Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cees Smit: Hefboomproducten zijn niet gevaarlijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Cees Smit

Cees Smit is managing director bij Today's Groep en was van 1999 tot 2017 vaste columnist op IEX.nl. Smit schrijft op persoonlijke titel.

Meer over Cees Smit

Recente artikelen van Cees Smit

  1. mrt '20 Turbo's zijn niet slecht en ingewikkeld 43
  2. mrt '15 Cees Smit: Hefboomproducten zijn niet gevaarlijk 37

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2015 12:19
    Deze strategie lijkt erg op de vroeger beroemde T-Bill + Calloptie strategie. Deze werd vaak toegepast op de S&P500, toen de rente nog stukken hoger was.

    De portefeuille werd gesplitst in twee delen:
    1: 100% / 1 + rente% => belegd in T-bills, waardoor aan het eind van het jaar dit gedeelte weer 100% waard is.
    2: rest van portefeuille werd belegd in Callopties met looptijd van een jaar. Als de Callopties aan het eind van het jaar in the money zijn, is dat je winst.

    Dus bij een worst-case scenario speel je quitte. (Natuurlijk ben je dan niet gecompenseerd voor de inflatie, maar je kan ervoor kiezen een groter gedeelte te beleggen in de T-Bills, wat weer nadeliger uitpakt als de S&P500 lekker stijgt..)

    Deze strategie had jarenlang een goede verhouding tussen risico en rendement.
  2. Einhorn 25 maart 2015 14:09
    Prima en leerzaam verhaal, advertorial of niet.
    Wat betreft de kritiek: het is al jaren bekend dat 90% van de retail traders verlies maakt. Zowel met aandelen als derivaten. Het probleem is natuurlijk dat de meesten geen risico management hanteren en denken dat ze met een inleg van 1000 euro en een tradingbot van 100 euro binnen 5 maanden miljonair kunnen worden. Als je nou al die kleine kamikaze-accountjes niet zou meetellen dan zou het percentage winnende traders ook een stuk hoger worden.
  3. Eventus docebit 25 maart 2015 16:02
    quote:

    Einhorn schreef op 25 maart 2015 14:09:

    Als je nou al die kleine kamikaze-accountjes niet zou meetellen dan zou het percentage winnende traders ook een stuk hoger worden.
    Ja, da's wel vaker. Als je een deel van de verliezers weglaat dan wordt het percentage winnaars hoger. Vraag is wel of dat op lange termijn zo zou blijven, want hun winst komt ergens vandaan. Als de "oude" verliezers weggaan, dan moeten er dus wel nieuwe ontstaan.
  4. Einhorn 25 maart 2015 20:26
    @Eventus, denk je echt dat mensen even voorzichtig zijn met kleine bedragen als met grote bedragen? Ik heb zelf al minstens 5 CFD/Forex accounts opgeblazen, ik moet dus wel een heel beroerde trader zijn. Ware het niet dat ik veel conservatiever beleg op de rekeningen waar het grootste deel van mijn geld zit. En natuurlijk beweer ik niet dat er geen verliezers zijn, maar wel dat onderzoeken die stellen dat 90% van de particulieren verlies maakt een vertekend beeld geven; je zou een onderscheid moeten maken tussen kleinere en grotere traders.

  5. Eventus docebit 26 maart 2015 09:57
    Ik denk dat (veel) mensen met kleine bedragen veel risico nemen, met grotere minder en met nog grotere bedragen weer meer. Er komt een punt waar je het risico niet goed meer aanvoelt. Het is een kleine minderheid die echt in staat is om op basis van cijfers, statistiek en risicoberekeningen te handelen. En als je een "grote" handelaar bent dan zijn er twee mogelijkheden: óf je hebt tot op heden mazzel gehad, óf je bent een van die weinigen en hebt tot op heden geen pech gehad.
  6. [verwijderd] 27 maart 2015 16:54
    Beste Lambchop_Lonny, helaas is het niet altijd beter om spreads te handelen of andere optie combinaties. Het leuke van gekochte calls of (gekochte) Turbo Long is dat je onbeperkte winsten hebt omhoog en beperkte verliezen omlaag(mits kleine bedragen geïnvesteerd). Bij spreads heb je per definitie beperkte winsten. Het is wel zo dat ook wij als actieve managers soms deze producten kunnen kiezen.
  7. [verwijderd] 30 maart 2015 14:26
    OK nog eens dan,Kijk Cees jij bekijkt het uit het perspectief van je waar je je leven mee bezig houdt maar beleggen is voor de meerderheid onbekend/ongewenst/gevaarlijk gebied en dat kan je niet afdoen met, ja dat is gebrek aan kennis……...

    Beleggen is gevaarlijk en derivaten/afgeleide producten zijn gevaarlijker.

    AEX…. 2001….. 700 plus hoog.
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links