Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gekte rond Apple

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 maart 2011 11:53
    [Modbreak IEX] gelieve op de inhoud van uw berichten te letten.]

    Erg eenzijdig stuk.. Er wordt bijvoorbeeld niet vermeld dat Apple afspraken heeft met de belangrijkste leveranciers op basis van pre-payments. Dus al ZOU de aardbeving in Japan voor enige supply-issues kunnen zorgen (wat op zich aannemelijk is op korte termijn), dan heeft Apple juist een aanzienlijk concurrentievoordeel, om nog niet te spreken over de diversificatie van leveranciers.

    Daarbij vraagt u zich af waarom Apple niet veel harder daalt. Wel, dat kan nog komen (zoals u verwacht), maar het kan ook zijn dat daarbij meer op fundamentele gronden moet kijken, en dan blijkt dit aandeel misschien wel zeer goedkoop te zijn. Naast het uitvergroten van een simpel issue met uw telefoon wat waarschijnlijk veel makkelijker op te lossen was, vergeet u voor het gemak enkele belangrijke zaken. Ik noem voor het gemak maar even het gigantische succes van de introductie van de iPad2 die vrijdag internationaal gelanceerd wordt. U merkt het al, ik ben long Apple!
    Voor de lange termijn is dit dan ook een prachtaandeel, op korte termijn een risico door de hoge volatiliteit.
  2. carlmay 21 maart 2011 12:01
    Hallo Frank (Cees), was jij niet al meerdere keren shorts op Apple toen Apple nog op 260 stond. Wees eerlijk hoeveel keer heb jij verliest geleden op jouw shorts Apple. Ga niet op je borst slaan als je eindelijk winst behaald op je short Apple. Vecht niet tegen de stroom in.
    ps. ik heb geen iphone of ipad.
  3. [verwijderd] 21 maart 2011 12:23
    Idd, laten we zaken even in perspectief blijven zien. Transparantie is goed bij dit soort blogs. Ik heb het idee dat uw emotie t.o.v. Apple het rationele denken overtreft:

    Op 29-11-10 vraagt Cees zich (in mijn interpretatie enigszins suggestief) af of er wel zoveel iPad verkocht zijn (met een SIM erin). Goed, de cijfers januari jongstleden hebben zo'n beetje alle analisten verrast. Dus deze suggestie was onjuist.

    Op 19-10-10: "Ik heb meerdere keren mijn hoofd gestoten in Apple, maar ik ga het gewoon weer proberen" (koers op dat moment rond 260)

    Op 28-06-10: "Wie niet net als ik tot de Apple-haters behoort zou natuurlijk beter een ander aandeel kunnen kiezen"

    Lijkt me voldoende perspectief zo..

  4. ai0l0s78 21 maart 2011 12:29
    Zoveel mensen, zoveel meningen. Frank laat altijd een andere geluid horen dat de rest en heeft het niet zo op Apple. Als je daar niet tegen kunt, lees z'n stukken dan niet.

    Ik lees het altijd met veel plezier en kijk of ik er iets mee kan. Bedankt Frank. Ik ben licht negatief, de indices ogen zeer sterk, maar 1 ploffend reactortje (waar leg je in dit woord de klemtoon?) en de poppen kunnen weer dansen!

    Succes allen, en oh ja, heb geen Apple maar ook geen hekel aan Apple. Ga nu ff een appeltje eten en verdienen, voor de dorst.
  5. [verwijderd] 21 maart 2011 12:37
    Cees, het wordt met de dag voorspelbaarder en zieliger.vrijdag jl. Twitterde je over geruchten betreffende de aanstaande machtsoverdracht van steve jobs, hoe ik ook mijn best deed, ik heb ie geruchten nergens terug kunnen vinden. Zou dat misschien komen doordar ik met behulp van een macintosh en een ipad gezocht heb? Geef toe dat je, zowel als speculant als als computergebruiker constant mis zit. Je shorts moeten je handen vol geld gekost hebben en het consequent bashen van appleproductengetuigt ook niet van veel inzicht in de materie. Je hebt ongetwijfeld meegekregen wat het lot van de door jou zo gewaarde ipod"concurrent" Zune is.
  6. [verwijderd] 21 maart 2011 12:54
    Zoals vele keren eerder bewezen zal onze nep-guru hier weeral extreem veel geld verliezen aan zijn persoonlijke vete tegen Apple.
    Apple is een innovator, Microsoft is een copier. Dat is de reden waarom Apple niet kan crashen, ze hebben geen leningen, zitten op een berg cash, bezitten zelfs al hun gebouwen, patenten en ga zo maar door. Uw verhaaltje over uw iphone4 klopt gewoonweg niet, er is geen enkele helpdesk site or referentie naar een van de apple helpdesk in flash. Het zal u niet lukken. Ik hoop dat u met uw shorts eraan kapot gaat.
  7. carlmay 21 maart 2011 13:08
    @ ai0l0s78,
    ik lees ook graag de stukken van Dhr. F. van Dongen, maar om nu te juichen dat hij z'n short Apple met winst verkocht heeft dankzij rampen (zelf nucleaire ramp) en niet wegens technische of fundamentalistische redenen, teken van een slechte smaak. En zijn insinuaties over werklozen die geld kreeg om in de rij bij Apple store te staan... Hij slaat de plank echt totaal mis met z'n Apple verhalen.
    Op de Apple na, is best een goed verhaal van Dhr.F.van Dongen die ik ook met plezier leest.
  8. N. Koerts 21 maart 2011 13:34
    Best dhr van dongen,

    Ik lees uw stukjes altijd graag maar ik houd er persoonlijk niet zo van dat u aan zelfverheerlijking doet. U heeft er de afgelopen jaren toch een aantal keren naast gezeten. Dit is niet zo erg ( zelf heb ik er ook wel een paar keer naast gezeten) Maar als het een keer goed gaat, dan is het niet zo handig om keer op keer in deze collumns te verkondigen. Dit tast namelijk uw betrouwbaarheid aan. Echte proffesionals worden er namenlijk niet warm of koud van als ze het juist hebben.

    Met vriendelijke groet,

    Niels Koerts
  9. Met Effekt 21 maart 2011 15:59
    quote:

    carlmay schreef op 21 maart 2011 13:08:

    @ ai0l0s78,
    ik lees ook graag de stukken van Dhr. F. van Dongen, maar om nu te juichen dat hij z'n short Apple met winst verkocht heeft dankzij rampen (zelf nucleaire ramp) en niet wegens technische of fundamentalistische redenen, teken van een slechte smaak. En zijn insinuaties over werklozen die geld kreeg om in de rij bij Apple store te staan... Hij slaat de plank echt totaal mis met z'n Apple verhalen.
    Op de Apple na, is best een goed verhaal van Dhr.F.van Dongen die ik ook met plezier leest.
    Helemaal mee eens. Een professional weet het verschil tussen geluk en wijsheid. Winst op Apple short dankzij een onverwachte aardbeving is geluk.

    Binnen 1 week na introductie 1M iPad2's verkopen is gewoon een knap resultaat, waarom is Frank zo zuur? Ik heb persoonlijk geen mening over gadgets maar als mensen het graag willen kopen dat stap ik long in de aanbieder van zo'n succesnummer.

    Los daarvan vind ik Apple's strategie om een heel beperkt aantal produkten aan te bieden erg slim. Dan kun je je concentreren om snel goede produkten te maken (ipv Nokia met z'n 100+ gsm modellen).
  10. Wij Rosario 21 maart 2011 16:06
    Ik heb een aantal jaren geleden een Ipod 32GB gekocht en kreeg al vrij snel problemen met het stopkontact waar je de oortelefoon steker in moet stoppen. Als ik een beetje rommelde met de steker deed hij het weer. Nu helpt het rommelen niet meer, de garantie is over. Ik dacht ik laat hem repareren, dus dit even aangevraagd. O het apparaat is 3 jaren oud dan kost het repareren circa 20 Euro minder dan een nieuwe van bijna 400 Euro !! Ze vinden het niet eens belangrijk wat het probleem is dus een nieuwe kan hetzelfde probleem hebben. Ik heb inmiddels meer gehoord die hetzelfde probleem hebben met dit kwaliteitsapparaat. Het gedrag van Apple is net zo als vroeger bij IBM u weet wel net voor dat IBM bijna failliet ging. Dus Cees krijgt volgens mij gelijk, ik weet alleen niet hoe lang de gekte nog doorgaat.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links