Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsen Delta Lloyd 'under review'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. merron 11 augustus 2015 19:50
    niet als je aandelen hebt , dan probeer je het naar iets positiefs te draaien ! dus een overname komt eraan! Maar een nieuwe aandelen emissie is waarschijnlijker als er flinke boetes aankomen , dividend onder review , kortom ik denk dat ik ze morgen maar dump i.p.v. wachten na donderdag , zal morgen wel weer verder naar beneden gaan die koers!
  2. g.raaier 11 augustus 2015 20:13
    Vrijdag 31 juli heeft de bestuursrechter in Rotterdam uitspraak gedaan inzake de boete van DNB, opgelegd aan Delta Lloyd Leven. De zaak draait om het misbruik van voorkennis door de verzekeraar in juni 2012 bij de introductie van een vaste rekenrente voor verzekeringsmaatschappijen voor verplichtingen met looptijden langer dan 20 jaar. Met deze informatie in het achterhoofd besloot Delta Lloyd tot de afbouw van een substantiële derivatenpositie om hiermee financieel voordeel te behalen. De DNB becijferde het totale voordeel van deze transactie op EUR 21,6 miljoen. De toezichthouder legde Delta Lloyd een boete op ter hoogte van dit bedrag vermeerderd met een aanvullende straf van EUR 1,2 miljoen. De totale boete voor Delta Lloyd Leven liep hierdoor op tot een recordbedrag van EUR 22,8 miljoen. Daarnaast drong de DNB aan op het vertrek van enkele leden van de Raad van Bestuur.
    Beroep Delta Lloyd
    Delta Lloyd heeft middels een rechtszaak de DNB boete aangevochten, hetgeen vrij ongebruikelijk is. De DNB sancties zijn grotendeels overeind gebleven in de rechtszaal. Wel is de boete marginaal verlaagd met EUR 120.000 en achtte de rechter het heenzenden van CFO Emiel Roozen onvoldoende onderbouwd door de DNB. In een reactie op het vonnis stelt Delta Lloyd dat het zich neerlegt bij het geschil met de DNB ook stelde CFO Emiel Roozen zijn functie per direct beschikbaar. Bovendien zal de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jean Frijns zijn voorzitterschap opgeven per oktober 2015.
    Betrokkenheid Delta Lloyd Asset Management
    Uit Delta Lloyd’s persbericht van 3 augustus bleek voor het eerst de mogelijke betrokkenheid van de vermogensbeheertak van Delta Lloyd bij de voorkenniszaak daterende uit 2012. Zo legde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het fondshuis hier voor een boete op van EUR 750.000. Het onderzoek van de AFM richtte zich op de organisatie-inrichting en de mate waarin de beheerste en integere uitoefening van de asset manager is gewaarborgd. Tegen dit oordeel en daaruit volgende boete van de AFM heeft Delta Lloyd bezwaar aangetekend.
    ‘Under Review’
    Morningstar heeft besloten om alle Delta Lloyd fondsen ‘Under Review’ te plaatsen als gevolg van mogelijke betrokkenheid van Delta Lloyd Asset Management (DLAM) bij het profiteren van voorkennis bij de introductie van een vaste rekenrente voor verzekeraars. Gezien de ernst van deze kwestie plaatst Morningstar alle Delta Lloyd fondsen ‘Under Review’. Hangende het beroep onthoudt Delta Lloyd Asset Management zich van commentaar. Hierdoor is er veel onzekerheid over de mate van betrokkenheid van DLAM en de mogelijke gevolgen hiervan. Hierdoor is het op dit moment onmogelijk in te schatten wat de risico’s voor beleggers zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over de exacte rol van het fondshuis en de uitkomst van het beroep tegen de AFM-boete, zal Morningstar de vermogensbeheerder opnieuw beoordelen.
    - See more at: www.morningstar.nl/nl/news/141052/mor...
  3. ovanspaend 11 augustus 2015 20:43
    Wat een denkers hier...... Fondsen under review door boete DNB. IGD ratio DL staat eind juli op 193%. Aandelen emissie zwaar overbodig. Alleen verkoop van het belang in FvL zou al EUR 300mio opleveren. Aandelen emissie ook niet nodig. Bij deze lage koers een koopje voor bijvoorbeeld Aegon of NN. DL waardeert op marktwaarde in tegenstelling tot meeste verzekeraars. DL was ook de enige verzekeraar die geen staatsteun heeft gehad. Cijfers water onderliggend niet slecht.
  4. deschaker 11 augustus 2015 21:51
    quote:

    merron schreef op 11 augustus 2015 20:54:

    jij mag mijn aandelen morgen kopen! Ik denk dat na de uitkering van het dividend er nog meer uit zullen stappen! Nu was dat voor mij de reden om in DL te stappen , maar daar gaan ze ook even wat aan doen , ik heb nu verlies genoeg gehad!
    Denk niet dat beleggers op dividend wachten in dit geval...
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links