Crucell « Terug naar discussie overzicht

Oproep: ga niet akkoord met dit bod

56 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Van Herk Groep vindt bod J&J op Crucell te laag
Crucell-grootaandeelhouder Van Herk Groep vindt het voorgenomen bod van farmaceut Johnson & Johnson gisteren op het Leidse vaccinbedrijf heeft gedaan te laag. Dat meldt persbureau Dow Jones vrijdag.


Het Amerikaanse concern biedt €24,75 per aandeel. Dit is 58% boven de beurskoers van donderdag. Volgens Gertjan van der Baan is het bod te laag. Hij is directeur van het investeringsvehikel van de familie Van Herk en beheert 9,6% in het farmaciebedrijf. Van der Baan wil nog geen concrete uitspraak doen over wat hij wel voor de aandelen wil hebben.
Analisten zien het bod wel zitten, maar hebben ook twijfels of dit het beste moment is voor een verkoop. Analisten verwachten dat andere grote farmaciebedrijven het bod van J&J intensief zullen bestuderen. Met name het Franse Sanofi is in het verleden al vaker genoemd als geïnteresseerde partij.


Dirk

www.overfusies.nl/page?5,1802/Dealtalk/van_herk_groep_vindt_bod_jj_op_crucell_te_laag
[verwijderd]
12
Alhoewel ik slechts een passieve lezer ben van dit forum en nooit een bericht plaats, geef ik toch ook maar eens mijn teleurgestelde reactie. Omdat deze overname niet klopt en aan alle kanten stinkt.
Hopelijk kunnen de kleine aandeelhouders nu eindelijk eens een vuist maken en deze ook gebruiken.
Mijn 8400 aandelen en de ruim 12000 van mijn vrouw gaan wij 100% zeker niet aanmelden tegen een koers van € 24,75 omdat:

-wij deze aandelen nu al ruim 6 jaar hebben en voor de lange termijn zeer goede perspectieven zien voor een zelfstandig Crucell dat vanuit winstgevendheid en interessante portfolio fors kan groeien de komende 5 jaar en de periode daarna. Een koers van richting de € 100 is daarbij zeker niet onhaalbaar.

-het lijkt alsof het management de zakken vult en zeker niet objectief is. De heer Ronald Brus is zeer discutabel en onfatsoenlijk bezig om de aandeelhouders te adviseren hun stukken aan te melden voor € 24,75.

-het lijkt alsof het management de overname al een jaar geleden samen met J&J in de achterkamertjes heeft bedacht en sindsdien succesvol is geweest in de implementatie van het duistere plannetje. De moeilijke hobbels zijn genomen. Ook de koers lijkt gemanipuleerd en bewust gedrukt tot ruim onder de participatieprijs van J&J. De geniepige lettertjes in de participatiedeal van J&J spreken nu boekdelen. Het lijkt alsof men via de participatie andere overnamekandidaten en de bestaande aandeelhouders een hak heeft willen zetten. Nu komt dan eindelijk de aap uit de mouw. Kan de AFM geen onderzoek doen naar de hele gang van zaken?

-het lijkt alsof verschillende analisten vrij snel na het persbericht onzin rondbazuinen over de overnameprijs. Moet dat van hun bazen?

-de kenners inderdaad terecht stellen dat bij een investering in de startfase van biotech een rendement van 8% tot 10% zeer reeel is. Daarbij past een huidige waarde van € 38,86 tot € 46,68. Niet meer dan een normale en conservatieve vergoeding voor de aandeelhouder die de ontwikkeling van een risicovolle onderneming mogelijk maakt.. Hoe kan Brus dan roepen dat 24,75 een goed bod is? Een bod met slechts 3,2% IRR.

-niet aanmelden is voor de aandeelhouder geen enkel probleem omdat Crucell winstgevend is, groeit en ook zelfstandig uitstekende perspectieven heeft. Al duikt de koers bij het afketsen van de overname tijdelijk terug naar rond of iets onder de € 20, de komende jaren komt de echte waarde uit het bedrijf en daarbij verwacht ik een koers van rond de € 50 eind 2012 of een overname voor dit bedrag ruim voor die tijd. J&J zal echter niet snel meer opgeven en uiteindelijk nu ook wel met een eindbod van rond de €40 op de proppen komen.

Aandeelhouders: niet aanmelden en geduld lijkt een veel schonere zaak!!!!!!!!
bilbo3
1
Ik heb in dit draadje en andere draadjes een aantal mooie reacties gelezen. hierin kwamen met name veel goede argumenten tegen een overname naar voren met recht op de toekomstige groei voor ons, oftewel veel goede argumenten voor een hogere prijs nu!!!!

Kan iemand een samenvatting van al deze agumenten maken en een overtuigend verhaal in een nieuw draadje opnemen?

Dan staat alles in een keer goed bij elkaar en is alles terug te vinden.
Daarna geven wij allemaal een aanbeveling en komt dit verhaal prominent op de iex-site zodat nog meer beleggers bewust zijn van de situatie.

Graag even aanmelden wie dit wil doen. Eén goede samenvatting in één draadje is voldoende.

Wellicht mobiliseren we ook genoeg aandeelhouders om NIET aan te melden.
[verwijderd]
0
Crucell belegger van harte, al onderschrijf ik de menig van deze draad.

Immers het bod stelt niets voor,het is net rond de hoogste koers meen ik.
Wil je werkelijk een goede bonus dan zal dit bod de 34 euro minstens moeten halen.

Wel weer enorm mooi want hier liggen hier en nu :-) kansen.
Als je begrijpt wat ik bedoel.

Succes met jullie cash cow!!!!!!

Ruud.. Heb er wel eens anders over gedacht!!!
[verwijderd]
0
Hi guys,

Ja 58% is een hele hoop, maar bij lange na niet genoeg. € 4 in cash per aandeel, plus nog eens een bedrijf dat winst maakt en een potentieel heeft van jewelste. Als je de cashpositie en de "hardware", die snel te verkopen is aftrekt van die €24,75 houd je veel minder over dan de €18 waar ze voor naar de beurs gegaan zijn. En dat kan toch niet de bedoeling zijn van beleggen? Toen waren het ideeen en hele vroege resultaten. Nu staan ze op het punt te gaan scoren. Degenen die mij langer kennen weten dat ik altijd heb gezegd dat het minstens tot 2011 zou gaan duren voor er iets op de markt kan komen. Dat jaar komt nu dichtbij en zie,.... Er komen kapers op de kust, de hyenas zijn gewekt. Crucell zou zelf gaan overnemen en nu... Waar hebben we dat meer gezien?

Vasthouden die stukken dus!!!

Groeten :) Frank
pardon
0
Ook ik vind het bod mager en zal een deel 4000 stukjes verkopen,maar 10.000 stuks blijven wachten op een hoger bod.
[verwijderd]
1
Als ik de aantallen stukken hier op het forum voorbij zie komen moeten we als "kleine jongens" bij elkaar nog heel wat gewicht in de schaal kunnen leggen. Als van Herk bij zijn standpunt blijft moet er dan toch een forse groep tegenstanders zijn. Dat wordt dus een leuke BAVA.

Agendapunt 1: Dividend uitkering van alle cash.;)

Dat scheelt alvast een slok op een borrel en zal de animo verminderen voor J&J

Gr

Frank :)
[verwijderd]
0
Ook ik hou mijn bescheiden 2500 stukjes vast; ik heb ze niet voor niks al zo lang! Dat zou toch meer moeten opleveren dan dit eerste bod.
Is het overigens niet opvallend dat er zulke hoge omzetten waren vrijdag en ook vandaag nog. Er zijn dus voldoende kopers die een koers van 24,30 aandurven in de verwachting dat het meer wordt. Of zou J&J al stevig aan het voorinkopen zijn? Dat gunnen we ze toch zeker niet. Vasthouden tot het eind dus....
Seriousforfun
[verwijderd]
0
Ik heb crucell vorig jaar gekocht voor 14,40 omdat ik rekening hield met een overname op de korte termijn. Het lijkt er dus op dat dat nu gaat gebeuren.Ik kan de centen nu wel gebruiken dus vind het prima. Ik hou er maar denk ik rekening mee dat de meeste beleggers te hebberig zijn en altijd meer willen en de realiteit uit het oog te verliezen. Natuurlijk is Crucell een prima bedrijf, maar je moet ook niet vergeten dat we nog altijd in een onzekere tijd zitten. Door tegen te stemmen zou dit bod af kunnen ketsen, zonder een nieuw bod en daar heb ik echt geen zin in.
[verwijderd]
0
quote: APPIE-E Allereerst een AB.
citaat:

het lijkt alsof het management de overname al een jaar geleden samen met J&J in de achterkamertjes heeft bedacht en sindsdien succesvol is geweest in de implementatie van het duistere plannetje. De moeilijke hobbels zijn genomen. Ook de koers lijkt gemanipuleerd en bewust gedrukt tot ruim onder de participatieprijs van J&J. De geniepige lettertjes in de participatiedeal van J&J spreken nu boekdelen. Het lijkt alsof men via de participatie andere overnamekandidaten en de bestaande aandeelhouders een hak heeft willen zetten. Nu komt dan eindelijk de aap uit de mouw. Kan de AFM geen onderzoek doen naar de hele gang van zaken?

Ik zelf vind de bloody-limit dat de inkoopsom van
trance 1 die J&J betaalde de zgn 18% tegen 21 euro ook nog keurig voor de heren klaar staat als straks de overnamestorm geluwd is- terwijl die 18% hun de grootste aandeelhouder maakte en onze grootste tegenstander en dit alles waarachtig ook nog van ons eigen geld als mede-eigenaar.

Het moet toch niet gekker worden.

[verwijderd]
3
Samen met de grootaandeelhouders kunnen wij als kleine jongens de overname blokkeren. Gewoon niet aanmelden dus!!!!

Dan zijn er 4 scenario's:

A-J&J komt met een redelijk tweede bod van rond de € 40 (de 50% verkopers en aanmelders in de eerste ronde piesen naast de pot maar dat is dan hun eigen schuld)

of

B-J&J trekt zich teleurgesteld terug en de koers zakt (wellicht naar rond de € 20,--; alles daaronder is een prachtig koopmoment voor de LT belegger omdat Crucell de komende jaren zelfstandig hard gaat groeien en de koers vanzelf meegroeit met de omzet en winst).

of

C-het eerste bod lukt wel (wat zeer onwaarschijnlijk is) en er komt een wettelijk verplichte na-aanmeld periode voor de aandeelhouders die in eerste instantie nog niet hebben aangemeld.

of

D-er komt een tweede bieder (niet erg waarschijnlijk maar je weet nooit nu grote farmaceuten kleine pareltjes moeten opkopen)

A is het meest waarschjnlijk. J&J heeft Crucell nodig en niet andersom.

B geen probleem

C geen probleem

D geen probleem

Laat de sukkels maar nu verkopen of bij het eerste beste bod aanbieden!!!!!

Gezien de historie en de reacties op dit forum verwacht ik inzake Crucell vooral veel kleine lange termijn beleggers en zeker geen sukkels.

Samen kunnen we succes behalen tegen de hyena's. Die maken in de regel overigens weinig kans bij kerngezonde prooidieren.

[verwijderd]
0
En aanvullende suggestie:
informeer nu AFM en VEB over vermoedens van vooropgezette actie van J&J i.s.m. Crucell (zie eerdere mails).
Serious
z0n0p
2
quote:

Emilo schreef:

Ik heb crucell vorig jaar gekocht voor 14,40 omdat ik rekening hield met een overname op de korte termijn. Het lijkt er dus op dat dat nu gaat gebeuren.Ik kan de centen nu wel gebruiken dus vind het prima. Ik hou er maar denk ik rekening mee dat de meeste beleggers te hebberig zijn en altijd meer willen en de realiteit uit het oog te verliezen. Natuurlijk is Crucell een prima bedrijf, maar je moet ook niet vergeten dat we nog altijd in een onzekere tijd zitten. Door tegen te stemmen zou dit bod af kunnen ketsen, zonder een nieuw bod en daar heb ik echt geen zin in.
Ik wel. Die loosy €9 vind ik echt peanuts. Lullig voor je dat je ze zo duur hebt gekocht, maar ik heb tijd en al een HEEL mooi rendementop Crucell. Ze branden me niet in de handen in ieder geval zoals bij jou het geval. O ja, ik verlies helemaal niets uit het oog en ben ook niet hebberig (zoals jij) maar heb gewoon veel meer geduld.
[verwijderd]
0
quote:

z0n0p schreef:

[quote=Emilo]
Ik heb crucell vorig jaar gekocht voor 14,40 omdat ik rekening hield met een overname op de korte termijn. Het lijkt er dus op dat dat nu gaat gebeuren.Ik kan de centen nu wel gebruiken dus vind het prima. Ik hou er maar denk ik rekening mee dat de meeste beleggers te hebberig zijn en altijd meer willen en de realiteit uit het oog te verliezen. Natuurlijk is Crucell een prima bedrijf, maar je moet ook niet vergeten dat we nog altijd in een onzekere tijd zitten. Door tegen te stemmen zou dit bod af kunnen ketsen, zonder een nieuw bod en daar heb ik echt geen zin in.
[/quote]

Ik wel. Die loosy €9 vind ik echt peanuts. Lullig voor je dat je ze zo duur hebt gekocht, maar ik heb tijd en al een HEEL mooi rendementop Crucell. Ze branden me niet in de handen in ieder geval zoals bij jou het geval. O ja, ik verlies helemaal niets uit het oog en ben ook niet hebberig (zoals jij) maar heb gewoon veel meer geduld.
Nou ik vin dniet dat ik ze duur heb gekocht. Er zit nu een lekker rendement op in een niet heel lange tijd. Dus daar ben ik nu blij mee. Ben daarom ook juist niet hebberig.
Stuur jij me maar een linkje van analisten die verwachten dat er een hoger bod komt.
gerrit 69
0
Emilo heeft gewoon gelijk.
Kijk maar eens naar alle hebzuchtige beleggers van Océ, die een bod van 8,60 Euro te weinig vonden.
Nu staat het aandeel slechts op 7,35 Euro en is alleen nog maar genoteerd op de lokale markt, waar je nog met pijn en moeite van je aandelen Océ verlost word.
Ik vind een bod van 24,75 Euro op dit moment heel realistisch.
Speculeren op nog meer is veel te overmoedig.

Mvrgr. van Gerrit
[verwijderd]
0
Naar mijn mening zijn beleggers handelaren in aandelen,opties enzovoort(korte en/of lange termijn)
Maar welke handelaar verkoopt nu zijn handel bij het eerste het beste bod???????
Luister niet naar annaalisten die voor of tegen zijn.Zij hebben altijd al een dubbele agenda gehad.
Ikzelf verkoop voorlopig niets.
Denk na en handel zelf!!

veel succes allen

z0n0p
1
quote:

Emilo schreef:

[quote=z0n0p]
[quote=Emilo]
Ik heb crucell vorig jaar gekocht voor 14,40 omdat ik rekening hield met een overname op de korte termijn. Het lijkt er dus op dat dat nu gaat gebeuren.Ik kan de centen nu wel gebruiken dus vind het prima. Ik hou er maar denk ik rekening mee dat de meeste beleggers te hebberig zijn en altijd meer willen en de realiteit uit het oog te verliezen. Natuurlijk is Crucell een prima bedrijf, maar je moet ook niet vergeten dat we nog altijd in een onzekere tijd zitten. Door tegen te stemmen zou dit bod af kunnen ketsen, zonder een nieuw bod en daar heb ik echt geen zin in.
[/quote]

Ik wel. Die loosy €9 vind ik echt peanuts. Lullig voor je dat je ze zo duur hebt gekocht, maar ik heb tijd en al een HEEL mooi rendementop Crucell. Ze branden me niet in de handen in ieder geval zoals bij jou het geval. O ja, ik verlies helemaal niets uit het oog en ben ook niet hebberig (zoals jij) maar heb gewoon veel meer geduld.
[/quote]

Nou ik vin dniet dat ik ze duur heb gekocht. Er zit nu een lekker rendement op in een niet heel lange tijd. Dus daar ben ik nu blij mee. Ben daarom ook juist niet hebberig.
Stuur jij me maar een linkje van analisten die verwachten dat er een hoger bod komt.
Maar wat is nou je punt? Je hebt ze toch verkocht met een mooie plus? Klaar toch?
[verwijderd]
0
quote:

gideon1404 schreef:

quote: APPIE-E Allereerst een AB.
citaat:

het lijkt alsof het management de overname al een jaar geleden samen met J&J in de achterkamertjes heeft bedacht en sindsdien succesvol is geweest in de implementatie van het duistere plannetje. De moeilijke hobbels zijn genomen. Ook de koers lijkt gemanipuleerd en bewust gedrukt tot ruim onder de participatieprijs van J&J. De geniepige lettertjes in de participatiedeal van J&J spreken nu boekdelen. Het lijkt alsof men via de participatie andere overnamekandidaten en de bestaande aandeelhouders een hak heeft willen zetten. Nu komt dan eindelijk de aap uit de mouw. Kan de AFM geen onderzoek doen naar de hele gang van zaken?

Ik zelf vind de bloody-limit dat de inkoopsom van
trance 1 die J&J betaalde de zgn 18% tegen 21 euro ook nog keurig voor de heren klaar staat als straks de overnamestorm geluwd is- terwijl die 18% hun de grootste aandeelhouder maakte en onze grootste tegenstander en dit alles waarachtig ook nog van ons eigen geld als mede-eigenaar.

Het moet toch niet gekker worden.

Je hebt volkomen gelijk. De AFM zou dit eens goed moeten uitzoeken. Het goede nieuws is echter dat J&J dus in de duistere achterkamertjes nu al een jaar bezig is met de overname. Men heeft Crucell dus nodig!!!!

Dat betekent dat men na stap 1 voor € 24,75 ook stap 2 zal zetten om de rest van aandeelhouders met een fors hoger bod te overtuigen. Daarbij is € 40,-- een redelijke vergoeding.

Zeer opvallend trouwens dat er nu opeens overal berichtjes verschijnen om de aandeelhouders bang te maken met OCE scenario's etc.. Het grote verschil is echter dat Crucell winstgevend is en aan de vooravond staat van een gezonde verdere ontwikkeling en forse groei. Mocht een overname afketsen dan is dat dus alleen maar gunstig voor de LT aandeelhouders. J&J wil echter nu alvast voor een koopje de boel overnemen.

Nogmaals: niet aanbieden en een beetje geduld zijn een schone zaak in deze stinkende affaire.
gerrit 69
0

Océ begon trouwens afgelopen jaar ook weer winstcijfers te laten zien.
Natuurlijk is het jammer, als Crucell van de beurs verdwijnt, maar beleggers zijn mede schuld daaraan, omdat ze zelf al jarenlang de koers hooguit waardeerde rond de 15 Euro.
Nu er een heel redelijk mooi bod komt, schreeuwt men moord en brand, omdat men de overname koers te laag vind.
Ik vraag me dan in alle ernst af, wanneer beleggers dan wel tevreden zijn, want zelf hadden ze er geen 24,75 Euro voor over.
Ook bij Getronics en Hagemeyer wilde ik mijn aandelen niet aanmelden, maar achteraf ben ik blij dat ik het wel gedaan heb, want het risico dat deze aandelen op de incourante markt kwamen of zelfs helemaal niet meer verhandelbaar waren, was mij te groot.
Dus denken jullie er maar eens serieus over na, voordat we in het luchtledige lopen te schreeuwen.

Mvrgr. van Gerrit
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef:

Océ begon trouwens afgelopen jaar ook weer winstcijfers te laten zien.
Natuurlijk is het jammer, als Crucell van de beurs verdwijnt, maar beleggers zijn mede schuld daaraan, omdat ze zelf al jarenlang de koers hooguit waardeerde rond de 15 Euro.
Nu er een heel redelijk mooi bod komt, schreeuwt men moord en brand, omdat men de overname koers te laag vind.
Ik vraag me dan in alle ernst af, wanneer beleggers dan wel tevreden zijn, want zelf hadden ze er geen 24,75 Euro voor over.
Ook bij Getronics en Hagemeyer wilde ik mijn aandelen niet aanmelden, maar achteraf ben ik blij dat ik het wel gedaan heb, want het risico dat deze aandelen op de incourante markt kwamen of zelfs helemaal niet meer verhandelbaar waren, was mij te groot.
Dus denken jullie er maar eens serieus over na, voordat we in het luchtledige lopen te schreeuwen.

Mvrgr. van Gerrit

Aanbieden kan altijd nog. Er is absoluut geen haast. Of er een hoger bod komt hangt af of grootaaandeelhouders dit bod accepteren. Uit hun voorzichtige reacties vrijdag maak ik op, dat zij er kritisch naar kijken.
Afwachten dus.

océ en getronics situaties zijn absoluut niet te vergelijken met CRXL. Het waren aangeslagen bedrijven met een problematisch verleden en duistere zelfstandige toekomst.

Een ander succesnummer vorig jar was wel Eriks. Eerste bod € 36 , na boekenonerzoek € 42 en uiteindelijk na onderhandelen door de groottaandeelhouders 48.
Zo kan het dus ook!
Zoef
56 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,81  -5,55  -0,64%  09:46
 Germany40^ 17.660,30 -0,99%
 BEL 20 3.797,60 -0,76%
 Europe50^ 4.895,80 -0,83%
 US30^ 37.576,16 -1,15%
 Nasd100^ 17.271,70 -1,58%
 US500^ 4.986,71 -1,24%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.388,39 +0,38%
 EUR/USD 1,0654 +0,09%
 WTI 82,96 +1,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,80%
Vopak +2,18%
Heineken +1,25%
AZERION +0,84%
Pharming +0,69%

Dalers

VIVORYON THER... -3,40%
ADYEN NV -2,51%
Aegon -2,47%
AMG Critical ... -2,45%
Fugro -2,32%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront