Aalberts « Terug naar discussie overzicht

1e kwartaalverslag 24 april 2013

13 Posts
[verwijderd]
1
Hallo Allen,

Morgen dan het verslag van het 1e kwartaal, ben benieuwd! Als ze net als ASMLconsolidatiecijfers melden over het 1e kwartaal, zal dan de koers net als ASML 2 dagen achter elkaar knallen?? Hopelijk wel, want Aalberts verdiend dit ook! Elk jaar positieve cijfers en stijgende omzet, dat kunnen weinig bedrijven zeggen!! Ik denk dat wijaardige cijfers krijgen, zie ook het bericht van vorige week :

Aalberts zoekt overnames gasindustrie

LANGBROEK (AFN) - Aalberts Industries is op zoek naar overnames in de olie- en gasindustrie, in het bijzonder in Noord-Amerika. Dat zei de nieuwe topman van de onderneming, Wim Pelsma, in een interview metBloomberg op maandag.

Pelsma liet weten mogelijkheden te zien in de ,,gefragmenteerde’’ olie- en gasindustrie. Ook is er vraag op het vlak van technologie voor onder meer de extractie van schaliegas en -olie, aldus Pelsma. Aalberts heeft circa 150 miljoen euro beschikbaar voor acquisities.

Aalberts had al eerder gezegd dat de omzet en winst dit jaar verder zullen stijgen, zonder concrete cijfers te noemen. Pelsma liet in het interview maandag weten dat Aalberts zich tot doel stelt om de jaaromzet te verhogen van 2 naar 3 miljard euro, maar gaf voor deze doelstelling geen tijdpad af.

De industrieel toeleverancier meldde verder dat er nog steeds veel verschil zit tussen de markten waar Aalberts actief is. In Nederland en in het zuiden van Europa is er sprake van een aanhoudend zwakke bouwactiviteit. In Noord-Amerika zit in deze sector wel enig herstel. Bedrijven die leveren aan de luchtvaartindustrie presteren ook goed en hetzelfde geldt voor de sector halfgeleiders. Ook de Duitse auto-industrie is momenteel sterk, liet Pelsma weten.

Succes allen!

Wilfred
gerrit 69
0

Bedankt wilfredo.
Hopelijk gaat Aalberts niet teleurstellen, maar ik heb wel vertrouwen in dit bedrijf en Aalberts is zeer zeker in geen velden of wegen te vergelijken met Imtech.

Mvrgr. van Gerrit
[verwijderd]
1
Hier is het persbericht:

Aalberts Industries handhaaft vooruitzichten voor 2013

In de eerste maanden van het jaar 2013 is intensief gewerkt aan de uitvoering van vele plannen ter verbetering van het product- en technologieportfolio en de implementatie van gedane en nieuwe investeringen. Ook is er gefocust op snelgroeiende productlijnen, de versterking van de marketing- en verkoopaanpak gericht op de eindgebruiker en versnelling van lopende en nieuwe projecten ter verbetering van de productie-efficiency. In het eerste kwartaal is een goede order­positie opgebouwd met een iets lagere omzet, onder andere door de weersomstandigheden. Een herstel is inmiddels zichtbaar. Vele nieuwe producten en systemen zijn geïntroduceerd en komen tot ontwikkeling in de diverse businesssegmenten.



In de activiteit Industrial Services is een goed resultaat behaald. De Duitse machinebouw en automobielindustrie bleven op niveau. De halfgeleidermarkt verbeterde in vergelijking met de tweede helft 2012. De Franse automobielindustrie en metalektromarkt bleven uitdagend, deels gecompenseerd door nieuwe projecten en meer focus op de markten in Oost-Europa en China. In de turbine- & luchtvaartactiviteiten is de capaciteit verder uitgebreid. GF-Flamm-Metallspritz, overgenomen per januari 2013, maakte een goede start.



In de markt voor Building Installations Europe is nog steeds sprake van uitdagende marktomstandigheden, met name in Zuid-Europa en Nederland. De focus is ook gedurende 2013 gericht op het verder versterken van de marktpositie. Met name de omzet van snelgroeiende productlijnen voor metalen en kunststof leidingsystemen met bijbehorende regelventielen nam toe. De markten voor utiliteit en commerciële gebouwen waren moeizaam, mede door de lange vorstperiode en daardoor vertraging van projecten.



Bij Building Installations North America is een lichte verbetering zichtbaar in de woningmarkt. Met name de omzet van kunststof verbindingssystemen nam toe, gestimuleerd door de gezamenlijke marktaanpak en een toename aan activiteiten in de irrigatiemarkt. De markt voor commerciële gebouwen bleef op een laag niveau. Het uitgebreide portfolio van metalen verbindingssystemen met bijbehorende regelventielen liet een goede omzetgroei zien.



In de activiteiten van Climate Control krijgt het leveren van complete verwarmings- en koelsystemen van de energiebron tot de emissie van warmte en/of koeling steeds meer vorm. De marketing- en verkoopaanpak is verder verbeterd en er is veel aandacht besteed aan projectopvolging en opleiding van de eindgebruikers. De eindmarkten blijven echter met name in West- en Zuid-Europa uitdagend.



Flow Control Industrial | Oil & Gas maakte een goede ontwikkeling door. Er zijn veel orders geboekt en aanvragen ontvangen. De introductie van producten met grotere afmetingen, ontwikkeld en geproduceerd in zowel Oost-Europa als Noord-Amerika, is in volle gang. In de komende kwartalen wordt hierin een toename aan orders en omzet verwacht. Met name in de districtenergie, bier- & softdrink- en de automobielindustrie (hogedrukventielen) werd een goede start gemaakt. Bij BSM Valves, overgenomen in januari 2013, was een toename aan orders zichtbaar in het eerste kwartaal.





De vooruitzichten zijn dat omzet, winst en investeringen over geheel 2013 verder zullen toenemen in vergelijking met 2012 - onvoorziene omstandigheden daargelaten.



voda
0
Trage start voor Aalberts in 2013 - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts (AALB.AE) heeft dit jaar volgens Rabobank een trage start gemaakt, doordat de activiteiten bij Flow Control gedrukt werden door tegenvallende weersomstandigheden, alhoewel de onderneming sinds april weer een herstel ziet. De analist schat in dat de omzetdaling bij Industrial Services 5% bedroeg en bij Flow Control uitkwam tussen de 3-5%. Hij handhaaft zijn buy-advies met koersdoel van EUR19, maar voorziet op de korte termijn zwakke koersprestaties na de sterke koersstijging van de afgelopen maanden. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 0,4% hoger op EUR17,16, terwijl de Midkap vlak noteert.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
"Omzet daling bij Industrial Services van 5%"? Hoe komt die Rabo analyst daarbij? Het persbericht spreekt van een "goed resultaat" voor IS. Een daling van de omzet met 5% zou zeker niet door Aalberts als "een goed resultaat" worden beschreven.
voda
0
Aalberts handhaaft outlook na omzetdaling - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler analist Peter Olofsen vindt het positief dat Aalberts met de trading update de outlook voor 2013 bevestigt, maar merkt op dat de onderneming het jaar is begonnen met een lagere omzet en dat de zichtbaarheid voor verschillende activiteiten beperkt is. In het licht van de aanhoudende economische onzekerheid in Europa verwacht Olofsen dat de groei dit jaar bescheiden zal zijn. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR16,50. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR17,12, terwijl de Midkap met 0,1% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
Als ik het goed lees, het pb van Aalberts, dan hebben ze weer een kleine winststijging. over het 1e kwartaal, gerealiseerd (kleine omzetdaling tov kostenbesparing) maar is het door de geboekte orders nu al te zeggen dat ze hun doelstelling over 2013 halen!

Dit is in mijn ogen een resultaat waar je U tegen kunt zeggen!

Aalberts ga zo door!

Groetjes en succes allen

Wilfredo
gerrit 69
0

Het aandeel Aalberts ligt er vandaag goed bij als men deze zwakke beursdag in ogenschouw neemt ten opzichte van de vele winstnemingen.
Het zal echt niet zo lang meer duren dat de koers boven de € 18,00 uit zal breken.
Dan ligt de weg vrij naar de oude top rond de € 21,00

Mvrgr. van Gerrit
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 24 april 2013 17:11:

Aalberts handhaaft outlook na omzetdaling - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler analist Peter Olofsen vindt het positief dat Aalberts met de trading update de outlook voor 2013 bevestigt, maar merkt op dat de onderneming het jaar is begonnen met een lagere omzet en dat de zichtbaarheid voor verschillende activiteiten beperkt is. In het licht van de aanhoudende economische onzekerheid in Europa verwacht Olofsen dat de groei dit jaar bescheiden zal zijn. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR16,50. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR17,12, terwijl de Midkap met 0,1% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

De logica van de analyst Olofsen ontgaat mij volledig: een koersdoel van 16.50 bij een koers van 17.12 (nu trouwens 17.40) leidt tot het advies "hold". Ik zal wel iets te simpel zijn voor de wonder wereld van aandelen analyse, maar als je echt denkt dat de koers naar een flink lager niveau gaat dan het huidige, zou dan je advies niet "sell" moeten zijn?
[verwijderd]
0
Al een paar dagen hetzelfde patroon, de koers van Aalberts 's morgens lekker omhoog en daarna toch weer naar beneden. Vandaag ook weer, eerst naar de 17,18 en nu op 16,96, waarom?? Toch niet omdat de orders in de machine bouw omlaag zijn gegaan he, want Aalberts bewijst met de winstcijfers dat ze hier geen last van hebben................ Aalberts mag blijkbaar niet omhoog met de koers. Misschien wel voor.....????
[verwijderd]
0
Gaat goed. Als we het dividend in rekening nemen zijn we inmiddels ruim door de 18. Wilfredo lijkt altijd een half leeg glas te hebben. Ik zie het mijne meer dan half vol :-)
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 10:52
Koers 43,960
Verschil -0,700 (-1,57%)
Hoog 44,140
Laag 43,580
Volume 27.902
Volume gemiddeld 157.599
Volume gisteren 95.914

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront