Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Juno 2015, Overname?

443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
[verwijderd]
0
Die hoge koers hangt als een molensteen om Ordina's nek. Met een realistische koers was het bedrijf waarschijnlijk wel overgenomen en tot nieuwe bloei gekomen. Dit management heeft niet de investeringskracht en ook niet het strategische plan om uit de neerwaartse spiraal te komen. Ik hoop voor de kleine 3000 medewerkers dat de krachten die de koers zo hoog houden verdwijnen.
[verwijderd]
0
Oh ja, waarom hebben Breedveld en Poot ook alweer salarisverhoging gehad dit voorjaar?
[verwijderd]
0
heb al zo vaak aangegeven op dit forum dat er personeel uit zou moeten.
Het lampje bij ordina gaat nu eindelijk ook branden.

WHAHAHAHA
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 26 juni 2015 12:39:

[...]

Er staat niet dat de overheid niet voor Ordina kiest. Er staat dat er vertraging optreedt in de besluitvorming. Dat is toch echt iets anders.
Verder heeft Ordina meerdere opdrachtgevers. De belangrijkste markten waarin de dienstverlener actief is zijn naast de overheid: de financiële sector, de industrie en de zorg. Verder is Ordina ook actief in Belgie en Luxemburg waar het juist goed gaat. Dus niet zo somber met je pennystock!

En lees ook dit verhaal nog maar eens terug:
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ordina...
Schandalig stuk van die Telegraaf journalist; van a tot z uit zijn duim gezogen, waarschijnlijk om een paar vriendjes te laten cashen. En inhoudelijk fout: de ebitda over 2014 was 9,8 miljoen. Met een waardering van 7 keer de ebitda kom je zo op 70 miljoen beurswaarde, niet 170 miljoen. Bye the way, vandaag staan we nog op ruim140 miljoen, het dubbele....
bammie
0
quote:

Stefan S schreef op 26 juni 2015 00:21:

[...]

Guus onderbouwt zelden. Soms een TA-tje. Overname in een PB gelezen en dat continu herhalen. Die herhaling, dat zagen we meer op diverse fora.

Van het persoon af en meer op het aandeel. Ik geloof niet zo in die ene euro per aandeel. ORDI is meer waard. En die structureel dalende omzet zie ik ook niet in de prognoses. Kijk gewoon naar wat de markt bepaalt, dat is voor ORDI tussen de een en twee euro. Handelen, dat moet het credo zijn, als je die bandbreedte beziet. LT wil ik hier niet in zitten. Werkelijk walgelijke ballen in het MT, nul komma nul raport naar de aandeelhouders (en dan krijgt men Moneymaker nog op het dak ook) - vraag me eigenlijk af wat ORDI op de beurs te zoeken heeft.
Je vergeet het plaatje van Dagobert die in zijn zwembad met goud duikt en de Barbeque.;)
[verwijderd]
0
ik zeg: dit nieuws (we wisten natuurlijk al veel langer dat de omzetten terug liepen) is best goed ontvangen, maar 8 cent er af.
Onderbouwer
0
Het blijft een omzetwaarschuwing, geen winstwaarschuwing. Zal mij niet verbazen als de kasstroom mega positief is, dan staan we zo weer op € 1.70.
rationeel
0
Kompas
0
quote:

Onderbouwer schreef op 27 juni 2015 12:12:

Het blijft een omzetwaarschuwing, geen winstwaarschuwing. Zal mij niet verbazen als de kasstroom mega positief is, dan staan we zo weer op € 1.70.
Daarnaast zit Ordina reeds in een transitie om o.a. minder afhankelijk te worden van omzet uit de publieke sector. Dit proces word nu versneld en om de huidige (tijdelijke)druk op de omzet in Nederland op te vangen wordt er een besparingsprogramma doorgevoerd wat structureel miljoenen gaat opleveren en voor dit moment het resultaat op peil moet houden. Dus zeker geen winstwaarschuwing!

Verder stelt Ordina dat de activiteiten in België en Luxemburg goed presteren! Daar zijn dus ook geen negatieve verrassingen meer te verwachten bij de halfjaarcijfers.

Het bedrijf grijpt gewoon doortastend in op het moment dat de marktomstandigheden daar om vragen, hoe ontzettend sneu ook voor de betrokken medewerkers.

[verwijderd]
0
Precies; en het is juist die doortastendheid die mij het vertrouwen geeft. Het is niets nieuws dat Ordina in een proces van transitie zit, mede gedwongen door de omstandigheden.
Een sector in volle dynamiek, zoals ook ICT, vraagt om duidelijke keuzes van bedrijven. Pure ICT-dienstverlening is langzamerhand een massa-geproduceerd (ongespecialiseerd) product geworden, waardoor ik denk dat winstmarges uit het verleden op die manier niet meer terug zullen keren. Ordina en ook Ctac waren tot voor kort vrijwel volledig afhankelijk van de Benelux, niet echt een groeiregio op dit moment. De resultaten vallen vooralsnog tegen, mede omdat ze last hebben van flinke bezuinigingen bij overheden en financiële instellingen.
Daarbij komt voor Ordina ook nog eens de Zembla pech. Al met al, vind ik het een logische en verstandige stap. Specialisatie en uitbreiding van zichtbare aanwezigheid in groeiende (niche)markten.
Bernardo
0
Enige tijd geleden werd er nog een multi miljoenen eurpees project in de wacht gesleept samen met andere partners. Iedereen vergeet hier snel. Laat zich meeslepen met de meute en waan van de dag. Koers begin maart 1,39 nu 1,49. Op de bank geen rente zo hoog als deze winst. Huilen met de wolven in het bos doen ze liever hier!
[verwijderd]
0
Haha ja. Ik huil niet, maar koop bescheiden plukken, gestaffeld dus, in. Vol gas of vol in de remmen, daar is het beurs-en geopolitieke klimaat mij iets te onrustig voor momenteel, en daar is mijn portemonnee ook niet naar, dus niet te hebberig zijn en op tijd winstje cashen levert zeker nog steeds duidelijk meer op dan het ene procentje op de bank. Rustig doorgaan ermee, bevalt mij prima zo. Desalniettemin, vrijdag was wel even schrikken.
Koopordertje 1,45 en 1,40 staat klaar voor volgende week, voor het geval dat alhoewel ik denk dat de bodem wel eens bereikt kan zijn gezien ook het lichtelijke voorzichtige koersherstel vrijdagmiddag.
pietje-2005
0
quote:

Klaver020 schreef op 27 juni 2015 14:55:

Haha ja. Ik huil niet, maar koop plukken, gestaffeld dus, in. Levert zeker meer op dan het ene procentje op de bank! Rustig doorgaan ermee, bevalt mij prima zo. Desalniettemin, vrijdag was wel even schrikken.
Koopordertje 1,45 en 1,40 staat klaar voor volgende week.
Nondepatat, Klaver, zo ver gaan we toch niet zakken? ;-)
Hoop het niet, maar met het Griekse drama op het algemeen sentiment kan het vergrootglas wel eens op Ordina komen.
Hebben zichzelf op het hakblok gelegd, maar het lijkt me totnutoe ietwat overdreven.
Omzetdaling bij overheid kwam al uit vorige cijfers, maar nu blijkt te structureel en vraagt blijkbaar actie.
Die gaan ze dus doen.
Blijf LT en doe ook plukkies erbij/eraf.
Succes
[verwijderd]
0
Heel wijs. Die 1,40? denk het ook niet Pietje, maar we zijn tenslotte met plezier de die-hard spekkopers hier, toch? Dat imago moeten we in stand houden ;)
Ik koop mijn Ordinaatjes maar al te graag laag in.
Fijn weekend, en succes ook.
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 26 juni 2015 12:27:

Ict-dienstverlener Ordina kondigt een besparingsprogramma aan dat structureel 6 miljoen euro per jaar moet opleveren.
2013: www.computable.nl/artikel/nieuws/outs...

2011: www.computable.nl/artikel/nieuws/outs...

2008: www.computable.nl/artikel/nieuws/loop...

2003: www.computable.nl/artikel/nieuws/2472...

2002: www.computable.nl/artikel/nieuws/1575...

(En dan vergeet ik er vast nog een aantal)
pietje-2005
0
Heb je gelijk in, Watskeburt.
Is ook al een aantal jaren een soort crisis met verschillende gezichten, v.w.b de meest recente jaren.
Maar, er wordt wel wat gedaan.
[verwijderd]
0
quote:

Onderbouwer schreef op 27 juni 2015 12:12:

Het blijft een omzetwaarschuwing, geen winstwaarschuwing. Zal mij niet verbazen als de kasstroom mega positief is, dan staan we zo weer op € 1.70.
Ik zie niet, hoe een bedrijf van dit type, die winst maakt door een goede bezettingsgraad een ferme omzetdaling kan hebben zonder bijbehorend verlies. Tel daar de reorganisatiekosten bij op en je weet dat Ordina een negatief resultaat over 2015 laat zien. Sinds 2007 daalt de omzet en is geen relevante winst meer geboekt cq dividend uitgekeerd.
Ordina is er niet in geslaagd nieuwe groeimarkten aan te boren en heeft geen heldere groeistrategie; hoe gaan ze, met hun beperkte investeringsmogelijkheden, inhaken op de groeitrends, in volle concurrentie met giganten als Cap, CGI en TCS?
Dus een verlies in 2015, geen groei in zicht en een nog steeds heel hoge koers: ik zie eerder een verdere daling komen.
443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront