Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw top over Griekenland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2015 23:07
    Op naar de volgende top! :)

    Van de Renzi's, de Hollandes en de Ruttes hoeven we niet echt veel daadkracht te verwachten. Merkel zal zo veel mogelijk buiten schot willen blijven, Duitsland niet de Zwarte Piet toegespeeld willen krijgen. Echter, ik hoop voor Tsipras dat hij bij zijn pokerspel ook rekening gehouden heeft met de joker in de vorm van 1 of meer Baltische landen. Die houden niet zo van gechicaneer. Hebben zelf destijds drastisch moeten hervormen en dat voorbeeldig gedaan. Zij gaan zeggen: "Nu geen gelul meer: "Actie en anders wegwezen".
    En de instemming van alle lidlanden zijn bij een besluit noodzakelijk.

    Wat me ook opvalt in de commentaren in de media is dat niemand schijnbaar ziet dat die onverwacht grote meerderheid van het Griekse volk die voor een "Nee" gekozen heeft mede in de hand gewerkt is door diverse "nobele" EU-politici, Franse voorop uiteraard, die kort voor het referendum maar al te graag lieten weten dat ze Griekenland nooit in de steek zouden laten.
    Ja, als Griekse stemmer zou ik dan ook denken: "Aha! Dat geld komt er dus eigenlijk toch wel"
  2. [verwijderd] 7 juli 2015 23:49
    Hoeveel jaren heeft Peyton Place ook al weer gespeeld?

    Wie heeft hier nu belang bij dat dit jaren duurt, Brussel of Griekenland, ik weet het wel.

    Stuur uw antwoord op naar postbus 50 en misschien komt u in aanmerking om een dagje in het Europees parlement mee te lopen zodat u een goede indruk krijgt van dit cabaret.
  3. [verwijderd] 8 juli 2015 00:18
    Alweer een top...al die bijeenkomsten alleen al zorgen voor gaten in de EU-begroting. EU leiders kunnen denk het beste achterover leunend wachten totdat Griekenland al dan niet over de brug komt. "Oh u wilt een lening?, dan graag dit formulier in 5-voudt invullen en opsturen, hoeft geen postzegel op...oh ja en vergeet de achterkant niet". Als Griekenland niet echt wil hervormen (en daar lijkt het niet veel op) dan zal een "redding" nu, later een groter probleem creëren voor de geldschieters. Trouwens voor wie is al dit geld eigenlijk bedoeld? Voor diegene die griekse staatsobligaties hadden gekocht en nog in bezit hebben. Dat zijn voor een groot deel banken. Waarom zou de griekse economie überhaupt moeten groeien? Om die schulden af te kunnen betalen, dus om de banken rendement te laten maken over hun beleggingen. In Nederland zouden datzelfde soort maatregelen allang over de ruggen van de klagende maar niets doende nederlanders ingevoerd zijn geweest. En Nederland staat er eigenlijk heel slecht voor, zo'n voor de meeste mensen met-de-rug-tegen-de-muur effectief belastingsysteem en dan nóg zo'n staatsschuld! Nederlanders hebben het in verhouding moeilijker dan de grieken. Het zou mij niet verbazen als de EU nog op sterven-na-dood komt te liggen, als dan net op tijd de lang verwachte sterke, maar false leider opstaat.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links