Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Stem tegen overname British Gas!

10 Posts
[verwijderd]
0
Waarom? Omdat de deal gebaseerd is op een olieprijs van $55 per vat gemiddeld. Als de deal doorgang vindt, is de deal veel te duur voor de Shell aandeelhouders. Ok, 25% meer bronnen erbij, maar tegen wat voor een prijs? Duurt tientallen jaren om de investering van 52 miljard er weer uit te krijgen. Kon het dividend ook wel eens de das om gaan doen voor een gedeelte..

Tegenstemmen zijn altijd gunstiger voor de Shell-aandeelhouders. Betekent minimaal dat er terug naar de onderhandelingstafel gegaan moet worden. Daar kan alleen maar een lagere overnameprijs uit voortkomen!

En naarmate er meer tijd tussen de daadwerkelijke overname zit, werkt dit ook gunstiger door omdat de olieprijs progressief laag zal blijven..

Luister niet naar de CEO, de CFO en het bestuur van Shell en BG!
Zij zullen deze deal altijd promoten omdat zij er miljoenen aan bonussen en premies zullen overhouden, bij een geslaagde overname!!
Zij hebben overduidelijk een dubbele pet op!!!

Ok, er wordt gezegd. De deal wordt betaald door Shell in cash en in aandelen Shell. En de koers van Shell is gedaald, dus BG wordt goedkoper.
Maar deze discount staat niet in verhouding met het percentage waarmee de olie prijs is gedaald de afgelopen tijd! PS. het schijnt dat de koersval van Shell mede door verkoop van stukken door Shell is veroorzaakt om zo BG te kunnen betalen voor het cash-gedeelte. Maar ik weet niet 100% zeker of dit waar is..

Ergo: tegenstemmen dus, Kan alleen maar een gunstiger deal voor Shell uit voortkomen! Ga ik zelf ook doen!
[verwijderd]
0
De duitse Allianz is voor de overname, ik denk wel dat deze gewiekste finanzexperten de zaak goed bekeken hebben.
[verwijderd]
0
Tja, ook die kunnen met een dubbele pet op opereren ivm toekomstig advies werk of anderszins banden met beide bedrijven..

Ik blijf erbij dat de deal opnieuw uitonderhandelen met; in rekening genomen de veranderde marktomstandigheden en de extreem gedaalde olie prijs. Alleen maar als een pré voor Shell en haar aandeelhouders kan werken..

laat ze toch weer terug naar de onderhandelingstafel gaan. Is alleen maar fair. Ten tijde van de onderhandelingen hadden we een olieprijs van $ 70.. Die is nu meer dan gehalveerd.

Er is in de initiele deal geen rekening gehouden met de sterk gedaalde grondstofprijzen en een (harde) landing van de Chinese economie. En met een sterke afkoeling van de wereld economie.

Dus. Hup terug naar de vergadertafel en zet die Britten maar voor het blok, als ze zo graag BG kwijt willen. Willen we méér of minder.. Discount!!
[verwijderd]
0
Zoals in het artikel van vandaag in de NRC al gemeld is, is het een gelopen race, en gelet op de in dit artikel genoemde argumenten, is dit een goede zaak voor de lange termijn, maar niet voor de korte termijn. Dus kan de koers tijdelijk weer wat lager als de olieprijs ook weer gaat dalen. Maar de olieprijs stijgt gelukkig. Wat een jojo niet te geloven!
[verwijderd]
1
Ben van Beurden heeft de situatie goed ingeschat, alleen de deal verkeerd getimed. De huidige crisis lijkt op de situatie in 1986 toen de OPEC (Lees SA en omringende golfstaatjes) de kranen open zettten en de olieprijs met bijna 70% lieten dalen (van $30 naar $10). Er was sprake van een oil glut en er werd ook geroepen dat OPEC niet meer relevant is. Uiteindelijk is de prijs toen na jaren weer hersteld. Dit keer zal de prijs ook weer herstellen en Ben van Beurden zag dit als een uitgelezen moment on een fusie te doen. De timing was alleen verkeerd en hij had veel later de overname kunnen doen. Uiteindelijk zal wie A zegt ook B moeten zeggen en dus zal de overname door gaan en zullen olieprijzen herstellen. Want waar in 1986 de extra capaciteit van de OPEC 20% van de vraag was, is dat nu 2% van de wereldwijde vraag. Als de schalieolieproducenten echt harde klappen krijgen of als deze lage prijzen dit jaar voortduren dan zullen de olieprijzen wegens het gebrek aan investeringen en kapitaal over een paar jaar de pan uit rijzen. oilprice.com/Energy/Energy-General/Oi... En dan zal de aankoop van de BG group een koopje zijn.
[verwijderd]
0
Ja misschien, maar betekend wel misschien járen wachten op herstel olieprijs.
Heb ik geen zin in. Denk dat het Shell bestuur diep in haar hart weleens opgelucht kom zijn als
aandeelhouders morgen de deal blokkeren. Kunnen zij zonder gezichtsverlies terug naar de negotions room
Een veel betere(lees lagere overname premie voor BG) uitonderhandelen!

Geloof me, in dit spectrum bekeken is 750 miljoen helemaal niets!

BG? Weg ermee!
boldie
0
quote:

GoldKing schreef op 26 januari 2016 23:45:

Ja misschien, maar betekend wel misschien járen wachten op herstel olieprijs.
Heb ik geen zin in. Denk dat het Shell bestuur diep in haar hart weleens opgelucht kom zijn als
aandeelhouders morgen de deal blokkeren. Kunnen zij zonder gezichtsverlies terug naar de negotions room
Een veel betere(lees lagere overname premie voor BG) uitonderhandelen!

Geloof me, in dit spectrum bekeken is 750 miljoen helemaal niets!

BG? Weg ermee!
weet niet hoeveel aandelen je heb maar als kleine belegger heb je niks te vertellen behalve te kopen of verkopen. Grote jongens beslissen.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 33,530
Verschil +0,050 (+0,15%)
Hoog 33,675
Laag 33,375
Volume 5.990.833
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 9.503.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront