds dat we alleen volle melk en kaantjes exporteren.

Die enkele tientallen miljarden om de balans te stutten is een aantal tientjes per EU inwoners.Even hoger,even lager!De ECB koopt maandelijks voor 60 miljard op.Dus niet overdrijven.

[verwijderd]
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 27 juni 2016 17:36:

[...]

Die zien in hoe gevaarlijk een Nexit is.Jij denkt nog steeds dat we alleen volle melk en kaantjes exporteren.

Die enkele tientallen miljarden om de balans te stutten is een aantal tientjes per EU inwoners.Even hoger,even lager!De ECB koopt maandelijks voor 60 miljard op.Dus niet overdrijven.

En wie gaat uit eindelijk dat op kopen betalen?
[verwijderd]
0
quote:

beurs aapje2 schreef op 27 juni 2016 17:38:

[...]En wie gaat uit eindelijk dat op kopen betalen?
Een principiële vraag: Wat doe jij eigenlijk op de beurs? Alle aandelen worden immers omhooggestuwd door het economisch beleid van centrale banken. Als je echt principieel was dan had je geen aandelen. En of je hier dan zou zijn...
lucas D
0
quote:

Rooster2 schreef op 27 juni 2016 17:31:

[...]
Iets te simpel dit.
Geen taks betalen, ja dat klopt wel, maar is maar één kant van de medaille.
Vergeten zijn de subsidies die wegvallen en de kosten die moeten worden gemaakt om die dingen zelf te gaan doen die de EU nu nog voor GB doet.
Even los van de extra kosten die volgen uit rompslomp in internationale betrekkingen.
Het isolement waar GB zich in begeeft, zal zijn weerslag hebben op het BBP. Of de britten zo goed hieruit komen betwijfel ik ten zeerste.

Ik vind de Brexit voor de EU wel goed als signaal naar de EU dat er iets op te pakken is:
1. Maak de reden van bestaan van de EU weer eens duidelijk. Publieksgericht, dwz. in begrijpelijke taal en hanteerbare begrippen.
2. De EU winkel is rommelig en vervuild. Dat moet worden aangepakt.
EU, stop met het maken van niet-handhaafbare afspraken.
Ruim bestaande afspraken en verdragen die niet te handhaven zijn op.
Het geloof in goede bedoelingen is een groot goed, maar is de afgelopen decennia iets teveel gepraktiseerd. Verdragspartijen moeten aanspreekbaar zijn op naleving van verdragen. Dan maar een paar verdragen minder.
Het is goed mogelijk dat verdragspartijen niet van verdragsafspraken af willen, terwijl die afspraken evengoed niet handhaafbaar zijn en worden geschonden. Van zulke partijen moeten we inderdaad afscheid nemen.
EU terug naar de kern.

Maar een rommelige en vuile winkel hoef je toch niet meteen in zijn geheel te slopen?
Kan me hier wel in vinden, mits de EU niet gewoon op de oude voet verder gaat, dan houd het gewoon op.

Maar zie het niet gebeuren.

Bovendien hebben wij altijd heel goed ons eigen broek op kunnen houden.

Mijn voorkeur is een Eu met alleen de 6 oprichters er van.
[verwijderd]
0
Ik ben het (op beleggingsterein) niet vaak eens met Lucas en Euri, maar nu dus wel! :)
Laten we hopen dat wolkenridders als de Merkels, de Junckers en in zakformaat de Pechtoldjes, nu eindelijk eens wakker worden en beseffen dat wat nu overal speelt voor de eigen bevolking niet zozeer een financieel-economische kwestie is....
[verwijderd]
0
quote:

beurs aapje2 schreef op 27 juni 2016 17:38:

[...]En wie gaat uit eindelijk dat op kopen betalen?
Merk je het al dan?

Europa moet veranderen.Eruit stappen ,met de staart tussen de benen(wie zei dat ook alweer?)is funest voor NL.
[verwijderd]
0
quote:

lucas D schreef op 27 juni 2016 18:04:

[...]

Kan me hier wel in vinden, mits de EU niet gewoon op de oude voet verder gaat, dan houd het gewoon op.

Maar zie het niet gebeuren.

Bovendien hebben wij altijd heel goed ons eigen broek op kunnen houden.

Mijn voorkeur is een Eu met alleen de 6 oprichters er van.
Hoe bedoel je Lucas?.Goed de broek op weten te houden?.Hoe oud ben je?.

Een onstabiel Europa krijg je ervoor terug.De voormalige USSR ligt in een deuk en kan die onstabiliteit niet aanzien aan zijn grens.
voda
0
Banken en verzekeraars bloeden door Brexit
Foto: BAKKER, RONALD

door Theo Besteman en Thijs Rösken

Amsterdam - Banken en verzekeraars bloeden na de stem voor een Brexit. Vooral ABN Amro en Delta Lloyd gingen met Europese financiële instellingen mee hard onderuit. Belangrijkste reden is een gebrek aan vooruitzichten.

De markt voorziet bij geringe groei, lage rente krimpende verdiensten.

Vooral de banken en verzekeraars die in Londen en tegelijkertijd in Europa werken, werden hard geraakt. De AEX verloor bijna 3%, maar de bredere Stoxx 600 voor Europa vertoonde ruim 4% verlies.

,,Het is een bloedbad”, concludeerden handelaren in de City en Europa opvallend eensgezind.

Beurshandel in zakenbanken Barclays en RBS en in verzekeraar Legal & General werd tijdelijk stilgelegd. De aandelen schoten te snel omlaag, automatische circuit breakers blokkeerden de handel. Evengoed verloor RBS ruim 13%.

Slechte leningen

Financiële toezichthouders in Londen deden er alles aan om de markt te overtuigen dat de City het centrum van de wereldwijde beurzen, de valuta- en grondstoffenhandel blijft. Maar het bericht dat verzwakte Italiaanse banken, die $360 miljard aan slechte leningen op de balans hebben, nog een $40 miljard in buffers moeten stekken, liet de magen van beleggers krimpen.

Italiaanse banken crashten met 25% verlies. Royal Bank of Scotland is in twee dagen gehalveerd in beurswaarde. De handel in veel Britse banken werd in Londen gestopt nadat koersen te snel daalden.

Risicopremies voor banken gingen in slechts een dag naar een hoogtepunt in drie jaar. Beleggers dumpten het pond waar ze konden en kochten massaal dollars, yen, franken en bij uitzondering goud als vluchtheuvel. ,,Grote fondsen stappen uit financials en gaan in cash, wachtend op zekerheid”, aldus vermogensbeheerder Corné van Zeijl van Actiam.

'Totaal afwezig'

Vrijdag reageerden beurzen al hevig op de Brexit-beslissing van de Britten. ,,In het weekend had er duidelijkheid vanuit centrale banken en vooral de Britse politiek moeten komen om markten gerust te stellen”, aldus Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen. ,,Politieke kopstukken hier waren echter vrijwel totaal afwezig. Bij zulke onzekerheid verkopen beleggers massaal”, zo verklaart valutahandelaar Laurens Maartens (NBWM) de val maandag.

In een crisis komen banken en financiële dienstverleners toch altijd al als eerste in beweging. Zicht op minder ruimte kredietmogelijkheden, verdiensten op in- en uitlenen, raakt hun marge en uiteindelijk het dividend. Die verdiensten zijn bovendien met hefbomen gefinancierd en tuimelen bij een sterke teruggang naar beneden. ,,Beleggers zien dat banken zich extra moeten financieren, ten koste van hun dividend en verkopen hun aandelen”, ziet Van Zeijl.

Via Londen

Nederlandse financials als ABN Amro, Aegon, Delta Lloyd en vooral ING ontlopen de koersval niet omdat de afwerking van al hun transacties traditioneel vaak via Londen lopen. Daar bovenop haalt Aegon als enige ook nog bijna een kwart van zijn inkomsten uit het VK. ING is als het meest verhandelde aandeel op veel Europese beurzen en daardoor extra kwetsbaar.

Dat de hoogte van het koersverlies niet bepaald wordt door de hoeveelheid activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, tonen fondsen als ABN Amro en Delta Lloyd. Die aandelen verliezen allebei na vrijdag nu weer meer dan 10%. Bij ABN Amro zal het gevolg zijn dat minister Dijsselbloem (Financiën) niet snel met een tweede pluk aandelen de beurs op zal gaan.

Staatsobligaties

„Beleggers vluchten vanuit aandelen in staatsobligaties sinds vrijdag”, zegt Kempen-analist Bart Horsten. Dat heeft geen effect op de inkomsten van bank- of verzekeringsklanten, maar wel op de rendementen van hun herbeleggingen. „Banken en verzekeraars beleggen veel in staatsleningen en die leveren steeds minder op. Nu de rente op de Duitse Bund nog wat negatiever wordt, kost die belegging geld.”

Buiten obligaties doen ook beleggingen van banken en verzekeraars in aandelen pijn bij structurele koersverliezen van 20% of meer. Analist Marcell Houben van SNS Securities stelt dat lagere beleggingsresultaten van verzekeraars direct gevolgen hebben voor hun eigen koersen. „Als je in verzekeraars belegt, steek je eigenlijk geld in marktrisico. Op dit moment kun je nog zulke goede vermogensbeheerders in dienst hebben, maar je verliest geld met beleggingen. Dat doet aandeelhouders direct verkopen.”

Probleemgeval

Houben wijst er ook op dat de daling van marktrentes door de Brexit-stem de reden vergroot om de rekenrente voor verzekeraars te verlagen. Op Europees niveau wordt al maanden gesproken over een verlaging, die zou zorgen dat verzekeraars veel meer geld moeten aanhouden om aan hun langjarige verplichtingen te kunnen voldoen.

Probleemgeval in Nederland lijkt toch weer Delta Lloyd. Bij de koersdaling van ruim 12% speelde mee dat Bank of America Merrill Lynch maandagmiddag het koopadvies introk, omdat de verzekeraar heel erg gevoelig is voor ontwikkelingen op de financiële markten. Bij een eerdere stresstest bleek dat de impact van een forse rentedaling en instortende aandelenmarkten Delta Lloyd 46 procentpunten zou verliezen op zijn solvabiliteitscijfer.

Gevaar

Precies om dit kengetal stond de verzekeraar het afgelopen jaar al onder druk. Via een claimemissie, verkoop van het belang in Van Lanschot en risicoverlagingen krikte Delta Lloyd het percentage onlangs op naar de gewenste bandbreedte van 160-180%, maar een flinke impact van onzekerheid over een Brexit, kan dit niveau terugbrengen op het niveau dat dividendbetaling in gevaar komt en elke volgende tegenvaller het zelfstandig voortbestaan kan bemoeilijken.

Voor NN, ASR en Aegon vreest Houben minder omdat ze minder gevoelig zijn voor financiële onrust, meer reserves in huis hebben en omdat Aegon een grotendeels Amerikaans bedrijf is. Horsten: „Maar immuun zijn ze niet voor de koersverliezen bij financials. Hoe hoog de solvabiliteit van NN ook is (241%, de hoogste van alle Nederlandse verzekeraars), de winstgevendheid wordt geraakt door de onrust op de financiële markten.”

Politieke onrust

Hoe lang de koersverliezen aanhouden, ligt volgens Horsten aan de duur van politieke onrust in het VK. Beleggers weten niet hoe lang dit nog gaat duren en daar houden ze niet van. Gelukkig zijn banken en verzekeraars wel veel weerbaarder gemaakt voor zulke beursschokken, door extra kapitaaleisen.” Zo zorgt de Brexit-stem dus voor een grote testcase voor de financiële instellingen.

Bron: DFT Premium
[verwijderd]
0
Is de uitkering van KPN ook in gevaar want waarom is die niet zichtbaar wat men precies uitkeert door caal opties te verlagen!

Waarom was het dividend op 24 me wel zichtbaar terwiijl ook pas op 27 mei is uitgekeerd ??

Wie helpt mij uit die droom omdat ik door een vertrouwde insider rare dingen hoorde hierover ?????????????????
[verwijderd]
0
Gereserveerd geld zegt men dan aan m'n hoela HET IS ONS EIGEN GELD !!!!! En Jan Kees de Jager is in het geding dus collegea ben op uw qivive !!!
[verwijderd]
0
quote:

Rooster2 schreef op 27 juni 2016 17:41:

[...]
Een principiële vraag: Wat doe jij eigenlijk op de beurs? Alle aandelen worden immers omhooggestuwd door het economisch beleid van centrale banken. Als je echt principieel was dan had je geen aandelen. En of je hier dan zou zijn...
Maar dit kan niet in lengte van jaren zo door gaan gratis geld bestaat gewoon niet .
$euri
0
Het kan welb2 klik maar op onderstaande link, staatschuld van de vs per seconde.
Allemaal digitaal geld

www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-ve...

hier ook die van nederland

www.destaatsschuldmeter.nl/

480 euro per seconde
[verwijderd]
0
quote:

$euri schreef op 28 juni 2016 07:01:

Het kan welb2 klik maar op onderstaande link, staatschuld van de vs per seconde.
Allemaal digitaal geld

www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-ve...

hier ook die van nederland

www.destaatsschuldmeter.nl/

480 euro per seconde
Vroeg of laat gaat dit een keer goed fout als men deze munten niet meer vertrouwt .
[verwijderd]
0
quote:

$euri schreef op 28 juni 2016 07:01:

Het kan welb2 klik maar op onderstaande link, staatschuld van de vs per seconde.
Allemaal digitaal geld

www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-ve...

hier ook die van nederland

www.destaatsschuldmeter.nl/

480 euro per seconde
En nu, moeten we daar vrolijk van worden.
[verwijderd]
0
quote:

DickMat schreef op 28 juni 2016 10:44:

[...]

En nu, moeten we daar vrolijk van worden.
Zolang je geld terug krijgt op je lening wel.Heerlijk gevoel lijkt me dat.Maar in NL staan we nog steeds in de bezuinigingsstand.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 27 juni 2016 22:07:

Banken en verzekeraars bloeden door Brexit
Foto: BAKKER, RONALD

door Theo Besteman en Thijs Rösken

Amsterdam - Banken en verzekeraars bloeden na de stem voor een Brexit. Vooral ABN Amro en Delta Lloyd gingen met Europese financiële instellingen mee hard onderuit. Belangrijkste reden is een gebrek aan vooruitzichten.

De markt voorziet bij geringe groei, lage rente krimpende verdiensten.

Vooral de banken en verzekeraars die in Londen en tegelijkertijd in Europa werken, werden hard geraakt. De AEX verloor bijna 3%, maar de bredere Stoxx 600 voor Europa vertoonde ruim 4% verlies.

,,Het is een bloedbad”, concludeerden handelaren in de City en Europa opvallend eensgezind.

Beurshandel in zakenbanken Barclays en RBS en in verzekeraar Legal & General werd tijdelijk stilgelegd. De aandelen schoten te snel omlaag, automatische circuit breakers blokkeerden de handel. Evengoed verloor RBS ruim 13%.

Slechte leningen

Financiële toezichthouders in Londen deden er alles aan om de markt te overtuigen dat de City het centrum van de wereldwijde beurzen, de valuta- en grondstoffenhandel blijft. Maar het bericht dat verzwakte Italiaanse banken, die $360 miljard aan slechte leningen op de balans hebben, nog een $40 miljard in buffers moeten stekken, liet de magen van beleggers krimpen.

Italiaanse banken crashten met 25% verlies. Royal Bank of Scotland is in twee dagen gehalveerd in beurswaarde. De handel in veel Britse banken werd in Londen gestopt nadat koersen te snel daalden.

Risicopremies voor banken gingen in slechts een dag naar een hoogtepunt in drie jaar. Beleggers dumpten het pond waar ze konden en kochten massaal dollars, yen, franken en bij uitzondering goud als vluchtheuvel. ,,Grote fondsen stappen uit financials en gaan in cash, wachtend op zekerheid”, aldus vermogensbeheerder Corné van Zeijl van Actiam.

'Totaal afwezig'

Vrijdag reageerden beurzen al hevig op de Brexit-beslissing van de Britten. ,,In het weekend had er duidelijkheid vanuit centrale banken en vooral de Britse politiek moeten komen om markten gerust te stellen”, aldus Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen. ,,Politieke kopstukken hier waren echter vrijwel totaal afwezig. Bij zulke onzekerheid verkopen beleggers massaal”, zo verklaart valutahandelaar Laurens Maartens (NBWM) de val maandag.

In een crisis komen banken en financiële dienstverleners toch altijd al als eerste in beweging. Zicht op minder ruimte kredietmogelijkheden, verdiensten op in- en uitlenen, raakt hun marge en uiteindelijk het dividend. Die verdiensten zijn bovendien met hefbomen gefinancierd en tuimelen bij een sterke teruggang naar beneden. ,,Beleggers zien dat banken zich extra moeten financieren, ten koste van hun dividend en verkopen hun aandelen”, ziet Van Zeijl.

Via Londen

Nederlandse financials als ABN Amro, Aegon, Delta Lloyd en vooral ING ontlopen de koersval niet omdat de afwerking van al hun transacties traditioneel vaak via Londen lopen. Daar bovenop haalt Aegon als enige ook nog bijna een kwart van zijn inkomsten uit het VK. ING is als het meest verhandelde aandeel op veel Europese beurzen en daardoor extra kwetsbaar.

Dat de hoogte van het koersverlies niet bepaald wordt door de hoeveelheid activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, tonen fondsen als ABN Amro en Delta Lloyd. Die aandelen verliezen allebei na vrijdag nu weer meer dan 10%. Bij ABN Amro zal het gevolg zijn dat minister Dijsselbloem (Financiën) niet snel met een tweede pluk aandelen de beurs op zal gaan.

Staatsobligaties

„Beleggers vluchten vanuit aandelen in staatsobligaties sinds vrijdag”, zegt Kempen-analist Bart Horsten. Dat heeft geen effect op de inkomsten van bank- of verzekeringsklanten, maar wel op de rendementen van hun herbeleggingen. „Banken en verzekeraars beleggen veel in staatsleningen en die leveren steeds minder op. Nu de rente op de Duitse Bund nog wat negatiever wordt, kost die belegging geld.”

Buiten obligaties doen ook beleggingen van banken en verzekeraars in aandelen pijn bij structurele koersverliezen van 20% of meer. Analist Marcell Houben van SNS Securities stelt dat lagere beleggingsresultaten van verzekeraars direct gevolgen hebben voor hun eigen koersen. „Als je in verzekeraars belegt, steek je eigenlijk geld in marktrisico. Op dit moment kun je nog zulke goede vermogensbeheerders in dienst hebben, maar je verliest geld met beleggingen. Dat doet aandeelhouders direct verkopen.”

Probleemgeval

Houben wijst er ook op dat de daling van marktrentes door de Brexit-stem de reden vergroot om de rekenrente voor verzekeraars te verlagen. Op Europees niveau wordt al maanden gesproken over een verlaging, die zou zorgen dat verzekeraars veel meer geld moeten aanhouden om aan hun langjarige verplichtingen te kunnen voldoen.

Probleemgeval in Nederland lijkt toch weer Delta Lloyd. Bij de koersdaling van ruim 12% speelde mee dat Bank of America Merrill Lynch maandagmiddag het koopadvies introk, omdat de verzekeraar heel erg gevoelig is voor ontwikkelingen op de financiële markten. Bij een eerdere stresstest bleek dat de impact van een forse rentedaling en instortende aandelenmarkten Delta Lloyd 46 procentpunten zou verliezen op zijn solvabiliteitscijfer.

Gevaar

Precies om dit kengetal stond de verzekeraar het afgelopen jaar al onder druk. Via een claimemissie, verkoop van het belang in Van Lanschot en risicoverlagingen krikte Delta Lloyd het percentage onlangs op naar de gewenste bandbreedte van 160-180%, maar een flinke impact van onzekerheid over een Brexit, kan dit niveau terugbrengen op het niveau dat dividendbetaling in gevaar komt en elke volgende tegenvaller het zelfstandig voortbestaan kan bemoeilijken.

Voor NN, ASR en Aegon vreest Houben minder omdat ze minder gevoelig zijn voor financiële onrust, meer reserves in huis hebben en omdat Aegon een grotendeels Amerikaans bedrijf is. Horsten: „Maar immuun zijn ze niet voor de koersverliezen bij financials. Hoe hoog de solvabiliteit van NN ook is (241%, de hoogste van alle Nederlandse verzekeraars), de winstgevendheid wordt geraakt door de onrust op de financiële markten.”

Politieke onrust

Hoe lang de koersverliezen aanhouden, ligt volgens Horsten aan de duur van politieke onrust in het VK. Beleggers weten niet hoe lang dit nog gaat duren en daar houden ze niet van. Gelukkig zijn banken en verzekeraars wel veel weerbaarder gemaakt voor zulke beursschokken, door extra kapitaaleisen.” Zo zorgt de Brexit-stem dus voor een grote testcase voor de financiële instellingen.

Bron: DFT Premium
" In het weekend had er duidelijkheid vanuit centrale banken en vooral de Britse politiek moeten komen om markten gerust te stellen”, aldus Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen "

Maar Voda, laten we nu eens " In het weekend had er duidelijkheid vanuit centrale banken en vooral de Britse politiek moeten komen om markten gerust te stellen”, aldus Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen " erbij nemen.

Ken jij die Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen ?
En zo ja, kan jij die Emiel van de Heiligenberg van Legal & General in Londen vragen, met wat in zijn opinie de centrale banken en vooral de Britse politiek hadden moeten komen om markten gerust te stellen ?

[verwijderd]
0
" Na afloop van de Europese Raad nuanceerde Rutte de notulen met de opmerking dat hij een wijziging van het verdrag niet uitsluit. "

:-)
$euri
0
ah dus de britten blijven en krijgen een better deal ?
daar scheppen ze dan een president mee voor nederland en andere neuro's.
zij een better deal, wij ook
188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:19
Koers 0,979
Verschil -0,009 (-0,86%)
Hoog 0,979
Laag 0,969
Volume 888.124
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront