Imtech « Terug naar discussie overzicht

IMTECH 18-22 FEBRUARI (WEEK VAN HERSTEL?)

2.798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 » | Laatste
Chiddix
0
quote:

TKR schreef op 24 februari 2013 12:06:

[...]
Oh is dat zo?
Ik kreeg mijn loon van de laatste week van 2012 ook pas in de 2e week van 2013 maar daarom vallen ze nog wel onder 2012.
Geef eens een voorbeeld op de beurs wat bij Imtech is gebeurd. Uitstellen van jaarcijfers omdat er een betaling niet is uitgevoerd.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 24 februari 2013 12:00:

[...]

Op 31-12-12 worden de boeken gesloten van 2012 en niet op 4 Februari.
Imtech wilde geen slechte cijfers bekendmaken. Dat het foute boel is, onderstreept het vertrek van de CFO.
Er is geknoeid bij Imtech. Je ontvangt geen 200 miljoen in 2012 en toch neem je ze op in de cijfers.
Nu zit er verschil in publiceren en uitstellen. Zolang je de cijfers niet publiceert, is het geen fraude maar men heeft zitten knoeien in de jaarcijfers maar niet gepubliceerd.
Gerechtshof Leeuwarden heeft Imtech in December nog veroordeelt voor valsheid in geschrifte.
Dat geeft aan dat men bij Imtech niet vies is, om een verkeerde voorstelling van zaken te geven.
Imtech had op 4 Februari gewoon hun cijfers moeten bekendmaken over 2012.
Je weet wat je op 31-12-12 hebt binnen gekregen en hebt uitgegeven.
Ontvangsten in 2013 zijn voor de cijfers 2013 en niet voor 2012.
Opnieuw schrijf je onzin.
De verwerking van de cijfers 4e kwartaal 2012 vindt pas in 2013 plaats, want dan kan daarover pas de totaaltelling plaatsvinden, crossreference en nog veel meer, daardoor kun je pas daarna de jaarrekening verwerken/samenstellen.
Maar daar gaat het hier niet om.
Bij de controle van het bevoegd orgaan (accountant_bureau - wellicht FIOD) is de wissel in juni-2012 afgekeurd (misschien al in dec 2012 geconstateerd ?), dat weet ik niet zeker.
Dat zal flink wat discussie binnen de Imtech tent hebben opgeleverd/tegenspartelen etc. etc.
Wisten de Imtech register-accountancy dat niet ?, kwalijke zaak dan !

Als ik mij ergens zorgen over maak is dat de eventuele fraude in Polen.

Onjuist de toepassing van de wissel dat blijkt, dus daarom uistel van de jaarrekening en zal een andere uitkomst geven.
Ik weet niet of de verkeerde opvoering van de wissel onder frauduleuze handelingen valt, in ieder geval niet goed.
En wat je dan niet mag opvoeren in 2012, kan in 2013 alsnog worden rechtgetrokken (verschuiving), mochten de betalingen binnenkomen.
Chiddix
0
Wanneer Imtech op 31-12-12 de boeken gesloten had, had men kunnen volstaan met een uitgestelde betaling van 100 miljoen(deferred revenues) in de boeken.
Imtech heeft in 2013 een last genomen van 100 miljoen vanwege een achtergestelde betaling.
Omzet t.a.v het pretpark had men gewoon kunnen vermelden in de cijfers 2012.
Imtech heeft daarentegen 200 miljoen ontvangsten in de jaarcijfers opgenomen(gebakken lucht). Maar niet gepubliceerd!
Men heeft het zichzelf moeilijk gemaakt.

Peter Paul de Vries zei in vorige jaren als voorzitter van de VEB, als je informatieverschaffing opschort, is dat vaak een slecht teken.
Turbocharger
5
Beste allemaal. Buiten dat ik me erger aan de persoonlijke aanvallen doe ik dat ook aan de onnozele opmerkingen die kant noch wal raken. Lees allemaal nog even het laatste persbericht van Imtech, te vinden op hun site.

Quote:

Aangemaakt op: 04 februari 2013
• Zeer forse afwaardering op Poolse projecten verwacht: tenminste 100 miljoen euro
• Raad van Bestuur stelt forensisch onderzoek in naar mogelijke onregelmatigheden
• Lokaal management in Polen op non-actief gesteld
• Herrubricering van liquide middelen in halfjaarcijfers 2012
• Afwaardering zal leiden tot het niet voldoen aan convenanten kredietverstrekkers
• EBITA 2012, vóór afwaardering van Poolse projecten en reorganisatielast, hoger dan in 2011
• Naar verwachting geen dividend over 2012
• Aandeelhoudersvergadering 3 april 2013 uitgesteld

Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) is ernstig gedupeerd door achterblijvende financiering van haar grootste opdrachtgever in Polen en mogelijke onregelmatigheden bij projecten van Imtech in Polen. Imtech laat een forensisch onderzoek doen naar de ontstane situatie. Hangende dit onderzoek is het lokale management in Polen op non-actief gesteld. De Raad van Bestuur van Imtech verwacht een afwaardering van tenminste 100 miljoen euro voor reeds gemaakte kosten. Omdat op dit moment de exacte omvang van deze afwaardering nog niet kan worden vastgesteld, kan Imtech de jaarrekening 2012 niet opstellen. Dientengevolge worden de presentatie van de jaarcijfers 2012, gepland voor morgen 5 februari 2013, en de aandeelhoudersvergadering van 3 april 2013 tot nader order uitgesteld. Naar verwachting zal over 2012 aan aandeelhouders geen dividend worden uitgekeerd.

De verwachte afwaardering zal tot gevolg hebben dat Imtech bij vaststelling van de jaarcijfers 2012 niet meer aan de convenanten - een ratio voor de gemiddelde nettoschuld/EBITDA van maximaal 3,0 en een rentedekking van minimaal 4,0 - met kredietverstrekkers zal voldoen. Dientengevolge zal Imtech met haar kredietverstrekkers in overleg treden. Imtech heeft Rabobank benoemd als haar financieel adviseur voor dit overleg.

De afwaardering van tenminste 100 miljoen euro betreft drie projecten voor Adventure World Warschau en een project betreffende energieopwekkende biocentrales, eveneens in Warschau, met een gezamenlijke waarde van 757 miljoen euro.

Imtech heeft geconstateerd dat de vooruitbetalingen voor de vier Poolse projecten niet volgens de met de opdrachtgever gemaakte afspraken ter beschikking van Imtech staan. Dit komt omdat de opdrachtgever zijn financiering niet rond heeft.

Na initieel onderzoek en mede gebaseerd op de jaarlijkse controle door accountant KPMG, heeft de Raad van Bestuur besloten een forensisch onderzoek uit te laten voeren naar de omstandigheden waaronder de betrokken projecten zijn aangenomen en uitgevoerd. Onregelmatigheden bij deze of andere projecten van Imtech in Polen worden niet uitgesloten. Hangende dit onderzoek is het lokale management in Polen op non-actief gesteld.

De Raad van Bestuur heeft bovendien vastgesteld dat een in de halfjaarcijfers 2012 onder geldmiddelen en kasequivalenten verantwoorde wissel en geblokkeerde rekeningen met betrekking tot het project Adventure World Warschau ter waarde van circa 200 miljoen euro volgens IFRS moet worden geherrubriceerd onder vlottende financiële activa. Dit bedrag was grotendeels als vooruitbetaling verwerkt op het onderhanden werk voor de vier betrokken projecten. Deze vooruitbetaling was aanzienlijk hoger dan de bestede kosten. Zoals hierboven aangegeven zijn de vooruitbetalingen niet ter beschikking van Imtech gekomen. Het effect hiervan is begrepen in de verwachte afwaardering van tenminste 100 miljoen euro.

De EBITA 2012, voor afwaardering van Poolse projecten en de eerder in oktober aangekondigde reorganisatielast, is hoger dan het jaar daarvoor. Per 31 december 2012 bedroeg de nettoschuldpositie circa 800 miljoen euro. De orderportefeuille per 31 december 2012, exclusief de Poolse projecten, bedraagt circa 6,4 miljard euro.

De ‘gesloten periode’ wordt verlengd tot aan de datum van bekendmaking van de jaarcijfers 2012.

Even goed lezen, de 200 mln bankgarantie voor het Polenproject was medio 2012 als cash geboekt. Mag niet volgens
de IFRS, de internationale boekhoudregeltjes. Deze 200 mln moet geboekt worden onder de post vlottende activa. Gevolg, samen met de verwachtte 100 mln afschrijving, is dat de jaarrekening 2012 niet opgemaakt kan worden.

Totdat dat het geval is, moet Imtech haar mond houden, zie lock up periode. Dus alle vragen met: wanneer komt Imtech nu met nieuws slaan nergens op. Imtech kan en mag niks zeggen totdat de jaarrekening is opgemaakt. Verder zal Imtech pas iets naar buiten brengen als alle ins en outs bekend zijn en de herfinanciering rond is. Logisch, omdat een niet volledig verhaal alleen maar leidt tot speculaties, paniek en de wildste verhalen, zoals op dit forum door enkelen met de regelmaat van de klok worden geplaatst.

Waar ik nog niemand over gehoord heb, is de opmerking in het PB dat de EBITA 2012 voor afwaardering Polen en de al in okt aangekondigde reorganisatie hoger is dan 2012. Brutowinst 2012 zonder Polen en reorganisatie is dus hoger dan 2011. Het valt dus echt wel mee. Claimemissies van 700 mln komen uit de dikke rancuneuze duim van Teun Teeuwisse die nog een appeltje met Imtech te schillen had, maar zijn op lucht gebaseerd, tenzij Teun aan tafel zit bij de onderhandelingen. Dat zou Teun dolgraag willen, maar dat is niet zo, dat kan ik garanderen.
Chiddix
0
Bruto-winst hoger dan 2011. Mogelijk. Netto-winst ook? Nu wordt door velen gezegd waaronder ik, wat is nu 100 miljoen euro voor een bedrijf met ruim 5 miljard omzet?
Imtech gebruikt het woord ernstig. Men schendt de bankconvenanten, dat wel maar dat is op te lossen.
Als je 100 miljoen gaat aftrekken van je netto-winst(last) , blijft er daarentegen weinig over van de netto-winst van Imtech in 2012?
Die last is evenwel in 2013 genomen.
Wat je in 2013 neemt, komt in de cijfers 2013.
Ik schets het zwart wit.
Ben geen deskundige van de precieze materie. Boekhoudfraude begrijp ik wel(AHOLD).
de tuinman
0
Ik heb op 10 al bijgekocht, maar deze verhalen maken het wel verleidelijk om bij te kopen.
[verwijderd]
0
Jij zit dus long en bent er eigenlijk ook zeker van dat dit de juiste keuze is. Ik zit zelf ook long. Vraag mij af waarom die shorters geen winstnemen nu.
quote:

Turbocharger schreef op 24 februari 2013 12:55:

Beste allemaal. Buiten dat ik me erger aan de persoonlijke aanvallen doe ik dat ook aan de onnozele opmerkingen die kant noch wal raken. Lees allemaal nog even het laatste persbericht van Imtech, te vinden op hun site.

Quote:

Aangemaakt op: 04 februari 2013
• Zeer forse afwaardering op Poolse projecten verwacht: tenminste 100 miljoen euro
• Raad van Bestuur stelt forensisch onderzoek in naar mogelijke onregelmatigheden
• Lokaal management in Polen op non-actief gesteld
• Herrubricering van liquide middelen in halfjaarcijfers 2012
• Afwaardering zal leiden tot het niet voldoen aan convenanten kredietverstrekkers
• EBITA 2012, vóór afwaardering van Poolse projecten en reorganisatielast, hoger dan in 2011
• Naar verwachting geen dividend over 2012
• Aandeelhoudersvergadering 3 april 2013 uitgesteld

Gouda - Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) is ernstig gedupeerd door achterblijvende financiering van haar grootste opdrachtgever in Polen en mogelijke onregelmatigheden bij projecten van Imtech in Polen. Imtech laat een forensisch onderzoek doen naar de ontstane situatie. Hangende dit onderzoek is het lokale management in Polen op non-actief gesteld. De Raad van Bestuur van Imtech verwacht een afwaardering van tenminste 100 miljoen euro voor reeds gemaakte kosten. Omdat op dit moment de exacte omvang van deze afwaardering nog niet kan worden vastgesteld, kan Imtech de jaarrekening 2012 niet opstellen. Dientengevolge worden de presentatie van de jaarcijfers 2012, gepland voor morgen 5 februari 2013, en de aandeelhoudersvergadering van 3 april 2013 tot nader order uitgesteld. Naar verwachting zal over 2012 aan aandeelhouders geen dividend worden uitgekeerd.

De verwachte afwaardering zal tot gevolg hebben dat Imtech bij vaststelling van de jaarcijfers 2012 niet meer aan de convenanten - een ratio voor de gemiddelde nettoschuld/EBITDA van maximaal 3,0 en een rentedekking van minimaal 4,0 - met kredietverstrekkers zal voldoen. Dientengevolge zal Imtech met haar kredietverstrekkers in overleg treden. Imtech heeft Rabobank benoemd als haar financieel adviseur voor dit overleg.

De afwaardering van tenminste 100 miljoen euro betreft drie projecten voor Adventure World Warschau en een project betreffende energieopwekkende biocentrales, eveneens in Warschau, met een gezamenlijke waarde van 757 miljoen euro.

Imtech heeft geconstateerd dat de vooruitbetalingen voor de vier Poolse projecten niet volgens de met de opdrachtgever gemaakte afspraken ter beschikking van Imtech staan. Dit komt omdat de opdrachtgever zijn financiering niet rond heeft.

Na initieel onderzoek en mede gebaseerd op de jaarlijkse controle door accountant KPMG, heeft de Raad van Bestuur besloten een forensisch onderzoek uit te laten voeren naar de omstandigheden waaronder de betrokken projecten zijn aangenomen en uitgevoerd. Onregelmatigheden bij deze of andere projecten van Imtech in Polen worden niet uitgesloten. Hangende dit onderzoek is het lokale management in Polen op non-actief gesteld.

De Raad van Bestuur heeft bovendien vastgesteld dat een in de halfjaarcijfers 2012 onder geldmiddelen en kasequivalenten verantwoorde wissel en geblokkeerde rekeningen met betrekking tot het project Adventure World Warschau ter waarde van circa 200 miljoen euro volgens IFRS moet worden geherrubriceerd onder vlottende financiële activa. Dit bedrag was grotendeels als vooruitbetaling verwerkt op het onderhanden werk voor de vier betrokken projecten. Deze vooruitbetaling was aanzienlijk hoger dan de bestede kosten. Zoals hierboven aangegeven zijn de vooruitbetalingen niet ter beschikking van Imtech gekomen. Het effect hiervan is begrepen in de verwachte afwaardering van tenminste 100 miljoen euro.

De EBITA 2012, voor afwaardering van Poolse projecten en de eerder in oktober aangekondigde reorganisatielast, is hoger dan het jaar daarvoor. Per 31 december 2012 bedroeg de nettoschuldpositie circa 800 miljoen euro. De orderportefeuille per 31 december 2012, exclusief de Poolse projecten, bedraagt circa 6,4 miljard euro.

De ‘gesloten periode’ wordt verlengd tot aan de datum van bekendmaking van de jaarcijfers 2012.

Even goed lezen, de 200 mln bankgarantie voor het Polenproject was medio 2012 als cash geboekt. Mag niet volgens
de IFRS, de internationale boekhoudregeltjes. Deze 200 mln moet geboekt worden onder de post vlottende activa. Gevolg, samen met de verwachtte 100 mln afschrijving, is dat de jaarrekening 2012 niet opgemaakt kan worden.

Totdat dat het geval is, moet Imtech haar mond houden, zie lock up periode. Dus alle vragen met: wanneer komt Imtech nu met nieuws slaan nergens op. Imtech kan en mag niks zeggen totdat de jaarrekening is opgemaakt. Verder zal Imtech pas iets naar buiten brengen als alle ins en outs bekend zijn en de herfinanciering rond is. Logisch, omdat een niet volledig verhaal alleen maar leidt tot speculaties, paniek en de wildste verhalen, zoals op dit forum door enkelen met de regelmaat van de klok worden geplaatst.

Waar ik nog niemand over gehoord heb, is de opmerking in het PB dat de EBITA 2012 voor afwaardering Polen en de al in okt aangekondigde reorganisatie hoger is dan 2012. Brutowinst 2012 zonder Polen en reorganisatie is dus hoger dan 2011. Het valt dus echt wel mee. Claimemissies van 700 mln komen uit de dikke rancuneuze duim van Teun Teeuwisse die nog een appeltje met Imtech te schillen had, maar zijn op lucht gebaseerd, tenzij Teun aan tafel zit bij de onderhandelingen. Dat zou Teun dolgraag willen, maar dat is niet zo, dat kan ik garanderen.

[verwijderd]
3
PS MarkusMarkus, voor mijn nieuwsgierigheid even een vraagje of twee.
Heb jij je schoolopleiding in Nederland gehad ?
Dit vanwege jouw structuur van denken.
Ook ben ik benieuwd in welke branche je werkzaam bent geweest tot je 40-e?

[/quote]

Antwoord op je eerste vraag, ik heb mijn opleiding inderdaad in België gevolgd.
Rede: Mijn ouders waren in 1972 naar België verhuisd, toen was ik 8 jaar, ik ben in 2002 terug in Nederland komen wonen.
Je kan in mij teksten zien dat ik geregeld Belgische woorden gebruik en daarom vind het wel knap dat je die vraag stelde, (als je dat inderdaad merkte).
Toen ik jong was interesseerde mij het leren totaal niet, ik ben altijd en fanatieke sporter geweest maar uiteindelijk heb ik mijn diploma informatica behaald.
Op mijn 30 jaar heb ik opleiding psychologie afgerond. Op latere leeftijd heb ik pas grote honger gekregen naar kennis.
Voor mijn 32 jaar heb ik verschillende banen gehad en ben daarna zelfstandig geworden in de computerbranche. Ik was bij de eerste toen de computers in opmars kwamen.

Mijn structuur van denken? Ik ben geen optimist maar ook geen pessimist, ik ben voor 100% realist en logisch ingesteld.
Voor de meeste mensen is iedereen goed totdat zij het tegendeel bewijzen.
Voor mij is iedereen slecht totdat zij het tegendeel bewijzen, daar zit waarschijnlijk het grote verschil met de meeste mensen.
Dit is misschien een lullig verhaal,
in Armstrong zijn zeer veel mensen blijven geloven dat hij dopping vrij fietste,
iedereen riep van hij is honderden keren gecontroleerd en nooit gepakt, uit de feiten vooraf was hij ook onschuldig en was er niks aan de hand, kijk wat uit de beerput is gekomen.
Als ik het niet weet dan laat ik het in het midden,
maar zodra er rook is dan heb ik geleerd in het leven pas goed op je tellen en ga altijd van het slechte uit want dan krijg je voor 75 a 85% gelijk.

Ik neem alle informatie mee, positief en negatief weeg het af en kom dan tot MIJN besluit.
Als de kansen 70/30 liggen dat weet je ik zal er ook 30 keer naast zitten en dit kan in theorie ook met Imtech zijn.

Nog en belangrijk gegeven,
ik heb voor iedereen respect en mijn voorkeur gaat naar laagste in de bevolking groep, zodra het asociaal naar voren komt verdwijn mijn respect.

Nu ik 2 dagen op het forum ben is mijn conclusie, dit is geen forum over Imtech maar een fanclub van Imtech, (dit is humoristisch met een beetje waarheid bedoeld).

Als ik ergens bang voor ben is het Tom Muller zijn koop advies, ik heb die man wel hoog zitten, maar soms moet je dat ook los laten.

Markus
[verwijderd]
1
quote:

markusmarkus schreef op 24 februari 2013 14:33:

PS MarkusMarkus, voor mijn nieuwsgierigheid even een vraagje of twee.
Heb jij je schoolopleiding in Nederland gehad ?
Dit vanwege jouw structuur van denken.
Ook ben ik benieuwd in welke branche je werkzaam bent geweest tot je 40-e?

[/quote]

Antwoord op je eerste vraag, ik heb mijn opleiding inderdaad in België gevolgd.
Rede: Mijn ouders waren in 1972 naar België verhuisd, toen was ik 8 jaar, ik ben in 2002 terug in Nederland komen wonen.
Je kan in mij teksten zien dat ik geregeld Belgische woorden gebruik en daarom vind het wel knap dat je die vraag stelde, (als je dat inderdaad merkte).

etc

Markus

Ik vind, dat een dergelijke openheid een AB verdient, je behoeft ten slotte niet te antwoorden. Ik geloof nu zeker dat je hier geen spelletje speelt
Spoetnik
0
www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

VEB denkt soms ook dat ze God zijn. En uit frustratie dan weer zo'n stukje tekst. Ik begin ze steeds minder serieus te nemen.
Parelsnuiver
0
quote:

markusmarkus schreef op 24 februari 2013 14:33:

PS MarkusMarkus, voor mijn nieuwsgierigheid even een vraagje of twee.
Heb jij je schoolopleiding in Nederland gehad ?
Dit vanwege jouw structuur van denken.
Ook ben ik benieuwd in welke branche je werkzaam bent geweest tot je 40-e?

[/quote]

Antwoord op je eerste vraag, ik heb mijn opleiding inderdaad in België gevolgd.
Rede: Mijn ouders waren in 1972 naar België verhuisd, toen was ik 8 jaar, ik ben in 2002 terug in Nederland komen wonen.
Je kan in mij teksten zien dat ik geregeld Belgische woorden gebruik en daarom vind het wel knap dat je die vraag stelde, (als je dat inderdaad merkte).
Toen ik jong was interesseerde mij het leren totaal niet, ik ben altijd en fanatieke sporter geweest maar uiteindelijk heb ik mijn diploma informatica behaald.
Op mijn 30 jaar heb ik opleiding psychologie afgerond. Op latere leeftijd heb ik pas grote honger gekregen naar kennis.
Voor mijn 32 jaar heb ik verschillende banen gehad en ben daarna zelfstandig geworden in de computerbranche. Ik was bij de eerste toen de computers in opmars kwamen.

Mijn structuur van denken? Ik ben geen optimist maar ook geen pessimist, ik ben voor 100% realist en logisch ingesteld.
Voor de meeste mensen is iedereen goed totdat zij het tegendeel bewijzen.
Voor mij is iedereen slecht totdat zij het tegendeel bewijzen, daar zit waarschijnlijk het grote verschil met de meeste mensen.
Dit is misschien een lullig verhaal,
in Armstrong zijn zeer veel mensen blijven geloven dat hij dopping vrij fietste,
iedereen riep van hij is honderden keren gecontroleerd en nooit gepakt, uit de feiten vooraf was hij ook onschuldig en was er niks aan de hand, kijk wat uit de beerput is gekomen.
Als ik het niet weet dan laat ik het in het midden,
maar zodra er rook is dan heb ik geleerd in het leven pas goed op je tellen en ga altijd van het slechte uit want dan krijg je voor 75 a 85% gelijk.

Ik neem alle informatie mee, positief en negatief weeg het af en kom dan tot MIJN besluit.
Als de kansen 70/30 liggen dat weet je ik zal er ook 30 keer naast zitten en dit kan in theorie ook met Imtech zijn.

Nog en belangrijk gegeven,
ik heb voor iedereen respect en mijn voorkeur gaat naar laagste in de bevolking groep, zodra het asociaal naar voren komt verdwijn mijn respect.

Nu ik 2 dagen op het forum ben is mijn conclusie, dit is geen forum over Imtech maar een fanclub van Imtech, (dit is humoristisch met een beetje waarheid bedoeld).

Als ik ergens bang voor ben is het Tom Muller zijn koop advies, ik heb die man wel hoog zitten, maar soms moet je dat ook los laten.

Markus

Omdat je toch zo graag antwoord op gestelde vragen,mag ik je vragen wie jou deze vraag heeft gesteld?
Ik kan het namelijk niet terug vinden op dit forum.
[verwijderd]
0
Turbocharger
3
www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

De VEB kan ook niet lezen. Imtech kan en mag niks zeggen zolang de jaarrekening niet gepupliceerd is. En al zou Imtech wel wat mogen zeggen, dan is het niet in het belang van de belegger als ze met een half verhaal komen wat alleen maar nog meer vragen oproept en onzekerheid creeert. Dus houdt Imtech haar mond. Reken maar dat er op dit ogenblik bij Imtech samen met de geldschieters gezocht wordt naar een gedegen oplossing, geen half werk. Ja, dat vergt even wat tijd. Daarnaast is de nieuwe topman, Turkesteen registeraccountant en daarnaast gespecialiseerd in de herstructurering van ondernemingen. De man weet dus niet alleen alles van boekhouden, maar ook hoe je een toko weer gezond op de rails zet. Dat lijkt mij een geruststellende gedachte.
[verwijderd]
0
quote:

Turbocharger schreef op 24 februari 2013 15:09:

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

De VEB kan ook niet lezen. Imtech kan en mag niks zeggen zolang de jaarrekening niet gepupliceerd is. En al zou Imtech wel wat mogen zeggen, dan is het niet in het belang van de belegger als ze met een half verhaal komen wat alleen maar nog meer vragen oproept en onzekerheid creeert. Dus houdt Imtech haar mond. Reken maar dat er op dit ogenblik bij Imtech samen met de geldschieters gezocht wordt naar een gedegen oplossing, geen half werk. Ja, dat vergt even wat tijd. Daarnaast is de nieuwe topman, Turkesteen registeraccountant en daarnaast gespecialiseerd in de herstructurering van ondernemingen. De man weet dus niet alleen alles van boekhouden, maar ook hoe je een toko weer gezond op de rails zet. Dat lijkt mij een geruststellende gedachte.
Dit is normaal wel een belangrijk gegeven in de eerste gedachte,

Turkesteen registeraccountant en daarnaast gespecialiseerd in de herstructurering van ondernemingen.
De man weet dus niet alleen alles van boekhouden, maar ook hoe je een toko weer gezond op de rails zet. Dat lijkt mij een geruststellende gedachte.

Het feit dat hij in de onderneming stap zou normaal aangeven dat er geen grote beerput is.

Dan denk ik weer aan DSB bank,
daar stapte ook nog verschillende prominenten in de laatste tijd zoals Zalm.

KBC Luc Dehaene ook niet de minste,

Het gaat er niet om hoe goed Turkesteen is, wat treft hij aan?
Daar draait alles om.

[verwijderd]
0
quote:

Turbocharger schreef op 24 februari 2013 15:09:

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

De VEB kan ook niet lezen. Imtech kan en mag niks zeggen zolang de jaarrekening niet gepupliceerd is. En al zou Imtech wel wat mogen zeggen, dan is het niet in het belang van de belegger als ze met een half verhaal komen wat alleen maar nog meer vragen oproept en onzekerheid creeert. Dus houdt Imtech haar mond. Reken maar dat er op dit ogenblik bij Imtech samen met de geldschieters gezocht wordt naar een gedegen oplossing, geen half werk. Ja, dat vergt even wat tijd. Daarnaast is de nieuwe topman, Turkesteen registeraccountant en daarnaast gespecialiseerd in de herstructurering van ondernemingen. De man weet dus niet alleen alles van boekhouden, maar ook hoe je een toko weer gezond op de rails zet. Dat lijkt mij een geruststellende gedachte.
Een AB.
Zo is het en niet anders.
[verwijderd]
1
quote:

JanK1 schreef op 24 februari 2013 14:37:

[...]Ik vind, dat een dergelijke openheid een AB verdient, je behoeft ten slotte niet te antwoorden. Ik geloof nu zeker dat je hier geen spelletje speelt
Ja, MM is niet gespeeld dom, dat ben ik met je eens JanK1.
[verwijderd]
0
quote:

zonnetje-in-huis schreef op 24 februari 2013 10:18:

[...]

Tip voor jou, je moet je aankopen en verkopen ZELF doen, niet teveel afgaan op de mening van anderen, zag vrijdag dat je in verwarring was op dit forum of je nu wel of niet zou instappen.
Je moet er achter staan bij elke koop/verkoop die je doet, het is hier geen CASINO.
goedbedoeld advies uiteraard, geen kritiek op jou.

Maar zonnetje dat is het nou net, voor mij is Speculeren in Imtech nu juist WEL een casino. Zowel positieve geluiden als negatieve geluiden over de huidige situatie zijn gebakken lucht. Het kan beide kanten uitgaan. De trade vrijdag was echter te mooi om te laten liggen. Ik sta daar achter maar dat houdt niet in dat ik er gelijk positief over ga praten. Ik vond het wel geinig om degenen op dit forum te vragen of ik moets instappen maar had voormezelf uitgemaakt dat als hij om 17.29 onder de 9.55 zou staan ik zou instappen.
[verwijderd]
0
Dat de EBITA in 2012 hoger ligt dan in 2011 had ik ook uit het bericht van 4 februari gelezen. Daar gaat dus nog wel een correctie op plaatsvinden. Hoe groot die correctie is weet niemand. UK business is niet geraakt volgens een tweeet van uk division, volop ah groeien, en zo zullen er meerdere divisies zijn die het,net als tijdens de crisis, goed doen. Ik ben ook eerd positief dan negatief anders had ik de afgelopen weken niet ingestapt. Wat me vertrouwen geeft is dat imtech meer dan 100 jaar een degelijk bedrijf heeft, sinds 1993 een solide groei liet zien, en nu de juiste stappen zet door management waar nodig te vervangen. Waarschijnlijk wel wat te hard gegroeid de laatste tijd en nu zou moeten consolideren. Voor de MT en zeker de LT loop je niet al te veel risico mi. KT casino.
[verwijderd]
0
quote:

markusmarkus schreef op 24 februari 2013 14:52:

zonnetje-in-huis 24 feb 2013 om 09:55

Beetje wantrouwen is wel oke.
Bedankt, MM voor je eerlijkheid, meende al een "vreemde" achtergrond in jouw schrijven te ontdekken, is niet negatief bedoeld en zeker niet als wantrouwen.

Dit "vreemd" is ook als positief op te vatten, iedereen is voor mij een persoon zonder te veroordelen.
Jouw hele manier van denken maakte mij nieuwsgierig naar je achtergrond.
Persoonlijk ga ik uit van de stelling dat iedereen goed is, maar zeker geen blind varen op iemands blauwe ogen.
Nogmaals bedankt voor je openheid, ook van mij een AB
mercedes
0
zo 24 feb 2013, 17:03
VEB stelt Imtech ultimatum
DEN HAAG (AFN) -
De Vereniging van Effectenbezitters heeft technisch dienstverlener Imtech een ultimatum gesteld. Uiterlijk 1 maart moet het bedrijf meer duidelijkheid geven over de problemen in Polen, anders onderneemt de VEB juridische stappen. Ook Imtech-bestuurders kunnen aansprakelijk worden gesteld wegens misleiding. Dat schrijft de VEB op haar site.



Mail Print DFT Nieuwsbrief
Imtech 22-02-2013 (17:37)
9,569EUR-2,63% -0,258

Naar Imtech detailpagina

Proefabonnement,
10 weken € 30,-!
Ads door Google
WOZ Waarde Te Hoog? TiP
Wij Maken Gratis Bezwaar! Meld U Nu Meteen Aan Bespaar
wozspecialisten.nl/wozbesparen
Van Lanschot Bankiers
275 jaar expertise ingezet voor uw vermogen. Maak een afspraak.
www.vanlanschot.nl/vermogensbeheer
Boekhouding in Excel 2007
Speciaal voor ZZPers, slechts €69,- Uniek, vriendelijk, zeer compleet.
www.excelboekhouding.nl
De technisch dienstverlener maakte op 4 februari bekend met problemen te kampen in Polen en daarop minimaal 100 miljoen euro te moeten afschrijven. De VEB vroeg een paar dagen later in een brief om opheldering vanwege het grote aantal vragen aan het bedrijf dat nog open staat.
Het is volgens de beleggersclub bijvoorbeeld niet duidelijk hoe ver dit bedrag nog kan oplopen en hoe het zit met activiteiten in andere landen. De VEB wil ook weten of Imtech vasthoudt aan haar strategisch groeiplan 2015.
Imtech wilde volgens de VEB niet inhoudelijk reageren en verwijst naar eerder uitgegeven persberichten.
2.798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.038,40 -0,28%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.978,26 -0,23%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,47 +0,10%
 EUR/USD 1,0712 +0,14%
 WTI 82,86 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront