Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Klimaatbeheersing kost 700 miljard dollar'

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 jan Euro doet stapje terug
  2. 25 jul Tegenvallende daling Duitse Ifo index 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Klazien 21 januari 2013 15:11
    Miljoenen jaren geleden kon je lopen van Hoek van Holland naar Londen.
    Dat was de tijd dat er nog enorme ijs kappen waren. Misschien is het de schuld van de piramide bouwers geweest.... (grapje!)
    Kortom het valt in dezelfde categorie als ontwikkelingshulp. Een clubje mensen die zijn boterham aan onzin verdiend als je maar een zogenaamd gevaar/risico verzint wat niemand kan bewijzen. De oudste versie in deze categorie is het geloof....
  2. z0n0p 21 januari 2013 15:24
    Eindelijk een organisatie die een verband legt tussen omvang van de wereldbevolking en uitputting van de aarde. Daar gaat het bericht namelijk over. Wie kinderen heeft, zou zich toch wat ongemakkelijk moeten voelen bij de gedachte dat tussen 1940 en 2040 de wereldbevolking groeit van 2,25 miljard naar 9,25 miljard. Zoveel monden om te voeden en iPhone's voor de heb, kan de aardkloot gewoon niet aan.
  3. [verwijderd] 21 januari 2013 15:33
    de Groene Brigade wil hun goed betaalde functie vasthouden.
    waarom zijn al die miljarden die naar Griekse en Spaanse banken zijn gegaan niet geinvesteerd in Zonne-energie in die landen. Zet onvruchtbare delen van Griekenland en Spanje vol met zonnepanelen en die landen zijn de energieleverancier van schone energie voor Europa.
    Daar profiteert de hele Europese samenleving van en tevens een enorme stap naar een groene samenleving.
    Maar we houden liever een niet functionerend bankensysteem in leven...
  4. forum rang 4 nb 21 januari 2013 15:41
    Dit zijn altijd leuke discussies: wie levert als eerste zijn iphone in, bij de nokia beleggers-zijn nokia lumia 920?? En z'n 2e auto, en de 2e vakantie? Wie begint z'n kousen weer te stoppen?
    Pas in de jaren 80 zijn we echt met 'op vakantie gaan' begonnen,is dit een verworven recht? Alhoewel, als we met z'n allen naar Griekenland gaan, zijn ze zo uit de problemen, in plaats van die gesubsidieerde en dus onrendabele zonnecellen. Het leven is leuk(mits genoeg te eten en er niet op je geschoten wordt).
  5. Klazien 22 januari 2013 12:29
    quote:

    Joost358 schreef op 22 januari 2013 11:02:

    @ Eugen, Klazien, Vino & Apokathilosis: Misschien is het volgens de politici een hoax, maar volgens de wetenschappers in ieder geval niet:
    www.sciencemag.org/content/306/5702/1...
    Het hele verhaal is onzin omdat de mensheid naar verhouding pas 1 nanoseconde op deze aardkloot rond loopt en een honderdste van die nanoseconde is de ontwikkeling vanaf 1900.
    Kortom we hebben totaal geen invloed op het grote geheel. Uiteindelijk sterven we uit en de aardkloot gaat gewoon verder met of zonder gigantische meteoriet inslag.
    Als je dan toch iets wil bereiken ga dan voor geboorte beperking want dat is de essentie van alles. Je kan nog zo (zogenaamd) groen produceren maar het resultaat is constant meer mensen erbij dus op jet laatst loop je toch tegen de muur op.
    Groene energie bestaat namelijk niet alleen misschien zonne en waterkracht energie.
    Eclectische auto's laten vuile accu's na die ook nog eerst geproduceerd moeten worden terwijl ze opgeladen worden met gewone energie opgewekt van een of ander kolencentrale. Terwijl ze veel minder zuinig zijn dan gesteld. Windenergie is onzin omdat het geen continuïteit waarborgt.
    Hetzelfde geld voor zonne-energie.
    Je moet dus altijd kolen of kern energie beschikbaar hebben.
    Wordt eens wakker dumbo's. Het idee om windmolens op zee te plaatsen, hoe simpel kan je zijn als je meganiek aan de erosie van de zee blootstelt.
    Daar zal wat energie in onderhoud en vervanging in gaan zitten niet?
  6. Joost358 22 januari 2013 13:45
    quote:

    Klazien schreef op 22 januari 2013 12:29:

    [...]

    Het hele verhaal is onzin omdat de mensheid naar verhouding pas 1 nanoseconde op deze aardkloot rond loopt en een honderdste van die nanoseconde is de ontwikkeling vanaf 1900.
    Kortom we hebben totaal geen invloed op het grote geheel.
    Klazien, de tijd dat we ergens zijn geweest hoeft niet in verband te staan met de invloed die ergens op uitgeoefend is. Mijn vader kan bijvoorbeeld met het laten van één goede ruft heel wat teweegbrengen in een zeer geringe tijd.
    Verder zeg ik niet dat dat we geen conventionele energiebronnen moeten gebruiken. Maar het lijkt me wel erg nuttig om hier steeds meer aandacht aan te besteden en onderzoek is hier erg essentieel voor. De overheid dient hier zeker een voortrekkersrol in te hebben, want de markt kan dit niet alleen. 700 miljard is echter een getal dat me niks zegt. Ik denk dat er ook genoeg alternatieven zijn, die bijna niets kosten.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

EUR/USD

1,0615 10:29
-0,0011 -0,10%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links