ICT Automatisering « Terug naar discussie overzicht

Winstverbetering voor ICT Automatisering

10 Posts
Diegy
0
Winstverbetering voor ICT Automatisering
Gepubliceerd op 19 aug 2013 om 08:44 | Views: 334

Winstverbetering voor ICT Automatisering
Nieuwe financieel bestuurder voor ICT
BARENDRECHT (AFN) - ICT Automatisering heeft in de eerste zes maanden van 2013 de winst zien stijgen. De omzet ging juist iets omlaag als gevolg van 2 werkdagen minder dan in 2012 en de verkoop van Duitse activiteiten. Ook werden in 2012 nog enkele speciale projecten uitgevoerd.

De verkopen daalden tot 39,6 miljoen euro, tegen 40,2 miljoen in het eerste halfjaar van vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 1,6 miljoen euro, tegen 0,1 miljoen in 2012. Onder de streep verbeterde het resultaat tot 1,3 miljoen euro, waar vorig jaar nog een nettoverlies van 0,3 miljoen in de boeken werd geschreven.

Het bedrijf liet weten de indirecte kosten te hebben verlaagd en verwacht op dit vlak ook in de rest van het jaar stappen te zetten. Voor heel 2013 verwacht ICT een materiële verbetering van het operationele resultaat ten opzichte van 2012 te bewerkstelligen.

Overname

ICT Automatisering kondigde eerder deze zomer de overname aan van ingenieursbureau Brandfort. De overname zal naar verwacht voor het einde van 2013 worden afgerond.

Topman D'Agnolo liet weten dat de eerder ingezette strategie, waarin de focus ligt op de aparte onderdelen, al een positieve bijdrage heeft geleverd. Het resultaat van de takken Machine & Systems en Industrial Automation was volgens D'Agnolo goed, terwijl ook de tak Logistics een verbeterd resultaat liet zien. Automotive was positief in Nederland, maar vooralsnog niet in Duitsland. Er zijn maatregelen genomen om het resultaat van Automotive zo snel mogelijk naar breakeven te brengen, aldus de topman.
Nel
0
druk op het aandeel zal veroorzaakt worden door de nieuwe aandelen die op de markt komen,daarna zal de combi moeten bewijzen dat het voordelen haalt uit de samenwerking
Diegy
0
Denk inderdaad dat dit een heel mooi aandeel is om in bezit te hebben. Kan een mooi pareltje worden. Cijfers zijn ook goed. Twijfel nog om in te stappen. Denk dat de koers straks nog wel hoger gaat.
Louis Pasciuto
0
Beetje weinig geld nog in kas, voor de rest zeker nooi bedrijf. Op zwak sentiment en na fusie koopwaardig denk ik.
Diegy
0
'Duidelijke margeverbetering voor ICT'
Gepubliceerd op 19 aug 2013 om 09:43 | Views: 0

EUR 4,00 +0,11 (+2,72%)

'Duidelijke margeverbetering voor ICT'

AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities is positief over de resultaten van ICT Automatisering. De winstmarge, die uitkwam op 4,8 procent, heeft een ,,duidelijke verbetering laten zien door kostenbesparingen en een hogere productiviteit'', stelde analist Johan van den Hooven maandag.

Daarnaast was er ondanks de moeilijke marktomstandigheden sprake van een autonome omzetgroei, schrijft SNS. De netto verkopen lieten weliswaar een lichte daling zien, maar gecorrigeerd voor onder meer de verkoop van het Duitse Neustadt, minder werkdagen ten opzichte van 2012 en speciale projecten die vorig jaar werden uitgevoerd, steeg de omzet met 4,8 procent. In het eerste kwartaal kwam dat percentage uit op 2,5 procent.

SNS, dat een hold-advies hanteert met een koersdoel van 3,25 euro, laat weten dat ,,onze huidige verwachtingen te conservatief lijken''.

Ook beleggers waren maandag te spreken over ICT. Het aandeel noteerde in het eerste handelsuur 2,7 procent hoger op 4,00 euro.
voda
0
UPDATE: ICT buigt verlies om in winst


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'ICT buigt verlies om in winst' om meer informatie, toelichting CEO en actuele koers toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--ICT Automatisering nv (ICT.AE) heeft over het eerste halfjaar van 2013 een winst weten te boeken, waar het een jaar terug nog rode cijfers schreef. Daarnaast zegt de automatiseerder positief te zijn over de resultaatontwikkelingen voor het hele jaar 2013 en verwacht een hoger operationeel resultaat.

ICT behaalde over het eerste halfjaar een nettowinst van EUR1,3 miljoen tegen een verlies van EUR0,3 miljoen vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR1,6 miljoen, tegen EUR0,1 miljoen in 2012, en het bedrijfsresultaat uit reguliere operaties is gestegen naar EUR1,9 miljoen, van EUR1,4 miljoen in de eerste zes maanden een jaar terug, dankzij een betere productiviteit en lagere indirecte kosten.

De omzet daalde met 1,6% ten opzichte van vorig jaar tot EUR39,6 miljoen, doordat het eerste halfjaar minder werkdagen bevatte dan een jaar terug, door de desinvestering van Neustadt en door speciale projectresultaten in de cijfers van vorig jaar. De aangepaste omzet liet een stijging zien van 4,8%.

ICT herhaalt positief te zijn over de resultaatontwikkelingen voor de groep voor het hele jaar 2013. Het concern verwacht, afgezien van bijzondere omstandigheden, een materiele verbetering van het operationele resultaat ten opzichte van 2012.

ICT was de afgelopen maanden meerdere malen in het nieuws door overnameberichten. Detacheerder DPA Group nv (DPA.AE) nam een aanzienlijk belang in het bedrijf en kondigde aan te willen fuseren. ICT liep daarvoor echter niet warm, hield de avances af en kondigde op zijn beurt een samengang aan met ingenieursbureau Brandfort.

De gesprekken over het ongevraagde fusievoorstel van DPA werden beeindigd vanwege het 'ontberen van strategische rationale'. DPA, dat een belang bezit van 20,4%, zei eerder maandag dat het zich beraadt op zijn positie wat betreft de overname van Brandfort, die nog moet worden goedgekeurd door aandeelhouders.

Chief executive officer (CEO) Carlo D'Agnolo herhaalt tijdens een presentatie voor analisten en pers dat de gesprekken met DPA wat ICT betreft zijn afgesloten. Het bedrijf was al langer bezig met het bestuderen van strategische opties, waaronder de fusie met Brandfort, en DPA kwam daar tussendoor, zo geeft hij aan.

"We hebben de keuze voor Brandfort gemaakt. We hebben liever verticale verdieping dan horizontale verbreding", aldus de chief executive.

Op de vraag of DPA weer in beeld komt wanneer de fusie met Brandfort mislukt, antwoordt D'Agnolo er alle vertrouwen in te hebben dat de samengang met het ingenieursbureau slaagt. De bijzondere aandeelhoudersvergadering die daarover bijeen zal worden geroepen, zal rond november plaatsvinden, verwacht hij.

Het aandeel ICT noteert maandag rond 12.45 uur 1,2% hoger op EUR3,94. De ASX staat vrijwel vlak.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com
voda
0
Verder herstel marges bij ICT - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--De markten blijven volatiel, maar ICT Automatisering (ICT.AE) is er in geslaagd een positieve autonome omzetgroei te realiseren in het eerste halfjaar, zegt SNS Securities over de interim resultaten van de automatiseerder. Gedreven door kostenbesparingen en hogere productiviteit liet de Ebit-marge een duidelijke verbetering zien, aldus de analist. De huidige ramingen van SNS lijken te conservatief, merkt hij verder op. Het advies luidt hold met een koersdoel van EUR3,25. Maandag omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel ICT 2,7% hoger op EUR4,00 bij een 0,1% lagere ASX. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

RT 76
0
gisteren positief nieuws en vandaag toch aardig in de min.
Blijft vreemd bij dit aandeel.
guusje
0
quote:

RT 76 schreef op 20 augustus 2013 12:17:

gisteren positief nieuws en vandaag toch aardig in de min.
Blijft vreemd bij dit aandeel.
Neem niet weg dat dit aandeel behooriijk uit het dal klimt. nog wat positief nieuws er bij en wij klimmen verder.
Je moet geen haast hebben bij dit aandeel, met geduld zal het weer een pareltje worden.
Leuk aandeel voor LT beleggers die van afwisseling houden en als aandeel er bij te hebben.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 sep 2021 17:06
Koers 14,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,500
Laag 14,250
Volume 1.584
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 1.584

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront