Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS SEPTEMBER

5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 30 september 2015 17:00:

[...]
Don't shoot the Messenger! :-)
Nee zeker niet Voda, je hebt mijn duimpje gekregen!
Loureiro
0
quote:

Hee, jij ook hier? schreef op 30 september 2015 16:59:

*Galapagos CEO: hopen voor eind van het jaar partner binnen te halen.

Dit is dan weer jammer. Komende tijd dus geen partnership.
Volgens mij komen ze er heel wat vroeger mee, dit als tegenreactie aan de beslissing en vertragingsmaneuver van Abbvie.
Andre E
0
quote:

FC Barcelona schreef op 30 september 2015 16:55:

[...]

Kan het ook zijn dat de boel al gekuist was; koers gaat alleen maar hoger ?
Nee ik verwacht een slot rond de 34 en ik koop stukken om 17.29 ongeacht de koers.
egeltjemetstekel
2
quote:

Banaan aan een boom schreef op 30 september 2015 16:56:

Voor het eind van het jaar pas een partner?
Grote Europa en VS? J&J, Merck, sanofi, merial?
hoewel je liever zo snel mogelijk een nieuwe partner ziet
Is het wel een kwestie van het sluiten van een zo goed mogelijke deal
Als er meerdere gegadigden zijn (en die zijn er zo wordt gezegd)
Dan kun je ze tegen elkaar op laten bieden
Maar dit en de onderhandelingen kosten tijd
En het is belangrijk dat de deal zorgvuldig gesloten wordt
Het onderste uit de kan.
Geen overhaaste deals!
voda
0
quote:

Hee, jij ook hier? schreef op 30 september 2015 17:01:

[...]Nee zeker niet Voda, je hebt mijn duimpje gekregen!
Bedankt, ik waardeer ieder duimpje (UP) :-)
[verwijderd]
0
Stolpe is geweldig.. Kans dat ze overgenomen worden door andere partijen is nu groter geworden.
Dat baart Galapgos zorgen..
Geweldig.. Super goed!
voda
0
quote:

egeltjemetstekel schreef op 30 september 2015 17:03:

[...]hoewel je liever zo snel mogelijk een nieuwe partner ziet
Is het wel een kwestie van het sluiten van een zo goed mogelijke deal
Als er meerdere gegadigden zijn (en die zijn er zo wordt gezegd)
Dan kun je ze tegen elkaar op laten bieden
Maar dit en de onderhandelingen kosten tijd
En het is belangrijk dat de deal zorgvuldig gesloten wordt
Het onderste uit de kan.

Helemaal mee eens, duimpje!
[verwijderd]
0
quote:

guusje schreef op 30 september 2015 15:42:

[...]
Je kan schatrijk worden, als je maar precies mikt met kopen en verkopen, momenteel een gokpaleis met kansen op de hoofdprijs.
Of arm worden met kans op een troostprijs.
Ik denk LT ,einde jaar en alle goeie nieuwtjes zullen hiertoe moeten helpen.
Opstapelen
8

Door Marleen Groen
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--Galapagos nv (GLPG.AE) hoopt voor het eind van het jaar een nieuwe samenwerkingspartner binnen te halen om samen reumamedicijn filgotinib in Fase 3 verder te ontwikkelen. Want dat zal nodig zijn om het vertrouwen van beleggers terug te winnen, denkt chief executive Onno van de Stolpe.
Het zijn roerige tijden voor het Belgisch-Nederlandse bedrijf. Afgelopen vrijdag kwam als donderslag bij heldere hemel het bericht van samenwerkingspartner AbbVie inc (ABBV) dat zij filgotinib niet zullen inlicenseren en verder gaan met hun eigen reumamedicijn ABT-494. De paniek onder beleggers sloeg toe, wat zich vertaalt naar een koers die inmiddels EUR20,00 lager ligt dan voor de aankondiging van AbbVie, die er tevens voor zorgt dat Galapagos in elk geval $200 miljoen mis loopt, die door de markt toch eigenlijk was ingecalculeerd.
"De belegger zal gedacht hebben: er zal wel wat met filgotinib aan de hand zijn. Die gedachte zal pas weggaan als wij een nieuwe sterke partner met een naam die iedereen wel kent binnenhalen, die bereid is om serieus een investering te doen", zegt Van de Stolpe in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst.
Belangstelling is er op dat vlak genoeg. Van de Stolpe noemt desgevraagd geen namen, maar beaamt dat Galapagos met grote Europese en Amerikaanse farmabedrijven praat en dat dit er inmiddels 'al meer zijn' dan de acht waarover hij vrijdag nog sprak in een conference call over AbbVie's beslissing. Concurrenten als Pfizer en Eli Lilly zitten daar in elk geval niet bij, zo wil de CEO wel kwijt. Hierdoor lijkt het scenario zoals met AbbVie - dus een samenwerkingspartner die ook een concurrerend middel ontwikkelt - zich in elk geval niet te zullen herhalen.
Wat betreft de timing is het zaak om snel een partner te vinden, beseft de Galapagos-CEO. "Anders kunnen we beter zelf Fase 3 starten en de discussies met de FDA en EMA doen. Dan is de druk om een partner te vinden van de ketel en dan kunnen we er gedurende de hele Fase 3 nog wel een partner bij halen."
Hoe dan ook, dus met of zonder partner, hoopt Galapagos Fase 3 voor het eind van het eerste kwartaal van 2016 te starten. Dat men daarmee een paar maanden achter loopt op AbbVie, ziet Van de Stolpe niet perse als een probleem.
"Het is niet gezegd dat we dit niet kunnen inhalen tijdens Fase 3. En we moeten nog maar zien of AbbVie sneller dan wij met die Fase 3 begint of in ieder geval eindigt."
Sinds vrijdag is de relatie tussen de twee partijen flink bekoeld. Contact is er, sinds het bericht van AbbVie - dat vrijdag vijf minuten voor er onderbeurs een persbericht de wereld in ging, binnen kwam bij van de Stolpe - niet meer geweest.
"We willen de emoties laten bezinken", legt de CEO uit. "Het is niet zo dat we heel emotioneel moeten reageren, dat is nooit heel goed maar nu zeker niet. We moeten eerst eens heel goed gaan kijken wat dit betekent voor de samenwerking op het gebied van taaislijmziekte."
AbbVie kiest voor zijn eigen reumamedicijn vanwege de potentie om de beste in zijn soort te worden, maar ook omdat er in preklinische studies bij ratten en honden, zogenaamde 'testicular toxicity' zou zijn waargenomen bij de hoogste dosering (200 milligram) met filgotinib, die een mogelijke afname van spermacellen kan veroorzaken.
Volgens Van de Stolpe is er in aanvullende studies met filgotinib echter helemaal geen testiculaire tox waargenomen en "in de mens is er geen enkele afname van die hormonen gezien."
Hij schetst ook economische redenen voor de beslissing van AbbVie: de kosten zijn natuurlijk hoog wanneer je twee middelen ontwikkelt, maar volgens hem zou AbbVie waarschijnlijk ook te maken hebben gekregen met mededingingsbezwaren, door twee reumamiddelen op de markt te brengen.
Het is dan ook vooral de communicatie van AbbVie die de CEO dwars zit, want rouwig is hij er niet om dat zij de rechten op filgotinib terug hebben gegeven. Sterker nog, bij Galapagos heerst zelfs opluchting.
"Ons nachtmerrie-scenario is altijd geweest dat 494 goed was en dat AbbVie vervolgens filgotinib zou inlicenseren en het dan niet de prioriteit zou geven in de ontwikkelingsfase en 494 voorop zou zetten. Dus toen AbbVie er op hintte dat ze filgotinib misschien niet gingen licenseren, was dat reden voor opluchting. Wij willen dit molecuul ontwikkelen met een partner die 100% toegewijd is om filgotinib naar de markt te brengen en daar een succes van te maken. En niet alleen in reuma maar ook in andere ziektes, waaronder de ziekte van Crohn."
Mocht het zo zijn dat Galapagos het product alsnog zelf in Fase 3 brengt, dan is het zaak om goedkeuring te krijgen om in de VS ook mannen te mogen behandelen met de 200 milligram dosering van filgotinib.
"Dat zal een boel vertrouwen teruggeven als we die horde genomen hebben," zegt Van de Stolpe. Hij wijst op de 'fantastische fase 2' die Galapagos zelf heeft uitgevoerd en waar AbbVie niets aan heeft bijgedragen. "Er is geen reden waarom we niet ook een Fase 3 zouden kunnen doen. Natuurlijk zullen we additionele expertise in moeten huren en kwaliteitssystemen moeten opzetten maar dat is zeker niet onmogelijk. Op dit moment draait ons ontwikkelingsteam op volle toeren om dat ook mogelijk te maken."
Met een kaspositie van meer dan EUR400 miljoen heeft de onderneming sowieso een veel betere financiele positie dan destijds in de onderhandelingen met AbbVie.
"We gaan er van uit dat de voorwaarden die we zouden moeten kunnen krijgen van een nieuwe farma-partij beter gaan zijn dan de hele goede voorwaarden die we al hadden in de deal met AbbVie. Daar komt bij dat, toen we de deal met AbbVie sloten, Galapagos financieel niet sterk was; we hadden geen cash, we konden niet investeren in het programma en dat beperkt je in je onderhandelingsmogelijkheden terwijl we nu bijvoorbeeld ook kunnen praten over een co-development, dus een gezamenlijke ontwikkeling waarbij we in plaats van royalty's naar een winstdeling gaan. Dat maakt het voor ons veel aantrekkelijker op de lange duur."
E e n ding is met de beslissing van AbbVie overigens wel vrij zeker: ze zullen Galapagos niet meer zo snel willen overnemen. Maar daar staat tegenover dat het bedrijf natuurlijk wel aantrekkelijker is geworden voor andere partijen, beaamt Van de Stolpe. "Dat baart ons toch wel een klein beetje zorgen."
Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com
(END) Dow Jones Newswires
September 30, 2015 11:00 ET (15:00 GMT)

AAND GALAPAGOS
BE0003818359
GALAPAGOS NV SPON ADR REPR 1 ORD SHS
US36315X1019
RW1963
0
quote:

Banaan aan een boom schreef op 30 september 2015 16:38:

Ben douchen .. Koers van 37€ naar 36€
Ben weggeweest en korts van 36€ naar 34,73€. Wat is er gebeurd?
Jouw vriend Hibi is er uitgestapt ;-)
[verwijderd]
0
We gaan weer ruim boven 36€
Galapagos is heel duidelijk.
Komt goed zeer binnenkort..
[verwijderd]
0
quote:

RW1963 schreef op 30 september 2015 17:09:

[...]

Jouw vriend Hibi is er uitgestapt ;-)
Ach.. Morgen weer terug..
37€ verkocht... Kan, maar wel erg sterk.. 42€ gemiddeld had hij gekocht..
Verkoop je echt niet op 37€ bijna hoogste dag van de dag..
Loureiro
0
Het interview met Onno geeft zeer veel vertrouwen en neemt alle twijfel weg!!!
Mocht ik nu nog cash staan hebben, zou ik onmiddellijk bijkopen. Binnenkort staan we terug op een ATH.
[verwijderd]
0
Met 'middelen' is mijn break-even intussen 42,5€ ... met bovenstaande info misschien wel eerstdaags een haalbare kaart? Zou me alvast wat verblijden!!!
[verwijderd]
0
Vandaag al 1mil aandelen verhandeld. En nu nog een eindsprint!!
Ziet er nu een stuk beter uit dan 8 uur geleden!
Loureiro
0
quote:

voda schreef op 30 september 2015 17:18:

Bedankt Opstapelen. AB.
THX Opstapelen voor AB!
voda
0
Tussenstandje...

Laatste 36,035 100 17:19:47
Verschil 0,88 2,50 %
Bied 35,955 209 17:19:48
Laat 36,035 173 17:19:47
Hoogste 37,115 15:03:10
Laagste 31,15 09:10:15
Cum. volume 926.914
Open 34,25 09:04:00
Indicatieve opening ---
Vorige handelsdag: slot / dagomzet 35,155 784.322 29-09-2015
Gemiddelde dagomzet 364.541
[verwijderd]
0
Dit gaat echt een megaklapper worden...
Ik denk dat als 1 van die 8 of meerdere geïnteresseerden het gevoel gaat krijgen dat zij niet gaan worden, doen ze gewoon bod op heel Galapagos.

Kassa!
5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront