SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - off topic - maart 2015

97 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
gpjf
0
Nou wat een corrupte club daar bij Petrobas in Brazilië, laat ze eerst maar eens hun eigen rotzooi opruimen alvorens anderen aan te spreken en tegen deze achtergrond zeker SBM niet meer want zonder steekpenningen deden die Brazilianen met niemand zaken. Een cultuurverschijnsel waar de handelswijze van SBM inmiddels ruim afstand van heeft genomen. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat SBM weer gauw op de kaart staat !
ff_relativeren
0
hoi gpjf,

ik zou best willen weten wie die vriendelijke donateur is geweest. Jij niet ?

Greetzzz

gpjf
0

Lijkt me zeker de moeite waard, waarschijnlijk was het niet een vriendelijk gebaar maar had hij het mes op de keel haha
Kopermans
0
quote:

ff_relativeren schreef op 16 maart 2015 22:43:

ik zou best willen weten wie die vriendelijke donateur is geweest. Jij niet ?
Er waren heel wat personen en bedrijven bij betrokken, ff, zoals je hier kunt lezen: translate.google.be/translate?hl=nl&a...

Je zal hier overigens vaststellen dat er geen sprake is van een "donateur in Monaco".

Het persbericht verduidelijkt (eerste pagina die je ziet afgebeeld, 'Nova prisao') dat Duque geld van zijn Zwitserse rekening naar zijn rekening in Monaco overschreef.

Niets meer.

Je kunt dat ook nalezen in de volledige aanklacht in het kader van Lava Jato, die gedownload kan worden op de genoemde pagina. Interessant voor wie nog steeds met vragen zit rond SBM in dat verband.

Spoiler alert: SBM noch Faerman worden vernoemd.
ff_relativeren
0
Zwitserland ontdekt 300 bankrekeningen, verspreid over meer dan 30 Zwitserse banken, die vermoedelijk te herleiden zijn naar corruptie en witwassing rond Petrobras.

Inmiddels is er voor US $ 400 miljoen aan tegoeden bevroren.

bron : www.reuters.com/article/2015/03/18/br... .

Greetzzz

[verwijderd]
0
hoewel ook on topic kan omdat Shell als klant de komende jaren erg belangrijk kan/zal zijn voor SBM

Shell koop wingebieden in Golf van Mexico

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-190315-266/...

gr kc
[verwijderd]
0
Lance backs lifting US crude export ban

Lifting of the ban on US crude oil exports would help domestic consumers, protect and create local jobs and grow the country’s economy, according to testimony in front of a US Senate Committee from ConocoPhillips chief executive Ryan Lance.

bron: Upstream

gr kc
ff_relativeren
0
Nieuw Braziliaans onderzoek naar (voormalige) top van Petrobrás (mismanagement) :

The court will determine whether board members practiced "acts of ruinous management" or failed "to act with the necessary care."

bron : www.reuters.com/article/2015/03/19/br... .

Greetzzz

spelisopdewagen
1
FPSO STONES (special design for Gulf of Mexico operation)is de eerste vallend onder een SHELL/SBM "Enterprise Framework Agreement (EFA)

Deze nieuwe licenties zullen hoogst waarschijnlijk resulteren in een nw FPSO

www.sbmoffshore.com/?press-release=sb...
Kopermans
0
Zuurstof voor Petrobras: klant Eletrobras begint haar schulden te betalen, met een eerste schijf van zowat 2 mia $.

www.reuters.com/article/2015/03/18/us...

En verder begint de verkoop van activa, met een opmerkelijk pleidooi voor sale and lease back oplossingen.

Petrobras said to pick Citi, Bradesco, Santander for $13.7B in asset sales • 2:57 PM
Carl Surran, SA News Editor
• Petrobras (PBR -6.7%) reportedly is working with Citigroup, Banco Bradesco (NYSE:BBD) and Banco Santander Brasil (NYSE:BSBR) to sell stakes in three units as part of a $13.7B divestment plan.
• Citi and Bradesco are said to be advising in the sale of BR, Latin America’s largest distributor and marketer of petroleum derivatives and biofuels, while Santander is working on the divestment of natural gas unit TAG.
• PBR also may be looking to sell assets belonging to its transport unit Transpetro, with one option calling for Transpetro to try to sell its vessels and allow PBR to continue using them under lease contracts.

spelisopdewagen
1
quote:

ff_relativeren schreef op 19 maart 2015 21:44:

@ spelisopdewagen,

waarom kom je met een bericht uit 2013 ?

tijdens het posten is er denk ik wat weggevallen...of het lag aan de wijn :)

Mijn post moet je zien in het kader van het persbericht van SHELL betreffende de deepwater license award in de Gulf of Mexico. Shell heeft hiervoor zeer waarschijnlijk een FPSO nodig... en laten ze nu "net" met SBM een ETA hebben afgesloten en reeds 2 FPSO's (STONES (Gulf of M) & FRAM (UK/NORWEGIAN continetal shelf), volgens het ETA besteld hebben

Sjonnie2
0
quote:

ff_relativeren schreef op 21 maart 2015 22:39:

Petrobras legt FPSO P-58 stil na ontdekking van onregelmatigheden aan boord.

bron : www.reuters.com/article/2015/03/20/br... .

Greetzzz

Gelukkig heeft dit geen negatief gevolg voor SBM aangezien die niet betrokken zijn bij de P-58.
Zie onderstaande link voor de betrokken partijen:

abarrelfull.wikidot.com/p-58-fpso

ff_relativeren
0
@ Sjonnie2,

daarom heb ik het artikel op ons off-topic draadje gezet.
Op dit off-topic draadje behandelen we alle olie- en gas-gerelateerde ontwikkelingen.

Terwijl het on-topic draadje specifiek voor ontwikkelingen rond SBM Offshore is.

gpjf
0
Uit VEB verslag vandaag, SBM wordt niet genoemd maar volgens mij kun je tussen de regels toch een gedachte ontwikkelen dat er ook voor Sbm een plaats is die groter wordt dan Hal nu heeft

Boskalis zal Fugro niet loslaten na nederlaag om beschermingswal
21 maart 2015
Niet de juiste FlashPlugin?
U heeft waarschijnlijk niet de juiste FlashPlugin geinstalleerd.

De laatste versie kun u hier verkrijgen. U wordt dan naar een andere pagina doorverwezen waar u de juiste plugin kunt downloaden en installeren.

Het zou ook kunnen dat javascript uit staat in uw browser. Deze dient u aan te zetten.
Afdrukken

Email
Delen:
Reageer als eerste op dit artikel
Boskalis heeft zich verder ingekocht in collega-beursfonds Fugro. Wat kan Boskalis van plan zijn met Fugro, en slaagt het concern erin dit te verwezenlijken?
Dat zijn misschien wel de twee belangrijkste vragen die overblijven na de publieke confrontatie tussen beide beursfondsen bij de Haagse rechter afgelopen dinsdag.

In een spoedprocedure oordeelde de rechter dat Fugro geen stemming hoeft te laten plaatsvinden over een door Boskalis gewraakte beschermingsmuur.

De laatste vraag is het eenvoudigst te beantwoorden. Topman Peter Berdowski van maritiem dienstverlener Boskalis uit Papendrecht heeft plannen met de bodemonderzoeker en is bovenal gewend zijn zin te krijgen.

Dat heeft hij in ieder geval bewezen bij de eerdere overnamegevechten rond beursfondsen Smit en Dockwise.

Beide keren wist Boskalis de tegenstribbelende overnameprooi te annexeren. De overnames zorgden voor grotere aanwezigheid van Boskalis bij activiteiten op zee en bleken de stuwende kracht achter de groei van het maritiem concern afgelopen jaren.

Berdowski verwees er onlangs nog eens genoegzaam naar toen hij "het historisch hoog resultaat" toeschreef aan de "strategische keuze" om te verbreden "richting de offshore".

Zeetransporteur Dockwise draaide onder de vlag van Boskalis zelfs "het beste jaar ooit", zo liet Berdowski deze week optekenen bij de jaarcijferpresentatie.

Interessant
Resteert de vraag wat Boskalis van plan is met Fugro. Daarover valt voorlopig alleen te speculeren.

Sinds afgelopen vrijdag bezit Boskalis al 25 procent van de Fugro-aandelen. Zodra de 30 procentgrens wordt gepasseerd, moet het concern volgens de Nederlandse overnameregels een openbaar bod op alle overige Fugro-aandelen doen.

Maar gaat het zover komen of zijn er nog andere mogelijkheden? Een aantal opties op een rij. Waarschuwing vooraf, een andere wending is niet uit te sluiten.

1. Toch overname, maar dan over een tijdje
Sinds november vorig jaar bouwde de maritiem dienstverlener in enkele dagen aanvankelijk een belang op van twintig procent. Inmiddels is dat ruim 25 procent, Fugro ligt aan de ketting.

Maar sinds het moment dat Boskalis zich inkocht bij de bodemonderzoeker heeft de topman ook telkens verkondigd dat die aankoop geen prelude is op een volledige overname.

Dat Boskalis tijdens de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering van Fugro op 30 april wilde kunnen stemmen over een van haar voor Nederlandse begrippen unieke beschermingswal, was volgens Boskalis dan ook niet bedoeld het pad te effenen voor een volledige annexatie.

De maritiem dienstverlener wil de beschermingsmuur slopen omdat die in haar ogen botst met goed ondernemingsbestuur.

Maar Fugro heeft behalve haar beschermingsconstructies nog een middel om druk op Boskalis te zetten. Fugro kan beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) namelijk vragen om de maritiem dienstverlener kleur te laten bekennen door de zogeheten ‘put up or shut up' regel van kracht te laten worden.

Als de AFM die maatregel oplegt, moet Boskalis binnen zes weken óf een openbaar bod aankondigen, óf aangeven geen openbaar bod te zullen uitbrengen.

Als Boskalis, zoals het tot nu toe keer op keer luidkeels heeft gedaan, er dan bij blijft geen bod op Fugro te willen lanceren, mag Berdowski volgens die regeling ook daadwerkelijk de daaropvolgende zes maanden geen bod uitbrengen op Fugro De AFM kan die termijn oprekken tot negen maanden.

2. Boskalis wil slechts een deel van Fugro
Een andere mogelijkheid is dat Boskalis slechts uit is op één van de twee Fugro-onderdelen die na de strategische aanscherping resteren.

De bodemonderzoeker gaat naar eigen zeggen "terug naar de basis" met bodemonderzoek op zee en op land (survey) en voorbereiding van bouwactiviteiten (geotechniek). Werk dat nodig is om te bepalen of een bepaalde ondergrond geschikt is als fundering voor een installatie in zee (bijvoorbeeld turbines) of een bouwwerk op land.

Boskalis' Berdowski heeft al laten weten die strategische ommezwaai te ondersteunen.

Als het Boskalis slechts om één activiteit te doen is dan klopt de bewering dat Boskalis niet de intentie heeft om Fugro over te nemen. Een onderdeel overnemen is immers niet hetzelfde als een bod doen op het hele bedrijf.

3. Boskalis wil een beleggingsfirma worden
Als Boskalis geen strategische plannen heeft met Fugro dan zou het een nieuwe activiteit hebben ontwikkeld: die van investeringsmaatschappij. Dat is onwaarschijnlijk en kan niet de bedoeling zijn.

Boskalis zal een bedrijf willen blijven dat operationeel werk doet in de maritieme sector overal ter wereld. Weliswaar staat nu voor het eerst een groot belang in Fugro op de bedrijfsbalans, een verschuiving richting beleggingsmaatschappij zal niet de intentie zijn.

Dat is bovendien een heel ander metier. Een tak van sport die de grootste aandeelhouder van Boskalis, investeringsmaatschappij Hal heeft 34 procent van de aandelen, al beheerst en niet zal nastreven voor haar Boskalis-investering.

Meer over Boskalis

Desalniettemin heeft Boskalis al een aardige winst te pakken op de pluk Fugro-aandelen. Uit de jaarrekening die Boskalis deze week publiceerde, bleek dat het bedrijf daarvoor ruim 242 miljoen euro betaalde met een gemiddelde aankoopkoers van 14,35 euro per aandeel.

Op 31 december, de dag waarop Boskalis de boeken sloot, was de (ongerealiseerde) boekwinst op dat belang door de beurskoersstijging van Fugro al 48,6 miljoen euro. Inmiddels is dat bij een beurskoers van rond de 25 euro al weer verder opgelopen.

Als belegging niet onverdienstelijk, maar Boskalis is niet ingestapt om het te laten bij een dergelijk financieel belang.

4. Boskalis-topman Berdowski hengelt naar het erelidmaatschap van de VEB
Ter motivatie van zijn poging om een van de Fugro-beschermingswallen te willen slopen, verwees Berdowski naar de VEB, die namens beleggers al jaren tegen dergelijke constructies ageert.

Dat de Boskalis-topman de rechten van aandeelhouders zo'n warm hart toe draagt valt zonder meer toe te juichen. Een volgende stap lijkt logisch: Berdowski breekt ook de beschermingsconstructie bij Boskalis af.

ff_relativeren
0
Braziliaanse President ontkent Grand Bargain van leniency agreements met Lava Jato bedrijven.

www.upstreamonline.com/live/1395504/b... .

CGU : slechts 4 van de 24 op die lijst, + SBMO, hebben om een onderhandeling tot leniency agreement gevraagd.

"There is no such big agreement," Brazil's solicitor general Luis Inacio Adams said at a congressional hearing.

Brazil's comptroller general Valdir Simao said four of the 24 companies have proposed negotiating deals with his office, known as the CGU. They are OAS, Galvao Engenharia, Engevix and SOG Oleo e Gás.

One foreign company involved in the bribery scandal, Dutch floater specialist SBM Offshore, said last week it had agreed on a framework for an accord with the CGU.

Like the Brazilian firms, SBM cannot bid for contracts with Petrobras while it is under investigation.


Greetzzz

NielsjeB
0
Grand Bargain of niet, dat maakt me echt niks uit. Zolang SBM er maar een krijgt. Wat in ieder geval zeker is, is dat er 5 bedrijven om een leniency agreement hebben gevraagd. Zie verder mijn post op het schikkingsdraadje.
97 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:50
Koers 14,580
Verschil +0,120 (+0,83%)
Hoog 14,590
Laag 14,280
Volume 261.536
Volume gemiddeld 535.177
Volume gisteren 420.642

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront