Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Google Glass & Ordina: nieuwe revolutionaire toepassing

39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Gepubliceerd op 9 apr. 2014
Youtube: oogle Glass Explorer in Nederland Tjeerd Jan van der Molen deelt zijn Google Glass Ervaringen

*Google Glass Explorer Tjeerd Jan van der Molen deelt zijn Google Glass Ervaringen op de Ordina Glass Contest op 13 maart 2014 bij Ordina in Nieuwegein (Utrecht).

www.youtube.com/watch?v=-iCcw869wBY

[verwijderd]
1
Google kijkt door roze cyberbril naar bedrijven

apr. 2014 door Henk-Jan Buist Google+

Nieuws - Google mikt met nieuwe mogelijkheden minder op de consument en meer op bedrijven die de lol van de wearable kunnen ontdekken.

Google presenteert het project Glass for Work. Bedrijven kunnen daarbij rekenen op tools voor zakelijk gebruik en aanvullende ondersteuning, zo meldt de New York Times. Google Glass wordt bijvoorbeeld al gebruikt door chirurgen en Google ziet brood in meer van dit soort bedrijfstoepassingen


Zo heeft Google Glass samengewerkt met olie-multinational Schlumberger en een Amerikaans ijshockeyteam. Een bedrijf dat zonnepanelen installeert gebruikt Glass zodat technici voor zich zien hoe een paneel aangesloten zou kunnen worden op het dak.

Andere partijen op de markt

Bedrijven als Vuzix mikken met slimme brillen vooral op het bedrijfsleven. Voor industriële toepassingen is er al een kleine markt - bijvoorbeeld voor orderpickers, reparatieteams, of medische monitoring - dus het is logisch dat Google zich in deze sector de kaas niet van het brood wil laten eten door partijen als Epson, SAP en Vuzix.

*Ordina is in NL 1 van de voorlopers op dit gebied. Kan op termijn veel gaan betekenen; alles komt in stroomversnelling. Zijn veel consultants/engineers bezig dit samen met klanten inzichtelijk te maken en toepassingen te ontwikkelen met apps.

Dat is toegevoegde waarde creëren.
[verwijderd]
0
Zo kunt u dinsdag de Google Glass kopen

Op 15 april (= aankomende dinsdag) gaat de Google Glass in de verkoop. Voor een dagje, want daarna is het weer uit met de pret. En alleen voor inwoners van de Verenigde Staten. Want zo kinderachtig zijn ze nog altijd, bij Google. Is niet zo'n probleem verder, want met diensten als deze krijgt u gewoon een Amerikaans adres waar u de Glass heen kunt laten sturen. Vervolgens wordt het pakketje keurig naar Nederland verscheept. Alleen nog een VPN'etje of proxy in de US of A nodig en gaan met die banaan. Vraag is alleen: moet je het willen? Mwah. Nee. Eigenlijk niet. Na een hoop tamtamtromgeroffel in het begin is het enthousiasme voor de Glass inmiddels wel een beetje bekoeld. Het is een beetje als met smartwatches: cool spul, maar heb je er wat aan? En om er dan 1500 dollar voor neer te tellen.. Ander probleem: zeker sinds onder meer de NSA-onthullingen van Snowden staat Google een beetje in een kwaad daglicht. Qua privacy. Komt bij dat de verkoop op dinsdag gewoon een uitbreiding is van het 'Explorer Program' en een voorproefje voor de algehele lancering die nog altijd later dit jaar wordt verwacht. Het lijkt erop dat Google nog even de voorraad op wil maken voordat de echte Glasses voor consumenten op de markt komen. Als je er per se een wilt kun je beter nog even wachten.

daskapital.nl/2014/04/zo_kunt_u_de_gl...
[verwijderd]
0
Google maakt Google Glass, in contactlens

Binnenkort, straks & zo meteen: de Google Lens. Een soort Google Glass maar dan in een contactlens, eigenlijk. Uit een reeks patenten die Google heeft aangevraagd bij het USPTO blijkt dat de zoekgigant bezig is met een contactlensvariant op de Glass. Met vooralsnog als belangrijkste feature: een camera. In een contactlens. Angstaanjagend? Euhm. Ja. Want waar je met de Google Glass al niet meer weet wanneer iemand je aan het filmen of fotograferen is, heb je met een 'Google Lens' al helemaal geen idee natuurlijk. Toepassingen? Google noemt zelf een blinde, die met een geluidje (uit zijn telefoon, bijvoorbeeld) gewaarschuwd kan worden door de cameralens (hihi) als een auto nadert. Ook, en daar wordt het een beetje eng, de autoriteiten zouden kunnen profiteren van de lens want, quote: 'Think of it being used by law enforcement in checking out a suspect that they're questioning in a vehicle or on the street. The facial recognition system could quickly take a photo of the suspect and run it through a special database matching it to outstanding warrants or other red flags with the suspect being aware of it.' Tja. Een soort bionische supercops dus. Moeten we dat willen, met zijn allen? Ook vervelend met een Google Lens: ze kunnen je altijd en overal advertenties voorschotelen en eromheen kijken wordt erg lastig.
lapins
0
Uit de gelderlander vanmorgen
Met Google glass de limburgse natuur in
Je kan bij de vvv vanaf dit najaar een google glasses huren
Dan krijg je informatie over het ontstaan van het gebied , historie van gebouwen enz
De verhuur van de bril valt samen , met de introductie van de bril , later dit jaar in ons land
[verwijderd]
0
Brandweer Amsterdam-Amstelland experimenteert met Google Glass

17/04/2014

Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft de beschikking gekregen over Google Glass en onderzoekt de toegevoegde waarde van Glass bij het repressieve werk. De komende tijd wordt, in samenwerking met ICT dienstverlener Incentro (150 werknemers), geëxperimenteerd met de mogelijkheden die Glass biedt. “Wanneer je kijkt naar de enorme mogelijkheden die het in potentie biedt, dan denk ik zeker dat ook de brandweer profijt kan hebben van Glass,”zegt commandant Elie van Strien, die er trots op is dat Amsterdam-Amstelland het eerste Nederlandse brandweerkorps is dat Glass tot zijn beschikking heeft. “Ik ben van mening dat Glass bij kan dragen aan onder andere een veiliger optreden van ons personeel.”

Informatiegestuurde brandweer
De brandweer ontwikkelt zich meer en meer naar een informatiegestuurde organisatie. Brandweer Amsterdam-Amstelland maakt al enige jaren gebruik van Open Data, wat heeft geresulteerd in onder andere het Sociaal Woning Brandrisicoprofiel. Hierin is onderzocht welke bewonersgroepen de meeste kans maken op slachtoffer te worden van een woningbrand. Met deze informatie kan het korps gerichter inzetten op het verhogen van het brandveiligheidbewustzijn om daarmee het aantal branden terug te dringen. Ook wordt data ingezet om brandweermensen te voorzien van relevantie informatie wanneer zij onderweg zijn naar een incident. Glass kan een volgende stap betekenen in het gebruik van data tijdens incidenten.In eerste instantie gebruikt Brandweer Amsterdam-Amstelland Google Glass voor leerdoeleinden. Via Glass kan op afstand realtime worden meegekeken met officieren van dienst tijdens oefeningen en incidenten. Het korps kijkt vooral naar de toepasbaarheid van bestaande apps, zoals Google Hangouts voor het kunnen videostreamen van incidentbestrijding en Layar. Daarnaast wordt samenwerking gezocht onder andere private partijen voor het bouwen van software om data te koppelen aan Google Glass. Hierbij wordt onder andere gedacht aan de informatie uit het crash recoverysysteem dat gebruikt wordt bij verkeersongevallen. In dit systeem staan belangrijke gegevens over voertuigen, zoals de locatie van airbags en waar de brandweer het voertuig moet openknippen in geval van een beknelling.

Google Glass wordt wordt ter beschikking gesteld door ICT dienstverlener Incentro, waarmee het korps samenwerkt bij het toepassen van open data. In 2013 werd Brandweer Amsterdam-Amstelland uitgeroepen tot slimste organisatie van Nederland vanwege het gebruik van open databronnen. Google Glass kan volgens Van Strien een volgende stap zijn in het vertalen van de beschikbare data naar de praktijk.

In onderstaand filmpje is een aantal mogelijke toepassingen van Google Glass voor de brandweer te zien.
[verwijderd]
0
Richard van Tilborg (Ordina), 22 april 2014

Oculus Rift, verandert digitale werkelijkheid uw werk en leven?

Als tinkerbel rondvliegen in Neverland? Goed voorbereid op agressieve mensen? Een belangrijke conferentie thuis beleven?

Oculus Rift
Veel Nederlanders kennen de Oculus Rift door de overname van facebook(2 miljard dollar) en doordat Matthijs van Nieuwkerk door zijn knieën ging bij de wereld draait door. Maar voor de gene die het nog niet kennen, de oculus is een virtual reality(VR) bril, waarmee je je in een andere wereld kan begeven, dan waarin je fysiek bent. Het is een scherm wat heel je gezichtsveld vult, zodat je echt helemaal rond kan kijken. Daarnaast reageert de Oculus op hoofdbewegingen en gaat het beeld dus met je bewegingen mee, zodat het echt voelt alsof je in die andere realiteit bent. Op dit moment is er nog geen consumentenversie te koop van de Oculus en wordt hij alleen nog als development kit uit gegeven, zodat programmeurs nieuwe werelden of concepten kunnen ontwikkelen en het product verbeterd kan worden. Dit gebeurt ook veelvuldig, elke dag zijn er diverse concepten in het nieuws te vinden en worden regelmatig verbeteringen voor de Oculus aangekondigd.

Toepassingen
De toepassingen lijken talloos, zowel thuis als op het werk. Voor thuis spreekt de Game wereld op zich, je vliegt rond in een fantasie wereld waar je met je stafje sterrenstof over een eenhoorn strooit, of loop je met je geweer door een oorlogs gebied op jacht naar de vijand. Maar thuis kan het ook het sporten bevorderen, hoe mooi is het als je thuis de marathon van Boston kan lopen? Of dat je kan trainen tegen Robin van Persie? In het ziekenhuis kunnen artsen oefenen in het snijden van patienten, of hun clienten behandelen voor traumas door het systematisch herbeleven van de situatie, het behandelen voor hoogtevrees, pleinvrees etc. In de zakelijke wereld kun je op afstand realtime conferenties deelnemen, of trainen hoe je het meeste uit een klantgesprek haalt. Of in de veiligheidswereld, waarin je als ME goed voorbereid bent op agressieve mensen die op je af komen stormen, of dat je getrained bent hoe je het beste mensen kan verhoren. Zo zijn er heel veel toepassingen te bedenken, hoe zullen ze jouw werk en leven veranderen?

Immersive
Hoe snel de veranderingen zullen plaatsvinden, hangt ook mede af van hoe goed de technologie werkt. Binnen de VR wereld wordt de term immersive gebruikt, om aan te geven hoe goed het gevoel is dat je echt in een andere wereld bevind dan waar je fysiek bent. De Oculus is al heel erg ver om dit gevoel echt te krijgen, echter is het nog niet helemaal ideaal. Dit komt met name door de grote pixels(lage resolutie) die je ziet als je de Oculus op hebt. Je ziet dus in het beeld in kleine blokjes, maar als je er even aan gewend bent worden deze blokjes minder storend. Daarnaast is de latency nog niet optimaal. Latency is vrij vertaald eigenlijk een soort wachttijd, tussen een actie en de reactie hierop. Bijv als je je hoofd iets draait(actie), dient er een ander gezichtsveld gegeven te worden(reactie). Voor een echt immerse gevoel dient het beeld realtime aangepast te worden, zodat je hersenen niet merken dat het niet echt is. Als hier maar een klein beetje vertraging in zit (meer dan 30 milliseconden) kan het al minder immerse aanvoelen, daarnaast heeft het ook voor diverse mensen een uitwerking dat ze er misselijk van worden. Onze ervaringen zijn gebaseerd op de 1e development kit van de Oculus rift, in juni/juli komt waarschijnlijk de 2e development kit uit, waarin diverse verbeteringen zijn doorgevoerd, kwa latency en resolutie. Wanneer de consumenten versie uitkomt verwachten we dat het immerse gevoel nog beter zal zijn.

Maar visuele ervaring is nog maar 1 aspect, voor een echt immerse gevoel zijn er nog meer zaken benodigd, bijv:
•Hoe mooi zou het zijn als je echt kan rond lopen? De OMNI maakt het mogelijk om op 1 plaats echt fysiek alle kanten op te kunnen lopen en springen, en deze bewegingen in de virtuele wereld te beleven.
•Of dat je met je handen voorwerpen kan oppakken? Via de Leap Motion wordt beweging van bijv handen gedetecteerd welke daarna in de virtuele wereld gebruikt kan worden.
•Of dat je het echt in je buik voelt als je virtueel wordt geslagen: ARAIG is een kickstarterproject waarin een vest wordt gemaakt welke op de juiste plaats op je lichaam het gevoel geeft alsof er iets echt gebeurt.

Zo zijn er nog veel meer aanvullingen op de Oculus die te koop zijn of ontwikkeld worden, waarmee het immerse gevoel nog verder verbeterd word. Hoe lang zal het duren voordat we bij het holodeck kunnen gebruiken zoals in Star Trek?

SMART Technologies
Vanuit SMART Technologies zijn we ook met diverse concepten bezig, een voorbeeld daarvan in het kader van welzijn: Sommige mensen zijn zo ziek of verlamt dat ze niet meer naar buiten kunnen, maar ze hebben wel kinderen die buiten spelen. Hoe mooi zou het zijn als ze wel hun kinderen konden zien opgroeien? Hiervoor hebben we een drone gekoppeld aan de Oculus Rift. In de drone zit een camera, waarvan de video rechtstreeks wordt doorgestuurd naar de Oculus. Door de Oculus krijgen mensen een geweldig gevoel, dat ze buiten vrij kunnen bewegen. Een echte belevenis, die ze nooit meer dachten te kunnen ervaren. Dit is een van de voorbeelden welke we gerealiseerd hebben, maar we zijn druk bezig met andere concepten voor onze klanten, waar we hopelijk snel meer over kunnen communiceren.

[verwijderd]
0
Innvatieve diensten > SMART TECHNOLOGIES

Zie een mooie introductiefilmpje van de SMART technologies afdeling Ordina. Erg mooi te zien hoe zij zich introduceren.

www.youtube.com/watch?v=2_ng1qR3iEE&a...

Daarnaast is het goed als iedere belegger Ordina het onderstaande filmpje bekijkt. Dit is zeer mooie presentatie van BU-manager SMART technologies Ordina van wat Ordina klanten heeft te biednen; nu en in de toekomst. Zie vooral de laatste 10 minuten!

www.youtube.com/watch?v=lUVGM43c1w8&a...

*Ordina gaat met dit team veel naar klanten middels een Inspiration Road Show van halve dag, en laatste 2 uur gaan ze bedenken welke toepassingen kunnen worden gebruikt binnen dat bedrijf. Dit leid tot veel werk, en gaat nog meer betekenen. Nu al actief bij NS, Schiphol, indutrie- en zorginstanties.

SMART technologies afdeling omvat:
•Sensoring - kunstmatige zintuigen;
•Wearables - draagbare technologie;
•Robotica - programmeerbare machines;
•Augmented reality - werkelijkheid met digitale toevoegingen;
•Virtual reality - andere wereld dan waar u fysiek bent;
•Machine 2 machine - communicatie tussen voorwerpen.

Toelichting Ordina
En dat is nog maar het begin! Een idee is snel verzonnen, maar hoe maakt u het werkelijkheid en hoe integreert u het in uw ICT-landschap? En welke rol spelen beheer en governance?
[verwijderd]
0
Bouwbedrijf BAM werkt met een eerste versie Google Glass app

Het hele artikel: www.bright.nl/maakt-google-glass-van-...

Stukje artikel:

"Google Glass wordt meer en meer door diensten omarmd. Eerder deze maand bleek dat de Amsterdamse brandweer met Glass gaat experimenteren. Het korps onderzoekt of brandweerlieden de bril bij verkeersongevallen kunnen gebruiken. Glass kan de locatie van airbags aangeven en de plek aanwijzen waar de auto opengeknipt moet worden als er sprake is van beknelling. Volgens een woordvoerder is het grootste voordeel 'dat je je handen vrij hebt'."

[verwijderd]
0
Gepubliceerd:

5 mei 2014 11:08

'Robotisering biedt kansen voor Nederland'


De introductie van robots zal geen banen kosten, maar levert juist kansen op voor de Nederlandse economie.

Dat stelt het Economisch Bureau van de ING maandag na een analyse.

Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT waarschuwden vorige maand in Nieuwsuur dat de robotrevolutie zou leiden tot het overbodig maken van veel arbeid. Ook minister Asscher (Sociale Zaken) noemde automatisering onlangs als een reden dat de werkloosheid niet daalt.

Volgens de ING zorgen robots juist voor nieuwe arbeidsplaatsen. De economen van de bank vergelijken de robotisering met de uitvinding van het wiel, de stoommachine en de lopende band. "Door robots kunnen we per uur meer doen en daarmee kunnen we het groeitempo op peil houden."

Productiviteit

Het is onwaarschijnlijk dat Nederlanders in de komende jaren meer gaan werken, denkt de ING. Daarom is het volgens de bank des te belangrijker dat de productiviteit omhoog gaat. In de afgelopen tien jaar heeft dat er al voor gezorgd dat de Nederlandse maakindustrie sneller groeide dan die van Engeland of Italië.

Sommige banen zullen door automatisering verdwijnen, stellen de economen in hun rapport. "De caissière wordt vervangen door een automatische scanner, de heftruckchauffeur misschien door een zelfrijdende heftruck.

In veel gevallen zal er echter een nieuwe baan ontstaan om dat te compenseren, aldus de ING. "In de supermarkt zal vast een gastvrouw rondlopen."

Onlangs stelde robotica-professor Stefano Stramigioli van de Universiteit Twente al tegen NU.nl dat hij ook geen banenverlies verwacht door de opkomst van robots. "De geschiedenis heeft geleerd dat dat niet het geval is."

www.nu.nl/tech/3767666/robotisering-b...

Ordina Robotica

Afdeling SMART Technologies Ordina maakt innovatie toepasbaar door verschillende oplossingen slim te combineren:
•Sensoring - kunstmatige zintuigen
•Wearables - draagbare technologie
•Robotica - programmeerbare machines
•Augmented reality - werkelijkheid met digitale toevoegingen
•Virtual reality - een andere virtuele wereld dan waar je fysiek bent
•Machine 2 machine - communicatie tussen voorwerpen
[verwijderd]
0
Oranje maakt gebruik van Google Glass

Het Nederlands elftal maakt sinds kort gebruik van Google Glass, de bril met ingebouwde computer die het mogelijk maakt om onder meer snel wedstrijdsituaties te herkennen.

Nu.nl meldt dat het bedrijf Triple IT applicaties voor de bril heeft ontwikkeld. Het zou gaan om een programma dat statistieken toont van spelers en teams, zoals bijvoorbeeld de opstelling van een team of de lengte van een speler.

De tweede applicatie is innovatiever. Daarmee kunnen video-analyses worden bekeken. Beelden van een standaardsituatie kunnen bijvoorbeeld ter plekke met een training worden vergeleken. Op die manier kan de trainer sneller en makkelijker inspelen op het handelen van zijn spelers.

Google Glass wordt bij Oranje vooralsnog alleen gebruikt door keeperstrainer Frans Hoek, omdat hij het meest bij standaardsituaties is betrokken.

Oranje onderzoekt ook het inzetten van de Oculus Rift-bril, waarmee in de toekomst gerichter spelers kunnen worden getraind. Sander Schouten, projectleider innovaties bij Triple IT, haalt Wesley Sneijder en Robin van Persie aan als voorbeeld. 'Van Persie krijgt de bal maar niet, maar kan door de Oculus Rift-bril precies zien wat Sneijder zag. Op die manier kan hij leren hoe hij de volgende keer wel aanspeelbaar is', zegt hij tegen Nu.nl.

Triple IT werkt aan speciale hardware om de positie van spelers te volgen op het veld. Op basis van die informatie kan iemand precies zien wat de voetballer zag. Het hele voetbalveld is daardoor in alle richtingen zichtbaar, waardoor de speler zich ook echt op het voetbalveld waant.
[verwijderd]
0
Energieleverancier Eneco start maandag 2 juni 2014 met een proef waarbij twee monteurs drie weken lang worden uitgerust met een Google Glass. Via die slimme bril krijgen ze bovenop gebruikelijke technische informatie over installaties ook klantgegevens te zien over verbruik. Zo kunnen ze klanten direct informeren over mogelijke besparingen op stroomverbruik en informeren over energiebesparende initiatieven in de buurt. Ict-dienstverlener Ordina ontwikkelde de software voor de pilot.

Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/mobi...
pietje-2005
0
Snap die toepassingen voor Google Glass nog niet helemaal, of dat nu zo'n wereldveranderaar moet worden.
Denk dat het erg beperkt is, want via tablet of smartphone kunnen mensen toch ook al alles benaderen?
Alleen als je perse wat wil zien met beide handen bezet?
Ken het niet, natuurlijk, maar wat voor beeld heb je dan, en ben je dan nog attent op wat er voor je gebeurt?
Maar we horen het wel, hoe de praktijk er echt over denkt, dus d.w.z. hoe ze het structureel gaan toepassen.
Als Ordina er mee bezig is (ook) is te hopen dat het een succes wordt en dat ze er meer werk door krijgen, en dan hopelijk structureel.
lapins
0
De nos lanceert een nieuwe app voor Google glass
Krijg je automatisch het actuele nieuws te zien
Marinus-86
0
ik krijg er tranen van in mijn ogen van al die prachtige verhalen alleen het zet geen zode aan de dijk de mazzel.
pietje-2005
0
Het is goed dat Ordina present is bij wat ongeveer geacht wordt moderne technologie (toepassing) te zijn.
Denk zelf dat het oude technologie is met kleiner jasje, en ze proberen nu hier structurele toepassingen voor te vinden.
Zijn die dingen eigenlijk al in de handel, of niet?
Is de actie v.w.b. data binnenkrijgen snel of juist niet?
Wat kost zo'n bril dan, ook in gebruik?
Blijf er mijn bedenkingen bij hebben, maar als Ordina er zijn voordeel mee doet, is het prima.
[verwijderd]
0
Zeker, en ik denk ook maar zo: innovatie is DE manier om uit een crisistijd te komen.
Mobiel bellen vond men in het begin toch ook vreemd, onnodig,zo niet belachelijk?
Nel
0
'Google zet slimme bril on-hold'



Google stopt voorlopig met Google Glass. Dat meldt de BBC. De internetgigant legt de productie stil. Het is vanaf volgende week niet meer mogelijk om via het Explorer-programma Google Glass te bestellen.



Google had Explorer opgezet om ontwikkelaars in staat te stellen met de slimme bril aan de slag te gaan. Hoewel Google Glass ‘on hold’ wordt gezet, benadrukt het concern dat het zeker doorgaat met de ontwikkeling van een slimme bril voor consumentendoeleinden. Daar zal met een nieuw team aan gewerkt worden, laat Google weten.

Het bedrijf ziet het project niet als mislukt. Google zegt veel geleerd te hebben van de huidige slimme bril en zijn mogelijkheden. Dat helpt het concern bij het ontwikkelen van een nog betere opvolger.

Uit eerder onderzoek van Reuters onder toeleveranciers van apps voor Google Glass, bleek al dat een groot deel zijn plannen voor de Google-bril in de ijskast had gezet. Bij negen van de zestien ontwikkelaars was de ontwikkeling stopgezet.
[verwijderd]
0
Om maar eens even over de schaduw van Niessen en Zembla te stappen. Het leven gaat verder, ook bij Google Glass. Gelukkig gaat Ordina daar vooruitstrevend in mee. Niet in de laatste plaats door de juiste dynamiek in de bestuurskamer (en omg)

"Google stopt met Google Glass, zo kopten veel media. Dat is niet waar. Wat er dan wel precies gaat gebeuren? Android Planet legt het uit.
Op 15 januari werd door Google bekendgemaakt dat Google Glass zelfstandig gaat. Het Explorer-programma en de verkoop van de huidige versie van Glass worden stopgezet. Het nieuws leidde bij veel media tot onvermijdelijke koppen als ‘Google stopt met Glass’ of ‘Glass is dood’. Ook op Twitter werden geregeld zulke tweets eruit gestuurd.

De nieuwsberichten en tweets zijn echter onzin, vol fouten, aannames en onvolledige informatie. Google heeft grootste plannen voor Glass, en moet keuzes maken om opnieuw te kunnen innoveren op het gebied van wearables.
Glass was een prototype
Google heeft zichzelf een klein beetje in de vingers gesneden met het lanceren van het Android Wear-platform. Het besturingssysteem van smartwatches werd snel door fabrikanten ondersteund, waardoor er nu een reeks Android Wear-smartwatches beschikbaar zijn. De aandacht voor wearables verschoof van een slimme bril naar een slim horloge. Logisch ook, want smartwatches zijn ook daadwerkelijk bedoeld voor consumenten. Google Glass is enkel een prototype.
Glass-tandarts
Dat schijnen velen te vergeten. Google Glass is nooit bedoeld om als consumentenproduct uit te brengen. Explorers konden de bril voor 1500 dollar kopen om feedback te geven aan Google en hun eigen apps en software voor Glass te ontwikkelen. Daarnaast was er een grote groep early adopters die het interessant en leuk vond om met de nieuwste technologie te spelen. Google is echter altijd heel duidelijk geweest in het doel van Glass: testen, uitproberen en feedback ontvangen om op een later moment aan een consumentenversie te werken. Dat moment is nu gekomen.
Google Glass stopt?
De Glass-divisie binnen het geheimzinnige onderzoekslaboratorium Google X wordt ‘gepromoveerd’ tot een nieuwe ‘echte’ Google-divisie. Tony Fadell, ceo van Nest en een zeer gewaardeerd productontwerper die ook voor Apple heeft gewerkt, neemt de leiding over Glass. Hiermee krijgt Fadell een belangrijkere rol binnen Google.
Google stopt dus niet met Glass, maar met het testen van het prototype van Glass. Waarschijnlijk heeft Google de afgelopen twee jaar genoeg feedback verzameld om aan een nieuw model te werken dat mogelijk wel voor consumenten is geschikt. Want als consumentenproduct is Glass gefaald, maar hoe kun je het product veroordelen als het nooit als consumentenproduct is bedoeld?
googleglass
Vergis je niet: er is veel mis met Glass. Het design is lelijk en opvallend – samen met alle starende mensen de reden waarom ik ‘m niet meer in het openbaar draag -, de accuduur is slecht en de mogelijkheden zijn nog te beperkt. Maar er zit wel wel veel potentie in. Notificaties die je altijd en overal kunt lezen, terwijl ze als het ware in de lucht zweven. Om vervolgens via spraak erop te reageren. Dit geldt ook voor navigatie, waarbij de route via een soort augmented reality-ervaring over de weg wordt getoond. Of de camera aan de voorzijde, die ideaal is voor point-of-view-video’s als je jouw handen niet vrij hebt.
Wat gaat er nu gebeuren met Glass?
Glass-explorers kunnen hun Glass nog gewoon gebruiken, zo meldt Google op het Explorer-forum. “Voor Explorers verandert er niet veel. Je kunt nog steeds al je Glassware (de apps voor Glass, red.) gebruiken, accessoires kopen en aanspraak maken op je garantie. We houden jullie op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen. Jullie feedback is enorm belangrijk geweest voor het ontwikkelen van de volgende versies van Glass”, aldus Google.

Google is hoogstwaarschijnlijk bezig met een nieuwe versie van Glass, die wordt voorzien van een betere accuduur, krachtigere hardware en een fraaier design. Google werkt reeds samen met Luxottica, het bedrijf achter Ray-Ban en Oakley, om het design van Glass op de schop te nemen. Want als Glass als consumentenproduct wil slagen, moet Google eerst aan de slag met het design.
googleglass-rayban
Een mock-up van een Glass met Ray-Ban-design
Ook Google Glass at Work blijft bestaan.Met Google Glass at Work wil de internetgigant een zakelijk platform bouwen voor bedrijven die Glass gebruiken, zoals ziekenhuizen en installatiebedrijven. De dokter of monteur kan tijdens zijn werk een Glass dragen om direct relevantie informatie te zien, die constant wordt geüpdatet. Google richtte dit programma op toen bleek dat er veel zakelijke toepassingen werden gemaakt voor Glass, wat het mede te danken heeft aan alle feedback uit het Explorer-programma. Als Google dit programma stopt, zouden veel bedrijven plotseling in de problemen komen.
Dit gaat er dus wél met Glass gebeuren
Google stopt met het Explorer-programma en de verkoop van Glass als prototype
De Glass-divisie krijgt een eigen plek binnen Google HQ
Tony Fadell neemt de leiding over Glass
Google werkt aan nieuwe Glass-versies die mogelijk zijn geschikt voor consumenten
De feedback van de afgelopen twee jaar van Explorers wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe Glass-versies
Google werkt met verschillende partijen aan een nieuw design voor Glass
Het zakelijke platform Google Glass at Work blijft bestaan omdat sommige bedrijven afhankelijk zijn van de slimme bril
De releasedatum en specificaties van de nieuwe Glass zijn nog onbekend"

www.androidplanet.nl/nieuws/google-gl...

39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront