ING Groep « Terug naar discussie overzicht

April 2016 Going up??

484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
leesmee
0
Heb geen idee of het goed komt. Koers is sinds zomer flink afgekomen, maar was ook wel erg juichend lange tijd omhooggegaan. Zou best kunnen dat dit een reëler niveau is van dit aandeel. Ik hou er rekening mee dat het aandeel langere tijd in een soort trading range kan komen te hangen tussen 9 en 12. Duidelijk is wel dat onzekerheden in de wereld (rentebeslissingen, bankperikelen, valuta, olie, brexit etc.) dit aandeel flink negatief kunnen beïnvloeden. Dat tikt bij ING veel harder door dan bij andere aandelen. Maar door de vola is het schrijven van opties ook wel weer behoorlijk lucratief.
[verwijderd]
0
@alrob, feit is dat we de kans hadden om in te slaan op ca. 9,25, dat hadden we moeten doen en hadden we nu al mooi op winst gestaan.. Nu is het een kwestie van afwachten, of niet natuurlijk, wat je wilt. Ik vang nog wel ff t dividend en hoop op betere tijden. Natuurlijk is er een hoop onrust, maar persoonlijk denk ik dat een bank als ING wel tegen een stootje kan (los van de koers, daar heeft een brexit lijkt me behoorlijk effect op, maar ik zie een ING hierdoor niet in problemen komen oid), maar ik weet t ook niet, zijn wel rare tijden..
[verwijderd]
0
quote:

Dota4Keeps schreef op 12 april 2016 22:01:

@alrob, feit is dat we de kans hadden om in te slaan op ca. 9,25, dat hadden we moeten doen en hadden we nu al mooi op winst gestaan.. Nu is het een kwestie van afwachten, of niet natuurlijk, wat je wilt. Ik vang nog wel ff t dividend en hoop op betere tijden. Natuurlijk is er een hoop onrust, maar persoonlijk denk ik dat een bank als ING wel tegen een stootje kan (los van de koers, daar heeft een brexit lijkt me behoorlijk effect op, maar ik zie een ING hierdoor niet in problemen komen oid), maar ik weet t ook niet, zijn wel rare tijden..
Ja instappen op de bodem is een kans, maar dat is spelen in de staatsloterij ook.
Ing is nu kudde en daar is niets door ons aan te doen
[verwijderd]
0
Usa ging goed..

spil rond de 10,43..//10,45
kan morgen 30 cent erboven //
als het maar niet te hard begint dan missen weer veel de boot
/Bij ING komt die altijd braaf weer terug..
op en neer heen en weer..
Prima slot in de usa.

10,73 is zelfs al mogelijk morgen en hoger..
misschien draait ing nu eindelijk in de positieve flow..
En dan kan het hard omhoog weer...
[verwijderd]
0
De olieprijs is woensdagochtend weggezakt op berichten dat 's werelds grootste olieproducent Saoedi-Arabië een verlaging van de olieproductie uitsluit, terwijl Iran in plaats van de olieminister, een lagere regeringsafgevaardigde naar de OPEC-bijeenkomst van volgende week in Doha stuurt. Dit meldde persbureau Reuters woensdag.

Stapje terug zal het dan wel worden.. en wachten opening USA ...
spil is rond de 10,45//////
zitten er ver boven nu...

steeds jantje lacht en jantje huilt...

koers 10,695 hoog aangetikt kan wel hoger maar je weet niet wat de berichten doen over olie...

koers nu rond de 10,67...
Maar afwachten wat er gaat komen..
Gezeur over olie ook steeds...
kan weer hard dalen de olie prijzen als ze weer ruzie krijgen...

Als de futs nu maar niet in het rood trekken want dan gaat de hele AEX weer mee..
wat een soap en gezeur over olie..
hele volksstammen maken ze gek..

maar duimen nu dat het goed blijft gaan...
Voor de markt zijn de verwachtingen voor komende zondag "hoog gespannen weer..
Als ze eruit komen stijgen de prijzen verder...
Als ze er niet uit komen dan is het weer ieder voor zich en god voor ons allen..
Prijsafspraken het zijn gewoon prijsafspraken..
En je brengt het op de manier van minder olie op de markt brengen...

Wordt tijd dat ze een prijs afspreken tussen de 50 en 55 dollar..
Zijn we van dat gezeur af...
En een ieder weet waar die aan toe is...
zonnig
0
quote:

alrob schreef op 11 april 2016 17:25:

[...]

dit soort berekeningen zijn de uitvloeisels van een positief gedachtenpatroon. Ga je van het tegenovergestelde gedachtenpatroon uit, kom je op heel andere berekeningen.
Bv. Bij een koers van 9.50 scoor je 6,84% , maar door koersverlies een nettorendement van ongeveer 0. Dus had je beter kunnen sparen.
Alles hangt af van de koers. Het dividend verzacht een eventueel verlies, en verhoogt een eventuele winst maar dat is dan ook alles.
En alles is maar eventueel.
Die redenering gaat alleen op als je het geld cash nodig hebt. Als je het op de spaarrekening laat staan danwel belegd laat dan is je dividendrendement beter.
Alles staat of valt met je opnamemoment cq beleggingshorizon.
[verwijderd]
0
Futs lopen nog licht op ..
10,73 kan nog worden aangetikt..
En hoger...

en vanmiddag is het door naar de 11 euro als het nieuws over olie positief wordt gezien..
Zondag bespreking..
kop of munt..

en als ze het niet vertrouwen kunnen we weer richting de 10,50//.
niemand die het weet wat er komen gaat..
En dat 'mag ook niet anders is het voorkennis..

Het is een mega start ..
Alle kopers gister rond de 10,20 en 10,30//
Mooie start...

Als dan koersdoel 14,50 en kopen staat dan schat ik zo in dat de 11 euro ook nog kan vandaag..
dan moet alles even meezitten ..
Na zondag wordt het weer spannend...
we staan wel erg hoog nu..
zolang de futs stijgen gaan we braaf mee//
op naar de 11 euro...

Turbo player
0
Erg goede dag voor ING. Of nu het hele sentiment is omgedraaid moet ik nog even zien. Maar we gaan de goede kant op. Nou hopelijk rustig door hobbelen.
[verwijderd]
0
quote:

zonnig schreef op 13 april 2016 10:41:

[...]

Die redenering gaat alleen op als je het geld cash nodig hebt. Als je het op de spaarrekening laat staan danwel belegd laat dan is je dividendrendement beter.
Alles staat of valt met je opnamemoment cq beleggingshorizon.

gelijk heb je, maar het is riskant enkel van dividendrendement uit te gaan.
Dividend is geen zekerheid enerzijds; hoogte hangt af van het wel en wee van de onderneming. Anderzijds is de koers van het aandeel toch ook een aandachtspunt. Wat als het dividendrendement 5% is maar de koers steeds lager wordt. Dan hou je toch jezelf alleen maar voor de gek, met de gedachte dat je dan maar op betere tijden moet wachten. Ondernemingen kunnen failliet gaan, op een veel lagere koers uiteindelijk overgenomen worden etc. Je blind staren op het dividend kan m.i. enkel bij sterke ondernemingen die niet omvallen kunnen of op een lagere koers overgenomen kunnen worden.
ING zie ik als een dergelijke onderneming en daarom beleg ik ook in ING met aandelen en lange termijn calls.
succes!
[verwijderd]
0
't zal toch niet vandaag al weer boven de 11.00 komen. Al bijna 5% erbij, dat hebben we lang niet meegemaakt!
Kuiken
0
bron FD:

2ECONOMIE & POLITIEK
IMF: ruim een op zeven banken momenteel niet levensvatbaar

Marcel de Boer
Vandaag, 15:00
Update: vandaag, 15:32
Van de banken in de ontwikkelde landen zijn er veel die kopje onder gaan als ze vasthouden aan het bestaande business model. Zonder rigoureuze aanpassing is er voor financiële instellingen die bij elkaar goed zijn voor ongeveer 15% van de bij elkaar opgetelde bankactiva geen plaats meer. In de eurozone is de toekomst voor een derde van de banken ongewis.

Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag in het Global Financial Stability Report, de halfjaarlijkse doorlichting van het financiële systeem.

Het Londense zakendistrict Canary Wharf, waar onder de banken Citi en HSBC hun hoofdkantoor hebben.
Het Londense zakendistrict Canary Wharf, waar onder de banken Citi en HSBC hun hoofdkantoor hebben. (Reuters)
‘Banken zullen zich moeten aanpassen aan een realiteit die de winstgevendheid sterk onder druk zet’, zegt directeur José Viñals van de kapitaalmarktdivisie van het IMF in een toelichting. Hij gaat er daarbij vanuit dat dit voor een flink aantal banken te veel gevraagd is. ‘Geleidelijk aan zal het teveel aan bancaire capaciteit – lees: een te veel aan banken – moeten worden opgelost.’

Vooral in Europa is in veel landen een consolidatieronde of zelfs een complete inkrimping van het bancaire systeem nodig. De overblijvende banken winnen dan aan speelruimte en krijgen dan voldoende vraag om de economie van kapitaal te voorzien.

Marktturbulentie

De zwakte van het bancaire systeem kwam ondubbelzinnig aan het licht in de eerste anderhalve maand van dit jaar. Vooral Griekse, Italiaanse, Portugese en enkele grote Duitse banken kregen forse tikken op de beurs. Die marktrespons weerspiegelde volgens Viñals vooral het feit dat veel banken de crisis nog altijd onvoldoende hebben verwerkt. De instellingen met grote hoeveelheden probleemleningen op hun balans – banken in de eurozone torsen bij elkaar nog €900 mrd aan deze oninbare leningen – trekken een wissel op de winstgevendheid en maken het moeilijk buffers op te bouwen voor onvoorziene omstandigheden.

Daarnaast houden Europese banken nogal eens vast aan weinig rendabele activiteiten, inclusief zelfstandig handelen en bepaalde vormen van vermogensbeheer. Hierdoor schommelt hun ‘return on assets’ tussen de 0,25% en 0,5%, vergeleken met 1% in de VS. Tenslotte hebben Europese instellingen doorgaans meer moeite met het implementeren van regelgeving en met het aantrekken van vreemd vermogen dat in tijden van crisis gebruikt kan worden om verliezen op te vangen.

Bij elkaar genomen kunnen afnemende winstgevendheid en crisisgerelateerde probleemdossiers leiden tot hogere kosten voor bankfunding. Die hogere kostenbasis heeft vervolgens weer consequenties voor de winstgevendheid.

Negatieve rentes

De invoering van negatieve rentes door de ECB en andere centrale banken is ook een fenomeen dat de commerciële banken raakt, maar de impact is zeer divers. Een aantal instellingen profiteert juist vooral van het stabiliserende effect van het beleid van de monetaire autoriteiten. Hierdoor daalt het aantal probleemleningen en bovendien hoeven er minder voorzieningen te worden getroffen. Daar staat wel tegenover dat de rentemarges voor de banken dalen. Het verschil tussen goedkoop geld aantrekken en het tegen een hoge vergoeding uitzetten wordt steeds lastiger nu de marktrentes in navolging van die op staatleningen over de hele breedte omlaag komen. Daarnaast rekenen de centrale banken nu geld voor het stallen van bankdeposito’s en die kosten wil eigenlijk geen enkele bank doorberekenen aan de klant. Het gevolg is een lagere winstgroei.

Volgens het fonds zijn sommige banken gedwongen om heel snel lagere leentarieven aan te bieden aan hun klanten, wat bijvoorbeeld speelt in Duitsland, Italië, Portugal en Spanje, maar veel minder in Frankrijk, Nederland en het VK. In Spanje hebben bijvoorbeeld veel hypotheken een variabele rente. In dit land wordt het beleid van de ECB dan ook relatief snel doorgegeven. Dit maakt het leven van de Spaanse instellingen een stuk zwaarder.

Aanpak probleemleningen

Beleidsmakers doen er verstandig aan de problemen in de bancaire hoek niet te veronachtzamen, stelt IMF-econoom Viñals. Anders is de kans groot dat de marktturbulentie van begin dit jaar dubbel en dwars terugkomt. Vooral meehelpen bij het wegwerken van probleemleningen is belangrijk. Daartoe is assertief toezicht nodig, hervormingen aan faillissementswetgeving en het ontwikkelen van een markt die gespecialiseerd is in het opkopen van de zogeheten ‘non-performing loans’.

Daarnaast moet de overcapaciteit in de sector aangepakt worden, eventueel via een afgedwongen consolidatieronde. Tenslotte is het verstandig de Bankunie af te maken en een gemeenschappelijk depositogarantiestelsel in te voeren, aldus Viñals.

Als alle adviezen zouden worden opgevolgd dan zal dat de mondiale economie een stevige aanvullende impuls geven. De groei komt hierdoor over vijf jaar 1,7% hoger uit. Zouden de adviezen in de wind geslagen worden, dan is er een gerede kans dat de wereldeconomie zwaar in de problemen komt. Volgens het scenario waarin een negatieve spiraal ontstaat van wijkend vertrouwen, zwakkere groei, krappere financiële omstandigheden en oplopende schuldenlasten kan ervoor zorgen dat de wereldeconomie in de komende vijf jaar met nagenoeg 4% krimpt.
2012 dewegomhoog
0
quote:

alrob schreef op 13 april 2016 15:07:

't zal toch niet vandaag al weer boven de 11.00 komen. Al bijna 5% erbij, dat hebben we lang niet meegemaakt!
Zie je nou wel gewoon de rust bewaren als het effe tegenzit.
Einde van het jaar staan we weer boven de 15 euro , maak je geen zorgen.
2012 dewegomhoog
0
quote:

Harry de harige Aap schreef op 13 april 2016 15:15:

Waar zijn nu al die jankerds van de afgelopen tijd?
Hebben hun aandelen verkocht , en zijn nu aan de drank om hun fout weg te spoelen.
[verwijderd]
0
Maar niet te vroeg juichen...
Het kan zo naar de 12 euro en 12,50 lopen ,,
Maar daarna kan het zo weer richting de 10 euro lopen en lager...
Eind van het jaar staan we op de 15 euro..
Of vallen in een dip met mega ellende in Europa en banken mee betalen aan de ellende ..
Belasting betaler met rust laten is het motto en banken voor hun eigen ellende opdraaien..
En elkaar uit de shit halen..

Dus alles is nog mogelijk..
15 euro en hoger.
10 euro en lager ook...

en als laatste dat we nog wat hangen steeds rond de 11 euro....
vele mogelijkheden..

relax en go with the Nestel.
kan gewoon alle kanten op!!
[verwijderd]
0
kan alle kanten op, ja natuurlijk, kop of munt, zwart of rood, net als in casino. Uiteindelijk is er maar 1 winnaar, de bank, en laten we hopen dat dat de ING is.
[verwijderd]
0
quote:

2012 dewegomhoog schreef op 13 april 2016 16:47:

[...]

Hebben hun aandelen verkocht , en zijn nu aan de drank om hun fout weg te spoelen.
Deze jankerd heeft zijn aandelen nog steeds hoor. Dagje als vandaag is wel leuk natuurlijk, maar ik heb ze al vaker meegemaakt. En vervolgens gingen we een week lang elke dag licht in het rood en verdampte de boel weer. Zo gaat het de laatste tijd steeds met de kwartaalcijfers als die gepresenteerd worden.
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 13 april 2016 17:20:

kan alle kanten op, ja natuurlijk, kop of munt, zwart of rood, net als in casino. Uiteindelijk is er maar 1 winnaar, de bank, en laten we hopen dat dat de ING is.
Inderdaad.
zo is het en niet anders...
En 2012 kan roepen wat die wil 15 euro 18 euro ..
het kan ook 9 euro en lager worden...
crisis kan zo weer komen..
En dan beginnen alle landen met een mega schuld aan de crisis..
zitten hopeloos in de val ///
lage rente en inflatie dat zal de uitkomst worden..

lage rente hebben we al...
484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:34
Koers 14,972
Verschil +0,046 (+0,31%)
Hoog 15,064
Laag 14,946
Volume 571.215
Volume gemiddeld 11.165.396
Volume gisteren 7.403.961

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront