Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

van katten en heksen, de dingen die blijven (2)

3.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 153 154 155 156 157 » | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

ffff schreef op 5 juli 2011 17:15:

pffft...................

Meer komt er niet uit. Want ja...wat valt er ook tegen in te brengen:
Volgens Peters manier ruim anderhalf procent en volgens de grote betweter......" de cash is king - believer".... de "zijn kruit moet je drooghouden" - strateeg..... kom je niet verder dan een tiende daarvan.... Een tiende.... Een tiende....
Ehm... het gemiddelde rendement van je aankopen is 0,8% negatief.

Termijn van oordelen is veel te kort natuurlijk, maar om op basis hiervan je gelijk te halen...

Eerder een indicatie van:
1) stockpicking kan niet alleen relatief (tov de index) verlies opleveren (argument tegen actief handelen), maar
2) zelfs in absolute zin tot verlies leiden ook al stijgt de markt als geheel
[verwijderd]
2
En ja, tien keer beter rendement met aandelen dan sparen?

Heb jij het afgelopen decennium 400% rendement gehaald dan?
[verwijderd]
0
Op mijn porto heb ik dit jaat tot en met vandaag een rendement gehaald van let op 0,1%. Dus met een spaarrekening was het rendement 10 zo hoog geweest en met Nedelandse obligatie zelfs 15 zo hoog,overigens heb ik het wel iets beter gedaan dan de AEX.

Beleggen doe ik ook niet omdat ik de AEX of een andere index wil verslaan, maar omdat ik er op langere termijn van uit ga dat ik een beter rendement kan halen dan op een spaarrekening of een obligatie.

Uiteraard zijn bleeders bijna niet te voorkomen (dit jaar o.m. CSM en Imtech). Toprendementen zal ik niet halen omdat ik vrijwel altijd werk met puts. Kortom, weinig kopzorgen en af en toe een redelijk rendement, wat wil een belegger nog meer.

mvrg
handyman6
11
quote:

ffff schreef op 5 juli 2011 13:50:

Op en top,

Ik ben juist helemaal niet gefrustreerd! Ik doe het tien maal beter dan dat ik het geld gewoon op de spaarrekening had laten staan!
Je moet mijn posting echt nog maar eens een keer lezen.
Als je bedoelt: het had nog veel beter gekund....Tja, akkoord! In het leven en bij beleggen kan het altijd nog veel beter.

Maar waar het mij omging is beleggers die wekenlang roepen: Cash is king, een spiegel voor te houden dat beleggers die wel investeren het...tien keer beter deden..

Het resultaat van die herinvestering is dus zeker niet "dik onder de maat" Ik mag hopen dat ze de komende twaalf maanden iedere maand de performance van afgelopen maand voortzet: Dan komen we uit op een onrealistische 20 procent. Je moet echt mijn posting nog maar eens lezen, want je opmerking slaat kant nog wal...

Peter
Door steeds weer(indirect) erkenning voor bekwaam beleggen te willen hebben, verkloot je dit draadje aardig,vriend;heb het al vaker gezegd ,maar je wil het niet horen..geen wonder dat men er dan steeds weer bovenop springt:je vraagt erom om gestalkt te worden en DAT vind ik frustrerend!..grH6
[verwijderd]
0
quote:

Tennisbal schreef op 5 juli 2011 14:34:

Dat is spannend ! We krijgen zo een inkijkje in de "keuken" van de man met de 7 cijferige jaarwinsten. ffffet koel !
Zogauw jullie in keuken v/d 3 cijferige "The Third Man" willen kijken dan verneem ik dit graag?
[verwijderd]
1
quote:

The Third Man schreef op 5 juli 2011 18:00:

[...]

Zogauw jullie in keuken v/d 3 cijferige "The Third Man" willen kijken dan verneem ik dit graag?
Nou vooruit dan, laat eens zien?

Voor zoveel belangstelling moet je dan wel eerst een naam opbouwen en dat gaat een beetje lastig met een steeds wisselend alias. ;-)

ffff
2
OP en top,

Je begint je posting met: Je moet de zaken wel in zijn context zien....! Dat is nu precies wat jij ook moet doen: IK heb het in mijn antwoord vanmiddag aan Hirsch enkel en alleen over zijn opmerkingen gisteravond gemaakt. En dat gaat enkel en alleen over de performance van de aandelen in dit mooie draadje genoemd. Nergens anders over.

Jij begint nu, per ongeluk of willens en wetens , over een totaal ander onderwerp. De performance over langere tijd. Maar ik heb geen zin in herhalingen te hervallen: Daar hebben we het de afgelopen JAREN al herhaaldelijk en zelfs vrij uitvoerig over gehad. Maar nogmaals Op en top, dat is een ander onderwerp. Je moet de discussie wel bij het onderwerp houden.
Bij zo'n uitgebreide protefeuille loopt de performance van de aandelenportefeuille voor een groot stuk gelijk met het gemiddelde van AEX, DAX, CAC-40 en BEL 20. Ook daarover hebben we afgelopen jaren regelmatig gehad. En het ene jaar zit je wat gelukkiger met aandelen uit de Bel-20 en het andere jaar weer met de aandelen uit de Cac-40 of DAX. Die aandelenportefeuille behelst bij mij het grootsste gedeelte van het vermogen, al zit er toch ook pakweg zo'n 17- 18 procent in obligaties, echt onroerend goed en goud.

Het mooiste zijn natuurlijk de veelvuldige overnames van bedrijven, dat je NIET in de indexen ziet, maar wel op je bankrekening! ( Numico, NPM, Draka, Crucell, ABN AMRO, Stork, Schering, etc. etc. etc.

Katzenkop: Dertig jaar geleden had ik alleen maar Nederlandse aandelen, ruim twinitg jaar geleden alleen maar Belgische erbij genomen en sinds ruim tien jaar, sinds internet een flinke Duitse en Franse portefeuille.

Ik moest een en ander bij elkaar schrapen om zelf een overzicht te krijgen van AEX, Bel-20, Cac-40 en DAX en kwam zojuist tot afgerond resp. 27 procent, 22 procent, 17 procent en 30 procent. De resterende 4 procent zit in Italië ( Prysmian, de overnemer van Draka, in Finland ( Huhtamaki, de overnemer van Van Leer !!!, in Engeland ( o.a. GSK en Shire) en natuurlijk USA.( NYSE en Nasdaq) Sinds vandaag dan ook nog waarachtig mijn allereerste Spaanse aandeel: Dia, vandaag voor het eerst noterend op de beurs van Madrid, afgesplitst van Carrefour.

Deze verdeling is natuurlijk puur historisch zo gegroeid en zolang ik mij er goed bij voel is er geen trol die daar verandering in brengt!

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 5 juli 2011 18:22:

Het mooiste zijn natuurlijk de veelvuldige overnames van bedrijven, dat je NIET in de indexen ziet, maar wel op je bankrekening! ( Numico, NPM, Draka, Crucell, ABN AMRO, Stork, Schering, etc. etc. etc.
Waarom zou je die overnames niet in de indexen zien?
ffff
0
Handyman,

Je moet wel eens goed leren lezen. Iemand begon een discussie met denigrerende opmerkingen en als ik hem dan een spiegel voorhoud, moet jij mij niet vertellen, dat ik moet zwijgen. Laat die , met zijn handen onder zijn kont zittende belegger, wiens vingers steeds jeukten om te gaan beleggen, maar die het beslist niet deed, dan zwijgen over de performance van een ander die het tien maal beter deed.

Overigens Handyman, je hebt er geen idee van hoe ik dit draadje levendig houd. Wees daar maar blij om. Anders was het hier maar saai.

Peter
[verwijderd]
1
Sorry Peter je klinkt geirriteerd. Dat is niet nodig, rustig lezen dan zie je dat ik het juist omgekeerd bedoel. Beleggen op langere termijn dat is jouw core-business. Geen punt van discussie.

Waar je zelf over begint is dat je ook op de korte termijn het beter weet te doen dan diegene die uit de beurs blijven.

Daarvan zeg ik 2 dingen.
1) opvallend hoe weinig bleeders je hebt.
2) ook van de goed gestegen aandelen, kan je op Mobistar/Solvay na, menen dat je
de laatste maand nergens hoger noteert dan als je in November 2010 of Jan 2011 stond.

conclusie:
ad1) heel knap, alleen RWE en DB doen het minder. Akzo, Ahold, KPN zijn fondsen waar je niet in belegd. (!?)
ad2) je geld groeit de laatste 9 maanden niet.

in algemene zin wilde ik via jou positie aangeven, hoe slecht de zgn.defensieve fondsen presteren terwijl er toch voldoende onrust in de markt zit.(zat).

grt
ffff
0
Ben,

Ieder index of het nu de AEX of DAX is bestaat uit een percentage van een hele lijst aandelen. Als je daar een aandeel uithaalt zoals recent NPM uit de Bel20 en je stopt er dan Nyrstar voor in de plaats, dan haal je aandeel eruit wat op dat moment heel hoog noteert en vervangt het door een aandeel dat op grond van handelsvolumina erin gestopt wordt, maar niet op zijn hoogste koers. In de praktijk betekent dat dat als je veel overnames hebt gehad, de AEX of Bel-20 of andere helemaal niet denderend hebben gepresteerd, terwijl de belegger die geïncasseerd heeft voor dat overgenomen bedrijf, juist wel goed scoorde. Mooiste voorbeeld is bij mij dit jaar natuurlijk NPM. Aan de Bel-20 zul je dat echt niet zien, maar....

Peter
ffff
0
Op en top,
Ahold en KPN wel in portefeuille, AKZO niet, maar dat maakt voor mij vrijwel niets uit, omdat ieder individueel aandeel hooguit 3 procent van de portefeuille uitmaakt.
Dat het geld zelfs mooi groeit heb ik je nu al enkele keren aangegeven door die overnames, ( Crucell, Draka, NPM, Beveiligingssoftware) door de rentes op perpetuals en rest obligaties en door dividenden. Dit jaar waren de dividenden ronduit goed. Om dan maar te zwijgen over het onroerend goed en goud. Zoals je weet ageer ik nogal eens over die onroerendgoedjammer-verhalen in de KK. Hier in mijn omgeving stijgen de prijzen voor prachtige lappen grond gewoon opmerkelijk. Ik plaatste daar ook al postings over. Nog maar 1 maand geleden: 576.000 Euro voor alleen maar een lap grond. Allemaal terug te lezen in de KK.
Zit over mij en mijn portefeuilles echt maar niet in!

Peter
[verwijderd]
0
Het zal aan mij liggen, maar ik vind je redenering nogal warrig. Als je net zoveel NPM hebt als de index maak je net zoveel winst met de overname als de index weerspiegeld.

Ja, als je veel meer belegt hebt in bedrijven die overgenomen zijn dan de index ... doe je het beter dan de index natuurlijk. Heeft verder weinig met wel/niet overgenomen worden te maken.
[verwijderd]
2
Peter,

Met stijgende verbazing lees ik niet alleen wat, maar vooral hoe je schrijft.

Ik dacht dat je iets te oud bent voor een midlife crisis. Dus waar die frustraties vandaan komen is me niet duidelijk.
Ben je overwerkt soms?

Het klopt dat ik in april al mijn aandelen verkocht heb en dat ik sindsien cash is king heb verdedigd. Maar ik heb ook geschreven dat bij een duidelijke ommekeer er koopmomenen ontstaan. Dat heb je kennelijk niet gelezen. En van die strategie heb ik geen moment spijt want wat jij in die paar maanden bent kwijtgeraakt, daar zal ik het maar niet over hebben.

Maar niet alles heb ik verkocht. Ik heb nog een kleine porto met beleggingsfondsen bij Fundcoach en een groot pakket preferente aandelen Unilever - ook na april bijgekocht -en ja de rest staat op een spaarrekening.
Over al deze zaken heb ik op dit forum geschreven. Maar dat ontgaat je allemaal kennelijk want goed lezen is niet je sterkste kant.

Voor jouw info: mijn rendement dit jaar is niet de 3% van de spaarrekening.
Aan mijn pakket prefs Unilever verdien ik dit jaar 36%. Daar mag je vannacht van gaan liggen dromen.
Voor mij dus gelukkig geen reden voor frustraties.

Groet.
[verwijderd]
0
quote:

op en top schreef op 5 juli 2011 18:38:

Daarvan zeg ik 2 dingen.
1) opvallend hoe weinig bleeders je hebt.
grt

Die zijn er echt wel maar daar hebben we het nooit over, denk maar aan Fortis met z'n emissie van 10€ en later uiteenvallen op 1€ door uitkoop ABN.
Ook AM is volop bijgekocht boven de €38 en komt daar voorlopig in geen jaren weer.
Ook Draka als ik Willem Okkerse z'n verhaal mag geloven is dat ook geen tenbagger.
TUI is ook een drama.
Als je nooit de bleeders noemt zien anderen ze ook niet.

marique
4
Het commentaar op het beleggingsbeleid van @ffff begint langzamerhand bizarre trekken te vertonen.
Terug naar de basis van het beleggen a.u.b.
Er zijn tientallen strategieën om te beleggen. Wie voor een bepaalde strategie kiest, heeft het recht die te verdedigen. Evengoed heeft iedereen het recht de strategieën van andere beleggers de grond in te boren. Kritiek houdt de forumbezoekende belegger scherp en wie verstandig is, neemt daar goed nota van en is er dankbaar voor.

Wie, zoals @ffff, breed belegt en een soort B&H strategie toepast, ontkomt er niet aan dat het rendement van de porto zal meedeinen met de koersbewegingen van de indexen.
MAAR ...
volledig 1 op 1 is alleen het geval als de posities in de porto volledig gelijk en gelijkgewogen zijn als van de betreffende indexen. Wijkt de porto daarvan af, dan zal het rendement anders zijn dan het marktgemiddelde. Hoger óf lager, maar i.i.g. anders.

Goed, dan eens naar de strategie van @ffff gekeken.
@ffff heeft o.a. als beleid om te (bij)kopen als een aandeel flink is gedaald. Verder gaat hij voor stockdividend i.p.v. cashdividend. Bij claimemissies schrijft hij in op nieuwe aandelen (met korting). Deze tactiek consequent toegepast leidt onvermijdelijk tot een relatief lage gemiddelde investering per positie.

DAT IS HET PUNT dat @ffff probeert te maken. Kennelijk vergeefs.

Ik heb maar twee bedenkingen bij deze strategie:
- je moet steeds voldoende cash beschikbaar hebben, bijvoorbeeld door regelmatig posities af te stoten of te verminderen;
- best mogelijk dat een andere strategie meer rendement oplevert, bijvoorbeeld bij dalende trend (gedeeltelijk) uitstappen en cash vergaren om later weer op nog lager niveau weer in te stappen.

Maar als @ffff, of wie dan ook, heilig gelooft in zijn eigen strategie, MAG DAT A.U.B?
En als @ffff, of wie dan ook, opschept over superieure rendementen, wat is daar voor bezwaar tegen?
IEX puilt uit van de superieure beleggers.

NB
Het lijstje aankopen van @ffff heb ik opgezet om eens een tijdje verlost te zijn van dat voortdurende gezeik van sommige KK-gangers dat @ffff zomaar wat beweert. Meldingen, aankopen en koersen zijn 100% controleerbaar. Of en wanneer de aankopen koerswinst gaan opleveren is totaal niet relevant.

[verwijderd]
1
quote:

marique schreef op 5 juli 2011 21:11:

En als wie dan ook, opschept over superieure rendementen, wat is daar voor bezwaar tegen?
IEX puilt uit van de superieure beleggers.
Niets op tegen, behalve dat het moeilijk wordt om te bepalen of het het waard is een bepaalde strategie te volgen/evalueren/kopieren.

Leren van elkaars fouten wordt lastig als deze verzwegen worden.
Leren van elkaars successen wordt lastig als er selectief geshopped wordt.
[verwijderd]
0
Ha, ha Ben ik heb een aanbieding voor je. Tegen betaling van een schappelijk prijsje van E 360 per jaar geef ik een cursus over "Leren van de fouten van Jonas".

Meld je snel aan, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Is er ook een cursus om te voorkomen om long te gaan in CSM terwijl er reeds 3 shortsignalen waren?

Regards Carol Reet :)
3.122 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 153 154 155 156 157 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.381,42 +0,09%
 EUR/USD 1,0644 -0,26%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront