Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

VEB haar vet gegeven..

15 Posts
[verwijderd]
5
Zo, ik heb de VEB haar Vet maar eens gegeven.

Kreeg een nieuwsbrief met deze enquête erin:
www.veb.net/artikel/05862/uw-mening-o...

Wat opvalt is dat de VEB zich tegenwoordig veelal opstelt als een buitenstaander, een journalistieke partij i.p.v. een club van en voor aandeelhouders die deze belangen behartigt. En dan ook nog eens goedkoop probeert te scoren op dezelfde thema's als bijv. een RTL-Z of een DFT. Bah, zum Kotsen! VEB, ga gewoon je werk weer eens doen. En geen journalistieke rommel/nietszeggende bangmakerij die juist tegen de belangen van zittende aandeelhouders/VEB-leden indruist.

Hieronder de reactie.

Wat een gezeur over Shell, En alsof Shell met al haar miljarden op haar handen zou gaan zitten als de olie laag blijft. Er zijn genoeg nieuwe soorten van energie(zonne, wind, getijden, enz) om voor Shell in te investeren. En wat springen de media er weer op, die elkaar ook achterna lopen.

Eerst RTL-Z, dan de DFT en nu de VEB die op Shell duikt. Weet wel VEB, met suggestieve voorzetjes zoals "Overweeg ik Shell te verkopen, want wordt hard geraakt door klimaattop" dat je beleggers alleen maar angst aanjaagt en deze tot verkopen aanzet. Is de VEB wel echt onpartijdig?

In ieder geval is dit een enquête die redelijk haaks op de belangen van aandeelhouders Shell indruist, en dus haaks op jullie doelstelling staat van het "behartigen van de belangen van aandeelhouders “Ha, laat me toch niet lachen met dergelijke goedkope roddel enquêtes zoals deze. VEB -1 met deze goedkoop scoren actie!

Zorg maar eens dat jullie een keer écht wat bereiken voor jullie leden zoals een vergoeding voor Fortis(is nu ook al 9 jaar aan de gang en nog geen drol bereikt. Rechters worden gewisseld omdat ze met pensioen gaan in deze zaak, nieuwe rechter heeft 18 maanden vertraging nodig om zich opnieuw in te lezen in de case. Alsof dat op voorhand nog niet bekend zou zijn, toen deze zaak werd aangespannen. Lekker opgelet VEB! In deze. Bereik toch eens écht wat voor leden! In plaats van goedkope bangmakerij roddeljournalistiek, die zittende aandeelhouders(Shell in dit geval) alleen nog maar verder de grond in trapt!

Zo! Nou jullie weer! Of komt er weer een nietszeggende tandeloze waakhond reactie van niets! Een boos en bezorgt VEB-lid
ffff
1
Goed gedaan, GoldKing!

Afgelopen jaar 2015 was één van mijn grote verliesposten Imtech. Nou, daar wisten ze wel raad mee bij VEB..... Word nu maar lid bij ons en wij gaan een claim indienen. Zo voorgeschoteld en gedaan. Tot dan is alles acceptabel.

Maar dan gaat Imtech werkelijk helemaal failliet en als we nu één feit met zijn allen weten: Van een kikker kun je geen veren plukken, van Imtech hoef je nooit meer een cent te verwachten, simpelweg omdat er geen geld is.

En dan stoort het mij dat ze dat feit niet gewoon hardop zeggen. Neen, puur uit eigen VEB=belang de juist verworven klanten aan je binden en net doen alsof je nog iets voor de failliete Imtech-aandeelhouders kunt betekenen.

VEB kan zeker een belangrijke rol vervullen voor beleggers. Maar ze moeten hun rol niet gaan verwarren met klantjes ronselen met onrealiseerbare verwachtingen. Dan ben je een beetje een ...oplichter.

Peter
[verwijderd]
0
Nou, tandeloze tijger........niet helemaal.

Die procedures van aanvechten duren nu eenmaal irritant lang, daar kan de VEB ook niets aan doen, dan moet je bij Rutte and friends wezen.

Ik heb meegedaan aan de actie tegen die verrotte ABNAMRO en Goldman Sachs/WOL en KPNQUEST.

Lang geduurd en in geval van WOL niet helemaal het verwachtte bedrag ontvangen maar genoeg om niet ontevreden over te zijn.

Een uitspraak is vaak een compromis, dat kost nu eenmaal geld.

gerrit 69
1
www.telegraaf.nl/dft/dftavond/2512313...

ma 01 feb 2016, 18:29
VEB op de bres voor kwartaalrapportages

door Joris Polman
DEN HAAG -
Beleggersvereniging VEB gaat dinsdag hard uithalen naar minister Dijsselbloem van Financiën. Aanleiding is de poging van de minister om „een einde te maken aan de praktijk van kwartaalrapportages door bedrijven”.
Vanaf 29 januari van dit jaar zijn bedrijven niet meer verplicht om hun resultaten van het eerste en derde kwartaal naar buiten te brengen.
Maar Dijsselbloem vreest dat ondernemingen, „eventueel onder druk van aandeelhouders”, op vrijwillige basis kwartaalcijfers blijven rapporteren.
Transparantie
Ongegrond is die vrees niet, want Dijsselbloem vindt in deze kwestie inderdaad de VEB op zijn pad. De beleggersclub gaat alle beursfondsen schriftelijk oproepen „om de markt te blijven informeren met een transparantie en frequentie die past bij de 21ste eeuw”.
Maar in de ogen van de minister jaagt de publicatie van tussentijdse handelsberichten bedrijven onnodig op kosten. Verder zouden „duurzame waardecreatie en een op lange termijn gerichte beleggingsstrategie hiermee worden belemmerd”, aldus Dijsselbloem.
Verbod
Hij ziet desondanks af van een wettelijk verbod op kwartaalrapportages. Zo’n verbod zou multinationals in de problemen brengen aangezien in andere landen mogelijk juist wel een publicatieverplichting bestaat, erkent Dijsselbloem.
In plaats van een verbod heeft de minister werkgeversorganisatie VNO-NCW en de monitoringcommissie Coroporate Governance Code aangeschreven om zich achter zijn pleidooi te scharen.
Verantwoording
VEB-directeur Paul Koster is verbaasd over de manoeuvres van de regering: „Je zou dit niet verwachten van een orgaan dat zelf bestaat bij gratie van de verantwoording die het continu aflegt aan de Kamer en daarmee aan de Nederlandse bevolking. Ik vraag me af hoe het Ministerie van Financiën zou reageren als bijvoorbeeld Prorail zou besluiten zijn rapportages aan het ministerie te stoppen.”
Koster schat de gevolgen van minder frequente rapportages „zeer negatief” in. „We zien nu bij Delta Lloyd wat het betekent als een bedrijf lang geen informatie deelt met de markt. De onzekerheid heeft er mede toe bijgedragen dat de verzekeraar onder druk staat en aandeelhouders hun beleggingen zien wegkwijnen.”
Prullenmand
De VEB-directeur verwijst de argumentatie van de minister grotendeels naar de prullenmand. Over de onnodige kosten is hij kort: „Een onderneming met een professionele administratieve organisatie kan die cijfers snel presenteren. Vaak moeten ze deze toch al genereren voor de accountant of de toezichthouder.”
Het argument dat kwartaalcijfers bedrijven dwingt tot focus op de korte termijn snijdt ook al geen hout, meent de VEB-voorman. „Beleggers hebben helemaal geen obsessie met de korte termijn. Eigenlijk is het ondenkbaar: de wereld verandert razendsnel en de reactie daarop is minder transparant geworden. Dat is als met een postkoets mee willen doen aan een formule 1-race.”
'Verheugd'
Werkgeversorganisatie VNO-NCW reageert echter „verheugd” op de schriftelijke oproep van de minister om leden te vragen te stoppen met de rapportages. „Wij voldoen graag aan zijn verzoek om onze leden hier op te wijzen.”
**************************
Dit keer moet ik de VEB volkomen gelijk geven.
[verwijderd]
1
De publicatie van tussentijdse handelsberichten jaagt bedrijven onnodig op kosten?

Wat is dat Tussentijdse handelsberichten, zo is ieder bericht tussentijds of dat nu een halfjaarbericht is of een jaarbericht.

Nou, om bedrijven niet onnodig op kosten te jagen schaffen we dus ook het tussentijdse halfjaarbericht af en daarna ook de jaarberichten en berichten we enkel nog eens in de 5 jaar , het zogenaamde lustrumbericht.

Dat lustrumbericht is natuurlijk ook weer zo.n irritant op kosten jagend tussentijds bericht, vooral voor de multinationals, we schakelen daarom net zo makkelijk over op het decenniumbericht, VNO-NCW reageren verheugd en stellen meteen voor om maar eens per eeuw een tussentijds bericht uit te brengen, die fucking aandeelhouders ook allemaal met hun korte termijn visie.

Het wordt tijd dat die Dijsselbloem uit gaat zien naar een nieuw baantje met dit soort suffe proegfballonntjes kan ie beter zichzelf oplaten.

mvg, man man man wat een tussentijds dieptepunt.
[verwijderd]
1
Wat een onzin van Dijsselbloem! Een beetje bedrijf heeft maandelijks een goed overzicht van hoe de vlag erbij hangt (resultaten en balansmutaties) en anders hebben ze de control niet in orde.

Heeft niets te maken met op lange termijn doelstellingen gericht zijn (op zich goed), maar gewoon met vat hebben op de zaak. Control dus!

Voor de rest ben ik in de zaken dat ik met VEB te maken heb gehad niet erg onder indruk geraakt van hun kennis en actiegerichtheid. Ze hebben ook maar een klein apparaat. Mogelijk zou verplichte overheveling van jaarlijks een paar miljoen vanuit de al helemaal ingeslapen AFM naar de VEB beter zijn voor de aandeelhouders.

Groet, Jonas
haas
0
Verantwoording
VEB-directeur Paul Koster is verbaasd over de manoeuvres van de regering: „Je zou dit niet verwachten van een orgaan dat zelf bestaat bij gratie van de verantwoording die het continu aflegt aan de Kamer en daarmee aan de Nederlandse bevolking. Ik vraag me af hoe het Ministerie van Financiën zou reageren als bijvoorbeeld Prorail zou besluiten zijn rapportages aan het ministerie te stoppen.”
======================================================================
Idem fin.rapportages van EU (daar zit Dijsselbloem ook te "besturen ")
gerrit 69
1
Ik zal Dijsselbloem voorstellen om als burger nog maar 1 keer in de vier jaar belastingaangifte te doen, want dat lijkt mij veel minder rompslomp ...!!
izdp
0
Ik zie het punt wel van Dijsselbloem. Ieder kwartaal, iedere maand, iedere week, iedere dag is transparanter, eerlijker zijn?
Nee, is mijn ervaring. Ik wantrouw bedrijven die elke scheet tot persbericht maken.
Naar mijn mening gaan die overmatig stuk.
Maar verplicht? Nu verplicht? Lijkt me redelijk verdeeld wat naar wet en wat naar markt gelaten wordt.
Mijn mening: het is prima zo. Als belegger stem ik met mijn voeten en dreigen ze mijn kruis, dan zal het mijn kruis niet zijn.
Of heeft dijsselbloem gelijk? Is het verworden tot een bio-industrie en megastallen gevuld met zo bizar veel vee, dat die griekse held van ooit geen rivier groot genoeg had gezien om het vuil te ruimen?

Dus ik ben wel benieuwd of het discussie wordt van belang. Ik hoop van wel, want hij is zeer capabel en om die reden is dit een leuke kluif. Van wie?

haas
0
Dijsselbloem schakelt tussen de functies van NE-pet naar EU-pet v.v.
Máár beheert ook conflicterende functies als chef van AFM en DNB : die toezicht houden op instanties(banken,verzekeringsmijen etc) die ook "onder financien" vallen:
Onvoldoende functiescheiding !!

De Algemene Rekenkamer rapporteert aan 2e Kamer

PS: het is,imo, al sinds mensenheugenis dat banken per 6 mnd rapporteren.?
En verzekeringsmijen elke 3 mnd.Achtergronden hiervan ken ik niet
Én ik weet niet welke leidraad er vanuit EU is op dit gebied ?
[verwijderd]
1

Bovendien denkt Dijsselbloem dat we hier in alleen in de EU wonen? Moeten veel bedrijven niet concurreren op de wereldmarkt?

Laat nu in de USA kwartaalrapportage normaal verplicht zijn, maar zou dat niet goed zijn volgens deze EU-politicus, want we mogen blijkbaar als aandeelhouder niet weten hoe de vlag er echt hard met cijfers voorstaat.

Op zich ben ik het wel eens met sommige reageerders die stellen dat sommige bedrijven wel wat overspannen doen bij elk scheetje dat ze tussentijds laten. Dat moet alleen bij aanzienlijke invloed op de balans of resultatenrekening en niet als bedrijfspushing.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 2 februari 2016 04:10:

Dijsselbloem schakelt tussen de functies van NE-pet naar EU-pet v.v.
Máár beheert ook conflicterende functies als chef van AFM en DNB : die toezicht houden op instanties(banken,verzekeringsmijen etc) die ook "onder financien" vallen:
Onvoldoende functiescheiding !!

De Algemene Rekenkamer rapporteert aan 2e Kamer

PS: het is,imo, al sinds mensenheugenis dat banken per 6 mnd rapporteren.?
En verzekeringsmijen elke 3 mnd.Achtergronden hiervan ken ik niet
Én ik weet niet welke leidraad er vanuit EU is op dit gebied ?
Die Dijsselbloem is een complete ramp voor het land, hoe kun je dit nu goed noemen de ene keer met de Europese pet, andere keer opkomen voor Nederlandse belangen in opdracht kiezer, tegen zijn eigen Eurofunctie.
Dit is compleet knettergek, maar goed een kabinet van liegen en lachen heeft altijd nog de commissie Oosting troef.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:00
 Germany40^ 17.737,20 -0,56%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.919,79 -0,34%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.393,99 +0,61%
 EUR/USD 1,0657 +0,12%
 WTI 82,24 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront