Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon, 9/10-10-2010: interview Wynaendts

103 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
20
Beste forumleden, in het blad “Effect 20” (het blad van de VEB) stond op 2-10-2010 een interessant interview met CEO Alex Wynaendts. Op internet is het nergens te vinden, maar ik wilde het jullie niet onthouden, dus heb ik het maar overgetypt. M’n vingers zijn er blauw van! Een mooi stuk om dit weekeinde eens door te lezen. Er staan zeker interessante uitspraken in. M’n algehele indruk dat Aegon goed bezig is, wordt door de inhoud van dit interview zeker bevestigd. Het kan dan ook niet anders, of op een zeker moment zal de koers omhoog gaan. Goed weekeinde allen!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Aegon is ondergewaardeerd’
Interview Alex Wynaendts – VEB/Effect 20 – 2-10-2010 - Martin Voorn

Het aandeel Aegon staat lsechts op 4,55 euro en stond ooit op 50 euro. “De winst die wij vandaag maken is hoger dan de winst die wij toen maakten en is zeker ook van hogere kwaliteit”, zegt topman Alex Wynaendts.

Aegon moest staatssteun aanvragen, hoe heeft u die periode ervaren?
---
“Rond oktober 2008 was de omgeving zodanig dat er geen enkel zicht was op de toekomst. Het ene na het andere ongeluk gebeurde. Lehman was de eerste bank die omviel, daarna Wachovia, daar kwam de hypotheekcrisis bovenop, de alt-A-hypotheken, subprime, alles wat je maar kunt verzinnen werd slecht. Op dat moment wasvoor ons het allerbelangrijkste er alles aan te doen dat het bedrijf zich aan de gemaakte beloftes aan klanten zou ouden, beloftes die te maken hebben met de basisbehoeften van mensen. Toen hebben we besloten die 3 miljard staatssteun aan te vragen.”

U hield rond oktober 2008 rekening met slechtere marktomstandigheden?
---
“En het is ook slechter geworden, alleen niet zó slecht als mogelijk was. En in maart 2009 zie je dat de markten zich voor een deel vrij snel en vrij goed hebben hersteld. Maar in oktober 2008 wisten wij niet dat maart 2009 het dieptepunt van de markt zou zijn, we wisten ook niet hoe diep het dieptepunt zou zijn. Achteraf gezien kun je zeggen dat de markten zijn meegevallen, aandelenmarkten én obligatiemarkten.”

Achteraf gezien was die 3 miljard niet nodig?
---
“Dat is geen relevante vraag meer; op het moment dat we die beslissing namen, stond voor mij voorop: wij moeten alles doen wat nodig is om te zorgen dat we onder álle omstandigheden kunnen blijven voldoen aan onze verplichtingen. We proberen zo snel mogelijk terug te betalen, we hebben al 1,5 miljard terugbetaald en streven ernaar voor juni 2011 de rest terug te betalen.”

Ook nu zijn de marktomstandigheden allerminst ideaal.
---
“Wij zitten nog steeds in een zeer onstabiele omgeving. Je ziet dat goed of slecht nieuws zich nog steeds vertaalt in grote schommelingen op de aandelenbeurzen. Dat zijn tekenen van onzekerheid en nervositeit. En je kunt verwachten dat het nog een tijdje zo zal blijven.”

Hoe wapent Aegon zich daartegen?
---
“Aegon heeft de gevoeligheid voor de markten aanzienlijk gereduceerd. De gevoeligheid voor de aandelenmarkt is zwaar gereduceerd doordat aandelenrisico’s zijn afgedekt. Op de obligatiemarkten hebben we het risico afgebouwd door veel obligaties te verkopen. Een heel stuk van ons bedrijf in Amerika bouwen we af, waarbij we onze exposure voor het obligatierisico ook hebben afgebouwd. We bouwen voor 30 miljard dollar af in een relatief korte tijd. We hebben een aanzienlijk lager risicoprofiel dan toen de crisis begon.”

Aegon zat veel in bedrijfsobligaties.
---
“Ja, die zijn afgebouwd, maar met name ook gestructureerde producten. Alles waarvan we denken dat het risicoprofiel niet aantrekkelijk is, zijn we aan het afbouwen. Dat proces zijn we gestart in het begin van 2009. We hebben geprofiteerd van het feit dat de markten hersteld zijn. Het obligatiemarktrisico is overigens vaak groter dan het aandelenmarktrisico. In Nederlandse en Duitse staatsobligaties blijven we zitten. We hadden maar voor 70 á 80 miljoen aan Griekse staatsobligaties. Vooral in Amerika headden we bedrijsobligaties en ‘verpakte’ producten.”

Hoe ver bent u met het afbouwen van risico op obligaties?
---
“We zitten op twee derde. We hebben zo’n drie jaar nodig voor wat we willen afbouwen. We zijn nu twee jaar bezig, het eerste stuk gaat sneller. De risico’s zjin nu een stuk lager dan toen we begonnen.”

Wie in Aegon belegt, wil weten hoe groot zijn risico is.
---
“We hebben aandelenmarktrisico, renterisico, langlevenrisico, overlijdensrisico, allerlei soorten risico’s. Alleen moet je de juiste risico’s nemen, daarvoor voldoende vergoeding krijgen en die risico’s op de juiste manier beheren en waar nodig afdekken. En je moet voldoende kapitaal hebben om tegenslagen te absorberen. We hebben nu 3 miljard aan bufferkapitaal, boven wat vereist is voor de AA-rating.”

Is de verhoogde levensverwachting een risico voor verzekeraars en polishouders?
---
“Wij kijken elk jaar naar de sterftetabellen en passen onze reserves aan. Voor pensioenfondsen is lang leven een risico. Hoe langer iemand leeft, hoe langer wij moeten uitkeren. Maar voor pure levensverzekeringen geldt: als mensen lang leven is dat gunstig, want dan betalen ze langer premie voor ze een uitkering krijgen. Als het over pensioen gaat, vraag ik op basis van de levensverwachting een bepaalde premie. Leven mensen langer, dan is die premie te laag geweest en moeten we een voorziening nemen. Maar voor andere producten zoals pure levensverzekeringen geldt precies het omgekeerde.”

Die hogere levensverwachting raakt u niet?
---
“Dat zeg ik niet. Maar we hebben maatregelen genomen, we passen onze reserves aan. En door onze gediversifiseerde portefeuille – met name levensverzekeringen in Amerika en pensioen in Nederland – hebben wij een natuurlijke ‘hedge’ ingebouwd, waardoor we dus niet in één richting blootgesteld zijn. Dat wil niet zeggen dat je alles tegen elkaar kunt wegstrepen, maar die natuurlijke hedge beperkt het effect, al weten we niet hoe groot het verschil is. De problemen van pensioenfondsen gelden in mindere mate voor ons, omdat wij compensatie hebben doordat we in andere landen juist met langlevende mensen gebaat zijn. Dat is het voordeel boven verzekeraars die maar één activiteit hebben en maar in één land opereren.”

Geen risico’s voor de financiële stabiliteit van Aegon dus?
---
“Voor Aegon zie ik op dit moment geen risico’s voor de financiële stabiliteit. En Nederland is een van de weinige landen in de wereld met een pensioenstelsel dat grotendeels gefinancierd is. En als de rente straks met 2 procent omhoog gaat, is het pensioentekort helemaal verdwenen. Je moet voorzichtig zijn om een momentopname te vergeljiken met een langetermijnverplichting van pensioenfondsen, 60 tot 70 jaar vaak. Dat wil overigens niet zeggen dat het probleem zich vanzelf oplost.”

De rente kan heel lang zo laag blijven.
---
“Absoluut. Maar wat is laag? De Europese Centrale Bank heeft een doelstelling van maximaal 2 procent inflatie. Als de inflatie 2 procent is, moet de rente rond de 4 procent zijn. Het is onwaarschijnlijk dat de rente over een hele lange periode continu zo laag zal blijven. Maar ik weet het ook niet.”

Gaat u de laatste 1,5 miljard in 2011 afbetalen als de markten tegenzitten?
---
“We hebben nadrukkelijk gezegd dat we terugbetalen onder de voorwaarde dat de marktcondities gunstig zijn. Anders kunnen we dat niet doen en gaan we dat ook niet doen.”

(VERVOLG HIERNA)
[verwijderd]
11
Hoeveel premie moet u de staat betalen?
---
“Over het eerste miljard hebben we 15 procent betaald, over de volgende 0,5 miljard ruim 12 procent. Over de laatste 1,5 miljard betalen we 50 procent premie. Als Aegon alle overheidssteun heeft terugbetaald, zal er zo’n miljard aan rente en premie zijn betaald. We proberen zo snel mogelijk terug te betalen, dat is ook de afspraak. En dat is belangrijk voor het bedrijf en voor de uitvoering van je strategie, en je wilt vrij zijn.”

Als alles is terugbetaald, hoe snel gaat u dan weer dividend uitkeren?
---
“We hebben een duidelijke dividendpolitiek; we zeggen: dividend is afhankelijk van de kasstromen en van onze balans.”

U verkoopt herverzekeraar Transamerica RE, loopt het storm?
---
“De belangstelling is goed, we hebben strategische kopers, dat zijn dus andere bedrijven in dezelfde sector, en financiële kopers. Het is veel te vroeg om iets over de prijs te zeggen. Maar als er goede belangstelling is, zorgt de concurrentie ervoor dat je ook een goede prijs krijgt. Als er maar één koper is, wordt dat heel moeilijk.”

Welke bedrijfsonderdelen passen ook niet in de strategie?
---
“Er zijn ook andere onderdelen die we zouden kunnen verkopen, maar daar kan ik niets over zeggen. In een wereld die zo onzeker is, doe je jezelf en aandeelhouders geen plezier door aan te kondigen wat niet past. Het is nog maar de vraag of je het verkoopt en wat denkt u van de motivatie van de medewerkers? Maar we hebben al ons levensverzekeringsbedrijf in Taiwan verkocht, we hebben activiteiten in Amerika afgestoten, in Engeland, we hebben onze nabestaandenverzekering in Nederland verkocht.”

Hoe belangrijk is de AA-rating voor Aegon?
---
“Wij moeten ervoor zorgen dat we een goede rating hebben die onze klanten zekerheid geeft. Belangrijk is ook de rating van Aegon ten opzichte van de collega-verzekeraars. Die zijn de afgelopen tijd naar beneden gekomen, dat geeft ons meer ruimte. Een aantal heeft een lagere rating. Het ligt voor de hand dat de eisen strakker worden. Ratingbureaus kijken strikter, toezichthouders kijken strikter, klanten willen meer zekerheid, het is allemaal absoluut in eén richting, vandaar ook onze strategie om een sterke kapitaalpostie aan te houden.”

De waarde van de nieuwe levenproductie blijft achter.
---
“Ja, deels omdat we met een productlijn in Amerika gestopt zijn, de ‘fixed annuities’, producten waarmee we onvoldoende rendement halen. De tweede factor is de waarde van de nieuwe productie in Engeland, noem het lijfrentes. In de huidge omstangdiheden met de lage rente kunnen wij geen goede marges maken en niet genoeg volume generen. Maar de waarde van de nieuwe productie is in alle andere gevallen omhoog gegaan. Oost-Europa is omhooggegaan, Spanje heeft zich goed hersteld, in Azië is de waarde omhoog gegaan, maar met name ook in Nederland is de waarde gestegen.”

Hoe komt het dat de ‘embedded value’van Aegon veel hoger dan de beurskoers is?
---
“De embedded value – de waarde van de toekomstige winst en het eigen vermogen – ligt nu rond de 10 euro per aandeel, de beurskoers rond de 4,50 euro. Waarom dat zo is, daar heb ik helaas geen antwoord op. Ik denk dat het de weerslag is van de nervositeit en de onzekerheid in de markt. De boekhwaarde is 8,83 euro in het tweede kwartaal. Dan zit je qua beurskoers dus op de helft van de boekwaarde. De beurskoers stond ooit op 50 euro, dat is lang geleden, het is in elk geval nooit in mijn tijd geweest. Maar de winst die wij vandaag maken, is hoger dan de winst die wij toen maakten en zeker ook van een hogere kwaliteit. De afgeloen kwartalen hebben we kwartaal na kwartaal goed, stabiele resultaten behaald, Uiteindelijk moet zich dat vertalen in een hogere beurskoers.”

Maar het aandeel is toch wel heel laag gewaardeerd, ondergewaardeerd.
---
“Dat is een conclusie die je kunt trekken. Wat wij kunnen doen, is blijven doen wat we hebben beloofd, blijven zorgen voor goede winstgevendheid, voor stabiliteit. En dan hopen dat de financiële markten stabieler blijven. We hebben de afgelopen zes maanden niet zo gunstige financiële markten gehad. We hebben de verliezen op de obligatiemarkten de laatste kwartalen naar een heel laag niveau gebracht. De kwaliteit van onze beleggingsportefeuille is aanzienlijk verbeterd, en dat zie je aan aanzienlijk lagere verliezen.”

Op de obligatiemarkten viel het toch wel mee?
---
“Nou, de obligatiemarkten zijn ook wat teruggevallen, kijk naar Europa, kijk naar Griekenland, Spanje. Dat heeft effect op de hele financiële markt. Deze algemene onrust gaat door naar de banksector, naar de verzekeringssector. Dan kunnen wij wel zeggen dat we geen obligaties uit Griekenland hebben gehad, maar dan ga je echt mee naar beneden.”

In de obligatiemarkt zou een bubbel ontstaan, hoe ziet u dat?
---
“Het is mogelijk dat staatsobligaties van een aantal landen te duur zijn geworden. Misschien geldt dat voor Nederland, Duitsland, Frankrijk nog een beetje, maar dan heb je het ongeveer wel gehad. Wat je dan gaat zien, is dat het renteverschil tussen staatsobligaties van Nederland en Duitsland kleiner wordt met de andere landen, dat de rente op nederlandse en Duitse obligaties hoger wordt en de rente op obligaties van andere landen lager.”

U zit vol in Nederlandse en Duitse staatsobligaties?
---
“Ja, maar die kochten wij op een bepaald niveau, toen de rente veel hoger was. Wat nu gebeurt met die obligaties is niet zo relevant. Die verkopen we niet, want die staan tegenover verplichtingen. Bovendien hebben we in Nederland onze renterisico’s voor de bestaande portefeuille grotendeels afgedekt. Maar het is natuurlijk wel zo dat als de rente steeds naar beneden gaat, het voor ons steeds onaantrekkelijker wordt nieuwe klanten aan te trekken, want die zeggen: tegen dit soort lage rentes heb ik er niet zoveel aan. Voor ons geldt dan de overweging: wat voor soort producten ga je aan wie verkopen?”

Door de woekerpolisafaire gaat het ook slecht met de markt voor beleggingspolissen.
---
“Eerst dit over die woekerpolissen: wij zijn als eerste naar buiten gekomen om daar een oplossing voor te vinden, we hebben al in 2005 onze eerste reparaties, compensaties gedaan. Dat waren toch substantiële bedragen, we hebben al over een reeks van jaren voor zo’n 380 miljoen aan verbeteringen doorgevoerd. Vorig jaar hebben we aangegeven dat daar nog eens 250 miljoen bij komt. Dat is toch een hoop geld. Natuurlijk is het segment van beleggingspolissen zwaar getroffen door de geloofwaardigheid, het vertrouwen rond de woekerpolis en door de beleggingen. Ik kan me nog herinneren dat de AEX-index op 700 punten stond. Die factoren én het verdwijnen van fiscale voordelen hebben ertoe geleid dat het segment beleggingspolissen zwaar gedaald is.”

Dus wat nu?
---
“We richten ons nu meer op polissen gekoppeld aan hypotheken. En we bieden oplossingen aan voor met name kleinere pensioenfondsen, voor wie zelfstandig zijn duur is. Die fondsen zoeken ‘verzekerde’ oplossingen en brengen hun pensioenverplichtingen bij Aegon onder. Dat is ook een markt waar we succesvol in zijn. Dus in die zin is de markt best gunstig. Maar natuurlijk is het wel zo dat de onzekerheid ertoe leidt dat mensen vaak even wachten voordat ze een beslissing nemen. Op het gebied van pensioenen is het nu wel weer wat op gang gekomen, 2009 was echt een jaar dat iedereen dacht: laten we maar eens kijken wat er gaat gebeuren voordat we iets doen.”

(VERVOLG HIERNA)
[verwijderd]
9
(EN HET LAATSTE DEEL)

Als er geen vertrouwen is en u kunt geen woekerpolissen meer slijten…
---
“Maar we willen ook geen woekerpolissen meer slijten. Onze langetermijn-strategie is ervoor zorgen dat we producten verkopen, het juiste product, aan de juiste klant, tegen de juiste prijs. Kernonderdeel van onze strategie is: loyale klanten, tevreden klanten, die hun relaties, hun familie introduceren. Dat is voor ons veel belangrijker dan het kortetermijngewin.”

Nederlandse levensverzekeraars dachten daar decennialang heel anders over.
---
“Er zijn fouten gemaakt, daar hebben we onze verantwoordelijkheid voor genomen, we hebben een hoop reparatie gedaan, we hebben er ook voor gezorgd dat de manier van verkopen en de producten die nu verkocht worden absoluut anders zijn. We doen het vandaag heel anders dan we het in het verleden deden.”

Waarom moeten mensen eigenlijk hoge kosten betalen voor een beleggingshypotheek?
---
“In het algemeen kopen mensen een huis en ze werken om dat huis af te betalen, kunnen zich niet veroorloven om er halverwege mee te stoppen, hebben een risicopolis nodig. En trouwens ook een beleggingspolis, want het huis moet wel afbetaald worden.”

Mensen met een beleggingshypotheek denken dat ze hun huis straks kunnen afbetalen, maar ze staan zwaar onder water.
---
“Ik ben bang van wel, in veel gevallen. Bij Aegon realiseren we ons dan ook hoe belangrijk het is de klant op regematige basis van informatie te voorzien. Overigens is Aegon met 2 procent wel een relatief kleine speler in dit segment”.

Banksparen is in opkomst, een goed alternatief voor dure polissen?
---
“Het is maar wat je zoekt. Als verzekeraar bieden we sparen met vormen van garanties. Dat kan een financiële garantie zijn, maar wij bieden steeds meer garanties die gekoppeld zijn aan het leven van de klant. Dus banksparen is eenvoudig, en dat heeft zeker z’n charme, maar het is niet vergelijkbaar met een verzekeringsproduct. Een verzekeringsproduct is sparen, plus een garantie. Dan is het niet verrassend dat banksparen een andere prijs voor de klant heeft dan de verzekering.“

[verwijderd]
0
Heel karwei en lastig om iets niet zelf te kunnen verzinnen maar gewoon te moeten napraten......................

TraderRon
0
Thnx doubleup..
Nog maar eens een bevestiging van de belachelijk lage koers.. maar wat doe je eraan als je gelijkt hebt maar (gezien de beurskoers) toch geen gelijk.
[verwijderd]
0
bedankt voor de moeite
meestal een geintje maar dit ziet er verdacht echt uit
veel werk geweest dus natuurlijk AB

mvgr naughty boy
[verwijderd]
0
super bedankt AB voor elk deel ;) want dit is nog eens goeie informatie waar we wat aan hebben
[verwijderd]
0
quote:

TraderRon schreef:

Thnx doubleup..
Nog maar eens een bevestiging van de belachelijk lage koers.. maar wat doe je eraan als je gelijkt hebt maar (gezien de beurskoers) toch geen gelijk.
Er is een uitspraak "eindelijk gerechtigheid"
en die komt straks gewoon uit.
Hoop werk geweest Doubleup dat vinden er meer kijk maar naar je ab s en dan heb ik t niet over je buikspieren.
[verwijderd]
0
Eerlijk over de historisch besef
"Die staatssteun waarover jij het hebt, die is al weer twee jaar oud", werd me door een woordvoerder van Aegon vrijdagavond toegestopt. Oftewel, ´wat zeur je nou toch met je 3 miljardjes´. Misschien een beetje flauw, maar recent historisch besef is ook topman Wijnaendts vreemd

Uit een ander interview.
[verwijderd]
0
Dit bericht ondersteunt de verwachting dat de FED binnenkort weer handelend zal gaan optreden en waarschijnlijk is de koers vanmiddag goed blijven liggen en is inmiddels de DJI aan het stijgen.
[verwijderd]
0
Amsterdam - Bezoekers aan het DFT-seminar Emerging Markets bleken gisteravond opmerkelijk positief gestemd ten aanzien van de Amsterdamse effectenbeurs. Liefst 55% van de bijna 300 deelnemers denkt dat de beurs aan het einde van dit jaar op 380 punten staat.

En AEGON op 6.00 ?
[verwijderd]
0
Liefst 55% van de bijna 300 deelnemers denkt dat de beurs aan het einde van dit jaar op 380 punten staat.

Om met de woorden van Churchill te spreken.

Je hebt moed nodig om op te staan en te spreken; je hebt ook moed nodig om te zitten en luisteren."
mvliex 1
0
Beste Dup,

Natuurlijk een vet verdiende AB voor je inspanningen maar vertel me nu niet dat je bijv. geen scanapparaat thuis hebt. Hetzij zo'n oude(re) flatbadscanner, hetzij een modern alles in 1 ding! Of een scanapparaat op je werk (waar je uiteraard tegen betaling van de kosten iets mag scannen......). En tenslotte had je ook altijd de scanner op het Aegonforumhoofdkantoor kunnen gebruiken maar het feit dat je dit niet hebt gedaan betekent dus dat je vandaag weer niets aan de ledenadministratie hebt gedaan!!
;-)
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef:

Beste Dup,

Natuurlijk een vet verdiende AB voor je inspanningen maar vertel me nu niet dat je bijv. geen scanapparaat thuis hebt. Hetzij zo'n oude(re) flatbadscanner, hetzij een modern alles in 1 ding! Of een scanapparaat op je werk (waar je uiteraard tegen betaling van de kosten iets mag scannen......). En tenslotte had je ook altijd de scanner op het Aegonforumhoofdkantoor kunnen gebruiken maar het feit dat je dit niet hebt gedaan betekent dus dat je vandaag weer niets aan de ledenadministratie hebt gedaan!!
;-)
Als je ouder wordt is modern denken steeds moeilijker.........
mvliex 1
0
Overigens, inhoudelijk ben ik niet zo onder de indruk van het geheel en het bevestigt in ieder geval dat het Aegonmensen niet gegeven is om voor goed pr te zorgen, jammer!
[verwijderd]
0
quote:

roadrunner 300 schreef:

IK heb t interview even op belegger.nl gezet ook.

www.belegger.nl/forum.php?page=topic&...

Met bronvermelding valt te hopen anders krijgt DUP last en jij Slagter op je nek.
[verwijderd]
0
quote:

elf schreef:

[quote=roadrunner 300]
IK heb t interview even op belegger.nl gezet ook.

www.belegger.nl/forum.php?page=topic&...

[/quote]

Met bronvermelding valt te hopen anders krijgt DUP last en jij Slagter op je nek.
Als je nu gewoon even klikt staat er dit.

Beste forumleden, in het blad “Effect 20” (het blad van de VEB]

Positief Elf daar gaat t om.lol
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef:

Overigens, inhoudelijk ben ik niet zo onder de indruk van het geheel en het bevestigt in ieder geval dat het Aegonmensen niet gegeven is om voor goed pr te zorgen, jammer!
De waardering is er niet minder om maar het valt niet geheel uit te sluiten dat op (tenminste) één punt de geachte CEO speels met de waarheid omgaat en dat is daar waar hem gevraagd wordt naar de oorzaak of de reden dan wel het waarom van een beurskoers van ´een kerngezond bedrijf´ die op rond de helft staat genoteerd en dat al bijna een vol jaar van de werkelijke waarde of die welke voor de werkelijke waarde wordt aangenomen dan wel als zodanig is geboekstaafd in de boekhoudkundige werken gecontroleerd door AA´s of RA´s of hoe heden ten dage genoemd willen worden.
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef:

Overigens, inhoudelijk ben ik niet zo onder de indruk van het geheel en het bevestigt in ieder geval dat het Aegonmensen niet gegeven is om voor goed pr te zorgen, jammer!
Ja meneer Goddijn is veel beter natuurlijk met zijn overname geruchten en we weten niet of TT over 10 jaar nog bestaat blabla enz.lol
103 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:32
Koers 5,454
Verschil -0,132 (-2,36%)
Hoog 5,540
Laag 5,390
Volume 4.192.507
Volume gemiddeld 6.746.359
Volume gisteren 7.585.195

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront