Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GALAPAGOS SEPTEMBER

5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 250 251 252 253 254 » | Laatste
[verwijderd]
1
Op korte termijn komt er sowiiso nieuws over Cystic Fibrosis programma,
waar ook ABBVIE heel veel baat bij heeft.
Hier heeft ABBVIE zelf geen in house onderzoek van, maar dit programma wordt samen ontwikkeld.
h980577.
0
quote:

asti schreef op 27 september 2015 11:00:

[...]
Dit kan je toch niet menen man hoeveel denk je dat ze met die aandelen kunnen verdienen
Als Fil die blockbuster zou worden, genoeg. Waarom zit jij er anders in? Zeg niet 1 op 1. Zeg vangnet, met duidelijke keuze nu voor goedkoopste optie naar de markt brengen.
Allebeginismoeilijk
1
Ik merk hier toch een hele pak nervositeit, wat natuurlijk logisch is na zo'n koersdaling laatste vrijdag!

Mensen die zeggen dat Onno nu schijnheilig verkondigt dat het eigenlijk een hele goede zaak is: dit zegt Onno al maanden, is het niet jaren! Volgens mij is hij zeker, héél zeker content dat AbbVie heeft afgehaakt. Het kan hem geen moer schelen wat de koers de komende maanden doet, in tegenstelling tot wat wij hierover denken. Voor ons aller gemak zou de koers natuurlijk terug zo rap mogelijk moeten opklimmen naar de 50€, maar voor Onno is dit wel het allerlaatste van zijn gedachten.

Dan vervolgens ivm de 200mg doseringsproblemen: wat denken jullie nu eigenlijk zelf dat AbbVie zou zeggen in een PB?

"Goh euhm eigenlijk is 0634 van Galapagos op zijn minst even sterk, op veel meer mensen getest en in monotherapie, maar omdat 1,5miljard + royalties ons te duur uitkomen geven we het liever terug."

Uiteraard gaat AbbVie paniek zaaien, onrust stoken etc. Het zijn vanaf nu 100% concurrenten op de RA markt, vandaar het dubieuze zinnetje ivm de uncertainty in hun PB. Laat de analisten dan maar gissen denken ze, en uiteraard komen die analisten dan uit bij de 200mg doseringen in de VS. Maar zoals aangetoond in de klinische studies zijn er bij langere en meer uitgebreide testen geen problemen meer met deze dosering, dus zal de FDA hier niet moeilijk over doen.

Vandaar dus in mijn ogen:

- komende weken nervositeit ivm GLPG
- analisten zullen buy ratings behouden, eventueel met lager koersdoel en veel 'als' scenario's en vraagtekens
- Onno zal trachten de beurzen op hun gemak te stellen, hopelijk door toch af en toe eens wat positief nieuws de wereld in te sturen ivm lopende gesprekken
- De schrik voor een overname zit er nu waarschijnlijk weer dik in, vandaar dus ook dat (in kleine tegenstelling tot wat ik hierboven zei) Onno natuurlijk niet zal willen dat de koers te veel verder wegzakt, maar om 'em terug op 50€ te brengen zal hij geen moeite voor doen als je het mij vraagt
- Vanaf het moment dat er een partner is gevonden zal de koers terug herstellen, dit verwacht ik tegen december en tot dan blijft min (long) positie ongewijzigd!

Wat ik met mijn oktober calls ga doen daarentegen, daar moet ik nog eens goed over slapen!
[verwijderd]
0
quote:

h980577. schreef op 27 september 2015 11:43:

[...]

Als Fil die blockbuster zou worden, genoeg. Waarom zit jij er anders in? Zeg niet 1 op 1. Zeg vangnet, met duidelijke keuze nu voor goedkoopste optie naar de markt brengen.
Nee h, niet genoeg. Abbvies belang in glpg (?) is er niet groot genoeg voor om als mogelijk vangnet gekenmerkt te worden voor reumaverkopen, aandeelhouderschap is eigenlijk ook helemaal niet te vergelijken met iets verkopen en geld in kas krijgen.
Ik zit er in ieder geval niet in als vangnet voor een inkomstenbron van jaarlijks miljarden. Abbvie zit er in (?) zoals ze volgenw mij in wel meer bedrijven zitten en kunnen ze aan verdienen, maar niet om hun bread en butter op te vangen
[verwijderd]
0
Als we met zn allen nou bidden tot lucifer dat fase drie van abbvie een slecht veiligheidsprofiel laat zien, want die acr scores zijn (ondanks hoge placeboscores) hoger dan de concurrentie en dat bij tien weken..
[verwijderd]
0
RA-onderzoek ABBVIE (ABT-494), gebruikt met middel MTX (Methotrexaat), geeft zeer goede scores, doch gebruiken zij niet de conservatieve berekeningsmethode NRI (wat Galapagos heeft gedaan) maar LOCF-methode.

CEO is mogelijk ook verrast door deze goede scores ABT-494, en is daarom blij dat alle rechten terugzijn. 2 pijlers voor AbbVie is te kostbaar dat geloof ik rekening houdend met 1 miljard USD als Filgotinib Fase 3 zou doorkomen en markt dient te betreden.

Galapagos heeft nu alleen de LOCF-scores met MTX na w24-weeks gegeven.
Die zijn heel goed bij 100mg 1-maal daags en kunnen competitie aan met ABT-494. Daarnaast zullen DARWIN2 scores o.b.v. LOCF dan ook hogere scores laten zien.

Voor fase 3 kan Galapagos m.i. (verschil 100 mg en 200mg scores niet groot) met lagere dosis dan 200 mg de patienten gaan behandelen, en dat moet toch bij FDA ook tot goedkeuring gaan leiden gezien safety profile en goede scores + lange onderzoeksjaren in gegeven behandelingen.

Management is overtuigd dat Filgotinib voorafgaand aan Anti-TNF middel in de markt gezet kan worden (Monotherapie > 1e lijns behandeling).

Tot slot is het zeer interessant voor andere farmapartner om Filgotinib
algemeen beschikbaar te maken voor patiënten met andere ontstekingsziekten.
[verwijderd]
0

1 DAG voor het slechte nieuws werd gedeeld!

Neemt AbbVie heel Galapagos over?

Door Nico Inberg op 24 sep 2015 om 12:30 | Views: 6.093 | Categorie: Beurs vandaag | Onderwerpen: biotechnologie

ArtikelReacties (8)Gerelateerde instrumenten

inShare4

Galapagos is een biotech-succesverhaal. Begin dit jaar deed het aandeel nog 15 euro, inmiddels noteert het aandeel ruim boven de 50 euro. De overnamespeculatie is er echter nog steeds.

In de farmaceutische wereld is het de gewoonte dat de grote farmabedrijven het pionierswerk laten verrichten door de kleine biotechbedrijven. Geschat wordt dat slechts 10% van de in ontwikkeling zijnde kandidaatgeneesmiddelen het uiteindelijk schopt tot vercommercialisering.

Alhoewel de meeste farmabedrijven ook zelf onderzoeksprogramma’s hebben lopen, bestaat de tactiek van Big Pharma, zoals de grote farmabedrijven ook wel genoemd worden, er dan ook uit om op het juiste moment aan boord te springen bij bedrijven met potentiële blockbusters.

Laatste is beste

De aanloopkosten zijn voor de biotechbedrijven die daarmee het risico dragen vroegtijdig door hun geld heen te raken. Vandaar dat u in analyses van biotechbedrijven ook altijd vermeld ziet hoeveel geld er nog in kas zit.

Belangrijk, want als het geld op is, moet er worden bijgestort. En degene die het laatst stort, krijgt de beste voorwaarden, c.q. de grootste korting.

Beleggers in bijvoorbeeld Pharming hebben dat aan den lijve kunnen ondervinden: Pharming begon in 1998 met 4,1 miljoen aandelen en zit inmiddels op 408 miljoen, en dan zijn ze ook nog 1 op 10 gesplitst in 2013.

Grafiek Pharming

 

Maar goed, Pharming bestaat nog steeds, ook al is er van de initiële koers niet veel meer over.

Overigens staat Galapagos er wat dat betreft goed voor, de aandelenuitgifte van mei j.l. tegen 37 euro of 42,05 dollar leverde 279 miljoen euro op waardoor de kaspositie momenteel rond de 400 miljoen euro staat.

Grafiek Galapagos

 

Succesvol medicijn

Mocht biotech succesvol zijn, of dreigen te zijn, dan komen de grote jongens aan boord. De farmabedrijven betalen vervolgens vaak de hoofdprijs, maar hebben wel de zekerheid van een succesvol medicijn. Na verkrijging van goedkeuring van de autoriteiten kan het patent aan het werk worden gezet.

Een patent stelt een medicijnenfabrikant in staat een hogere prijs te vragen voor haar product om zo de onderzoekskosten terug te verdienen. Grosso modo verloopt een patent na tien jaar.

Na het verlopen van het patent is het vet van de soep en gaan de generieke medicijnenfabrikanten als Teva en Mylan met het product aan de haal. Goed voor de patiënten, en ziektekostenverzekeraars, want het wordt een stuk goedkoper, maar voor Big Pharma is de lol eraf.

AbbVie op het vinkentouw

Het Amerikaanse farmabedrijf AbbVie (in 2011 afgesplitst van Abbott Laboratories) heeft om die reden al vroegtijdig voorgesorteerd op het door Galapagos in ontwikkeling zijnde reumamedicijn Filgotinib (GLPG0634).

AbbVie (jaaromzet: 20 miljard dollar) zit naarstig verlegen om een nieuw reumamiddel omdat van haar huidige eigen medicijn, Humira (waarvan AbbVie al meer 10 miljard dollar verkocht) binnenkort het patent verloopt.

Als AbbVie de licentie licht, moet het in ieder geval 200 miljoen dollar betalen aan Galapagos, maar dat bedrag kan behoorlijk oplopen als een aantal opeenvolgende mijlpalen ook behaald worden, tot wel 1 miljard dollar.

Daarnaast moet AbbVie dubbelcijferige royalties betalen aan Galapagos als het product uiteindelijk op de markt komt. AbbVie is inmiddels de onderzoeksresultaten aan het bestuderen. Naar verluidt zijn die data overtuigend en zal AbbVie in ieder geval de licentie lichten.

Totale overname

Maar alles bij elkaar optellend zou het ook goed mogelijk zijn dat AbbVie, bij gebleken succes, meer geld kwijt is aan eenmalige betalingen en royalty’s dan wanneer het in één klap het hele Galapagos over zou nemen.

Bovendien hebben AbbVie en Galapagos nog een samenwerkingsakkoord op het vlak van mucoviscidose (taaislijmziekte). Daarnaast lopen er binnen Galapagos nog zeker 25 andere onderzoeksprogramma’s.

AbbVie heeft al een belang in Galapagos van 1,8% in Galapagos verkregen tijdens de aandelenuitgifte begin mei. Of er meer in het vat zit dan alleen een licentie, horen we uiterlijk 10 oktober.

Overzees postadres

Ten slotte: naast nieuwe medicijnen is AbbVie ook nog op zoek naar een nieuw belastingadres. Liefst buiten de Verenigde Staten, dat wel. Amerikaanse multinationals die overzees geld hebben staan mogen bij repatriëring van dat geld namelijk eerst even langs de fiscus.

Daar heeft begrijpelijkerwijs niet iedereen evenveel zin in. Vorig jaar zou daarom het Engelse Shire worden overgenomen, maar Obama had het net op tijd in de gaten en veranderde de spelregels enigszins. AbbVie brak daarop de verkering af en moest een break-up fee van 1,64 miljard dollar betalen.

Van dat geld hadden ze toen ook heel Galapagos al kunnen kopen. Nu moet er nog minimaal een miljardje bij...

PS U kunt trouwens ook op mij stemmen voor de Gouden Stier. Zou leuk zijn! 

Nico Inberg is hoofdredacteur van Beurswijzer.com, een online beleggingsblad. Inberg schrijft zijn columns en artikelen op persoonlijke titel en is volstrekt onafhankelijk. De informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies.

Mijn mening over gala:
Ik heb de volste vertrouwen dat galapagos snel met goede nieuws zal komen. Er is niets veranderd aan de medicijn en de interesse andere partijen zijn nog meer vergroot door de scheiding met Abvvie van deze reumamedicijn dan. Gelukkig zijn er genoeg farmabedrijven die inzien wat voor moois galapagos in huis heeft. Kans op overname is een goede mogelijkheid voor een grote partij. Ik hoop dat gala gala blijft en mij blijft verrassen met nieuwe geweldige medicijnen. Succes allen en enjoy the rode!!!
Huil maar niet
0
[quote alias=asti id=8827806 date=201509271206]
Als we met zn allen nou bidden tot lucifer dat fase drie van abbvie een slecht veiligheidsprofiel laat zien, want die acr scores zijn (ondanks hoge placeboscores) hoger dan de concurrentie en dat bij tien weken.

Ik lig al op mijn knietjes
[verwijderd]
0
Zoals we weten stijgen koersen altijd lang vooraf op speculatie gokken en manipuleren zo ook met galapagos de koers steeg van 10 euro naar 60 euro in no time Nu het bericht de wereld is ingezonden dat een afnemer geen interesse meer heeft in het product daalt de koers dramatisch om daarna weer op te krabbelen met een stijging van meer dan 11 euro dus van 33 naar nu 44 euro omdat de producent,,,gala tegengas nam op de afwijzing en een nieuwe kandidaat zoekt die hij gegarandeerd al lang op zijn netvlies heeft
Dit zelfde gebeurde ook met pharming maar we weten nu beter en de koers staat dramatisch of terecht laag omdat de vooruitgang op slijten van het product telkens op afwijzingen stuit
Galapagos die hebben op papier wel betere resultaten neergezet met proeven op patienten maar
bij de minste en geringste tegenslag `´slijten verkoop`´ daalt de koers op meteen naar een laagte punt Morgen denk ik dat de koers niet erg veel doet want de beleggers wachten af!!!!!!!
[verwijderd]
3
Onno kan aantonen met nieuwe deal dat andere partner wel 100% geeft voor Filgotinib, en dat toxotity verhaal naar achtergrond verdwijnt (zodra overeenstemming is met FDA: dit publiceren).

Management zegt stellig “We see a rapid path forward in development for filgotinib, which we will be taking into Phase 3.

Als J&J uit de bus komt (hoogste marktwaarde biotechbedrijf ter wereld), of andere grote speler dan is het kassa voor de koers.

Remicade was produced by Johnson & Johnson, Mitsubishi Tanabe Pharma and Merck & Co.. and is een topmiddel doch heeft zij ook last van biosimilars. Zeker in Europa. Zie onder link.

www.biopharma-reporter.com/Markets-Re...

Ze zijn ook nog bezig met Fase 3 onderzoek Sirukumab (IL6 technologie),
Zeker weten dat zij een JAK1 onderzoek Fase 3 aan hun pipeline willen toevoegen.

J&J is een perfect fit voor Galapagos/Filgotinib omdat zij:
A) In jaar 2018 patent verliezen in USA Remicade RA-middel; en nu al verkopen zien teruglopen.
B) Grote verkopen hebben met ANTI-TNF middel Remicade (+ 7 miljard USD) en Simponi, ook Anti-TNF (1 miljard USD)
C) Grote verkooporganisatie
D) Geen JAK1 onderzoek inhouse, en Baricitinib van Incyte/Lily ook nog eens op markt komt + ABT-494 Fase 3 als gegadigde
E) Concurenten zijn van AbbVie in RA-markt en opbrengsten Imbruvica (bloedkanker) moeten delen met AbbVie doordat laatste Pharmacyclics heeft overgenomen (waarbij J&J ook gegadigde was)
F) Zij doen aan samenwerkingen met andere Farma spelers op RA-gebied, Simponi met Merck, Remicade met Merck en Mitsubishi en Sirukumab met GSK
G) Waren al eerder geinteresseerd na Fase 2 POC;
H) Zijn stakeholder Galapagos; (profiteren indirect mee)
I) Weten van technologie Galapagos
[verwijderd]
0
Pe26 weet je toevallig of ten tijde van het sluiten van de filgotinib deal met abbvie. Hoe het zat met het inhouse middel?

Wist de top bij galapagos dat abbvie wel een inhouse middel in ontwikkeling had en j&j die minder geld bood niet?

In dat geval moet ik zeggen misschien een onverstandige zet... Had je mogelijk ook geen vertraging van twee jaar.

Bij barcelona een dikke zak geld krijgen met groot risico op de bank te blijven of een transfer naar een andere topper waar je duidelijk voor een positie wordt gehaald.
[verwijderd]
0
Wat het concurreren betreft abbvie heeft dus inderdaad meebetaalt aan de ontwikkeling van filgotinib maar weggegooid geld was het niet al is het alleen al dat ze dit concurrerend middel twee jaar hebben kunnen vertragen.
[verwijderd]
0
Die prachtige voorwaarden in het vooruitzicht stellen dikke royalties dikke mijlpaalbetalingen wij betalen fase drie compleet! Misschien wisten ze allang dat ze de optie niet zouden lichten maar hebben ze die 150 miljoen betaald om filgotinib twee jaar te vertragen XD
Huil maar niet
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Link werkt niet. Bericht is van 2007.]
aossa
0
quote:

Huil maar niet schreef op 27 september 2015 13:03:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Link werkt niet. Bericht is van 2007.]
www.deondernemer.nl/economie/115671/G...
FC Barcelona
2
quote:

Hunter300 schreef op 27 september 2015 10:27:

Ik zie ineens extreem veel nieuwe posters hier op het forum: welkom allemaal! Wat ik alleen niet begrijp is dat ze het allemaal hebben zien aankomen, verdere dalingen tegemoet zien en dat toch eigenlijk niet hopen! Volgens mij hebben ze een gemene deler, en dat is dat ze allemaal niets hebben zien aankomen, vervolgens (te laat) short zijn gaan zitten (en nu georganiseerd GLPG bashen), en vervolgens hopen dat GLPG compleet kapot gaat. De bewering dat ze toch hopen dat GLPG niet verder zal dalen is een psychologisch truukje: betrouwbaarheid kweken bij de naïeve privebelegger! Alles voor het geld, zullen we maar zeggen!
Ik deel jouw mening; ze komen ineens vanuit alle hoeken en gaten hier hun mening geven en onzekerheid zaaien; daar leven zij immers van !
Hunter300
0
Als dan strategisch zeer sterke actie van Abbvie. En nu GLPG/Filgotinib een dolk in de rug drukken. USA style! Ik denk en hoop dat Abbvie hier spijt van gaat krijgen: ze zijn niet de eerste die de markt betreden (xeljanz, baricitinib zijn ze voor) en ze krijgen nog issues met het veiligheids profiel, en wie weet hoe de efficacy zich ontwikkelt bij WK 24. Bad karma...
FC Barcelona
0
Even een aantal pagina's doorgeworsteld nu op ,,nieuwe posters,, en wat zij te vertellen hebben ; is idd vrijwel allemaal negatief en zeer professioneel bedoeld om de boel naar beneden te krijgen !
Lijkt wel georganiseerde misdaad maar ja wat wil je ; het gaat om geld !
FC Barcelona
0
quote:

asti schreef op 27 september 2015 12:48:

Pe26 weet je toevallig of ten tijde van het sluiten van de filgotinib deal met abbvie. Hoe het zat met het inhouse middel?

Wist de top bij galapagos dat abbvie wel een inhouse middel in ontwikkeling had en j&j die minder geld bood niet?

In dat geval moet ik zeggen misschien een onverstandige zet... Had je mogelijk ook geen vertraging van twee jaar.

Bij barcelona een dikke zak geld krijgen met groot risico op de bank te blijven of een transfer naar een andere topper waar je duidelijk voor een positie wordt gehaald.
ja ja ; zet mij maar weer in een kwaad daglicht; ik heb hier niets mee te maken ! haha
Mr Greenspan
0
quote:

asti schreef op 27 september 2015 12:57:

Die prachtige voorwaarden in het vooruitzicht stellen dikke royalties dikke mijlpaalbetalingen wij betalen fase drie compleet! Misschien wisten ze allang dat ze de optie niet zouden lichten maar hebben ze die 150 miljoen betaald om filgotinib twee jaar te vertragen XD
Mee eens, die 150 miljoen is niets in verhouding tot welke schade ze Filgotinib hebben toegebracht (extreem vertragen, tot in detail de resultaten van Filgotinib vrijdag werd wel gezegd dat ze alle data moesten terug geven en er niets mee mochten doen maar ja..., en een trap na geven door de licentie niet te nemen om twijfel te zaaien bij andere mogelijke partners en de beleggers).
5.070 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 ... 250 251 252 253 254 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront