TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM MEI 2016

3.928 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 193 194 195 196 197 » | Laatste
Hoop....
0
Dat TT gaat knallen is zekerrrr...Maar ik hoop wel voor de expiratie van de 20ste...Pfff 8.50 dan en ik steek de vlag uit.
Maar het ziet er niet goed uit..
M'n aandeeltjes houdt ik voor eeuwig...Maar wat een domme actie, opties..

Dokus
0
quote:

Dokus_ schreef op 10 mei 2016 09:57:

[...]

is de koers dan wel realistisch?
wat ik bedoel is... is de huidige koers reeel als je kijkt naar winst en outlook. Doet een bedrijf zoals bijv AND het nou beter dan TT? ze staan wel hoger in koers. Hebben die meer winst? betere outlook?

ik denk van niet. Blijft de vraag, waarom staat in hemelsnaam TT dan zo laag? Is het een vies spelletje? Of hebben de longs gewoon momenteel geen zin?
Hoop....
0
Ik denk dat TT leiding is en gaat zijn...
Maar wanneer de openbaarheid over the endgame.
En/of de heilige graag het is druk achter de coulissen..
[verwijderd]
2
Gelukkig heeft iemand om 10:02 en 34 seconde 3 aandelen verkocht om hem 0,3 cent lager te zetten.
[verwijderd]
0
quote:

Jannegien schreef op 10 mei 2016 10:06:

Gelukkig heeft iemand om 10:02 en 34 seconde 3 aandelen verkocht om hem 0,3 cent lager te zetten.
Winstpakker,die kan weer bij de Aldi boodschappen doen.
Grey01
0
quote:

Jannegien schreef op 10 mei 2016 10:06:

Gelukkig heeft iemand om 10:02 en 34 seconde 3 aandelen verkocht om hem 0,3 cent lager te zetten.
Mooi voorbeeld. Je kunt analyseren wat je wil maar als dit soort flut de koers kan bepalen.... waar hebben we het dan nog over....
[verwijderd]
0
quote:

Grey01 schreef op 10 mei 2016 10:35:

[...]

Mooi voorbeeld. Je kunt analyseren wat je wil maar als dit soort flut de koers kan bepalen.... waar hebben we het dan nog over....
Restorder van een grotere order die in chunks werd verkocht?
harrysnel
8
quote:

the thundering herd schreef op 10 mei 2016 09:44:

@ Jan, we weten het geen van allen - het is enkel verrotte zuur dat een aandeel wat echt één van de star-performers was in 2015 , in 2016 in een paar maand is afgeslacht en het is dan ook bitter om te zien dat het 2/3e van haar mooie rally van 12 maand heeft teruggegeven en dan mag je daar best vraagtekens bij zetten .

uiteindelijk maakt het verder niet uit of dit nu gewoon toeval is of toch wat bewust , het eind resultaat is hetzelfde we gingen van 12,50 naar 7,50 en dat is 5 euro verdampt, voor een aandeel wat eindelijk na jaren van toch voornamelijk zijwaartse beweging in een brede band eindelijk de weg naar boven had gevonden.

fundamenteel ziet TT er natuurlijk best goed uit, maar dat is thans niet bepalend voor het koersgedrag en vergeet niet er zijn echt wel stemmen die opgaan van als het Bestuur het nou nog niet voor elkaar krijgt dan moet het maar anders, en voor elkaar krijgen is toch voor de meeste gewoon een hogere koers en niet dat ze een paar nieuwe leuke producten dadelijk naar de markt brengen, TT's kroonjuweel is toch echt de maps en dat zal de stuwende kracht voor t aandeel moeten worden.

we zien t wel

Wies je zegt:
"fundamenteel ziet TT er natuurlijk best goed uit, maar dat is thans niet bepalend voor het koersgedrag"

Vraag: moet TT het korte termijn koersverloop boven de fundamenten stellen? Dan:
1 Had TT de Maps een aantal jaren geleden aan BMW moeten verkopen. Was wellicht de koers van E2,5 naar E5 verdubbeld.
2 Had er geen samenwerking met Apple gesloten moeten (koers van E3,2 naar E3,8) maar een verkoop van TT voor E5.
3 Had TT niet jaren geleden moeten beginnen met investeren in het nieuwe mappingplatform maar gewoon pnd's blijven uitmelken en starten met dividend uitkeren. Eigen inkoop aandelen ook goed voor de koers als er toch geen capex is. Had de koers op korte termijn langer hoog gehouden maar daarna was het een KPN verhaal geworden.
4 Had TT op de CES namen moeten noemen van partners. Koers vliegt omhoog maar nieuwe partners strikken wordt dan lastiger.

Al met al is de gekozen strategie schadelijk voor de korte termijn koersbeweging. Maar jij weet zelf ook dat na september het weer rap boven E10 kan. En dat op termijn een koers van E20 in een zelfstandig scenario (evt met deelneming strategische partij) heel goed mogelijk is. En die mogelijkheid is er doordat TT al een aantal malen eerder het evt "korte termijn koersgewin" heeft opgeofferd ten gunste van de lange termijn visie.

Dus ja, het fundament van TT is in jaren niet zo sterk geweest. Dat is een verdienste van het management en komt de aandeelhouders (nu al maar zeker ook op termijn) ten goede. Daarnaast is het voor de andere stakeholders (personeel, Nederlandse economie etc.) de beste keuze.

En nu:

1 Kumar gaat zeuren dat de waarde er niet uitkomt. Zijn fonds zat dus TomTom short bij een veel lagere koers. En dan nu is E7,5 veel te weinig en moet het E18 staan.
2 Je hebt een Barclays die E6,75 roept waar belang aan wordt gehecht. Maar Andrew roept al jaren "underweight" en begon daarbij met koersdoel E2,70. Deze man zit er structureel naast.
3 Zelf geef je eerder op forum aan dat je "de zomer gaat uitzweten" en "niet opnieuw zo'n omheinde constructie gaat opzetten". Om dat vervolgens wel nogmaals te doen (wat je uiteraard zelf moet weten en je goed recht is).

Maar: moet het TT management omdat de koers naar E12,5 is gegaan nu de lange termijn strategie overboord gooien? Moet TT luisteren naar een activistische analist die 100% gedraaid is qua mening? Moet TT zich wat aantrekken van een Barclays analist die er fundamenteel naast zit maar het nodig vindt om de druk op te voeren omdat zijn bank wellicht business ziet in het begeleiden van een strategische stap? Moet het TT management zich wat aantrekken van wiespelturige partijen die willen hedgen, indekken, rustig op vakantie, gaan varen/fietsen?;)

Ik zeg nee. Als TT eerder naar dit soort partijen had geluisterd dan bestond de kans niet meer om in dit bedrijf te beleggen (met een m.i. unieke risk/reward) en was een koers van E20 in toekomst geen mogelijkheid.

Waar TT wel goed aan zou doen: beter de investment case naar voren brengen zonder daarbij deals in de weg te staan, partijen uit te sluiten, belangrijke info weggeven aan concurrent. Daarmee strategische longs trekken wat goed is voor de koers maar vooral ook de positie in de markt versterkt. Ik denk dat dit staat te gebeuren maar dat eerst het "fundamentele momentum" zolang mogelijk uitgespeeld wordt.

Groet Harry.
[verwijderd]
2
quote:

JanK1 schreef op 10 mei 2016 09:22:

[...]

Goedemorgen, een juiste conclusie. Dat je teleur gesteld bent in dit fonds is normaal maar ja als je niet tot de harde kern behoort mag dat zelfs niet geschreven worden. Ik heb geen forum gezien waar zoveel goed gepraat wordt wat fout is en dan bedoel ik de koers. Er zijn maar weinig fondsen van goede bedrijven die het zo belabberd doen dan TT. Nee, je moet kennelijk minimaal 5 jaar verder kijken maar die horizon is veel te ver. Dus schrijf gewoon wat je wilt , het is en blijft een stuk realistischer dan al die toekomst bespiegelingen over een mooi bedrijf dat dan wellicht niet eens meer op de beurs is genoteerd
Ik ben nog steeds van mening dat TT een groot potentieel heeft en dat de waarde van TT (en de koers) weer gaat oplopen; in die zin ben ik niet teleurgesteld "in dit fonds" aangezien ze de juiste technologische en strategische dingen doen.

Ben wel teleurgesteld in de koersontwikkeling van het fonds en verwijt mezelf (maar ja achteraf kijk je een koe in zijn gat) dat ik vorig jaar niet mijn winst heb gepakt op 11-12 euro. Kan dat alleen mezelf verwijten en ga me daarvoor niet afreageren op andere "bashers/sekteleden"of wat dan ook. Misschien komt het omdat mijn gemiddelde een paar euro's onder de huidige koers ligt en kijken mensen die vol enthousiasme op 10-11 euro (op weg naar hogere koersen) de gok waagden daar anders naar?

Kalleman
0
Het is toch werkelijk jammer dat we op dit forum met een restpartij roeptoeters zijn blijven zitten.....
De inhoudsloze zeurkonten over de koers, het bedrijf TT en de bedrijfsleiding hebben het voor elkaar gekregen dat er weinig zinnigs meer wordt gepost.
Een enkeling als Wies, Cain, etc. dragen nog echt info aan maar het meeste komt niet boven het nivo "En up daar gaan we.."

Edit; gelukkig net weer iets met inhoud van HarrySnel en GMLF..... AB!!
[verwijderd]
0
quote:

db8r schreef op 10 mei 2016 10:41:

[...]

Restorder van een grotere order die in chunks werd verkocht?
Het was een losse order
[verwijderd]
3

klopt allemaal wat je schrijft Harry, enkel het is natuurlijk wel erg makkelijk rekenen vanaf 2 euro, 10 jaar geleden ging TT naar de beurs aan 17 euro, na emissie enz... was dat equivalent van 13 euro

ben het eens dat onder zeer moeilijke omstandigheden het bestuur TT als bedrijf heeft gedraaid, maar daar is ook wel een penalty voor betaald geweest

Harry, ik zit flexibel zonder 1 aandeel te laten gaan, enkel @ 9 euro raak ik 2/3e van de positie kwijt, nou dat voelt nu als een zegen mochten we daar geraken, ik weet staan we er aan , heb ik waarschijnlijk een ander gevoel

onder de 7,50 kan ik zonder risico inslaan
lukt me tussen nu en einde zomer aan gemiddeld 7 euro op te laden en schieten we door naar boven de 9 einde zomer, dan heb ik nog geen aandeel gereduceerd en 2 euro opgeschreven over 2/3e van de porto

dit is de reden dat ik het doe, verder ben ik gewoon negatief op waardes over de zomer en dat is een view, die kan fout zijn , dan heb ik een verzekeringspremie verdampt aan kosten, maar de porto is safe.

goed heeft nul zin hier verder over door te gaan, ik zie het zo, anderen anders - prima
we zien wel wie gelijk heeft einde zomer
succes

[verwijderd]
2
quote:

harrysnel schreef op 10 mei 2016 10:46:

[...]

Wies je zegt:
"fundamenteel ziet TT er natuurlijk best goed uit, maar dat is thans niet bepalend voor het koersgedrag"

Vraag: moet TT het korte termijn koersverloop boven de fundamenten stellen? Dan:
1 Had TT de Maps een aantal jaren geleden aan BMW moeten verkopen. Was wellicht de koers van E2,5 naar E5 verdubbeld.
2 Had er geen samenwerking met Apple gesloten moeten (koers van E3,2 naar E3,8) maar een verkoop van TT voor E5.
3 Had TT niet jaren geleden moeten beginnen met investeren in het nieuwe mappingplatform maar gewoon pnd's blijven uitmelken en starten met dividend uitkeren. Eigen inkoop aandelen ook goed voor de koers als er toch geen capex is. Had de koers op korte termijn langer hoog gehouden maar daarna was het een KPN verhaal geworden.
4 Had TT op de CES namen moeten noemen van partners. Koers vliegt omhoog maar nieuwe partners strikken wordt dan lastiger.

Al met al is de gekozen strategie schadelijk voor de korte termijn koersbeweging. Maar jij weet zelf ook dat na september het weer rap boven E10 kan. En dat op termijn een koers van E20 in een zelfstandig scenario (evt met deelneming strategische partij) heel goed mogelijk is. En die mogelijkheid is er doordat TT al een aantal malen eerder het evt "korte termijn koersgewin" heeft opgeofferd ten gunste van de lange termijn visie.

Dus ja, het fundament van TT is in jaren niet zo sterk geweest. Dat is een verdienste van het management en komt de aandeelhouders (nu al maar zeker ook op termijn) ten goede. Daarnaast is het voor de andere stakeholders (personeel, Nederlandse economie etc.) de beste keuze.

En nu:

1 Kumar gaat zeuren dat de waarde er niet uitkomt. Zijn fonds zat dus TomTom short bij een veel lagere koers. En dan nu is E7,5 veel te weinig en moet het E18 staan.
2 Je hebt een Barclays die E6,75 roept waar belang aan wordt gehecht. Maar Andrew roept al jaren "underweight" en begon daarbij met koersdoel E2,70. Deze man zit er structureel naast.
3 Zelf geef je eerder op forum aan dat je "de zomer gaat uitzweten" en "niet opnieuw zo'n omheinde constructie gaat opzetten". Om dat vervolgens wel nogmaals te doen (wat je uiteraard zelf moet weten en je goed recht is).

Maar: moet het TT management omdat de koers naar E12,5 is gegaan nu de lange termijn strategie overboord gooien? Moet TT luisteren naar een activistische analist die 100% gedraaid is qua mening? Moet TT zich wat aantrekken van een Barclays analist die er fundamenteel naast zit maar het nodig vindt om de druk op te voeren omdat zijn bank wellicht business ziet in het begeleiden van een strategische stap? Moet het TT management zich wat aantrekken van wiespelturige partijen die willen hedgen, indekken, rustig op vakantie, gaan varen/fietsen?;)

Ik zeg nee. Als TT eerder naar dit soort partijen had geluisterd dan bestond de kans niet meer om in dit bedrijf te beleggen (met een m.i. unieke risk/reward) en was een koers van E20 in toekomst geen mogelijkheid.

Waar TT wel goed aan zou doen: beter de investment case naar voren brengen zonder daarbij deals in de weg te staan, partijen uit te sluiten, belangrijke info weggeven aan concurrent. Daarmee strategische longs trekken wat goed is voor de koers maar vooral ook de positie in de markt versterkt. Ik denk dat dit staat te gebeuren maar dat eerst het "fundamentele momentum" zolang mogelijk uitgespeeld wordt.

Groet Harry.

Je vergeet 1 ding, als de koers zo lang laag staat, is en blijft het uit de gratie.
Ook om nieuwe klanten of deals te winnen is het ook geen reclame dat je altijd maar een lage koers hebt.
Dan zullen nieuwe klanten ook denken Als de koers zo laag staat, dan zal het bedrijf wel niks zijn.
Het is zeer slecht dat de koers zo lang laag staat.
Ook dat is lange termijn denken wat ze blijkbaar over het hoofd zien.
Grey01
0
quote:

Jannegien schreef op 10 mei 2016 11:14:

[...]
Je vergeet 1 ding, als de koers zo lang laag staat, is en blijft het uit de gratie.
Ook om nieuwe klanten of deals te winnen is het ook geen reclame dat je altijd maar een lage koers hebt.
Dan zullen nieuwe klanten ook denken Als de koers zo laag staat, dan zal het bedrijf wel niks zijn.
Het is zeer slecht dat de koers zo lang laag staat.
Ook dat is lange termijn denken wat ze blijkbaar over het hoofd zien.

Precies, ondernemen met kop in de kont...
[verwijderd]
0

en Harry nog even, ze hadden waarschijnlijk ook wel de maps verkocht aan BMW of Apple of wie dan ook, ze waren echt héél ver en héél serieus bezig met TT van de Beurs te halen en dan was er helemaal NIKS boven de 5 euro te scoren geweest, dan was het geprivatiseerd.

mag t wel vergeven, nu is alles weer buddy/buddy , maar vergeten moet je het niet.
[verwijderd]
0
quote:

GLMF schreef op 10 mei 2016 11:01:

[...]

Ik ben nog steeds van mening dat TT een groot potentieel heeft en dat de waarde van TT (en de koers) weer gaat oplopen; in die zin ben ik niet teleurgesteld "in dit fonds" aangezien ze de juiste technologische en strategische dingen doen.

Ben wel teleurgesteld in de koersontwikkeling van het fonds en verwijt mezelf (maar ja achteraf kijk je een koe in zijn gat) dat ik vorig jaar niet mijn winst heb gepakt op 11-12 euro. Kan dat alleen mezelf verwijten en ga me daarvoor niet afreageren op andere "bashers/sekteleden"of wat dan ook. Misschien komt het omdat mijn gemiddelde een paar euro's onder de huidige koers ligt en kijken mensen die vol enthousiasme op 10-11 euro (op weg naar hogere koersen) de gok waagden daar anders naar?

Exact GLMF. Het is wel belangrijk om de vinger aan de pols te houden en te onderzoeken of er ook fundamentele redenen zijn voor de koersdaling. Als het alleen door een stel quants komt die algoritme handel doen, dan maakt dat het niet minder leuk, maar betekent ook dat zij een buying opportunity creëren. Het is alleen wachten wanneer het eerste schaap over de dam komt. Dit mag niet gezegd worden van Jantje irritantje, maar zo is het natuurlijk wel.
[verwijderd]
0

@ Justin , eens en ik heb die ruimte gecreëerd om dat ook te kunnen doen, maar die zijn er niet veel anders waren we niet zo ver doorgezakt.
Grey01
0
@herd, Ik ook en ik denk dat er meer zijn maar volgens mij zit nu iedereen te wachten totdat koers daadwerkelijk 6,75 staat. Met dank aan Barclays
3.928 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 193 194 195 196 197 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 13:38
Koers 7,200
Verschil -0,075 (-1,03%)
Hoog 7,205
Laag 7,080
Volume 77.054
Volume gemiddeld 272.684
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront