Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips overname kandidaat Siemens!!

33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
'Siemens houdt rest medische divisie'

Gepubliceerd op 16 nov 2014 om 14:52 | Views: 62

Siemens AG 14 nov
EUR 88,40 +0,47 (+0,53%)

BERLIJN (AFN/DPA) - Siemens houdt zijn medische divisie. Dat zei bestuursvoorzitter Joe Kaeser dit weekeinde in reactie op geruchten dat het concern na de verkoop van het hoortoestellenonderdeel ook de rest van de tak af wil stoten.

Kaeser schreef de ,,populistische praatjes'' toe aan vakbond IG Metall. ,,Het heeft niets te maken met feiten'', aldus de topman. Siemens verzelfstandigde de medische divisie, een van de meest winstgevende onderdelen binnen het concern, eerder dit jaar.

Eerder deze maand werd de hoortoestellendivisie voor 2,2 miljard euro verkocht aan investeerder EQT en de Duitse ondernemersfamilie Strüngmann. Aanvankelijk onderzocht Siemens de haalbaarheid van een beursgang voor het onderdeel

Gaan we eindelijk een Fusie of Overname zien aankomen?

Ciao!
Nel
0
Agfa zou ook een keuze kunnen zijn voor Siemens snijden en het overige deel printing verder verkopen
2008 en 2010 al eens eerder geruchten over geweest:-)

Succes
[verwijderd]
0
'Prijsindicatie onderdelen Philips positief'

Gepubliceerd op 13 nov 2014 om 10:18 | Views: 2.407

Philips Koninklijke 14 nov
EUR 22,61 -0,08 (-0,33%)

'Prijsindicatie onderdelen Philips positief'

AMSTERDAM (AFN) - Volgens persbureau Reuters hebben verscheidene investeringsmaatschappijen tussen de 2,5 en 3 miljard euro over voor de Philips-onderdelen Lumileds en Automotive Lighting.

Die prijsindicatie is ,,duidelijk positief'', schrijft analist Robin van de Broek van ING donderdag in een commentaar. ING ging zelf uit van een prijs van in totaal 2,1 miljard euro.

De bedragen die Reuters woensdag noemde, tonen volgens Van den Broek aan hoeveel waarde Philips kan ontsluiten door zijn activiteiten te stroomlijnen. Lumileds en Automotive zijn samen goed voor maar 6 procent van de totale omzet.

Als aan de rest van de omzet een vergelijkbare waardering wordt geplakt, zou dat Philips een waarde toekennen die twee keer zo groot is als de huidige marktwaarde, aldus de analist.

ING handhaaft zijn koopadvies en heeft het koersdoel voor Philips op 28 euro staan. Het aandeel was donderdagochtend met een plus van 1,8 procent op 22,96 euro de sterkste stijger in de 0,3 procent hogere AEX.

Ciao!
[verwijderd]
0
quote:

craasie schreef op 22 oktober 2014 11:54:

Waarom nu niet gewoon dat bedrijfje "MASINO" kopen?? beurswaarde plm. 1 miljard! (betalen ze de boete van 500 miljoen aan hun zelf)
Wat zijn het ook oplichters daar bij PHILIPS de een naar andere boete komt binnen, opgeteld de laatste 4 jaar bijna 1,50 miljard euro! en er komen er nog een paar??? kartelvorming TVs en verkoop audio.
En wat opvalt boetes komen steeds na dat ze een bedrijfsonderdeel hebben verkocht....
Laat Kleisterlee zijn zgn bonus even terug betalen (die hij kreeg bij verkoop NXP)
verkocht voor 18 dollar p/a nu 70 dollar en philips alsnog een boete.
Frans van Houten is niets meer dan een boekhouder die vooral op de korte termijn resultaten wil boeken. Aankopen en verkopen en dat is goed voor de aandeelhouders maar slecht voor het bedrijf. Het bedrijf krimpt in omzet en personeel. Het zijn koekenbakkers bij Philips.
[verwijderd]
0
Bod op Philips.

Wat zou een goed bod zijn om Philips in zijn geheel over te nemen? Zou een premie van 25% op de huidige koers een goed bod zijn?
craasie
0
ja ik denk het wel? waarom meer betalen.... het zou zomaar kunnen dat ze niet alleen op licht bieden, maar op alles (om vervolgens alles in stukjes te verkopen) van Houten ook verlost van zijn probleem.
[verwijderd]
0
quote:

craasie schreef op 29 januari 2015 15:02:

ja ik denk het wel? waarom meer betalen.... het zou zomaar kunnen dat ze niet alleen op licht bieden, maar op alles (om vervolgens alles in stukjes te verkopen) van Houten ook verlost van zijn probleem.
De concurrentie in de verlichtingsmarkt is groot en op den duur blijven er alleen sterke partijen over. Nu kan Philips zijn lichtactiviteiten nog af te stoten voor een goede prijs. Tja, het is nu wachten totdat er een partij komt die Philips in zijn geheel dan opkoopt. Probleem van Houten is dan opgelost.
[verwijderd]
0
De aasgieren hebben zich al gemeld voor Philips. Binnenkort wordt Philips opgesplitst en verkocht.
craasie
0
State Street Corporation heeft een belang van 3 procent in Philips, met een stemrecht van 1,85 procent. Dat
[verwijderd]
0
quote:

craasie schreef op 5 februari 2015 10:43:

State Street Corporation heeft een belang van 3 procent in Philips, met een stemrecht van 1,85 procent. Dat
Heeft deze aasgier nu een controlerend belang? Kan er nu hetzelfde gebeuren zoals bij ABN-Amro dat deze activistische aandeelhouder het bedrijf kan opsplitsen?
[verwijderd]
0
Overname Philips?

Nu TNT Express definitief wordt overgenomen. Ik verwacht geen problemen van Brussel kun je gaan speculeren op een overname van Philips. Ik verwacht dat Philips een goede overname kandidaat is na het afsplitsen van de verlichtingsactiviteiten.
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 18,895
Verschil -0,045 (-0,24%)
Hoog 18,945
Laag 18,600
Volume 1.751.071
Volume gemiddeld 1.993.246
Volume gisteren 2.146.971

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront