TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom April 2016

4.182 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 206 207 208 209 210 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Dokus_ schreef op 14 april 2016 21:28:

ik verwacht morgen een stabiele koers... wellicht zelfs een lichte min vanwege expiratie.

ik stap dan weer all in... had de helft verkocht om in `postnl te gaan. die heb ik nu weer verkocht en dat gaat weer tt in
jemig.....leuk om te weten
[verwijderd]
0
Wat ook meespeelt is dat de ECB met een balans van 2951 miljard nu, een zeer ruim beleid zal blijven voeren. Balans gaat de komende maanden naar 3600 miljard door 80 miljard 'QE' per maand.

De EUR/USD begint nu te dalen, niet van harte, maar de ECB zal er alles aan doen om de daling voort te zetten, wat Eurostocks goedkoper maakt voor de dollarlanden.

Draghi heeft de angstige Duitsers inmiddels geschoold en er is nu steun, want de Duitsers begrijpen dat deflatie het gevolg zal zijn van niet handelen door de ECB en dat is was toch geen prettig vooruitzicht.

Dat Dijsselbloem het nog niet begrijpt dat de ECB als geldscheppende entiteit geen eigen vermogen nodig heeft en waarschuwt voor balansuitbreiding met kapitaalstorting tot gevolg, is lachwekkend, maar nu de Duitsers over zijn, is de mening van Dijs en Knot natuurlijk niet meer relevant.
Hoop....
3
in reply to FlownOver
Big bucks for sure. TomTom has a market cap of only 2 billion euro today. It has two fast growing divisions; Automotive and Telematics, furthermore it has 1 billion of capital on the balance sheet and an overall gross margin of 52%.
Alain de Taeye said the the following about HD Maps:
'TomTom is not HERE, TomTom is already there'
www.youtube.com/watch?v=mjLtH1l81qo
[verwijderd]
0
quote:

vreemd vermogen schreef op 14 april 2016 21:40:

Kan iemand mij uitleggen waarom TomTom nog geen notering heeft op de Nasdaq?
Ik zie daar wel voordelen in.
Amerikanen zijn opportunisten, dus totaal andere beleggers dan de calvinistische Nederlanders.
Het kan de koers een enorme boost geven.
Maar het aller belangrijkste is de merkbekendheid. Ik denk dat TomTom mede door een Amerikaanse beursnotering een topmerk kan worden.
Oke, het kost een lieve duit maar de voordelen zijn volgens mij veel groter.
Ja, ik kan dat uitleggen.
Bij de vorige AVA vroeg iemand dit, en Goddijn antwoordde letterlijk daarop dat hij het 'teveel gedoe' vond.
Goddijn heeft geen zin dus om geld te verdienen voor de aandeelhouders.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 14 april 2016 22:26:

[...]
Uit gewoonte?
De gemeente Amsterdam werkt al sinds 2011 met Google Maps samen. Door de overname en integratie van Waze is Google Verkeer vanaf 2013 verbeterd. Nu gaat Amsterdam e.e.a. meer project- of probleemgericht toepassen, waarbij TNO de begeleidende studies doet en adviseert.

Op zich doet Waze niet meer dan TomTom (eigenlijk minder). Samenwerking met de NDW:
tweakers.net/nieuws/108685/waze-en-na...
kent TT ook.

TT Traffic is (zoals gebruikelijk) beter:
www.consumentenbond.nl/navigatiesyste...

TomTom City kwam te laat voor dit project van A'dam en Google. Desondanks had de gemeente beter met TomTom samen kunnen werken. Kwestie van pennywise, poundfoolish?

Kom hier nog even op terug. Volgens het oorspronkelijke persbericht van de gemeente A'dam (geciteerd door o,a. Trouw) levert het een besparing op:

"Daarnaast kunnen de verkeersstatistieken een flinke kostenbesparing opleveren, omdat deze deels de traditionele verkeerssensoren langs de wegen kunnen vervangen. TNO berekende dat de informatie nog steeds kwalitatief goed en dekkend is als 20 procent van de sensoren wordt vervangen door de verkeersdata van Google."


Enzovoorts, enzovoorts.

Effe goed lezen... 20%? Oftewel 20% van de totale kosten die wegbeheerders maken voor hun lussen en andere wegkantsensoren? Ooit gehoord van verminderde meeropbrengsten of -kosten?
20% minder lussen betekent niet 20% minder kosten.

Over-all heeft de gemeente A'dam het over peanuts. Bovendien kwaakt hun wethouder hier over dingen die hem niet aangaan. Want het gaat hier voor het merendeel over rijkswegen waarvoor RWS betaalt.

En van echte voorspellende traffic info, incl. zeer-korte-termijnvoorspellingen bij files (zeker bij abnormale files), weet 'niemand' iets.
Het is een algemene klacht: TT geeft de files aardig weer, maar hoe is het verloop in de komende 10 à 15 minuten?? Oplossende of aangroeiende file?

En nu de grap: daar zijn algoritmen voor, althans voor snelwegen, gebaseerd op lusmetingen (lees: telcijfers). En dan kan makkelijk met 20% minder lussen dan nu volstaan worden.
TT's VP Traffic R-P. Schaefer weet ervan, maar durft het nog niet aan. (En ja: op vele niet-autobanen zijn onvoldoende lussen.)

Voor onze snelwegen liggen die algoritmen al 15 jaar klaar, maar ze zijn te deterministisch voor moderne geesten. Ons heil ligt bij Google/Waze, floating cars en de cloud toch?

Beperktedijkbewaking
1
quote:

xynix schreef op 6 april 2016 08:58:

[...]
Daar kan genuanceerd over gedacht worden. Of heb je over de toevoeging heen gelezen dat ze ook met vele autofabrikanten in gesprek zijn?

Of denk je dat autofabrikanten NIET hoeven te kiezen tussen TomTom of HERE?

Als automotive inderdaad big time opschuift naar HERE, dan wordt de spoeling in die hoek wel dun voor TomTom, met alle gevaren voor de next-gen probe data en de positie van TomTom Traffic vandien.

Dan neemt het aantal alternatieven voor automotive succes af tot:
- een paar redelijk fraaie jaren op basis van de reeds gesloten contracten;
- verdere samenwerking met de Westcoast, waarvan we weten hoe die omgaan met toeleveranciers die weinig opties hebben;
- toch ook maar aansluiten bij HERE om (delen van?) de fabriek te gaan leveren?

Wie ziet nog andere alternatieven?
Guttegut, xynix, wat ga je ineens tekeer. Sorry dat ik op jouw post hierboven nog na vele dagen terug kom.

Wat is er mis gegaan, jij muzikale vriend? Iets met je huis en hypotheek?
Ik (h)erken jou als techneut en TT-kenner, en als muziekkenner. Jij wist mijn muzikale ooit-geliefde uit 040 te raden... God, wat hield ik van haar.

Chapeaux, maar ter zake: waar lul je over. Wat bedoel je met next-gen probes?

Voor traffic is niks next-gen nodig. Alleen realtime traces, oftewel connected zijn. Er is geen verband met fotogordijnen als RoadDNA.
Dat RoadDNA is een andere tak van sport voor TT. Heeft niks met hun huidige mapmaking probes (Apple) of traffic probes te maken.
Over dat verschil heb ik via @Hik wat vragen voor de AVA gesteld.

Laat de oude xynix terugkeren, svp.
Schrijf verder over dingen waar je echt wat van weet. Mijn part aan de keukentafel.
Aan die tafel is voor verbittering geen plaats.

Zie:
www.youtube.com/watch?v=tOc6I7rxAO8
Na 50 sec begint de hobo...

Beperktedijkbewaking
0
Als het niet door youtube-commercie verpest is, tenminste...

Enfin, in de rest van het stuk is de hobo zeer aanwezig. Je moet het weten: een zeer gevoelig instrument, onderhevig aan vochtigheid en temperatuur van de ruimte. Iets van riet.
Ik heb het in vele zalen en kerken in 040 gehoord. Basta.
Tom2HD
6
TomTom and PSA Group Drive EU Ministers in Autonomous Vehicles
"TomTom provided HD Maps to enable PSA Group to participate in the self-driving car demonstration in Amsterdam."

corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...
flatliner
0
quote:

Tom2HD schreef op 15 april 2016 07:32:

TomTom and PSA Group Drive EU Ministers in Autonomous Vehicles
"TomTom provided HD Maps to enable PSA Group to participate in the self-driving car demonstration in Amsterdam."

corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...
Gaaf! Staat nu ook op Reuters en Businesswire. Hopelijk wordt dit mooi opgepikt door de media.
Tom2HD
0
quote:

flatliner schreef op 15 april 2016 08:15:

[...]

Gaaf! Staat nu ook op Reuters en Businesswire. Hopelijk wordt dit mooi opgepikt door de media.
www.businesswire.com/news/home/201604...

www.reuters.com/article/idUSFWN17H0RN

Zou mooi zijn als dit doorzet. Communicatie vanuit TT wordt beter en TT komt steeds meer in de aandacht.
harrysnel
5
Het persbericht op de PSA site van gisteren is m.i. zeer interessant omdat het meer details geeft over "hoe/wat/waar" en "sinds wanneer". Er zijn dus 2 Citroëns "driverless" naar het event gereden al eerder in de week vanuit Frankrijk. Zeker interessant omdat vandaag blijkt uit persbericht dat het op TT technologie is gebaseerd. En voor mijzelf weer een bewijs dat we zaken pas officieel horen als ze al tijdje spelen (toestemming voor tests in Frankrijk verkregen in juli 2015). Juli 2015 kwam het bericht van deal met Bosch naar buiten en daar werd gesproken over VS en Duitsland.....niet Frankrijk:). Het PSA bericht (vet zelf aangebracht):

"Two PSA Group autonomous cars drive from Paris to Amsterdam in "eyes off" mode

On 12 April 2016, two Citroën C4 Picasso cars drove more than 300 kilometres in autonomous mode to attend a major European event in Amsterdam that brought together about a dozen car manufacturers as well as transport ministers from the European Union, of which the Netherlands currently holds the Council presidency.

The two PSA Group cars left Vélizy, France in "eyes off" mode, i.e., without driver supervision, and covered several hundred kilometres between Paris and Amsterdam on authorised stretches of road. "Eyes off" mode corresponds to the third level of autonomous driving*, which means the driver need not take any action aside from simply verifying that systems are functioning properly. Two bloggers and a journalist were invited to test drive the cars on a stage of the journey in France.

This latest PSA Group initiative coincided with "The Experience", a European event held on 14 April 2016 as part of an informal summit of EU transport ministers in Amsterdam. In the lead-up to the summit, the European Council issued a statement urging manufacturers and governments to work together in order to step up research and development in the area of autonomous driving, bring about regulatory reform and introduce more advanced infrastructure.

The PSA Group took advantage of "The Experience", which was organised by the Netherlands Ministry of Infrastructure and the Environment and the City of Amsterdam, to present its two "eyes off" level 3 autonomous demonstrators. The EU transport ministers were given the opportunity to climb aboard autonomous vehicles from the different manufacturers and test drive them for a distance of several kilometres in real traffic conditions.

In July 2015, the PSA Group became the first carmaker to obtain the necessary approvals to test its self-driving cars on the open road in France. Four Citroën C4 Picasso prototypes have so far travelled more than 20,000 km in autonomous mode, from Paris to Bordeaux and from Paris to Vigo in Spain. As from 2018, the PSA Group will offer driver-monitored automated driving features and, as from 2020, will introduce completely autonomous driving features enabling the driver to give the car full control.

*There are five levels to which autonomous vehicles can be automated: "hands on", "hands off", "eyes off", "mind off", and "driverless".
media.groupe-psa.com/en/psa-peugeot-c...
vreemdvermogen
0
The car manufacturers involved are Volvo, Daimler, BMW, Renault, PSA, JLR, Vedecom, TNO/Davi, Tesla and Audi. Other partners are TomTom, the city of Amsterdam, de Dutch Road Transport Agency, Rijkswaterstaat and the Ministry of Infrastructure and the Environment. This event allows the various parties involved to showcase the technological possibilities, paving the way for the further development of self-driving technology.

english.eu2016.nl/latest/news/2016/04...
mjmj
0
AB Harry. Mooi bericht van PSA.... echte evidence. Scherp contrast met de luchtbellen van Here.
[verwijderd]
4
Zes mooie dingen aan het persbericht:

1) Eerste harde bewijs (voor oa Xynix) dat een fabrikant het gebruikt

2) Bewijs dat Peugeot-Citroen dus even ver is met autonoom rijden als de autofabrikanten die daar meer tam-tam over maken, zoals een Tesla. (anders zouden de Citroens/Renaults geen ministers van EU landen door het verkeer van Amsterdam kunnen leiden.

3) Peugeot-Citroen is de derde autofabrikant van Europa in volume sales, na VW en Toyota.

4) Nederland gebruikt haar voorzitterschap om Nederland leidend te maken in de zelfrijdende auto met (door hen letterlijk gesteld) TomTom (maps) en NXP (chips) als belanghebbenden en natuurlijk het hele ecosysteem aan bedrijven in omgeving eindhoven.

5) Deze PSA auto's hadden ook Road DNA aan boord. Dit bewijst dus dat een auto van een fabrikant (PSA) kan werken met road DNA. Dus een real-life test casus.

6) Er werd niet alleen gesproken over meer samenwerking over wetgeving (tussen de EU landen) maar ook de technologie. TomTom zet zich dus in om standaarden te zetten. Net zoals deze week een heleboel bedrijven uit de automotive hoek bij elkaar kwamen om daarover te spreken, met oa Baidu als gastspreker. twitter.com/IexJustin/status/72017443...
mjmj
0
quote:

*Justin* schreef op 15 april 2016 09:08:

Zes mooie dingen aan het persbericht:

1) Eerste harde bewijs (voor oa Xynix) dat een fabrikant het gebruikt
Justin wat bedoel je hier met 'het'?

2) Bewijs dat Peugeot-Citroen dus even ver is met autonoom rijden als de autofabrikanten die daar meer tam-tam over maken, zoals een Tesla. (anders zouden de Citroens/Renaults geen ministers van EU landen door het verkeer van Amsterdam kunnen leiden.

3) Peugeot-Citroen is de derde autofabrikant van Europa in volume sales, na VW en Toyota.

4) Nederland gebruikt haar voorzitterschap om Nederland leidend te maken in de zelfrijdende auto met (door hen letterlijk gesteld) TomTom (maps) en NXP (chips) als belanghebbenden en natuurlijk het hele ecosysteem aan bedrijven in omgeving eindhoven.

5) Deze PSA auto's hadden ook Road DNA aan boord. Dit bewijst dus dat een auto van een fabrikant (PSA) kan werken met road DNA. Dus een real-life test casus.

6) Er werd niet alleen gesproken over meer samenwerking over wetgeving (tussen de EU landen) maar ook de technologie. TomTom zet zich dus in om standaarden te zetten. Net zoals deze week een heleboel bedrijven uit de automotive hoek bij elkaar kwamen om daarover te spreken, met oa Baidu als gastspreker. twitter.com/IexJustin/status/72017443...
Tom3
0
quote:

mjmj schreef op 15 april 2016 08:57:

AB Harry. Mooi bericht van PSA.... echte evidence. Scherp contrast met de luchtbellen van Here.
Ja, behoorlijk gezichtsverlies voor oa Mercedes dat prat gaat op het als eerste toepassen van nieuwe technologie. Aan het PSA concept zal behoorlijk lang gewerkt zijn lijkt me, geen eendagsvlieg lijkt me.
[verwijderd]
0
Nieuws moet nog binnenkomen bij velen en doordringen denk ik. Dit is natuurlijk super nieuws voor tomtom, en daar hoort een flinke stijging bij.....in de loop van de dag zal het kwartje wel vallen....
4.182 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 206 207 208 209 210 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront