ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO maart 2016

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
chipower
0
mee eens. En het aandeel is ook aantrekkelijk voor dividend (defensief) beleggers/fondsen. Ik zelf bezit het aandeel sinds de beursgang voor de lange termijn. Dacht dat dividendrendement 5% is aangekondigd. Iemand bekend wanneer de dividenddatum is?
voda
0
Succesvolle rentree ABN AMRO in AEX

Gepubliceerd op 21 mrt 2016 om 16:00 | Views: 459

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen beleefden maandag een weinig spannende handelssessie. In Amsterdam liep het verlies van de AEX-index op. Ook elders in Europa kleurden de koersborden rood. Koploper bij de grootste fondsen in Amsterdam was ABN AMRO dat zijn rentree maakte in de AEX.

De AEX noteerde omstreeks 15.45 uur 0,6 procent lager op 442,11 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 674,19 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt gingen de indices tot 0,9 procent omlaag. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda.

ABN, dat na ruim acht jaar terugkeerde in de Amsterdamse hoofdindex, zag zijn beurswaarde 1,3 procent meer waard worden. De handel in het aandeel werd bij opening door beursuitbater Euronext nog opgeschort vanwege een technisch probleem, maar na hervatting ging het aandeel van de bank omhoog.

Rentree

Naast ABN keerde ook maritiem oliedienstverlener SBM Offshore weer terug in de AEX. SBM 'vierde' zijn rentree met een verlies van 1,6 procent. Kunstmestbedrijf OCI (min 0,8 procent) en verzekeraar Delta Lloyd (min 3,5 procent) werden teruggezet naar de MidKap.

Bij de lokale fondsen was Ajax een opvallende stijger. Met de overwinning zondag tegen PSV zetten de Amsterdammers een belangrijke stap richting de landstitel en daarmee naar deelname aan de lucratieve Champions League. De koers van het aandeel steeg 2,1 procent.

De handel ondervond wat tegenwind van de lagere prijzen van metalen. Zo was staalconcern ArcelorMittal de sterkste daler in de AEX met een min van 2,8 procent. In Londen daalden mijnbouwers als Anglo American, BHP Billiton en Rio Tinto tot 1,8 procent.

Parijs

In Parijs won supermarktconcern Casino 0,5 procent, ondanks een verlaging van de kredietwaardigheid tot junkstatus door kredietbeoordelaar S&P. De Franse verzekeraar Axa ging 0,8 procent omhoog. Axa maakte bekend dat topman Henri de Castries met pensioen gaat. Hij stond zeventien jaar aan het hoofd van het bedrijf.

De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 39,32 dollar per vat en Brent daalde 0,2 procent tot 41,10 dollar. De euro noteerde 1,1262 dollar, tegen 1,1275 dollar bij het slot in Europa op vrijdag.
voda
0
ABN Amro bereidt plaatsing achtergestelde Tier 2 Singapore dollar-obligatie voor - media

HONG KONG (Dow Jones)--ABN AMRO Bank nv (ABNBK.YY) wil een achtergestelde Tier 2-obligatie plaatsen in Singapore dollars, schrijft The Wall Street Journal op basis van inzage in een aankondiging van het mandaat daartoe.

ABN Amro zou volgens dit document DBS Bank, HSBC en Standard Chartered hebben aangezocht deze plaatsing vorm te geven en te geleiden.

De uitgifte zou op korte termijn plaatsvinden, afhankelijk van marktomstandigheden.

Nadere details ontbreken vooralsnog.


Door Carol Chan, carol.chan@wsj.com; vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

[verwijderd]
0
"Chipower" vroeg naar dividend-datum ABN .Voor dividend data: www.beleggersagenda.eu/beurskalender/... alleen gaat die tot april. Volgens wat ik heb gelezen geldt voor ABN -Vrijdag 20 mei 2016 Ex-dividend datum (beoogd)
Maandag 23 mei 2016 Registratiedatum dividend (beoogd)

Groetjes EJM
voda
0
ABN Amro wil tienjarige obligatie in Singaporese dollars uitgeven

HONG KONG (Dow Jones)--ABN AMRO Bank nv (ABN.AE) is van plan om een tienjarige obligatie uitgedrukt in Singaporese dollars uit te geven, meldde The Wall Street Journal woensdagochtend op basis van documenten die door de krant zijn ingezien.

Op de achtergestelde Tier 2 leningen zit een yield van ongeveer 4,85%, aldus WSJ, en ze krijgen naar verwachting een kredietrating van Baa3 bij Moody's, BBB- bij Standard & Poor's en A- bij Fitch.

DBS Bank, HSBC en Standard Chartered Bank begeleiden de transactie. Woensdag later op de dag zal ABN Amro naar verwachting bekendmaken voor welk bedrag aan de obligaties wordt uitgegeven.


Vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

996
0
[verwijderd]
0
quote:

996 schreef op 23 maart 2016 19:20:

Best raar dat opname in de AEX nog geen positief effect heeft op de koers...
Duurt ook nog wel even.
Trackers wegen gemiddeld 1 a 2 keer per jaar hun portefeuille.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Iemand enig idee op basis van welk slecht nieuws de koers zo wegzakt?
Daalt meer als de olie is niet echt logisch voor een nieuwe aandeel in de aex!!!
voda
0
ABN Amro haalt $450 mln op met uitgifte achtergestelde Tier 2 leningen - media

Door Carol Chan

Van DOW JONES NEWSWIRES


AMSTERDAM (Dow Jones)--HONG KONG (Dow Jones)--ABN AMRO Bank nv (ABN.AE) heeft S$450 miljoen opgehaald met de uitgifte van achtergestelde Tier 2 leningen, schrijft The Wall Street Journal (WSJ) op documenten die de krant heeft mogen inzien.

Op de achtergestelde Tier 2 leningen zit een coupon van 4,75%, aldus WSJ, en ze krijgen naar verwachting een kredietrating van Baa3 bij Moody's, BBB- bij Standard & Poor's en A- bij Fitch.

DBS Bank, HSBC en Standard Chartered Bank begeleidden de transactie.


Vertaald en bewerkt door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
ABN AMRO investeert in verduurzaming

Gepubliceerd op 24 mrt 2016 om 08:47 | Views: 2.906

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO stelt per donderdag een potje van 1 miljard euro beschikbaar voor commercieel vastgoedklanten die willen investeren in verduurzaming van hun vastgoed via bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, isolatie en ledverlichting.

Via een online applicatie kunnen klanten per maatregel berekenen wat de investering is, hoe lang het duurt voordat een investering is terugverdiend en de reductie van de uitstoot van CO2. Naast het beschikbaar stellen van geld, brengt de bank klanten ook in contact met leveranciers.
[verwijderd]
0
Geen idee op basis van welk slecht nieuws de koers zo wegzakt. Had gehoopt dat mijn geschreven put, van 18 euro,vandaag expiratiedatum, wel "effe" onder de 18 euro zou blijven hangen en ik zodoende de aandelen binnen kreeg, maar vrees dat het een lagere koers wordt. Enfin… een van de eerste regels die ik leerde,: "Niet zeuren !!! want je wilde ze toch voor 18 euro?" en zo is het, als we wakker gaan liggen van wat wel ver/handelen, is het niet meer leuk.
Fijne paasdagen allemaal.
de rotterdammer
0
Koers wordt grotendeels kunstmatig ingedrukt op dit moment. ABN AMRO -3,15%!!! terwijl de AEX -1,29% en Wallstreet slechts -0,36% staat.
Zegt ook wel iets over de eigen kracht van ABN AMRO nu. Ze zakken te gemakkelijk weg.
Hopelijk wat herstel het laatste half uur.
[verwijderd]
1
Koers zal gaan oplopen richting het dividend. 20 mei vaststelling, 23 mei ex-dividend. Koers zal dan waarschijnlijk rond de 20 euro noteren.
[verwijderd]
0
Dat duurt nog 2 maand. Lijkt mij nog niet van invloed. Koers gaat in de eindveiling vaak een tikkie terug. Ben benieuwd wat april gaat brengen!
torro
0

Advies ING verlaagd naar verkopen.
Morgan Stanley heeft vrijdag het advies op ING Groep verlaagd van Gelijkgewogen naar Onderwogen, terwijl het koersdoel van 13,30 euro naar 12,40 euro ging.
De analisten vergeleken ING en ABN AMRO, van deze laatste bank werd het koersdoel verlaagd van 24,80 euro naar 24,30 euro, en keken naar het rendement op eigen vermogen van de twee financials, en hun kapitaalpositie en de impact van bijvoorbeeld nieuwe kapitaalregels.
De marktvorsers stelden dat ING overgewaardeerd is en ABN AMRO juist ondergewaardeerd. Beleggers zien ING in het algemeen als aantrekkelijker vanwege de sterkere groei van de kredietverstrekking ten opzichte van ABN AMRO, in combinatie met de goed ontwikkelde digitale strategie en het solide bestuur. Morgan Stanley heeft evenwel een andere kijk op rendement op eigen vermogen dan de markt.
De analisten berekenden dat ABN AMRO theoretisch in de periode tussen 2016 en 2018 de volledige winst zou kunnen uitkeren, wat neerkomt op een dividendrendement van 11 procent, en toch een stabiele een Core Tier 1 kapitaalratio van 13,5 procent. Voor ING denkt Morgan Stanley dat de bank slechts in staat is een dividendrendement van circa 5,5 procent te bieden.
De markt onderschat volgens Morgan Stanley de impact van regelgeving en de blootstelling aan de energiesector voor ING. ABN AMRO zal volgens de analisten juist verrassen met de dividenduitkering in de komende jaren.
Morgan Stanley handhaafde vrijdag het advies van ABN AMRO op Overwogen.
Op een rood Damrak noteerde ING Groep aan het begin van de middag 1,4 procent lager op 10,48 euro, terwijl ABN Amro 0,6 procent daalde tot 17,89 euro.
de rotterdammer
0
Geen nieuws = geen berichten op dit forum de afgelopen week. De koers deed ook al niet veel deze week: - 0,06.
Tot 15 april dan maar weer?
Red_
0
quote:

de rotterdammer schreef op 8 april 2016 19:36:

Geen nieuws = geen berichten op dit forum de afgelopen week. De koers deed ook al niet veel deze week: - 0,06.
Tot 15 april dan maar weer?
bankaandelen zijn niet erg populair onder de meeste handelaren hier op forum...dat zijn namelijk meer de daytrade aandelen die afhankelijk zijn van olie/staalprijzen en alles omtrent medicijnen
de rotterdammer
0
Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van ABN AMRO en ING verhoogd. De rating ging met één stap omhoog, van A naar A+.
voda
0
Wiebes: gesprekken met ABN constructief

Gepubliceerd op 15 apr 2016 om 16:19 | Views: 39

DEN HAAG (AFN) - De gesprekken tussen het ministerie van Financiën en ABN AMRO over de aantijgingen dat de bank betrokken zou zijn bij belastingontwijking van klanten verlopen constructief. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) vrijdag gezegd.

Volgens Wiebes worden de gesprekken met de bank nog voortgezet. Verder wilde hij weinig kwijt over de zaak.

ABN zou volgens de Panama Papers klanten helpen via dochterondernemingen in het buitenland om af te schermen dat ze eigenaar zijn van vennootschappen in belastingparadijzen. De bank ontkent de beschuldigingen.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 15,905
Verschil +0,015 (+0,09%)
Hoog 15,985
Laag 15,835
Volume 3.431.829
Volume gemiddeld 3.535.290
Volume gisteren 3.205.231

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront