Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef op 11 juli 2014 22:49:

[...]Kunst en vliegwerk!
Moet je dat verhaal van die ALLIANZ CEO maar eens lezen. om 20,27
[verwijderd]
0
www.youtube.com/watch?v=ziThYl6B2vw Metallica & San Francisco Symphony Orchestra-Nothing Else Matters. Mooie afsluiting van een hectische beursweek:-)
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
www.reuters.com/article/2014/07/12/ec... ECB interest rates too low for Germany, says Bundesbank chief
FRANKFURT, July 12 Sat Jul 12, 2014 7:58am EDT-----Speaking at a Bundesbank open day for the public, Weidmann noted that many savers in Germany were irritated by low interest rates but said these were aimed at supporting investment and consumption.
[verwijderd]
2
Confiscatie van uw vermogen (II)
Alexander Sassen van Elsloo
Er doen allerlei plannen de ronde om uw vermogen eenmalig met 10 à 30% te belasten om zo de schuldenberg te verminderen. Wat kan een belegger hier tegen doen?
Crisis is verergerd
Zoals ik vorige week beschreef, speelt het IMF steeds nadrukkelijker met de gedachte om vermogens eenmalig te belasten door overheden, om zodoende de schulden naar een draagbaar niveau terug te dringen. De crisis is dan ook niet opgelost. Sterker nog, de problemen zijn in potentie alleen maar toegenomen doordat de schulden- en kredietcrisis zijn bestreden door het maken van nog meer schulden (nu 40% meer schulden dan bij begin vorige crisis)!
Het belasten van vermogens begint dan ook een steeds aantrekkelijkere optie te worden voor overheden. Maar er zijn bepaalde realiteiten waar de overheid ook niet omheen kan. Zo zullen veel mensen hun vermogen proberen te verbergen (zoals vorige week beschreven) voor de fiscus.
Geld cash opnemen en zogenaamd in het casino verbruien terwijl er juist goud, zilver, buitenlands vastgoed, etcetera voor gekocht wordt; en/of zo veel mogelijk zwart laten betalen zijn enkele van de vele illegale opties die velen zullen gebruiken. Het is tegen de wet om vermogen te verbergen voor de fiscus, maar het gaat wel gebeuren. De fiscus zal dus het liefst iets belasten wat 'vast zit'.
Vastgoed
U zou aan vermogen dat in vastgoed zit kunnen denken; het is geregistreerd en de overwaarde is bekend. Maar het probleem is dat 10 à 30% belasting op uw huis niet werkbaar is, omdat een huis niet liquide is. Velen huiseigenaren zullen een dergelijke belasting nooit cash kunnen voldoen en geforceerd hun huizen moeten verkopen, wat natuurlijk weer allerlei andere problemen gaat veroorzaken (daling huizenprijzen bijvoorbeeld).
Anderen die in de gelegenheid zijn, zullen hun hypotheek verhogen om deze belasting te betalen, wat weer de hele doelstelling (schuldvermindering) om zeept helpt (alhoewel het verleggen van schulden van zwakke naar sterke handen wel voor verlichting van de problemen kan zorgen). Kortom, als vastgoed belast gaat worden, dan verwacht ik eerder beperkte verhogingen van het eigen woningforfait dan een frontale aanval van 10 à 30%.
Liquiditeitseis
De fiscus is dus niet alleen op zoek naar vermogen wat 'vast zit', maar ook wat liquide is. Verder leven we nog in een democratie (politici moeten rekening houden met verkiezingen), dus zal het belasten van toekomstig inkomen verkozen worden boven het belasten van huidig inkomen. Met toekomstig inkomen bedoel ik geld dat gevangen zit, zoals bij een levensverzekering/pensioen en/of de premiestortingen voor deze verzekering/pensioen.
De consument merkt daar nu niets van in de portemonnee als daar wordt ingegrepen. Hij/zij wordt wel degelijk gepakt, maar zal dit pas bij het uitkeren van de (levens)verzekering dan wel pensioen merken (opgebouwde kapitaal zal aanmerkelijk minder zijn dan beoogd). Het mooie voor de fiscus, en dus niet zo mooi voor u en ik, is dat dit geld (opgebouwde pensioenen, levensverzekeringen, en dergelijke) en deze geldstromen (pensioen- en verzekeringspremies) niet door ons beïnvloed kunnen worden; de bijdragen zijn wettelijk geregeld (pensioen) of contractueel voor lange termijn vastgelegd (bijvoorbeeld bij een levensverzekering). Het systeem houdt dit geld dus gevangen en is daarmee de ideale prooi voor de fiscus.
Spaartegoeden
Spaartegoeden zijn ook een categorie die belast gaat worden. In de ogen van de overheid ligt dit geld voor het oprapen. Door de zeer lage rente en Box 3-behandeling, zullen velen het sparen al opgegeven hebben. Niet voor niets zijn de financiële markten zo gestegen.
Dit is financiële repressie op z’n best. Met de IMF-plannen zal het sparen (bij bank/verzekeraar) alleen maar verder ontmoedigd worden. Sparen (bij bank/verzekeraar) is naar mijn mening dan ook compleet mesjogge in deze omstandigheden.
Aandelen, obligaties of goud?
Maar op deze niveaus in aandelen of obligaties stappen lijkt me nou ook geen goed plan. Het is geregistreerd en liquide en kan dus makkelijk belast worden en is zeer kwetsbaar in tijden van crisis (krach). Ook commodities zullen onder druk komen te liggen bij een crisis en lijden onder dezelfde nadelen (geregistreerd en liquide).
Fysiek goud en goudgerelateerde investeringen (zoals goudmijnen) zouden wellicht soelaas kunnen bieden. Deze zijn ook geregistreerd en liquide, maar zouden in prijs kunnen stijgen in de komende crisis. Tenminste, als deze crisis wordt veroorzaakt door faillissement (dreiging) van landen (sovereign defaults), iets waar het IMF en BCG rapport ook vanuit gaan.
Zijn investeringen in goud een 'sure bet'? Nee. Maar daar kom ik de volgende keer op terug.
Alexander Sassen van Elsloo is oprichter van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere Kepler, MF Global en Rabo Securities.

Deel op FB28 Share on Facebook

inShare
2
[verwijderd]
1
In ieder geval gaan ze gelda afromen,linksom of rechtsom. En denk maar niet dat t eenmalig is,door slecht boekhouden van de BESTUURDERS aller landen zal er zeker nog vaker geld nodig zijn en weten ze straks waar dat t snelst en makkelijkst kunnen ophalen. Dat eenmalige kunnen we wel vergeten hoevaak ze dat ook zullen zeggen. Velen van ons weten nog hoe dat KWARTJE VAN KOK ook tijdelijk was. Tijdelijk van 1991 tot..........:-)
[verwijderd]
0
ma 14 jul 2014, 11:36
Zakenbank uit aandelen, maar particulier erin
door onze financiële redactie
AMSTERDAM -
Terwijl fondsen op Wall Street geld terughalen uit aandelen, stoppen particuliere beleggers er meer geld in. Main Street en Wall Street gaan uit elkaar lopen.
Rond $100 miljard is toegevoegd aan etf's vorig jaar, tien keer meer dan in de twaalf maanden ervoor. Maar zakenbanken UBS en HSBC zien juist een afvlakkende opbrengst voor aandelen, met waarderingen die naar een vierjaars hoogtepunt zijn gegaan.
Volgens National Penn is er maar een beperkte groeikans. De Standard & Poor’s 500 Index heeft zijn grootste daling sinds april doorgemaakt, na zorgen over Europa. Hoewel de index nog altijd 6,5% winst heeft geboekt over dit jaar, ten opzichte van vorig jaar, komt aan die sterke groei een einde, aldus een consensus onder door Bloomberg gepeilde analisten.
Waar particulieren vorig jaar juni nog $300 miljard onttrokken aan aandelen, hebben zij in diezelfde maand voor $9,5 miljard in aandelen gestoken. Particulieren blijven instappen in aandelen omdat ze hoge rendementen zien, terwijl de aandelen wellicht overgewaardeerd raken, aldus vermogensbeheerder Ashburton.
,,Als insitutionele investeerders zijn we altijd bezorgd als de particuliere belegger in de markt arriveert'', aldus een analist van Ashburton tegen Bloomberg.-----------En door wie wordt de Particuliere belegger de markt ingepraat?
Kaiser
0
The new big worry that's consuming Wall Street: Forget housing — here's what's causing investor ... cnb.cx/1oWQp7I
Kaiser
0
De dollar stevent op een tragische en zeer pijnlijke dood af

maandag 14 juli 2014 om 15u15

Nagel na nagel wordt in de doodskist van de dollar geslagen. Jim Rickards schreef het boek The Death of Money, waarin de ondergang van het financieel systeem zoals we dat al hebben gekend beschreven wordt. Volgens Rickards zal de dollar vroeg of laat kapseizen.

Het begin van het einde was nog vrij onschuldig, in het boek wordt het omschreven als de Bernanke Asset Bubble... Ben Bernanke heeft namelijk het financieel systeem vol fiat geld gepompt, in een poging om de economie van een totale instorting te behoeden. Dat lijkt te zijn gelukt, maar dan wel aan een hoge prijs.

De Amerikaanse centrale bank is krampachtig op zoek naar wat inflatie, maar heeft die tot dusver niet kunnen vinden door het printen van geld. Rickards interpreteert dit als een signaal dat onderligende de deflatie nog altijd de bovenhand gaat. Maar hier zal het fout lopen: geld printen om de deflatie te bestrijden zal uiteindelijk leiden tot verlies van vertrouwen in het financieel systeem.
voda
0
Deutsche Bank Nederland pas weer winstgevend in 2016

AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank Nederland verwacht pas in 2016 weer winstgevend te worden, omdat de bank, die zijn activiteiten in Nederland drastisch terugschroeft, voorlopig blijft kampen met lage marges, slechte kredieten en reorganisatiekosten. De Duitse bank deponeerde vorige week zijn jaarverslag bij de Kamer van Koophandel.

Deutsche Bank Nederland presteerde in het afgelopen jaar naar eigen zeggen "beter dan gepland", met een nettoverlies van EUR94 miljoen. Dat was in ieder geval fors beter dan in 2012, toen er nog EUR428 miljoen verlies werd geboekt.

De verbetering was deels te danken aan een afname van de voorzieningen voor slechte leningen, met ongeveer een kwart tot EUR101 miljoen. Daarnaast werden een garantieregeling en IT-servicecontracten afgewikkeld met de voormalige eigenaar ABN Amro, terwijl de loonkosten daalden door het krimpende werknemersbestand.

Dat bestand daalde met 28,8% tot 685 voltijdbanen, van 962 man een jaar eerder. In de loop van dit jaar zal het aantal werknemers fors verder dalen, liet de bank al weten.

Deutsche Bank Nederland kocht in 2010 de HBU-portefeuille met kleine tot middelgrote zakelijke klanten uit de boedel van het noodlijdende ABN Amro. De uitbreiding van de grootzakelijke dienstverlening naar de Nederlandse markt voor ondernemers bleek geen succes. Binnen enkele jaren besloot Deutsche Bank zich weer terug te trekken op zijn grootzakelijke en internationale dienstverlening.

Door die abrupte koerswijziging moesten duizenden voormalige ABN Amro-klanten opeens op zoek naar een nieuwe bank om hun schulden te financieren.

Het leningenboek kromp vorig jaar met ongeveer een kwart tot EUR7,4 miljard door het vertrek van klanten en omdat elders geherfinancierde klanten hun leningen versneld aflosten.

In het leningenboek bleef de post commercieel vastgoed de grootste post, met EUR2,06 miljard, nauwelijks lager dan een jaar eerder. Groot- en detailhandel is de tweede post, met EUR1,26 miljard, tegen EUR1,57 miljard een jaar eerder.

Een dramatische terugval was er voor de maakindustrie, die de inkomsten bijna zag halveren, met 45% tot EUR764 miljoen. De financiering van de agrarische industrie zakte ook 29% in tot EUR519 miljoen, terwijl ook de private onderwijsinstellingen en de hotels en restaurants de uitstaande leningen zagen afnemen met zo'n 30%.

De klantwerende koers hielp Deutsche Bank om de balans in Nederland vorig jaar te laten krimpen met 32% tot EUR9,6 miljard.

De bank boekte aanzienlijke reorganisatiekosten voor het betalen van afvloeiingsregelingen, het sluiten van filialen en IT-investeringen. In twee jaar tijd moeten twaalf van de vijftien kantoren verdwijnen en blijven er slechts drie over, in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

[verwijderd]
0
www.zerohedge.com/news/2014-07-14/mis... Mission Accomplished: Retail Piles In To Stocks As Pros Pile Out----We have found this cycle's greater fool and once again it is the retail investor.
[verwijderd]
0
www.zerohedge.com/news/2014-07-14/por... Portugal Is Not Fixed: Banco Espirito Santo Bonds Collapse To Record Lows-----En overal maar schreeuwen dat er niets aan de hand is,terwijl er wordt gedumpt door de professionals:-)
voda
1
OMG!

Beroep op voedselhulp met 30 procent toegenomen

Het aantal mensen in de grote steden dat afhankelijk is van voedselbanken is in 2013 met circa een derde toegenomen. De crisis en aanhoudende problematische schulden zijn debet aan de flinke toename van voedselbankklanten.
De Voedselbank in Amsterdam meldt vandaag in zijn jaarverslag dat het aantal klanten in een jaar tijd met bijna 1000 is gegroeid tot 4580. Sinds 2010 is het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselhulp zelfs met 65 procent toegenomen. De voedselbanken in Den Haag en Rotterdam signaleren vergelijkbare groeicijfers, zeggen zij desgevraagd.

In de Maasstad doen zelfs 7500 mensen een beroep op de voedselvoorziening en is daarmee de grootste van Nederland.
'We groeien vanzelf', zegt Piet Beumer van de Rotterdamse voedselbank. 'Elke dag voeden we 7500 monden en dat worden er nog dagelijks meer.'

Dankzij donaties van groothandelsbedrijven in Barendrecht kunnen in Den Haag en Rotterdam tegenwoordig veel verse groenten en fruit in de voedselpakketten worden opgenomen. 'Twee maal per week ontvangen we vers spul en dat is een welkome aanvulling in de voedselkratten', aldus Bert Mulder van de Haagse vestiging.

Wel zeggen de uitdeelpunten te kampen te hebben met strengere regels, onder meer voor de koeling van producten. Daarvoor moet worden geïnvesteerd in koeltransport en -opslag.

www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,37  +2,35  +0,27%  11:00
 Germany40^ 17.989,90 -0,55%
 BEL 20 3.864,63 -0,49%
 Europe50^ 4.971,14 -0,38%
 US30^ 38.348,50 -0,01%
 Nasd100^ 17.356,97 -0,95%
 US500^ 5.043,19 -0,58%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.327,20 +0,48%
 EUR/USD 1,0724 +0,25%
 WTI 82,96 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,20%
Flow Traders +4,87%
NX FILTRATION +3,70%
Fugro +2,27%
JUST EAT TAKE... +1,31%

Dalers

ADYEN NV -12,03%
WDP -4,77%
VIVORYON THER... -3,58%
AZERION -1,78%
IMCD -1,55%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront