Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: 140.000 & 8,5%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 februari 2012 08:52
    Goe'morgen, lekker koud, wat extreem te noemen is. De inspiratie van de stijging komt uit programmatuur. Meer niet. Vastgoed? Is het aardschokbestendig dan? Na tientallen jaren van aardschokken opvangen worden fundamenten van huizen ook zwak. Omlaag met die handel! Hoog in de lucht is het ijzig koud.
  2. De Struikrover 3 februari 2012 09:01
    Goedemorgen Arend Jan

    Neem gewoon een demo account van Marketindex, dan heb je de berekende AEX index vanaf 8h00 en op binck, todaysbrokers etc. accounts kan je de futures zien. Maar bedankt weer voor je bijdrage.

    Die Mark Zuckerberg gaat trouwens met 1$ 2012 inkomen, geen beasting betalen. Op naar de 20 Triljoen!!
  3. [verwijderd] 3 februari 2012 09:11
    Goedemorgen AJ, All,

    '...is tegen het opsplitsen van banken in een zaken- en nutsgedeelte. Bovendien panikeert DNB over de zieltogende vastgoedsector in ons land die weer de financiële branche bedreigt.'

    Waar weer niemand het over heeft is dat ze gisteren uitkomen met bericht 1, bij monde van dezelfde meat puppet notabene, en de volgende dag met bericht 2. Wie 1 en 2 aan elkaar knoopt, kennelijk niet voor iedereen weggelegd ziet dat bij het bewaarheid worden van 2, zorgt voor het drainen van spaartegoeden (en dus nieuwe BAIL outs at gunpoint) van de burger. Ook wel genoemd cluster fuck.

    Het is stuitend hoogmoedig dat de sector - vooral vertegenwoordigd en allerminst gecontroleerd door DNB - de NL bevolking gegijzeld houdt middels een kapot en corrupt banken systeem. Splits ons niet want de ramp is niet te overzien (a la beproeft recept van Hankie P). En nu de beurzen weer wat opgepompt zijn door LTRO en shadow QE komen de berichten los van het Real Estate debacle en of de banken niet een keer af moeten van mark to fantasy. Iets wat iedereen die een beetje graaft en analyseert al maanden zo niet jaren ziet aankomen.

    Als dit geen signaal is om een bank run te starten dan zie ik het somber in voor de sheeple en hun ASSe(t)s. Kan er ook geen medelijden meer mee hebben. Wat geleerd moet worden herhaalt zich, en kennelijk is het hoog tijd voor een paar harde lessen voor de meute. Daarna zijn de banksters aan de beurt. Fakkels en guilotines. Hoewel absoluut geen voorstander van geweld is het niet te vermijden, de mens is immers nog de barbaar van 1000 jaar terug, alleen in mooiere kleren en opsmuk. Pas als het bloed letterlijk door de straten stroomt, lantaarnpalen een nieuwe functie hebben gekregen, en de euro wordt gebruikt om de haard aan te maken, dat is het moment dat ik weer buy and hold overweeg. Tot die tijd is vragen om gefleeced te worden.

    Zonder tof te willen doen of doemscenario´s te willen verheerlijken, zeg niet dat niemand je heeft gewaarschuwd.

    Juan
  4. [verwijderd] 3 februari 2012 10:24
    quote:

    Vanaf200 schreef op 3 februari 2012 09:01:

    Goedemorgen Arend Jan

    Neem gewoon een demo account van Marketindex, dan heb je de berekende AEX index vanaf 8h00 en op binck, todaysbrokers etc. accounts kan je de futures zien. Maar bedankt weer voor je bijdrage.

    Die Mark Zuckerberg gaat trouwens met 1$ 2012 inkomen, geen beasting betalen. Op naar de 20 Triljoen!!
    Bekend verschijnsel dat de rijken(oud of nieuw) alleen geld willen opstrijken en soldaten uitsturen om te vechten voor hun geld. Zie Mark Facebook(FaecesBook?)
  5. Miele Bauknecht 3 februari 2012 10:36
    Juan, eens. Wanneer wordt nu eens duidelijk dat het redden van banken ten koste van de burgers alleen maar leidt tot een japans scenario oftewel een jarenlange recessie. Laten we nu eerst eens de helft van de europese banken laten omvallen om deze sector weer gezond
    te maken ipv met LTRO's deze zombies in leven te houden.
  6. Wij Rosario 3 februari 2012 10:50
    De DNB vergat nog te melden financiële ramp 4. Dat is de grootste bubbel allertijden de staatsobligaties. Het maakt niet uit van welk land en in welke valuta het genoteerd is, het is een bel die ook binnenkort barst. Het eindresultaat zoals hier al vaker gemeld, de pensioenfondsen zullen nauwelijks geld genoeg hebben om hun totaal uit de hand gelopen personeelskosten te betalen.
    Dat is dan het eind van het Nederlandse pensioen luchtkasteel.
  7. Wij Rosario 3 februari 2012 11:00
    @Juan Tsunami,
    Men houdt hier niet van reële verhalen op deze site, dat mag alleen de kolenboer die al in het pensioenparadijs zit doen.

    Volgens mij is die DNB man ook maar een klein radertje in het geheel om alle politieke en administratieve flaters wat minder erg te doen lijken. Gisteren las ik ergens dat Nederland het voorbeeld was voor Europa. Ik hoop dat die persoon ongelijk had want anders ziet het er bijzonder beroerd uit voor Europa.
    Het grootste probleem in Nederland is dat het volk te onnozel is om in de gaten te hebben hoe ze belazerd zijn door politiek, overheid en de kwaliteits pers.

  8. Wij Rosario 3 februari 2012 11:07
    re. Facebook.

    Er zullen weer miljoenen idioten zijn die de aandelen aangeprezen door kwaliteitsbanken als GS, JPM, etc. en natuurlijk de kwaliteitspers, gaan kopen. Ze zullen er achter komen dat ze een kaartje voor een voorstelling gekocht hebben die niet doorgaat. Helaas krijgen ze hun geld niet terug. Het gekke is dat men na het leermoment van 2001 de meute weer zo gek krijgt achter dit soort fatasia's aan te lopen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links