TomTom « Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 5 april 2013 Extra Massa=Extra Kassa!

121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
11
De 24x7 bashers op het forum zijn zeer actief. Onder verschillende aliassen wordt alles wat maar een beetje positief is de laatste tijd vrijwel direct en professioneel de kop ingedrukt. Het lijkt bijna wel een goed betaalde afdeling van disproportioneel megashorter AKO of andere belanghebbenden.
Laat ik voor de afwisseling op de vrijdag maar weer eens wat tegenwicht geven met een positieve kijk op de toekomst van TomTom.

Het is natuurlijk grote kul om TomTom met Google te vergelijken en 24x7 te blijven herhalen dat TomTom zou zijn ingehaald door Google. Net zoals het ook grote kul is om de smartphone met de PND te vergelijken. Of de televisie met de tablet.
Het zijn totaal verschillende bedrijfsmodellen en totaal verschillende apparaten. Soms is er wat overlap.

De PND markt is een andere dan de smartphonemarkt. PND wordt momenteel voor een beperkt deel gekannibaliseert door de smartphone (grotere, maar tegelijkertijd tijdelijke, uitdagingen lijken mij de consument die de hand op de knip houdt, de lange levensduur van de PND kastjes (ze zijn te goed) en de innovatie die uit de pijplijn komt).
Die kannibalisatie zie ik niet echt als een heel groot probleem omdat de smartphone altijd beperkt zal blijven qua formaat c.q. schermgrootte (moet in de broekzak passen). PND blijft simpelweg robuuster, heeft een groter scherm en een optimaal bedieningsgemak. Mijn PND ga ik pas vervangen door een nieuwe als er ook echt eentje komt met nieuwe functionaliteit (bijv. alarmsysteem met melding naar smartphone, on-board camera, connected services). Wel komt er steeds meer inbouw, maar TomTom vangt dat slim op door modulaire content & services te leveren aan de grote autofabrikanten (hogere marges dan de schermen).

Een smartphone voor autonavigatie stelt overigens ook niet al te veel voor. Laat je iphone maar eens voor de grap een keertje goed door de auto stuiteren; kost je toch snel €700,--. Of anders je tablet. Helemaal lachen.
Naast de mindere robuustheid is de schermgrootte van de smartphone te beperkt. Verder natuurlijk de bijbehorende bedieningsvriendelijkheid. Geef mij maar een PND voor in de auto.
TomTom moet echter wel harder aan de bak met innovaties (legio mogelijkheden en die zullen er vast gaan komen in 2013 en 2014; dan is er ook nog zo iets als Galileo dat een volgende golf aan innovatie gaat brengen).

TomTom is overigens in Consumer niet afhankelijk van slechts 1 product. Het biedt een steeds groter wordend scala aan nieuwe oplossingen zoals bijvoorbeeld:
-de TomTom Rider voor motoren (en brommers in Azie ;-));
-de Nike Sports Watch die volledig door TomTom is bedacht en ontwikkeld en op een uiterst slimme wijze wordt vermarkt;
-de Premium TomTom navigatie Apps voor Android en Apple-IOS (hopelijk volgt Windows snel);
-er verschijnen steeds meer eigen Apps waarvan de gratis TomTom-Taxi App een prachtig voorbeeld is van een totale en unieke oplossing met zowel de componenten in de Taxi als de componenten op de Smartphone; een oplossing die alleen TomTom als onafhankelijke en veelzijdige wereldspeler kan leveren; per taxiritje vangt TomTom een fee van €1-€1,50; rol dat maar snel wereldwijd uit en wordt marktleider (bij 10% marktaandeel in de 100 grootste steden komt er snel €300 miljoen aan extra winstbijdrage per jaar binnen); staat er een koers op het bord waar we nu alleen maar van kunnen dromen (ga me niet lastig vallen met hoezo de 100 grootste steden; wat mij betreft eerst de 100 krenten uit de pap; als het maar snel wordt uitgerold!)
-en er zit nog veel meer in de pijplijn; 17 april a.s. komt er weer het een en ander uit (hogstwaarschijnlijk Fitness/Sports).

Dat allemaal nog even los van de succesvolle transitie van hardware naar content & services met hogere marges. TomTom kent uiterst succesvolle producten, content en services (inclusief patenten) binnen de divisies Business Solutions (groeit), Licensing (groeit) en Automotive (groei komt eraan).
De de afgelopen periode binnengehaalde nieuwe deals zijn indrukwekkend. Dat moet allemaal nog voor het overgrote deel in de toekomst in de cijfers tot uiting gaan komen.
In 2012/2013 zijn er hiervoor vooral eerst nog de hoge ontwikkelingskosten (de kost gaat voor de baat). Desondanks blijft TomTom gezonde winst maken en zijn de schulden afgebouwd naar vrijwel nul. Voldoende ruimte dus om verder te gaan met innovatie en groei.

De smartphonedeals (Licensing) zullen al in de loop van 2013 voor een deel gaan bijdragen via de deals met Apple, BlackBerry, China-Autonavi, Intel-Telemap etc.. In 2014, 2015 en verder groeit dat hard door. In eerste aanzet zijn het de vermoedelijk nog beperkte initiële fees voor de basislicentie, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er ook fees afgesproken over het daadwerkelijk gebruik van de kaarten en services. Naarmate de consument went aan de Apps en de ingebouwde kaarten/services vaker gaat gebruiken, kan het hard gaan met die extra inkomsten. TomTom laat niets los over de verschillende verdienmodellen die het heeft afgesloten (mag vermoedelijk niet).

In Automotive komt de groei pas echt goed op gang in 2014 via Renault en vooral in 2015 via de megadeal met Peugeot/Citroen (ook de deals met Fiat, Mazda, BMW, Qoros, Mercedes en Toyota zijn een geweldige prestatie; je moet er eerst maar een binnen zien te komen en vervolgens de contracten binnenhalen; complimenten zijn hier op zijn plaats!)

Bij het gevecht op de smartphone kan TomTom overigens wel van de 2 concurrenten Google en Nokia-Navteq leren. Zo is een gratis App met een modern verdienmodel dat is gebaseerd op advertenties, transactiefees en in-app aankopen van extra's zeker interessant. Dat kan gewoon naast de Premium Apps op de markt worden gebracht. Massa=Kassa.
TomTom heeft als groot voordeel dat het de enige onafhankelijke wereldspeler is. Ik zou veel liever een TomTom App en content gebruiken dan die van Google of die van Nokia-Navteq..

De smartphonemarkt is EXTRA omzet en ENORM groot.. TomTom is hierin nu al uitstekend gepositioneerd met eind dit jaar naar verwachting al 650 miljoen smartphonegebruikers met TomTom-inside. Dat groeit de komende jaren explosief verder. Extra Massa= Extra Kassa!

Binnen 2 jaar dus al 10 X zoveel TomTom-smartphonegebruikers als de huidige 65 miljoen TomTom-autogebruikers. Een meer dan geweldige prestatie. Welke analist gaat die extra cijfers in zijn sheet opnemen? Of wacht men totdat TomTom het eerst gaat uitleggen of laten zien in de cijfers. Wie het laatst wacht, wacht het best lijkt mij van toepassing, dus ik blijf mijn TomTom aandeeltjes voorlopig koesteren!
[verwijderd]
0
In ieder geval alvast een AB voor de moeite die je erin hebt gestoken. Heb het nog niet gelezen, maar dat doe ik morgen wel. Allemaal alvast weer succes toegewenst voor morgen!
bart1805
0
Mijn hemel. Wederom een hoop lawaai over honderden miljarden, fantastische vergezichten, eindeloze geldstromen, stroopwafels en klaterende watervallen.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
B_B
0
Facebook aims to take centerstage on Android phones
Reuters – 17 minutes ago

MENLO PARK, California (Reuters) - Facebook Inc unveiled "Home" software on Thursday to place the world's social network front and center on Android smartphones, a move that may divert users from Google Inc services and steal some of its rival's momentum in the fast-growing mobile arena.
Its new family of apps will let users display mobile versions of their newsfeed and messages prominently on the home screens of a wide range of devices based on Google's Android operating system, CEO Mark Zuckerberg told reporters.
"Home" software will be available for download from Google Play starting April 12. AT&T Inc has exclusive rights to sell for $100 the first phones, made by Taiwan's HTC Corp, to come pre-installed with the software starting the same day. France Telecom's Orange will be offering the software in Europe.
.....

finance.yahoo.com/news/facebook-showc...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Nogmaals een poging, dus Exit wat ik nog zeggen wil, een ontzettend mooie en leerzame en overzichtelijke opening en daarvoor een heel terechte AB

En hier is trouwens niets tegen in te brengen, door niemand. :-)
B_B
0
Buts
0
Voor de Hollanders:
Facebook wil nemen centerstage op Android telefoons ANP-17 minuten geleden MENLO PARK, Californië (Reuters) - Facebook Inc onthuld "Home" software op donderdag te plaatsen van de wereld sociaal netwerk front en center op Android smartphones, een stap die gebruikers van Google Inc leiden kan diensten en sommige van zijn rivaal momentum in de snel groeiende mobiele arena te stelen.
Haar nieuwe familie van apps laat gebruikers weergeven mobiele versies van hun newsfeed en berichten prominent op de huisschermen van een breed scala van apparaten op basis van Google's Android besturingssysteem, vertelde CEO Mark Zuckerberg verslaggevers.
"Home" software is beschikbaar voor download van Google spelen vanaf 12 April. AT&T Inc heeft exclusieve rechten te verkopen voor $100 de eerste telefoons, gemaakt door Taiwan HTC Corp, om te komen vooraf geïnstalleerd met de software begint op dezelfde dag. France Telecom Orange zal het aanbieden van de software in Europa
B_B
0
Apple Hiring 7 “Maps Ground Truth Managers” Around the World
9:50 PM EDT, Mar. 29th, 2013 · Bryan Chaffin · News

Apple is currently advertising for seven "Maps Ground Truth Manager" positions around the world. The company wants a "manager for the team responsible for regional map quality and ground truth" for Apple Maps, the company's mobile mapping service for iOS.
Apple is advertising for this position in the U.S., Western Europe, Japan, APAC (Asia-Pacific), Eastern Europe, the Americas, and the Middle East and Africa. In other words, the company is hiring an Apple Maps quality manager for every major market on the planet.

The move comes some six months after Apple introduced Apple Maps in iOS 6 in September 2012. The service launched to great criticism due to data errors and problems with some directions. The company has been quietly improving Apple Maps since, and the new position represents an additional resource commitment to the issue.

The Maps Ground Truth Manager will be managing a "team of remote employees," and the company listed the following bullet points for the what the job entails:

Testing new releases of map code and data around the U.S.
Collecting ground truth data to allow for analysis of the impact of potential map code or data changes relative to known truth
Utilizing local expertise to provide feedback about U.S.-specific mapping details
Evaluating competing products in-region relative to our maps
The positions are currently being advertised on Apple's Jobs site.

www.macobserver.com/tmo/article/apple...
B_B
0
Apple Maps Street View incoming?
04 Apr 2013

A recently discovered patent suggests that Apple is working on a Google Street View rival.

The "3D position tracking for panoramic imagery navigation" patent outlines a user interface which uses your iDevice's sensors to navigate panoramic images.

Apple's new system will likely enable users to navigate virtual streets by tilting their iPhone or iPad in the direction of travel – which Apple reckons will make for a more fluid experience.

Bubbles of information pointing out places of interest can also be overlaid to offer extra information, and your specific location within your environment can be calculated with some fancy software and hardware magic.

The patent also mentions the ability to 'walk into' virtual buildings – and with Apple recently snapping up WiFiSlam for its indoor location tech, that feature could be on the cards sooner rather than later.

With Apple gearing up to launch iOS 7 at its WWDC event in June, Cupertino could be planning to put the Apple Maps debacle behind it once and for all.

www.stuff.tv/news/apple-news/rumour-m...
[verwijderd]
0
Zo Exit, hoewel iemand jouw inbreng bagatelliseerde heb je wel 6 AB's en dat zegt voldoende
bart1805
0
quote:

JanK1 schreef op 4 april 2013 22:53:

Zo Exit, hoewel iemand jouw inbreng bagatelliseerde heb je wel 6 AB's en dat zegt voldoende
Precies Jan. Dat zegt meer dan voldoende. Wat vond jij eigenlijk van het SNS rapport als je dat afzet tegen deze post van exit?
[verwijderd]
0
Exit hartelijk dank voor je positieve opening!.

Natuurlijk een AB'tje.

We houden het optimisme vast.

[verwijderd]
0
Jammer Exit dat je vergeten bent de 'werkelijke (14 euri's) waarde van de kaarten te vermelden anders had je van mij ook een AB gekregen
[verwijderd]
2
quote:

JanK1 schreef op 4 april 2013 22:53:

Zo Exit, hoewel iemand jouw inbreng bagatelliseerde heb je wel 6 AB's en dat zegt voldoende
3 pogingen om een reactie van Bart uit te lokken; wordt tijd dat je geblokkeerd wordt.
[verwijderd]
0
Ik ben niet onder de indruk van het zoveelste overpositieve betoog.
Ja en dat bij herhaling met weinig nieuws daarbinnen.
Het is opnieuw een aaneenschakeling van bekende zaken waaraan geen realistische cijfers kunnen en worden gehangen.

Wat zijn de omzetverwachtingen in 2013:
Consumer lager
Licences ongeveer gelijk
Automotive lager
Business Solutions wat hoger
Totale omzet lager

Adjusted nettowinst van 20 tot 25 eurocenten per aandeel.

Wat levert dat momenteel op : geen financiele AB's, doch slechts een koers van 3,19 en voor velen heel veel verlies.

Uiteraard ontvangt men graag heel goed nieuws dat compenseert de koersellende en geeft hoop, maar dat is al jaren zo bij TomTom niets nieuws onder de zon.

Beziet allen nog maar eens de gemiddelde consensus op de TomTom site en lees nog eens zorgvuldig Harold's outlook door.

corporate.tomtom.com/consensus.cfm
bart1805
0
quote:

KOS schreef op 4 april 2013 23:22:

Beziet allen nog maar eens de gemiddelde consensus op de TomTom site en lees nog eens zorgvuldig Harold's outlook door.
Maar waarom dan? Daar staat toch niet dat de honderden miljoenen in 2013 binnenstromen? Dus kan het toch gewoon niet kloppen wat daar staat?
[verwijderd]
0
quote:

bart1805 schreef op 4 april 2013 23:31:

[...]
Maar waarom dan? Daar staat toch niet dat de honderden miljoenen in 2013 binnenstromen? Dus kan het toch gewoon niet kloppen wat daar staat?
Maakt niet uit, als de outlook wel klopt verschuiven we de enorme inkomsten gewoon naar 2014 of als het moet naar 1 decennium verder :-)
121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 5,520
Verschil +0,060 (+1,10%)
Hoog 5,585
Laag 5,450
Volume 546.527
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 957.240

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront