ageas « Terug naar discussie overzicht

Februari 2015

41 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Jeliazkov
0
dulieu
0
quote:

Jeliazkov schreef op 12 februari 2015 11:52:

Met een beetje timing wat aardige zaken kunnen doen, laatste maanden, D...
Valt niet tegen, maar timing is lastig.Geduld helpt.
FORT1944
0
Wat wil je nog meer , een inkoopprogramma dat straks 4% van de aandelen uit de markt haalt en een dividend van 5% brutto , samen een return van 9% recht naar de aandeelhouders toe , terwijl men bij de bank maar 1% vangt .
zilvermeeuw
0
Ageas: 'In China is er nog jaren groeipotentieel'

Ageas sloeg in 2014 munt uit de forse groei in China. Een groeimotor die volgens CEO Bart De Smet niet snel zal stilvallen. 'Zelfs op een mature markt als de Belgische boeken we na 190 jaar nog altijd groei'.

Ageas krikt dividend stevig op


Ageas tracteert de aandeelhouders na een sterke winstgroei in 2014 op een dividend van 1,55 euro over boekjaar 2014, een stijging met 11 procent. Dit ondanks de Amsterdamse FortisEffect-uitspraak, die de verzekeraar tot een provisie van 130 miljoen noopte. Op dat vlak is er overigens in vergelijking met de halfjaarcijfers in augustus geen verder nieuws. 'Onze provisie hangt niet af van het aantal mensen dat een claim indient, wel van onze inschatting hoeveel mensen potentieel aanspraak kúnnen maken op een vergoeding'.

Een belangrijk motor van de winstgroei bij de verzekeringspoot, was de 21 procent hogere winstbijdrage van de Aziatische poot. Dit vooral dankzij de forse groei in China, waar de premie-inkomsten vorig jaar met 28 procent stegen.

In welke mate is dat groeitempo duurzaam?


Bart De Smet: 'Het belangrijkste criterium voor onze winstgevendheid zijn niet de premies, maar onze technische reserves: dat zijn de jaarlijkse premies die we opstrijken, plus de opgebouwde beleggingsportefeuille. Op dit ogenblik zijn onze technische reserves in China 3,5 keer de jaarlijkse premies. Ter vergelijking: in een mature markt als de Belgische is dat tien keer. En zelfs in België boekten we vorig jaar nog 8 procent groei, terwijl we hier toch al sinds 1824 actief zijn. Om maar te zeggen: in China is er nog voor jaren groeipotentieel, zelfs al zouden we er vanaf nu geen enkel nieuw contract meer verkopen'.

Op anderhalf jaar steeg het aantal verzekeringsagenten in China van 50.000 naar 140.000. Is er in China een soort 'agentenfabriek'?
90.000Op anderhalf jaar kwamen er voor Ageas in China 90.000 verzekeringsagenten bij.


De Smet: 'We werven niet zo maar iedereen aan hoor. Om 90.000 agenten aan te werven hebben we met zo'n 900.000 kandidaten gesproken. Het klopt dat de opleiding in China op redelijk industriële schaal verloopt. Maar vergeet anderzijds ook niet wat een enorm land China is. Ons marktaandeel is ten opzichte van de 2,2 miljoen agenten nog altijd relatief klein'.

Het is intussen een jaar geleden dat jullie in Italië naast de overname van Milano grepen. Hoe zit het met de overnamepolitiek?

De Smet: 'Het is geen geheim dat we alle dossiers die zich aandienen bekijken, zoals recent Fidea. Maar we zijn niet bereid eender welke prijs te betalen. In Azië zoeken we eerder naar startende bedrijven in markten met eenzelfde DNA als de landen waar we al actief zijn, vooral dan Indonesië, Vietnam en de Filipijnen.'

Hoe groot is de oorlogskas?


De Smet: We hebben netto 1,6 miljard euro cash en kunnen indien nodig ook schulden uitgeven. Maar het spreekt voor zich dat we niet pakweg een overname van 4 miljard gaan doen. We zijn de geschiedenis hier echt nog niet vergeten (lacht).'
8,5Ageas heeft nu een latente meerwaarde van 8,5 miljard euro op zijn obligatieportefeuille

De Belgische langetermijnrente is recent tot 0,7 procent gezakt. Hoe problematisch is dat voor jullie als verzekeraar?

De Smet: 'Op onze historische portefeuille halen we gemiddeld 3,84 procent rendement. Dat is nog altijd ruim een procentpunt meer dan de 2,72 procent die we gemiddeld waarborgen aan de klanten. Maar het klopt wel dat het bij de huidige lage rentestand moeilijk is nog aantrekkelijke producten voor retailbeleggers te ontwikkelen en dat weegt op de verkoopsvolumes.'

De Europese Centrale Bank wil vanaf maart maandelijks 60 miljard euro obligaties inkopen. Jullie portefeuille van 70 miljard bestaat voor 80 procent uit staats- en bedrijfsobligaties. Gaat u een deel aan de ECB verkopen?

De Smet: 'Neen. We verkopen in principe nooit onze obligaties, die we tot de vervaldag houden. We zouden in theorie een enorme latente meerwaarde van 8,5 miljard euro (dat is meer dan de 7,3 miljard beurswaarde van Ageas, red.) kunnen cashen. Maar dat doen we dus niet. Ten eerste hebben nu een perfecte match tussen onze beleggingen en onze toekomstige verplichtingen, die beide dezelfde looptijd hebben. En ten tweede zou het erg roekeloos zijn een oude obligatie te verkopen die ons 4,5 procent rendeert. Waarin herbeleggen we de cash dan? Een obligatie die 1 procent opbrengt? Hoe gaan we dan nog onze klantenverbintenissen nakomen?'

www.tijd.be/detail.art?a=9599838&...
[verwijderd]
0
Zo, even gecasht op een 60-tal aandeeltjes vandaag. Rest blijft staan om een verdere rit omhoog te maken, plus het meer dan aantrekkelijke cash dividend in mei
tonl
0
LONDON (Trivano.com) - Op 13 februari 2015 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor Ageas (ex-Fortis) (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor Ageas (ex-Fortis) blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 30,00 EUR naar 35,00 EUR.
Jeliazkov
0
Vorige week wederom onder het (beoogd) gemiddelde uitgegeven aan inkoop eigen dingetjes.
Buts
0
Gereglementeerde informatie - Ageas rapporteert over de inkoop van eigen aandelen

Naar aanleiding van het aandelen-inkoopprogramma dat op 6 augustus 2014 aangekondigd werd, maakt Ageas bekend dat er 121.029 eigen aandelen ingekocht werden op NYSE Euronext Brussel tussen 16-02-2015 en 20-02-2015.
[verwijderd]
0
zit er nog meer potentie in dit aandeel, of hebben we kans op topvorming?
de koersdoelverhoging naar 35,00 Euro is erg positief, als ook het sentiment (there is no alternative)... maar er zijn ook andere aandelen

iemand?
Jeliazkov
0
quote:

wat nou? schreef op 24 februari 2015 08:19:

zit er nog meer potentie in dit aandeel, of hebben we kans op topvorming?
de koersdoelverhoging naar 35,00 Euro is erg positief, als ook het sentiment (there is no alternative)... maar er zijn ook andere aandelen

iemand?
Een voor ageas positieve uitspraak van de rechter kan zomaar een stijging van een paar euro betekenen. Daarnaast is met name Azie groeiend met nog een enorm potentieel, dus kan best dat we even laag in de dertig blijven, maar vroeg of laat....
[verwijderd]
0
Zo zie ik het ook. De vorige uitspraak ik het voordeel van Stichting Fortiseffect bracht eind juli 2014 in twee dagen een koersval van € 30.07 tot € 25.09 teweeg. Dat was een effect van -16.5%. Zoals je weet is dit alweer goedgemaakt, maar als gevolg van andere ontwikkelingen en informatie.
Als de rechter in hoger beroep de uitspraak tegen Fortiseffect vernietigt wil ik niet zeggen dat we meteen weer 16.5% gaan stijgen, maar die netto € 4.-/€ 5.- per aandeel aan beurswaarde zie ik wel gebeuren. Dan hebben we het over 12.5%, volgens mij nog steeds de korting die op dit moment in dit aandeel is ingeprijsd. Bij € 5.- is het trouwens wel degelijk 16.5% up en zitten we vlak onder de € 37.-. Geduld mijn waarden, geduld.
Jeliazkov
0
door ANP 31 jan 2015

BRUSSEL (ANP) - De Belgische strafzaak tegen voormalige topmannen van financieel concern Fortis dreigt forse vertraging op te lopen. De onderzoeksrechter die het dossier leidde gaat per 1 februari met pensioen en de betrokken aanklager verandert van functie. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd zaterdag.

Voor de onderzoeksrechter is inmiddels een vervanger, maar die zal zich moeten inwerken in het 15.000 pagina's tellende dossier. De aanklager wordt weliswaar door twee collega's vervangen, maar ook voor hen geldt dat zij tijd nodig zullen hebben om zich in te werken.

De zaak draait om de vraag of de vroegere leiding van de uiteengevallen Nederlands-Belgische bank en verzekeraar beleggers hebben misleid over de gezondheid van de onderneming.
FORT1944
0
och , uitstel tot de verjaring in het strafdossier zeker , want die voormalige top bestaat uit wie kent ons ! Daarom is het ook zo moeilijk
tegen die mensen te procederen want het is een gesloten blok , zelfs een goede agenda lukt niet . Wij werden ook misleid door onze regeringsleiders .
tonl
0
(Trivano.com) - Op 27 februari 2015 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Ageas (ex-Fortis) (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Ageas (ex-Fortis) blijft "overweight".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 35,19 EUR naar 40,45 EUR.

Op 12 februari 2015 publiceerde Ageas (ex-Fortis) zijn jaarresultaten. Op 6 maart 2015 publiceert Ageas (ex-Fortis) zijn jaarverslag.
Jeliazkov
0
Geerten B
0
quote:

Jeliazkov schreef op 9 maart 2015 08:52:

Gaat nog verder omhoog, beestje. Edoch: feli met je dikke (procentuele) winst.
thanks :)
We gaan het zien.
Zit in de puts april ING, asml en aperam.
Alles kits verder?
Jeliazkov
0
Alles kits, Beestje.
Qua handel: afgelopen maanden leuke dingen gedaan met ageas, BAM en PostNL. Kon allemaal beroerder. Zit weer effe te wachten op een (fikse) daling van 1 van die fondsen.
FORT1944
0
HELABA JEL!!!! Laat AGEAS GERUST aub , geen mailtje naar DE GIER aub !
Toch weer een mooi verhoogd dividend op komst van 1,55€

41 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 43,120
Verschil +0,340 (+0,79%)
Hoog 43,280
Laag 42,880
Volume 260.268
Volume gemiddeld 414.113
Volume gisteren 267.932

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront