Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern boekt in 2013 weer een nettowinst - CEO

10 Posts
voda
0
Stern boekt in 2013 weer een nettowinst - CEO


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv (STRN.AE) verwacht dit jaar weer een nettowinst te boeken, dankzij de start in 2012 van een omvangrijk pakket herstructureringsmaatregelen, blijkt donderdag tijdens een toelichting op de jaarcijfers door de raad van bestuur van het autobedrijf.

"We hebben er alle mogelijk scenario's op losgelaten, maar we zullen in 2013 onder de streep weer zwarte cijfers schrijven", zegt bestuursvoorzitter en CEO Henk van der Kwast donderdag in een analistenbijeenkomst op zijn kantoor in Amsterdam.

Stern boekte in 2012 mede als gevolg van een eenmalige last van EUR13,7 miljoen voor herstructureringslasten en kosten voor beeindigde activiteiten een 42% lager operationeel resultaat van EUR8,6 miljoen en een nettoverlies van EUR6,9 miljoen tegen een nettowinst van EUR6,0 miljoen in 2011. De omzet daalde met 0,3% naar EUR936 miljoen. De pijn werd vooral in de divisie Stern Dealers geleden, maar ook bij Stern Finance en Stern Universeel liepen de bedrijfsresultaten sterk terug.

In 2013 worden bij Stern geen aanvullende reorganisatielasten voorzien, zegt de bestuursvoorzitter.

Om de afhankelijkheid van de autoverkopen en werkplaats- en magazijnactiviteiten bij Stern Dealers te verminderen, zet Stern in 2013 vooral in op autonome groei van de activiteiten bij Finance en Universeel, voor financiele diensten, after sales, schadeherstel, autoverhuur en leasing, universeel onderhoud en verkoop van onderdelen en occasions.

"We zullen gezien onze financiele situatie en de marktomstandigheden in ieder geval tot zomer 2013 geen noemenswaardige acquisities doen", zegt CEO Van der Kwast. De bestuursvoorzitter voegt toe voor Stern Dealers de mogelijkheid van fusies met andere dealerorganisaties te onderzoeken. "Consolidatie is noodzakelijk en onvermijdelijk", zegt hij.

De CEO geeft aan dat in 2013 10% van de in totaal 2250 banen zullen verdwijnen, wat een besparing op salariskosten van EUR10 miljoen moet opleveren. Aanvullend wordt door heronderhandelingen van huurcontracten voor vastgoed aanvullend een structurele besparing van EUR1 miljoen op huisvestingskosten voorzien.

Stern heeft in 2012 de dealeractiviteiten voor de merken Opel en Fiat grotendeels beeindigd en focust in 2013 op de sterk presterende merken Mercedes-Benz, Renault, Ford, Volvo en Volkswagen/Audi. Om de verkoop en onderhoudsactiviteiten te stimuleren, heeft Stern een call centre ingehuurd om bestaande klanten te behouden en voormalige klanten terug te winnen.

Het aandeel staat donderdag omstreeks 14.45 uur 0,2% lager op EUR13,45.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Hoop op beter resultaat na maatregelen - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep (STRN.AE) mag voor 2013 hopen op betere operationele resultaten, na forse herstructureringsmaatregelen en sluiting van verliesgevende onderdelen, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist voegt toe dat Stern het voor de resultaatsverbetering vooral van kostenverlagingen moet hebben en vooralsnog niet hoeft te rekenen op betere marktomstandigheden met stijgende volumes en marges. TGB houdt als advies 'niet aanbevolen' en hanteert geen koersdoel. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 7,2% lager op EUR12,50. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Stern resultaten 2012 zwakker dan verwacht - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van autodealer Stern Groep nv (STRN.AE) in 2012 zijn zwakker dan verwacht volgens SNS Securities. Analist Lemer Salah wijt de tegenvallende cijfers aan herstructureringslasten en de zwakke macro-economische omstandigheden. De omzet en operationeel resultaat bedroegen EUR936 miljoen en EUR8,6 miljoen, waar Salah had gerekend op EUR959 miljoen en EUR12 miljoen. Hij verwacht dat ook 2013 een uitdagend jaar zal blijken en handhaaft zijn hold-advies met een koersdoel van EUR24. Omstreeks 9.20 uur heeft nog geen handel in het aandeel plaatsgevonden en bedraagt de koers EUR13,47.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
benito c.
0
Niet veel activiteit hier, nou ja, van mijn kant tot nu toe ook niet.
Vandaag een postje gekocht. Koers relatief en historisch laag, goed ingegrepen in 2e halfjaar, veel slechter dan nu zal het niet gaan. Ten dele activiteiten die niet erg conjunctuurgevoelig zijn zoals lease en reparatie. Dit jaar winst verwacht. Wie een paar jaar de tijd neemt, kan hier aardig mee boeren.
Koersdoel ten minste 50% hoger over een tot twee jaar.
voda
0
Stern boekt winst in moeilijke markt

Gepubliceerd op 15 mei 2013 om 17:53 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern heeft in het eerste kwartaal van het jaar een positief resultaat behaald in aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Dat meldde de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht.

Het operationeel resultaat en de winst vielen desondanks sterk terug. Stern rapporteerde een operationeel bedrijfsresultaat van 2,7 miljoen euro. Dat was een jaar geleden nog 6 miljoen euro. De winst kwam uit op 0,8 miljoen euro, tegen 3 miljoen euro een jaar terug.

De omzet van het concern daalde met 12,5 procent naar 228,7 miljoen euro. Dat kwam vooral door de afname van de verkoop van nieuwe personenauto's en bedrijfswagens. Stern kondigde ook aan dat er over 2012 geen dividend zal worden uitgekeerd.

Het bedrijf geeft geen concrete verwachting voor 2013.
Diegy
0
quote:

benito c. schreef op 14 maart 2013 19:55:

Niet veel activiteit hier, nou ja, van mijn kant tot nu toe ook niet.
Vandaag een postje gekocht. Koers relatief en historisch laag, goed ingegrepen in 2e halfjaar, veel slechter dan nu zal het niet gaan. Ten dele activiteiten die niet erg conjunctuurgevoelig zijn zoals lease en reparatie. Dit jaar winst verwacht. Wie een paar jaar de tijd neemt, kan hier aardig mee boeren.
Koersdoel ten minste 50% hoger over een tot twee jaar.
Dat kan je wel zeggen erg rustig hier. Koers staat nu op zijn dieptepunt en dat terwijl de cijfers best goed zijn. Ergste is achter de rug dat blijkt wel uit de cijfers. Ik verwacht zeker dat over 1 jaar de koers minimaal 5 euro hoger staat. Koers stond 1 jaar geleden nog op 20 euro!! De bied is vrij vol en de laat is erg leeg. Koers kan makkelijk een sprong omhoog maken. Twijfel zelf ook om in te stappen. werden net wel aardig wat stukken uit de laat gekocht (5 duizend)
Diegy
0
Word vandaag aardig gekocht uit de laat. Is nu wachten tot de koers op 14 euro staat. De 1e laat staat op 13,995. Dat is een mooie plus vandaag. De bied kant staat mooi vol. Komt wel goed met dit aandeel. Koers staat nu nog op zijn dieptepunt en dat terwijl de cijfers best goed zijn. Wie een jaar de tijd heeft, kan met dit aandeel veel verdienen. Precies 1 jaar geleden stond de koers nog op 20 euro. Ergste is achter de rug dat blijkt wel uit de cijfers.
Diegy
0
Koers word aardig naar beneden gezet de laatste dagen en vooral vandaag. Ik denk persoonlijk dat de koers gedrukt word voor een aanstaande overname die niet meer lang op zich laat wachten. Zou zomaar kunnen, grootste gedeelte van de aandelen zijn in vaste handen. Koers relatief en historisch laag, goed ingegrepen in 2e halfjaar van 2012. Dit jaar word er winst verwacht. Ik twijfel om weer in te stappen onder de 11 euro is het echt een koopje naar mijn mening.
benito c.
0
Keurige resultaten vandaag in een moeilijke markt, met een licht hoopvolle verwachting voor het 2e halfjaar.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 14:39
Koers 2,920
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 7.251
Volume gisteren 30.150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront