Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Geen staatshulp voor nertsmantels.......

83 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
ffff
0


Ik post het hier toch maar. Zoals ik al eerder schreef: Ze moest diep door het stof gaan door de recessie drie jaar geleden. En voor die miljardairs die tienduuizenden werknemers heeft uiteraard toch geen steun.

Maar ze kunnen het zelf wel! Grandioos! Groot respect om zo vol te blijven houden, door te blijven knokken en er inderdaad weer bovenop te komen. En haar zoon mag het nu verder voor een belangrijk deel runnen.

Autozulieferer Schaeffler wird zu einer Aktiengesellschaft

26.09.11, 15:48 Uhr

FRANKFURT (Dow Jones)--Der Autozulieferer Schaeffler wird wie angekündigt zu einer Aktiengesellschaft. Der Aufsichtsrat der Schaeffler GmbH hat die Umwandlung beschlossen, wie die Herzogenauracher am Montag mitteilten. (Foto: Schaeffler)

Unter dem Dach Aktiengesellschaft werden alle operativen Gesellschaften der Schaeffler Gruppe zusammengefasst. Die formelle Eintragung ins Handelsregister wird im Oktober erwartet.

"Die Schaeffler Gruppe setzt mit diesem Schritt den eingeschlagenen Weg zur Kapitalmarktfähigkeit konsequent fort", sagte Aufsichtsratsvorsitzender und Gesellschafter Georg Schaeffler. "Wir haben nun ein noch umfangreicheres Instrumentarium am Kapitalmarkt, mehr unternehmerische Flexibilität und Transparenz".

Die stellvertretende Vorsitzende des Kontrollgremiums, Maria-Elisabeth Schaeffler, ergänzte, das Familienunternehmen werde sich "langfristig alle strategischen Optionen offen halten". Ein Börsengang ist den Angaben zufolge nicht geplant.
DJG/ncs/cbr/dok
ffff
0
Zie al de postings in de Eurocompetitiedraad vandaag.

Continental 184 Euro en voor de gedetailleerde cijfers ga naar de kleurrijke posting van Coldplay.

Maar voor het schitterende verhaal dat erachter schuilt....lees nog maar eens wat postings in deze draad en besef wat voor een grandioze, geweldige, moedige zakenvrouw daar aan het stuur heeft gestaan.

Peter
ffff
0

Alinea uit mijn openingsposting van deze draad: 5 jaar geleden. Lees nog maar eens en besef koers vandaag 184 Euro....

Maar dat was 7 maand geleden toen HAAR aandeel 81 Euro stond. Maar vanmiddag stond dat aandeel....10,40 en vanavond weer 11 Euro.

En een leek snapt dat het financieringsplaatje van deze grote onderneemster toch flink uit balans is geraakt. Ook weer zo'n schitterend voorbeeld van iemand die tientaaleen jaren grandioos bedrijven heeft geleid en tot een vermogen van 13 miljard kwam, in een klein half jaar.....gedecimeerd wordt. Ook al hoeft ze haar nertsmantels nog niet te verpanden.

En of nu de Duitse Staat, dus de Duitse belasting betaler even wilde bijpassen...vanwege de werkgelegenheid en zo....

Prachtig die discussies te lezen en te volgen. En ongelooflijk te zien hoe hele familie-imperiums waaraan tientallen jaren gewerkt tot op de bodem moeten gaan. Hier moeten uiteindelijk toch ook weer winstkansen liggen. Maar ja...voorlopig zijn we nog druk met de boel te financieren, dus over winstkansen zullen we het een volgende keer hebben.
theo1
9
Als ik deze draad teruglees, dan krijg ik toch vooral het beeld van een ontzettende cowboy (cowgirl in dit geval) die zich op de top van de markt helemaal volstopt met leningen en opties, langs de rand van de afgrond gaat, het gore lef heeft om ook nog om staatssteun te gaan vragen, en vervolgens met meer geluk dan wijsheid met de schrik vrij komt.

Als je je leven lang een familiebedrijf hebt opgebouwd, dan schept dat een verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om dat bedrijf op een wijze manier te leiden, door te geven aan de volgende generatie en anders verkopen. Natuurlijk is ondernemen risico nemen. Maar wild gokken is dan weer heel wat anders. Dit had heel gemakkelijk tot een volkomen onnodig faillissement kunnen leiden. Het had maar een paar maanden langer hoeven duren voor de koersen weer wat herstelden en mevrouw Schaeffler was totaal kapot geweest. En dan had ze ongetwijfeld haar bedrijf in haar val meegesleept want deze grap zal wel niet op haar privérekening zijn uitgehaald. Ik vind dit niet meer gedurfd ondernemen, maar onverantwoord gokken.

En als ik dan lees hoe fantastisch jij dat allemaal vindt, dan begrijp ik ineens ook een stuk beter dat je Poetin zo geweldig vindt. Dat is namelijk ook zo'n bluffer en gokker. Je kickt kennelijk nogal op de adrenaline, of zie ik dat fout? Groots en meeslepend leven, miljardair of bedelaar. Alles op rood, of nog liever, alles op het nummer 13 en we zien wel waar het balletje stopt. Maar liever toekijken dan zelf doen en het risico nemen. Of zie ik dat helemaal verkeerd?

En als ik dit soort verhalen lees, dan denk ik ook: heel leuk en aardig, maar wat moet ik ermee? In ieder geval niet beleggen in bedrijven waar tycoons gekke spelletjes mee lopen te spelen, want als er iets mis gaat is de kleine externe aandeelhouder natuurlijk als eerste de klos. Voor de rest zijn het vooral verhalen voor in het haardvuur (om met Finkers te spreken). Iemand met meer talent kan er misschien een aardig jongensboek over schrijven maar verder niet echt bruikbaar om geld aan te verdienen.
ffff
0
Theo,
Ik waardeer het dat je de draad eens doorgelezen hebt, want er staat een massa levenswijsheid in.

Nu catalogiseer jij dat als wild gokken en ik als zeer gedurfd ondernemerschap. Daar kun je nu eindeloos over discussiëren en van gedachten verschillen. Maar een feit is het dat zo'n bedrijf door de crisis een geweldige opdoffer kreeg en een feit is het dat ze dat er fantastsich doorheen gesleept heeft.

met als resultaat: Zie mijn postings: Koers van onder de tien Euro naar boven de 180 Euro.
Voor wie toen, bij mijn eerste posting lef had....

Tja, dat kun jij dan gokken blijven vinden, maar dat verklaart dan toch in ieder geval waarom sommige mensen in 5 jaar tijd hun vermogen zien vertwintigvoudigen.......

Je hebt er ook die hun vermogen in een Fortis, Conergy, Dexia met vertwintigvoudiging zagen afnemen....

Tenslotte : Wat moet ik met dit soort postings? Je lijkt nu even op Hirsch! Die kon er ook al niets mee.

Wat je ermee aankunt? Dat er ECHTE ondernemers zijn, die zich niet door politici en/of bankiers in een hoek laten drukken, maar hun in tientallen jaren opgebeouwde bedrijf, er weer uittrekken en weer laten opbloeien.

Dat je juist familiale ondernemingen moet opzoeken en volgen waar dat soort overlevingsinstinct tot in het diepst van hun genen zitten: Porswche, VW, Merck KGaA, Sioen, Solvay en natuurlijk AB INBEV, Aalberts, ArcelorMittal, Arseus.....

Allemaal ondernemers , niet eentje uitgezonderd, zoals Mevrouw Schaeffler die nooit zullen opgeven.

Dat zijn de ondernemers die ik zoek, niet de vetbetaalde bonuspakkers.

Peter
[verwijderd]
6
quote:

theo1 schreef op 7 maart 2014 13:26:

En als ik dan lees hoe fantastisch jij dat allemaal vindt, dan begrijp ik ineens ook een stuk beter dat je Poetin zo geweldig vindt. Dat is namelijk ook zo'n bluffer en gokker. Je kickt kennelijk nogal op de adrenaline, of zie ik dat fout? Groots en meeslepend leven, miljardair of bedelaar. Alles op rood, of nog liever, alles op het nummer 13 en we zien wel waar het balletje stopt. Maar liever toekijken dan zelf doen en het risico nemen. Of zie ik dat helemaal verkeerd?

Je ziet het bijna goed maar het is meer een geval van kijk mij nu eens succesvol zijn, door steeds over z'n successen te schrijven, drama's in z'n porto hoor je niet over, goed voorbeeld is nu Gazprom en zo zijn er vele.
Goed ieder z'n meug vrijheid blijheid denk ik dan maar wat uiteindelijk het genoegen van dit gedrag is ontgaat mij.

ffff
0
Jij blijft het maar proberen hè !

Ik denk nu zo ongeveer voor de dertigste keer.

Hoe was het ook al weer? De plussen en de minnen ! De drama's en de grandioze opbrengstbeleggingen. De miljoenen vermogensaanwas de afgelopen twee jaar, ieder jaar afzonderlijk. .

Maar sociaal: ik blijf het zo ongelooflijk slap, kinderachtig en mistroostig vinden, dat je iedere keer een ander jasje aantrekt.

Maar door dat jasje heen....ruik je jou al van een kilometer ver!

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 7 maart 2014 13:56:

Neen, hoor ONN.

Maar die weddenschappen.... dat durf je toch niet!
Jawel. In Den ......... Beheer zit niet zo veel.
NewKidInTown
0
"Geen staatshulp voor nertsmantels", lees het nu pas, OMG, zijn ze helemaal van de pot gerukt ?
Daar zou ik best wel eens een wedje over willen maken. Denk dat er maar weinigen zijn hier met "genoeg ballen".
ffff
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
ffff
0
A5,

Dat zegt toch.....niks! Dat zou dan voor jullie een EXTRA aanmoediging moeten zijn om de gok, de weddenschap te wagen!

Peter
ONN
1
ONN
1
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
NewKidInTown
0
Wat weer een bluf en gemekker tegen elkaar, waarom eigenlijk ?

Kid heeft toch de langste......, ik bedoel eigenlijk, Kid kan het verste pissen ;-)
ffff
0
Hahaha ha hahaha......Het begin van zijn terugtrekking...... Hoe kom ik er toch weer onderuit, denkt hij angstig bij zichzelf.

Je hebt gewoon geen guts, ONN. Geeft verder niks, maar we constateren dat nu al enkele keren in het afgelopen jaar.

Peter
ONN
1
83 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.374,90 +0,59%
 EUR/USD 1,0678 +0,06%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront