Aalberts « Terug naar discussie overzicht

2013

69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Tom1998
0
Inderdaad een van de kroonjuwelen van de AMX. Leuk om in je portefeuille te hebben en nog wel even vasthouden ook..
gerrit 69
0

Mooie slotkoers op € 20,20 en dat nog wel op een vrijdag.
Het aandeel Aalberts heeft hiermee de verzwakking van de AEX vanaf de 382 naar de 375 alweer goedgemaakt, want de slotkoers op de expiratie van 20 september was € 20,28 terwijl de AEX toen iets boven de 382 noteerde.

Mvrgr. van Gerrit
viermeiden
0
L.s.,

LANGBROEK (AFN) - Aalberts Industries heeft de omzet in het derde kwartaal zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Ook de orders, het orderboek en het resultaat namen toe in het derde kwartaal. Aalberts gaf daarbij geen concrete cijfers. Het bedrijf handhaafde de verwachting voor heel het jaar en mikt nog steeds op een groei van de opbrengsten en het bedrijfsresultaat (ebita). De winst per aandeel zal daarbij in lijn liggen met 2012.

,,De opgaande lijn die in het tweede kwartaal zichtbaar werd ten opzichte van de eerste 3 maanden, heeft zich in het derde kwartaal doorgezet. We zijn de achterstand geleidelijk aan het inlopen'', aldus bestuursvoorzitter Wim Pelsma in een toelichting tegen AFN.

Autonome groei

Bij de takken Industrial Services en Flow Control werd in de vorige verslagperiode autonome groei gerealiseerd. Bij Flow Control Industrial / Oil & Gas was sprake van een divers beeld. De districtenergie, bier- en softdrinkindustrie en industriële activiteiten in Noord-Amerika deden het goed in het derde kwartaal. Bij de gasprojecten in Rusland bleef echter sprake van een vertraging in de orderstroom. Volgens Pelsma is er in Rusland minder geld beschikbaar voor investeringen. Zo schroefde staatsbedrijf Gazprom zijn budget terug vanwege een waardedaling van de roebel en een daling van de gasprijs.

Industrial Services realiseerde volgens Aalberts een ,,goed derde kwartaal'' in orders, omzet en resultaat. In de eerste helft van het jaar presteerde Industrial Services juist nog zwak. De afgelopen maanden ging het opnieuw goed in Duitsland, waar Aalberts klanten heeft in de autosector, de machinebouw en de turbine/ en vliegtuigindustrie. In de Franse autobranche was sprake van ,,wat meer activiteit´´ maar blijft de situatie minder rooskleurig dan in Duitsland. Pelsma zei Industrial Services graag te willen versterken met een overname in de turbine- en vliegtuigindustrie. ,,We zijn altijd in gesprek, maar je weet pas op het laatst of iets rond komt.´´

Voor Building Installations Europe bleven de markten ,,uitdagend''. Volgens Pelsma is misschien halverwege 2014 enig herstel zichtbaar. Nederland en Zuid-Europa zijn zeker ,,moeilijke landen'' in dit segment. Bij Building Installations North America was een toenemend herstel zichtbaar in de markten voor woning­bouw en 'retail'.

viermeiden
voda
0
Aalberts trading update conform verwachting KBC - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwalitatieve trading update van Aalberts (AALB.AE) wijst op trends die volgens KBC Securities conform verwachting zijn. De toeleverancier aan de industrie stelde in allebei de bedrijfsonderdelen autonome groei te hebben gerealiseerd. Analist Michael Roeg rekende voor het tweede halfjaar op 3% voor beide divisies en op basis van recente nieuwsberichten over sectorgenoten van de divisie Flow Control denkt hij dat dit haalbaar is. Bijn Industrial Services ziet hij geen materiele wijzigingen ten opzichte van het tweede kwartaal, behalve een verbetering in de halfgeleidersmarkt, maar dat zou geen verrassing moeten zijn gezien de solide derdekwartaalresultaten van ASML. Roeg houdt zijn advies op hold en zijn koersdoel op EUR20. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR21,52, terwijl de Midkap vlak noteert. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Aalberts trading update positiever dan verwacht - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--De toon van Aalberts' (AALB.AE) kwalitatieve trading update is volgens Rabo analist David Tailleur optimistischer dan verwacht, ondanks dat de outlook 'slechts' werd bevestigd. Tailleur wijst onder meer op het herstel van Building Installations in Noord-Amerika in het commerciele en constructie segment, wat hij ook had verwacht. Hij sluit niet uit dat beleggers op de korte termijn hun winsten nemen gezien de sterke recente stijging van de koers, maar ziet op de langere termijn voldoende opwaarts potentieel wat zijn buy-advies rechtvaardigt. Het koersdoel is EUR20. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR21,67, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Aalberts koersdoel omhoog naar EUR23,00 van EUR20,00 - Rabo
Aalberts advies gehandhaafd op buy - Rabo

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0

Jan Aalberts: 'Natuurlijk is er groei mogelijk'
De economie zal gaan groeien, zelfs in Europa. Dat zegt Jan Aalberts, oprichter en president van Aalberts Industries, in een interview met Management Team. 'Tuurlijk is er groei mogelijk. Groei is wat we met zijn allen realiseren. Er is net een nieuwe iPad uit, er zijn een hoop mensen die 'em gaan kopen. Uiteindelijk gaat het allemaal in golfbewegingen. De vliegtuigindustrie gaat dramatisch slecht, de vliegtuigindustrie gaat fantastisch goed.' De topondernemer denkt echter niet dat de Europese economie op korte termijn gaat groeien. 'En als het zover is, kan er over een paar jaar weer een dip plaatsvinden. Dit is gewoon weer even een dipje. Geen paniek. Je moet alleen wel hard werken.' Lees het volledige interview met Aalberts:

Jan Aalberts: 'Ik kan niet tegen mensen die tevreden zijn'

www.mt.nl/332/81771/business/jan-aalb...

www.sprout.nl/316/dossier/447/78178/s...
voda
0
Aalberts koersdoel omhoog naar EUR22 bij KBC - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities heeft het koersdoel voor Aalberts (AALB.AE) verhoogd naar EUR22 van EUR20 op basis van waarderingsgronden. Het advies blijft hold. De analist heeft de verwachtingen voor onderdeel Industrial Services na de derdekwartaalresultaten licht zien verzwakken. Voor Flow Control blijft de outlook ongewijzigd. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 2,1% hoger op EUR21,83, terwijl de Midkap met 0,6% stijgt. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:16
Koers 44,280
Verschil -0,380 (-0,85%)
Hoog 44,320
Laag 43,580
Volume 38.521
Volume gemiddeld 157.599
Volume gisteren 95.914

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront