Imtech « Terug naar discussie overzicht

IMTECH FAILLIET

114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Guus_Geluk
0
De kop zegt: "Faillissement Imtech kost 80 banen" maar in het bericht staat:

"Voor circa 3000 resterende werknemers van Imtech in Nederland is de toekomst echter onzeker."

Triest!
stot
0
Guus_Geluk
0
vr 14 aug 2015, 12:38
Onderaannemers Imtech kunnen voorlopig fluiten naar hun geld
Redactie DFT
De leveranciers en onderaannemers van Imtech kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld. Door het faillissement van het moederbedrijf blijven veel facturen onbetaald. Daardoor lopen vermoedelijk enkele duizenden mkb-bedrijven betalingen mis.
De onderaannemers moeten achteraan aansluiten in de rij van schuldeisers. Eerst zijn de fiscus, de banken en de werknemers aan de beurt. Pas daarna worden leveranciers en onderaannemers betaald uit de failliete boedel. Door de gigantische schuldenberg van Imtech, die vooral is verstrekt door banken, is de kans groot dat de onderaannemers naar hun geld kunnen fluiten.
Huilen
‘Ik had gisteren een ondernemer huilend aan de lijn’, vertelt een anonieme leverancier van Imtech aan De Financiële Telegraaf. ‘Hij gaat voor anderhalve ton het schip in. Zijn familiebedrijf gaat eraan kapot. Zelf ben ik een ton kwijt. En ik ken ook leveranciers die drie ton kwijt raken.’
De ondernemer stelt dat veel kleine leveranciers van Imtech de komende maanden in de problemen zullen komen. ‘We hebben net vakantiegeld uitbetaald aan ons personeel. En in juli heeft Imtech al bijna geen facturen meer betaald. Ik vermoed dat veel onderaannemers daardoor in oktober of november zullen omvallen. Mijn bedrijf redt het wel, maar ik ken veel ondernemers die een groot probleem krijgen met hun cashflow. De werknemers krijgen waarschijnlijk salaris doorbetaald van het UWV, maar wij krijgen niks meer. En de politiek doet ook niks voor ons.'
Proces van jaren
Áls de leveranciers al geld zullen zien, duurt het vermoedelijk jaren voor ze van de curatoren een bedrag krijgen uitgekeerd. Imtech bestaat uit een lappendeken van heel veel verschillende projecten. Bij elk project zijn vaak meerdere externe partijen betrokken. De curatoren zullen jaren nodig hebben om dat allemaal in kaart te brengen. Pas dan kunnen ze precies bepalen wie welk stuk van de koek krijgt.
Juridische mogelijkheden
Toch is het raadzaam een vordering bij de curator in te dienen. Daarnaast zijn er nog andere juridische mogelijkheden om te proberen de schade zo veel mogelijk te beperken. Advocaat Sander Schouten heeft de opties in dit blog op een rij gezet.

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24375...
Guus_Geluk
0
vr 14 aug 2015, 16:03
Failliet Imtech verdwijnt uit MidKap
AMSTERDAM (AFN) -
Het aandeel Imtech zal komende maandag na het slot van de handel worden verwijderd uit de MidKap-index van de beurs in Amsterdam. Dat betekent dus dat de verwijdering vanaf dinsdag effectief is. Dat maakte beursuitbater Euronext vrijdag bekend.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Royal Imtech

De verwijdering van Imtech uit de MidKap volgt op het faillissement van het installatiebedrijf donderdag. Die dag werd de handel in Imtech stilgelegd in afwachting van een persbericht. Vrijdag na hervatting van de handel klapte de koers van Imtech verder in elkaar. In de middaghandel stond Imtech ruim 56 procent in de min op 17 eurocent.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...
gerrit 69
1

Dat word dan een zieltogend bestaan op de lokale markt zolang als het duurt.
Misschien komt Wessanen er wel voor in de plaats op de MidKap, hoewel ik liever AMG zou verwelkomen wat als aandeel zwaar ondergewaardeerd is.
roloff
0
Dat Imtech falliet zou gaan (of dat daar een grote kans toe was) zag je al jaren aankomen.

Snap niet dat het nog 12 cent noteert, maar dat had je bij Spyker ook (nog steeds een paar mensen die er - tegen beter weten in - in blijven geloven).
[verwijderd]
0
quote:

rolof schreef op 14 augustus 2015 18:23:

Dat Imtech falliet zou gaan (of dat daar een grote kans toe was) zag je al jaren aankomen.

Snap niet dat het nog 12 cent noteert, maar dat had je bij Spyker ook (nog steeds een paar mensen die er - tegen beter weten in - in blijven geloven).
De koers zal maandag echt geen 12 cent meer zijn. Wie in dit stadium nog wil gokken bij Imtech, moet straks ook niet zeuren als hij/zij zijn/haar centen kwijt is.
roloff
0
quote:

Pecunia_non_olet schreef op 14 augustus 2015 20:39:

[...]

De koers zal maandag echt geen 12 cent meer zijn. Wie in dit stadium nog wil gokken bij Imtech, moet straks ook niet zeuren als hij/zij zijn/haar centen kwijt is.
voor de gokkers, bodem = 0 www.iex.nl/Aandeel-Koers/11890/Royal-...

www.iex.nl/Aandeel-Koers/11890/Royal-...
Guus_Geluk
0
quote:

rolof schreef op 14 augustus 2015 21:17:

[...]
voor de gokkers, bodem = 0 www.iex.nl/Aandeel-Koers/11890/Royal-...

www.iex.nl/Aandeel-Koers/11890/Royal-...
Die grafiek is echt triest. Hopelijk wordt het oude management alsnog keihard aangepakt.
Guus_Geluk
0
Chronologie: Imtech failliet verklaard

Het Nederlandse installatiebedrijf Imtech verkeert al tweeënhalfjaar in grote problemen. De onderneming slaagt er maar niet om schoon schip te maken na een grote boekhoudfraude. De rechtbank in Rotterdam verklaart het bedrijf uiteindelijk failliet.
In Nederland maken de vakbonden zich ernstige zorgen. Een chronologisch overzicht.

Donderdag 13 augustus - Imtech meldt dat de rechtbank in Rotterdam het bedrijf failliet heeft verlaard. Doordat twee onderdelen van het bedrijf worden verkocht, zijn 7.300 van de in totaal 22.000 banen veilig gesteld. De handel in het aandeel Imtech werd eerder op dag op verzoek van de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) al stilgelegd.

Woensdag 12 augustus - De curator van Imtech Duitsland zegt dat wanbetaling door het Nederlandse moederbedrijf de directe aanleiding was voor het bankroet van Imtech Duitsland.

Dinsdag 11 augustus - Imtech maakt bekend uitstel van betaling te hebben aangevraagd. De rechter heeft het verzoek goedgekeurd.

Augustus 2015 - De Duitse tak van Imtech vraagt faillissement aan. Geldschieters weigerden akkoord te gaan met het verstrekken van nieuwe middelen. Maandag 10 augustus blijkt dat de gesprekken met de geldschieters definitief zijn stukgelopen. Imtech onderzoekt nu de opties om ''zoveel mogelijk van de groep bijeen te houden''.

Juli 2015 - Imtech waarschuwt dat het langer dan verwacht duurt om de aanhoudende verliezen om te buigen in winst. In Duitsland blijkt flink meer geld nodig om de buffers te verhogen.

November 2014 - Een klokkenluider beschuldigt Imtech van nog meer overtredingen. Tussen 2008 en 2010 zou het bedrijf tevens de mededingingswet in Duitsland hebben overtreden. Imtech start een onderzoek, waarbij geen malversaties worden gevonden. Later blijkt dat ook de Duitse justitie de zaak onder de loep neemt.

Oktober 2014 - Imtech krijgt van zijn aandeelhouders groen licht om voor 600 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. Daarmee kan het bedrijf zijn schuld verder terugdringen.

Augustus 2014 - Ondertussen komen steeds meer onthullingen over de fraudezaak naar buiten. Het bedrijf blijft verlies maken en schrapt nogmaals honderden banen.

April 2014 - Imtech besluit zijn ICT-divisie te verkopen om zijn schuldenlast te helpen verminderen. Het onderdeel wordt in augustus voor 255 miljoen euro verkocht aan het Franse bouwconcern Vinci .

Maart 2014 - Een nieuw akkoord met de banken geeft het bedrijf de ruimte om orde op zaken te stellen.

Juni 2013 - Imtech is er inmiddels zeker van dat het voormalige management van de Duitse tak heeft gefraudeerd. In Duitsland heeft het bedrijf valsheid in geschrifte geconstateerd. Daarvan wordt ook aangifte gedaan.

Mei 2013 - Bij de publicatie van de jaarcijfers over 2012 schrijft Imtech dieprode cijfers. Ook eerdere jaarresultaten moesten worden aangepast, omdat cijfers die eerder werden gerapporteerd bij nader inzien niet klopten.

April 2013 - De nieuwe topman Gerard van de Aast haalt flink de bezem door het bedrijf. Hij kondigt een reorganisatie aan waarbij 1300 banen worden geschrapt, voornamelijk in Duitsland. Later besluit Imtech nog meer arbeidsplaatsen weg te strepen.

Het aandeel van de technisch dienstverlener is intussen flink in waarde gedaald. Beleggersclub VEB wil de schade op de oude bazen Van der Bruggen en Gerner verhalen.

Februari 2013 - Imtech schokt de markt met het nieuws dat het met grote problemen kampt op projecten in Polen. Het bedrijf duikt in de boeken en stuit vervolgens ook op waarderingsproblemen met projecten in Duitsland. Al snel blijkt dat Imtech honderden miljoenen moet afschrijven.

Twee verantwoordelijke directeuren van Imtech Duitsland leggen hun functie vrijwel direct neer en topman René van der Bruggen en financieel directeur Boudewijn Gerner stappen vervroegd op. Later betalen ze ook eerder verkregen bonussen terug.

Door: ANP

www.nu.nl/economie-achtergrond/410373...

Ik mis nog een emissie in het overzicht...
gerrit 69
0


Inderdaad Guus.
Er is nog een emissie geweest en dat zullen Imtech beleggers zich helaas nog wel herinneren.
Chiddix
0
Als het kalf verdronken is, dempt men de put. De aanstelling van een herstructueringsdirecteur(Juli) kwam te laat. V Aast zei in Mei nog, ik ga vertrekken want Imtech is in veilig vaarwater. Twee maanden later steekt er een orkaan op waardoor het schip Imtech verticaal de golven in verdwijnt.
Er komt nu ook wat meer info naarbuiten hoe de organisatie(bedrijfsstructuur) in elkaar stak. Ook wordt de onverantwoorde overnamedrift van Imtech genoemd uit vorige jaren met geld van de bank.
Beleggers kunnen weer lessen trekken uit dit debacle. Imtech is wel uniek. Men haalde 1,1 miljard op , verkocht de ICT divisie en ging vervolgens op de fles.
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 14 augustus 2015 17:22:


Dat word dan een zieltogend bestaan op de lokale markt zolang als het duurt.
Misschien komt Wessanen er wel voor in de plaats op de MidKap, hoewel ik liever AMG zou verwelkomen wat als aandeel zwaar ondergewaardeerd is.
Gaat tegenwoordig maar om een ding de marktkapitalisatie aantal uitstaande aandelen maal de koers dus welke t word is uit te rekenen.
Voor wie er zin in heeft ik zie t vanzelf wel.
balance84738
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 15 augustus 2015 09:37:

www.nu.nl/economie-achtergrond/410373...

Ik mis nog een emissie in het overzicht...
Hallo Guus_Geluk,

Inderdaad, ik heb er feedback over gegeven en ben benieuwd of ze dat zullen toevoegen aan het artikel.
erjee-ff
0
quote:

Chiddix schreef op 16 augustus 2015 07:08:

Als het kalf verdronken is, dempt men de put. De aanstelling van een herstructueringsdirecteur(Juli) kwam te laat. V Aast zei in Mei nog, ik ga vertrekken want Imtech is in veilig vaarwater. Twee maanden later steekt er een orkaan op waardoor het schip Imtech verticaal de golven in verdwijnt.
Er komt nu ook wat meer info naarbuiten hoe de organisatie(bedrijfsstructuur) in elkaar stak. Ook wordt de onverantwoorde overnamedrift van Imtech genoemd uit vorige jaren met geld van de bank.
Beleggers kunnen weer lessen trekken uit dit debacle. Imtech is wel uniek. Men haalde 1,1 miljard op , verkocht de ICT divisie en ging vervolgens op de fles.
Ik zat gister nog eens te bladeren door wat boeken, en kwam een biografie over Joep vd Nieuwenhuijzen tegen. En toen bedacht ik me wat er met Begemann gebeurt is, ook al zo'n overname machine waar veel te weinig aandacht besteedt werd aan de interne structuur en rapportage, met een vergelijkbare implosie tot gevolg. Zo uniek lijkt Imtech dus ook weer niet te zijn.
Chiddix
0
quote:

erjee-ff schreef op 16 augustus 2015 12:03:

[...]

Ik zat gister nog eens te bladeren door wat boeken, en kwam een biografie over Joep vd Nieuwenhuijzen tegen. En toen bedacht ik me wat er met Begemann gebeurt is, ook al zo'n overname machine waar veel te weinig aandacht besteedt werd aan de interne structuur en rapportage, met een vergelijkbare implosie tot gevolg. Zo uniek lijkt Imtech dus ook weer niet te zijn.
Joep(bedrijvendokter) was ook een beetje aan het rommelen met zijn bedrijvenimperium maar wist tenslotte de dans te ontspringen , om in het gevang te komen. Een streepjespak had hem wel goed gestaan.
Ben niet zo goed op de hoogte van de geschiedenis van de Begemann Group. Of beleggers slachtoffer zijn geworden van zijn capriolen.
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 15 augustus 2015 02:07:

[...]
Die grafiek is echt triest. Hopelijk wordt het oude management alsnog keihard aangepakt.
Die kunnen ze ophangen of dood schieten, maar dat helpt je niets, je centen ben je voor goed kwijt!
gewoon het risiko van gokken.
Guus_Geluk
0
zo 16 aug 2015, 19:45
Imtech-delen verliezen kroontje
door Frank van Rutten
Bij de eventuele overname van Imtech-onderdelen hoeven de nieuwe eigenaars niet te rekenen op clementie van de Koning. Het predicaat Koninklijk dat de holding sinds 2011 droeg, is door het faillissement officieel vervallen.
Dat zegt historicus Marcus Rudolf van der Krogt, secretaris van Stichting Hofleveranciers Nederland en schrijver van het boek ’200 Jaar Koninklijk’.
Dat wil volgens hem niet zeggen dat het predicaat, dat vanwege de betrouwbaarheid die er vanaf straalt vooral in het buitenlande zakelijke verkeer van waarde is, definitief van tafel is. „Na een doorstart kán deze herbevestigd worden, maar dat is bepaald geen invuloefening.”

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24381...
114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront