Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
[verwijderd]
0
Olie is goedkoop echter de benzine blijft duur aan de pomp nu 6 jaar geleden koste de benzine 0,98 eurocent in Belgie dus er kan nog wel wat van af Vliegtuigreizen moet ook goedkoper worden maar dat gaat ook zeer traag naar beneden Komende jaren zullen de auto´s wel op waterstof gaan rijden en evenzo vliegtuigen...volgens de ontwikkelingen...
Olie is dan niet meer nodig volgens deze waanzinnige daling van de oliefondsen die nu al maandenlang de beurzen treiteren Maar er komt weer leven in als de bronnen op dreigen te raken als een econoom dit weer voorspeldt.
[verwijderd]
0
fora wereldwijd werden voorheen geteisterd door idioten die precies wisten hoeveel olie er was en hoeveel deze zou moeten kosten om rendabel te zijn. deze idioten zijn nu nergens te bekennen, allen waanzinnigen met 1 korte horizon en lontje en kennis van nix. deze idioten, ik herken ze al van grote afstand, zouden wereldwijd overal vanaf moeten worden geknikkerd te beginnen van het beleggersforum.
voda
0
Olieprijs verder omlaag

AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is de nieuwe handelsweek begonnen met een daling tot het laagste niveau in vijfenhalf jaar doordat grote olieproducenten geen tekenen laten zien dat ze hun productie gaan verlagen. Ook de stijging van de dollar drukt de prijzen.

Diverse grote brokers, zoals Citigroup, hebben hun ramingen voor de olieprijs verlaagd vanwege vrees dat het overvloedige aanbod van olie de magere vraag zal blijven overtreffen.

De Amerikaanse WTI-futures dalen maandag 3,2% tot $50,99 en de Europese Brent staat 3,8% in de min op $54,28.

Berichten vorige week dat de Russische olieproductie in 2014 het hoogste niveau heeft bereikt sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en het nieuws dat de Iraakse olie-export niet meer zo hoog is geweest sinds de jaren '80 hebben de druk op de olieprijs vergroot.

In 2014 steeg de Russische productie met 0,5% ten opzichte van een jaar eerder, schat onderzoeksbureau JBC Energy. Hoewel er tekenen zijn dat er dit jaar sprake zal zijn van een daling, zal in januari een grote hoeveelheid Russische olie op de markt komen na een vermindering van de export in december, aldus JBC.

"We kampen al met een overvloedig aanbod van olie en daar bovenop zien we nu deze toenames uit Irak en Rusland", zegt Michael Hewson, analist bij CMC Markets. "Het momentum blijft duidelijk neerwaarts voor olie."

Het overaanbod zal waarschijnlijk verder toenemen, verwacht Morgan Stanley, omdat nieuwe productie zal worden opgestart bij velden in West-Afrika, Brazilie, de VS en Canada. Veel van deze projecten waren al ver gevorderd op het moment dat de oliemarkt instortte.

Analist Hewson denkt dat de olieprijzen de komende weken verder zullen afnemen richting de $50 per vat.

Citigroup heeft zijn raming voor 2015 voor Brent verlaagd naar $63 van $80 per vat. Voor de West Texas Intermediate gaat de broker uit van een prijs van $55 vergeleken met $72 eerder.

Door Georgi Kantchev, vertaald en bewerkt door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 30 december 2014 11:29:

De vraag na 2009 is helemaal niet toegenomen. Speculanten gingen uit van een herstellende vraag naar olie en dat heeft de olieprijs opgedreven. Wat wordt de volgende klappende luchtbel ?
Blijf nuchter en denk verder in de toekomst en daar zul je zien dat olie een bedrog middel is om beleggers op het verkeerde spoor te brengen Nogmaals olie blijft nodig nu en zeker in de toekomst
Wat de beleggers ervan maken is niet bepalend voor het gebruik ervan.
[verwijderd]
0
Ik tank al jaren voor €20 per keer, ik merk er dus weinig van.
Rusland pompt voor een X-bedrag per dag aan olie op, weinig financiele verandering.

* Soms krijg ik wat meer of minder.
Rusland pompt gewoon meer op voor minder geld.

Het westen kan de grote verliezer worden....
[verwijderd]
0
quote:

paulta schreef op 5 januari 2015 17:52:

Ik tank al jaren voor €20 per keer, ik merk er dus weinig van.
Rusland pompt voor een X-bedrag per dag aan olie op, weinig financiele verandering.

* Soms krijg ik wat meer of minder.
Rusland pompt gewoon meer op voor minder geld.

Het westen kan de grote verliezer worden....
En daarom moet het blijven zoeken naar olie om die russen klein te krijgen de sancties blijken nu al uitgewerkt te zijn want rusland raak je niet met deze idiote maatregel als alle tankstations al bijna zijn opgekocht door die russen
voda
0
Oliebedrijven blijven inzetten op lage prijzen

MAANDAG 5 JANUARI 2015, 14:10 uur | 9596 keer gelezen

De spanningen tussen schaliegasproducenten en de OPEC stijgen. De machtigste leden van de OPEC wachten tot het moment dat de bescherming bij hun rivalen wegvalt dat hen beschermt tegen de dalende olieprijzen; hedge-contracten.

OPEC-leiders hopen dat zodra Amerikaanse oliebedrijven helemaal blootstaan aan de impact van een olieprijs die sinds juni de helft lager ligt, ze gedwongen zijn minder nieuwe bronnen te slaan. Dit leidt tot het stokken van de groei, waardoor een bodem onder de olieprijzen komt te liggen.

Eerste kwartaal

‘Er zijn bedrijven die ingedekt zijn tot het begin van het jaar en bedrijven die ingedekt zijn tot het eind van het jaar, dus we zullen moeten wachten tot het eerste kwartaal om te zien wat er gebeurt’, stelt Suhail Bin Mohammed al-Mazroui, energieminister van de Verenigde Arabische Emiraten tegenover Reuters.

Die hoop is echter gebaseerd op kwartaalresultaten van een paar maanden geleden, toen boorbedrijven hun laatste hedging portefeuilles openbaar maakten. In de tussentijd, waarin de prijzen geen herstel toonden, zijn er zeker bedrijven die nieuwe hedgde contracten hebben afgesloten om afgedekt te zijn tegen nog verder dalende prijzen. Op die manier kunnen ze veel langer boren dan eerst verwacht.

Geen invloed

‘De OPEC moet niet verwachten dat de groei van schaliegas in de Verenigde Staten beïnvloed zal worden in het eerste halfjaar. Daarbij zal de impact in het tweede halfjaar verzwakt zijn door hedging door producenten’, aldus Ed Morse, hoofd Grondstoffen bij Citigroup, één van grootste Amerikaanse banken die betrokken is bij hedge-contracten.

De netto shortpositie van olieproducenten en andere niet-financiële ondernemingen in ruwe olie futures en optiemarkten, ook wel gezien als graadmeter voor hedging activiteit, is gegroeid van 15 miljoen vaten in augustus naar meer dan 77 miljoen vaten afgelopen week.

Door Lucia Rodenburg

www.belegger.nl/nieuws/2659708/oliebe...
voda
0
Venezuela blames US for plunging oil prices

Press TV reported that struggling to emerge from a deep recession, Mr Nicolas Maduro, President of Venezuela, blamed the United States for the plunge in oil prices that has hit the oil-rich nation and his opponents for staging protests earlier this year, bringing the economy to a halt.

Mr Mauro blamed the US for the plunge in oil prices in its 'war' against Russia. He said that "Did you know there's an oil war? And the war has an objective: to destroy Russia."

Mr Maduro said that a barrel of Venezuelan oil cost USD 48 compared to September's price of USD 95 per barrel.

He said referring to the cold diplomatic relations between Venezuela and the US since 1999 when late Mr Hugo Chavez became president that "It's a strategically planned war also aimed at Venezuela, to try and destroy our revolution and cause an economic collapse."

Mr Maduro blamed the increasing shale oil production in the United States for creating oversupply on the global oil market.

Venezuela, a member state of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, is heavily dependent on the oil revenue, which provides 96% of its income. Since June global oil prices have fallen about 50% to below USD 60 a barrel with the market being flooded with supplies despite weak demand from importing countries due to lackluster economic growth.

Source – Press TV
voda
0
Obama let op sterke daling olieprijzen

MAANDAG 5 JANUARI 2015, 20:20 uur | 957 keer gelezen

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Barack Obama houdt de sterke daling van de olieprijzen in de gaten. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis maandag weten.

Volgens de woordvoerder zijn de president en zijn mensen van mening dat de goedkope olie momenteel goed is voor de Amerikaanse economie. De olieprijzen zijn vorig jaar gehalveerd en bereikten maandag met zware verliezen de laagste niveaus in bijna zes jaar.

De zegsman wilde niet zeggen of Obama zijn veto zal gebruiken voor de omstreden oliepijpleiding Keystone XL tussen Canada en het zuiden van de Verenigde Staten. Volgens Obama heeft die pijpleiding weinig impact op de olieprijzen. De Republikeinen willen met wetgeving komen om het lang vertraagde project door te zetten, maar Obama twijfelt al heel lang over goedkeuring van Keystone, vooral door verzet van milieugroeperingen die tegen de pijpleiding zijn.
[verwijderd]
0
onder de 50 en dat werd wel 1x tijd, van die idiote prijzen (>100) gaat de kachel niet roken.
mjmj
0
voda
0
'Dalende olieprijs raakt investeringen'

DINSDAG 6 JANUARI 2015, 08:54 uur | 4007 keer gelezen

LONDEN (AFN) - De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Vooral bedrijven die zich bezighouden met de zoektocht naar nieuwe olievelden in de VS worden volgens Moody's hard geraakt door de dalende prijs. Als de olieprijs dit jaar uitkomt op gemiddeld 75 dollar per vat zullen zij hun investeringen volgens het ratingbureau met een vijfde terugschroeven. Bij een prijs lager dan 60 dollar krimpen de investeringen met 30 tot 40 procent. Buiten de VS gaan de investeringen volgens Moody's dit jaar waarschijnlijk met 10 tot 20 procent omlaag.

Dienstverleners aan de oliesector zien hun opbrengsten naar verwachting met 25 tot 30 procent dalen als olie dit jaar goedkoper blijft dan 60 dollar. De grote internationale spelers als Halliburton en Schlumberger kunnen volgens Moody's wel een stootje hebben. Kleinere bedrijven kunnen echter in de problemen komen.

Shell

De grote olieconcerns komen een periode met lage olieprijzen waarschijnlijk het beste door, denkt de kredietbeoordelaar. Bedrijven als Shell, Total en ExxonMobil houden bij hun investeringen altijd al rekening met een lage olieprijs, van 50 à 60 dollar per vat. Toch hebben grote concerns ook al aangekondigd te snijden in de investeringen.

De olieprijs is het afgelopen halfjaar ruimschoots gehalveerd, onder meer door de sterke groei van het aanbod aan olie uit de VS. Dinsdagochtend stond de prijs van Amerikaanse olie ruim 1 procent in de min op 49,42 dollar per vat. Dat is het laagste niveau sinds eind april 2009.
[verwijderd]
0
Op welke manier kun je het beste investeren in olie voor de lange termijn? Want met het peak oil idee moet de prijs uiteindelijk toch weer nieuwe toppen gaan zien?
bearishbull
0
uso, olie tracker.

Je kunt ook gewoon Shell kopen. Dan krijg je nog een mooi dividend ook.
[verwijderd]
0
Als jonge honden hollen ze achter die yanks aan alsof hun hele hebben en houden ervan afhangt de azijnzeikers.
Go with the flow
0
Minister krulneus wrijft al in zijn handjes en zet z'n piepstemmetje op want er kan nu flink wat accijnzen aan de pomp worden toegevoegd, verstandig want dan wordt deflatie ook voorkomen
5.452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,77 +0,03%
 EUR/USD 1,0729 +0,29%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront