Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders 2016

1.737 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dit is een opsomming van de plussen en minnen van Albert van Probeleggen

Het tijdsbestek waarin Flow gegroeid is naar een winstgevendheid van €128 miljoen is ongekend. Dat het bedrijf tot de best in class behoort, staat buiten kijf. De vraag is nu: wat is Flow Traders waard? Wanneer we sectorgenoot Virtu Financial vergelijken met Flow en we kijken naar koers/winst-verhoudingen voor 2017, dan zou momenteel een K/W van 15 passend zijn. Rekenen we dit om dan betekent dat €43,50 uiteindelijk een reële beurskoers zou zijn. Vanaf het huidige niveau 26% opwaarts potentieel. Flow Traders keert op jaarbasis een dividend uit van €1,50 per aandeel. Bij de huidige beurskoers een dividendrendement van 4,4%.

Pluspunten Flow Traders

Flow Traders heeft een zeer sterke marktpositie als specialist in ETP-market making (hoge toetredingsbarrières voor nieuwkomers)
Flow Traders heeft bewezen tradingalgoritmes, IT en risiciomanagement op orde te hebben
Flow voorziet de komende jaren een verdubbeling van de ETP-markt en 26% omzetstijging per jaar
Financieel gezond en schuldenvrij
Aantrekkelijk dividendrendement (~4,4% afhankelijk van emissiekoers)
Flow verwacht toegang tot de Over The Counter markt in de Verenigde Staten. Dit opent enorme kansen aangezien deze markt 4x zo groot is als de ‘normale’ markt.
Beperkte gevoeligheid voor macro economische omstandigheden.
Negatieve punten Flow

Beleggen in Flow Traders is beleggen in een black box. De meeste beleggers zijn niet bekend met de wereld van High Frequency Trading en Market Making. Wie dat wel is, kent de algoritmes van Flow niet.
Blijft de ETF markt in dit tempo groeien?
Eens komt de ‘black swan’, waar ook de systemen van Flow niet op berekend waren
Flow Traders is zeer afhankelijk van een aantal key-medewerkers
Marges duurzaam? In Azië per trade nog 0,071% maar in de VS slechts 0,016%. Marges in belangrijkste markt Europa zijn nu nog 0,042%.Flow rekent zelf op stabiele marges

Ik zal niet zeggen dat u nu in- of uit moet stappen, ik wil alleen een andere mening geven dan die van to the top. Overigens ga ik wel de links morgen lezen. Maar de VS daar willen ze naar de grootste markt en de kans dat ze daar toestemming voor krijgen is er zeker.

Succes

En to the top, sorry voor je verlies.
[verwijderd]
0
Uit het "andere" draadje, terug naar het jaardraadje.
Laatste nieuws, twee grote flitshandelaren liggen onder vuur van amerikaanse justitie:

fd.nl/beurs/1151117/twee-grote-flitsh...

Het betreft KCG en Citadel, en niet Flow Traders.

Bovendien is het maar een onderzoek naar naleving van de regels, waar Citadel in ieder geval zelf een beetje de schouders over ophaalt. Maar dat zouden ze natuurlijk ook doen als er wel stront aan de knikker was. ;-)

Flow Traders is in ieder geval geen onderwerp van onderzoek.
JorisV
0
Ik ben uitgestopt op mijn turbo's tijdens de cijfers. Ik stap niet meer in, ik had verwacht dat de volatiliteit van jan/feb Flow geen windeieren had gebracht. Dit bleek niet zo te zijn en verwacht dus geen turn around op korte termijn.
ToTheTop
0
quote:

gerard_ecb schreef op 8 mei 2016 20:53:

Ik zal niet zeggen dat u nu in- of uit moet stappen, ik wil alleen een andere mening geven dan die van to the top. Overigens ga ik wel de links morgen lezen. Maar de VS daar willen ze naar de grootste markt en de kans dat ze daar toestemming voor krijgen is er zeker.

Succes

En to the top, sorry voor je verlies.
Geen probleem van fouten leert men.. Voor mij is het fonds geen aanrader op het moment.Q2 zal naar verwachting dat laten zien.
techneut
0
quote:

aandeeltje! schreef op 11 mei 2016 15:35:

De medewerkers zitten er voor 16 in. Lijkt mij een prima koers.
Langzaam en zeker gaat het die kant op.
ToTheTop
0
quote:

techneut schreef op 11 mei 2016 17:51:

[...]

Langzaam en zeker gaat het die kant op.
Als zij dat financieele voordeel hebben en dat hebben ze... Dan is dit aandeel absoluut geen aanrader,zeker niet in deze zwakke markt op het moment.Ook vandaag weer in de min...
Rai444,44
0
Ik wil op deze koers wel een gokje wagen, eerste batch op 30,50. Ik zie het ook een beetje als hedge tegen onrust als die weer de kop opsteekt.
Slnc
0
nou om die reden leek me dit aandeel ook interessant maar blijkbaar moet het dan echt hard crashen voor ze om wat te verdienen en dat zie ik niet gebeuren dus boven de 25 euro koop ik hem niet
aandeeltje!
0
Ik was er volgens mij nog geen 2 weken gelden in voor 35 o.i.d, maar ben er de dag erna nog uitgestapt met een verliesje. Was een beetje impuls en had er geen goed gevoel bij ( discrepantie uitspraken en resultaten) snel na mijn aankoop. Soms heb je dat, nog maar even afwachten, dat is vaak het best i.p.v denken dat iets genoeg gedaald is. In een neergaande trent ( geleidelijk) heb ik liever het signaal dat het gestopt is of er een duidelijke change van omstandigheden is.
Tordan
0
quote:

rai144 schreef op 13 mei 2016 00:10:

25 Euro staan we zo in dit tempo, dan koop ik een tweede batch bij.
Ik een 2e portie onder de 28. Op de 23e mei 1 euro dividend eraf en je staat er al op. Ligt er wel aan wat Flow volgende week doet natuurlijk.
[verwijderd]
0
Ik ben er ook alweer uit met behoorlijk verlies helaas. Nou ja, ik hou het wel in de gaten, maar instappen doe ik poas als er duidelijk een bodem is (ergens?)
[verwijderd]
0
Overwoog om in te stappen gelet op het aantrekkelijke dividend. Vandaar eigenlijk mijn interesse voor het bedrijf, maar heb me er nu in verdiept, het forum gelezen en besluit dat ik toch liever in BeSi en ASML blijf. Deze bedrijven lijken mij persoonlijk meer zekerheid te geven. Niettemin succes ieder. Misschien stijgt het aandeel nog wat richting notering dividend, maar daarna...?
[verwijderd]
0
Add Value Fund heeft van de recente afstraffing van het aandeel Flow Traders geprofiteerd door de positie in de flitshandelaar verder uit te breiden. Dit maakten fondsbeheerders Willem Burgers en Hilco Wiersma van Add Value Fund woensdag voorbeurs bekend.
De fondsbeheerders merkten in april een "scherpe koersreactie" op bij het aandeel Flow Traders. De fondsbeheerders vermoeden dat een of meer Amerikaanse hedgefunds hebben besloten hun belang in april te verkopen. "Van deze koerszwakte is door Add Value Fund geprofiteerd door de positie in Flow Traders verder uit te breiden," aldus de fondsbeheerders.
Flow Traders heeft nu een weging van 5 procent in de portefeuille tegen 4,4 procent een maand eerder. Daarmee is Flow Traders nog altijd een van de kleinere deelnemingen in de portefeuille. De grootste is Hunter Douglas met 12,6 procent.
Slnc
0
[verwijderd]
0
Ik hou het ook in de gaten.
Downtrend nog steeds actief.

Wel in wave 5 nu, maar het is niet voorbij totdat de allerlaatste submini wave is geweest :).

Morgen openen boven de 30.00+ (Downtrendlijn)
Erboven sluiten zal de eerste tekenen geven van herstel.
Daarna is het wachten op een upcross van de rsi naar 30+
voda
0
Flow Traders houdt eerste publieke jaarvergadering

Aandeelhouders akkoord met alle voorstellen.

De aandeelhouders van Flow Traders zijn donderdag tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse flitshandelaar akkoord gegaan met alle voorstellen. Dit meldde het bedrijf donderdag nabeurs.

Aandeelhouders gingen ook akkoord met het slotdividend van 1,00 euro per aandeel, wat het totale dividend op 1,50 euro bracht voor 2015. Het aandeel gaat op 23 mei ex dividend. Het slotdividend wordt op 26 mei uitbetaald.

Het was voor het eerst dat de flitshandelaren rechtstreeks contact hadden met kleinere aandeelhouders, waar tot nu toe vooral met grote beleggers was gepraat, zei Rietberg. Het bedrijf gebruikte de kans om zijn bedrijfsmodel goed uit te leggen, zei de topman.

Flow Traders verdient geld door met behulp van algoritmes liquiditeit te verschaffen op markten wereldwijd in de handel zogenaamde Exchange Traded Funds of ETF's, veelal in de vorm van indextrackers.

Flow Traders ging vorig jaar naar de beurs voor 32 euro per aandeel. Door een zeer sterk derde kwartaal, waarin Flow Traders profiteerde van zeer volatiele beurzen wereldwijd, steeg de koers zeer sterk, tot iets minder dan 50 euro in februari van dit jaar. Na een aantal minder sterke kwartalen is de koers weer gedaald tot 30 euro, dus onder de introductiekoers.

"Het derde kwartaal was zeer goed voor ons, met zeer hoge volatiliteit. Dat hebben beleggers misschien toch te veel als "nieuwe normaal" gezien, zei ook co-CEO Sjoerd Rietberg van Flow Traders na de vergadering tegen ABM Financial News. "Het is niet altijd even makkelijk om door de impact van de volatiele financiële markten heen te kijken en de onderliggende groei te zien."

Volgens beleggingsadviseur Albert Jellema van ProBeleggen werd de koersbeweging versterkt doordat analisten na het uitzonderlijk sterke derde kwartaal van vorig jaar de lijntjes "mooi omhoog" doortrokken, en na twee tegenvallende kwartalen de lijntjes nu omlaag hebben doorgetrokken.

Daarbij is de markt nog onzeker over de mogelijke gevolgen van nieuwe regelgeving voor de effectenhandel, bekend onder de naam Mifid II, zei Jellema.

Flow Traders zelf noemt de nieuwe regelgeving vooral een zegen, omdat de geavanceerde handelssystemen van de flitshandelaar de regels efficiënt kunnen doorvoeren en de markt beter zichtbaar wordt voor potentiële beleggers.

Flow Traders gaat zelf meer data aanleveren over de markten waarin het opereert, om beleggers meer houvast te geven over de relatieve prestaties, zei Rietberg.

Jellema is positief over het aandeel, omdat hij voorziet dat de markt voor ETF's nog sterk zal blijven groeien de komende jaren. Flow Traders verwijst zelf naar een rapport van BlackRock, dat uitgaat van een marktverdubbeling in de periode 2015 tot en met 2020.

Het aandeel sloot donderdag 0,2 procent hoger op 30,00 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.737 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:35
Koers 19,170
Verschil +0,080 (+0,42%)
Hoog 19,190
Laag 19,040
Volume 8.411
Volume gemiddeld 200.258
Volume gisteren 194.263

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront