Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

DD 20-08: Groene expiratiedag vandaag?

402 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
d' Aandelen '
18

Omdat er nog geen nieuwe dagdraad is geopend neem ik de honneurs maar even waar.

Een merkwaardige donderdag die zo mooi begon met een AEX die de 330 punten passeerde en dat beloofde wat voor die dag. Zouden we echt omhoog gaan en werden de beleggers die ondanks alle negatieve berichtgeving nog steeds in een hogere AEX geloven eindelijk beloond voor hun vasthoudendheid.

De exacte reden waarom de stemming toch weer omsloeg is mij ontgaan maar voordat de klok 10 uur sloeg ging het ineens richting 327 in één streep bijna. Daarna aarzelde de beurs maar veerde net om 12 uur omhoog om alweer de 330 aan te tikken.
Ik las op het forum dat er om 14:30 uur diverse cijfers uit Amerika bekend gemaakt zouden worden waaronder de werkloosheidscijfers en de industriële groeicijfers. Beide cijfers vielen blijkbaar behoorlijk tegen , jammer dat ik mijn putjes al had verkocht want met verbazing zag ik de stemming omslaan en de AEX die eerst nog even snel omhoog ging richting 329.6 daalde in één streep naar de 325.7 en bewoog zich zijdelings tot net voor 16:30 uur.

De futs zagen er niet echt slecht uit en de DOW zou een paar puntjes lager openen wat zij ook deed, maar om 16:00 uur werden de Philly cijfers bekend gemaakt en ook dat was een “ tegenvaller “ en weer in één streep zakte de AEX naar de 323.2 om na een hele kleine opleving af te dalen naar de 321.76 punten om uiteindelijk net boven de 322 te sluiten.
Met veel aandacht heb ik de berichten gelezen op het KK forum en velen begrijpen eenvoudig niet waarom beleggers zo en masse hun aandelen dumpen.
De verhalen van een AEX naar 300 punten en het merkwaardig fenomeen, de Hindenburg Omen, missen blijkbaar hun effect niet. Er is veel onzekerheid en nervositeit te bespeuren onder beleggers, voor de media is dit koren op de molen en slecht nieuws verkoopt nu eenmaal beter dan goed nieuws.

Op en top schreef een heel helder stukje over de werkelijke situatie in Amerika en daarin lees ik heel andere zaken dan wij hier dagelijks tot vervelens toe voorgespiegeld krijgen.
Ze halen nota bene passagiersvliegtuigen uit de mottenballen omdat de capaciteit om al die mensen te vervoeren gewoon te klein blijkt te zijn, de Duitse economie bloeit weer helemaal op, het havenbedrijf in Rotterdam heeft een record jaar achter de rug en heel veel andere ook Nederlandse bedrijven doen het stuk voor stuk beter dan vorige jaren. Natuurlijk gaat het niet overal zo goed maar dat het daarom zo verschrikkelijk slecht zou gaan, ik waag het te betwijfelen.

Morgen de AEX in het groen vanwege de expiratie ?

Agenda: www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...
[verwijderd]
2
Mooi Daan, je bent tenminste niet iemand die dagen nodig heeft om iets pragmatisch op papier te zetten. Gewoon bak koffie erbij, peuk opsteken en rammen op dat toetsenbord. Puur natuur uit het hoofd en nog goed te lezen ook. Aanbeveling natuurlijk.
d' Aandelen '
1
quote:

Vlokkenfeest schreef:

Mooi Daan, je bent tenminste niet iemand die dagen nodig heeft om iets pragmatisch op papier te zetten. Gewoon bak koffie erbij, peuk opsteken en rammen op dat toetsenbord. Puur natuur uit het hoofd en nog goed te lezen ook. Aanbeveling natuurlijk.
Vlokkenfeest,

Een slaapmutsje ook goed, lekkere borrel dus en dan slapen, ben benieuwd wat we morgen gaan doen.
[verwijderd]
0
quote:

'd Aandelen schreef:

[quote=Vlokkenfeest]
Mooi Daan, je bent tenminste niet iemand die dagen nodig heeft om iets pragmatisch op papier te zetten. Gewoon bak koffie erbij, peuk opsteken en rammen op dat toetsenbord. Puur natuur uit het hoofd en nog goed te lezen ook. Aanbeveling natuurlijk.
[/quote]

Vlokkenfeest,

Een slaapmutsje ook goed, lekkere borrel dus en dan slapen, ben benieuwd wat we mogen gaan doen.
Ik brand me er niet aan, ze kunnen wat mij betreft allemaal het dak op. Zo lang er geen logica(trend) te bespeuren valt weet ik bij voorbaat dat ik minder terug krijg dan ik inleg.

En dat verdom ik.

Kga nu ook slapen, truste

Nou goed voorspelling voor morgen:

09.30uur, +0.3%
10.30uur, -0.5%
11.45uur, +0,1%
13.00uur, -0,7%
15.50uur, onveranderd
17.30uur, -0,4%

Oftewel, een koersverloop waar de logica vanaf druipt en waar je geld mee kunt verdienen.

Maar het kan ook net zo goed andersom zijn.
[verwijderd]
0
Net terug van Haarlem jazz kan ik nog net even een ab´tje geven aan 'd Aandelen.
mercurius-adept
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Cantor Index verwacht dat de Europese beurzen lager van start gaan. De spread betting-dochter van Cantor Fitzgerald geeft om circa 07.00 uur de volgende openingsverwachtingen af:

ftse 5.203 -08
dax 6.055 -20
cac 3.560 -12
eurostoxx 2.667 -10

De verwachtingen van Cantor zijn gebaseerd op de eerst aflopende futures-contracten voor de betreffende index. De verwachting voor de FTSE100 is doorgerekend naar de cashindex.

Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst:
SAHR-0310
0
@'d aandelen; het was mijn beurt voor het openen van de dagdraad. Ik heb 'm klaarstaan maar was nog niet in de gelegenheid geweest gisteravond om 'm te plaatsen. Vanmorgen zag ik dat het niet meer nodig was. Bij deze bedankt voor de invalbeurt. En natuurlijk een AB.

Voordeel voor mij is dat ik nu een geschreven dagopening voor de volgende keer heb klaarliggen. Kan me niet voorstellen dat korten op de pensioenen dan niet meer actueel is :-)
[verwijderd]
1
Eindelijk!

vr 20 aug 2010, 05:30

Bankrentes onder de loep
door Sameer van Alfen en Natasja de Groot
AMSTERDAM - Er komt een diepgravend onderzoek naar mogelijke misstanden met hoge rentes die banken berekenen op hypotheken. Er zou sprake zijn van verboden kartelafspraken.

De Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) onderzoekt de verschillen tussen hypotheekrentes in Nederland en die in de rest van Europa. In ons land blijken banken een aanzienlijk hogere marge te berekenen in vergelijking met Duitsland en Engeland. Ook bekijkt de kartelwaakhond in hoeverre er daadwerkelijk sprake is van concurrentie onder de hypotheekverstrekkers, zoals zij zelf beweren.

De Nederlandse hypotheekmarkt is voor zo'n 80 procent in handen van de vier grootste banken. "We zijn nu bezig met een snelle scan naar de hoogte van de hypotheekrentes, de ontwikkeling van de marges en eventuele verschillen met de ontwikkelingen in vergelijkbare landen. Dat onderzoek wordt in oktober afgerond. Daarna volgt een tweede, meer diepgaand, onderzoek naar de mate van de concurrentie. Dat moet volgend voorjaar klaar zijn", aldus een zegsvrouw van de NMa.

Doorgeven

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zagen banken dankzij de hogere marges in 2009 hun verdiensten met 50 procent stijgen tot 24 miljard euro. De Vereniging Eigen Huis (VEH) eiste daarop een onderzoek naar hypotheekrentes. "Ons bezwaar is dat banken wel zelf goedkoop kunnen lenen, maar dat voordeel niet doorgeven aan klanten en aan zichzelf toekennen", reageert een woordvoerder.

De vermoedens van VEH dat banken over de rug van de klant hun financiële positie willen verbeteren, wordt nog eens onderstreept door een onderzoek van het financiële magazine Wegwijs dat vandaag wordt gepresenteerd. Daaruit blijkt dat banken bijna vier keer zoveel verdienen op het verstrekken van een hypotheek als vijf jaar geleden. Volgens onderzoeker Bart Geysendorpher valt dit verschil niet uit te leggen aan de huizenbezitter. "Zeker niet als je bedenkt dat het gaat om banken die gered zijn door de belastingbetaler. Dan past het niet om ten koste van de consument grote sommen geld te verdienen."
[verwijderd]
1
Wat vinden jullie?

Zal ik vanaf de Berenboot vandaag nog een salvo afvuren richting het Damrak?..:-)

[verwijderd]
0
De columns deze week van het Orakel van Aalsmeer geven aan dat hij al aardig manisch depressief aan het worden is. We gaan up, we gaan down. Het orakel weet het niet meer ????

quote:

robkoenders schreef:

vr 20 aug 2010, 08:24

Beleggers gefrustreerd
AMSTERDAM - Het wachten was op een impuls en volume. De verhoging van de verwachting van de Duitse GDP groei voor dit jaar naar 3 procent van eerder 1,9 gaf de Europese beurzen rond het middaguur een boost.

In de middag kwam echter wederom de ellende vanuit Amerika.

Het sentiment was voor gisteren weer heel voorzichtig verbeterd, echter de trend van de aandelenmarkten bleef neerwaarts gericht. Even werden eerder deze week belangrijke niveaus aangetikt zoals de 1100 voor de S&P500 en gisteren de 330 voor de AEX.

Gisterenmiddag werd de markt vol geraakt door een drietal gewoon slechte economische data wat uitwerkte in fors lagere koersen. Beleggers raken gefrustreerd en begrijpen er steeds minder van.

Aan de ene kant blijven de bedrijfsresultaten sterker binnenkomen terwijl aan de andere kant de economische data verslechteren. De zorgen voor een verder vertragend economisch herstel zijn na gisteren weer toegenomen.

De verwerkende industrie in de belangrijke productieregio Philadelphia krimpt weer. De regionale Fed index liet een daling zien met 7,5 waar een stijging werd verwacht van 7. Een uitkomst boven nul duidt op expansie van de activiteiten van de verwerkende industrie en een uitkomst onder nul op een krimp.

Totaal onverwacht een krimp. Beleggers schrokken van deze ontwikkeling. Wederom weer meer mensen zijn werkloos geraakt. De eerste werkloosheidsuitkeringen kwamen gisteren uit op een aantal van 500.000 terwijl een lichte daling was voorzien tot 480.000.

De vierde week op rij dat de werkloosheid verder stijgt en voor het eerst sinds november vorig jaar dat het getal weer met een vijf begint. De publicatie zorgde voor felle verkoopgolf en bijzonder verontruste gezichten.

De index van leidende economische indicatoren, de verwachte groei ontwikkeling van de Amerikaanse economie in drie tot zes maanden tijd, viel met een 0,1 procent stijging lager uit dan verwacht. Alle economische data kwamen slechter uit dan verwacht.

Beleggers reageerden wederom door risico’s af te bouwen door te verkopen. Wall Street eindigde de dag op de dieptepunten van de laatste maand. De huidige ontwikkelingen vanuit de economische data nodigen nou niet echt uit om aandelen te kopen. De duurzaamheid van het ingezette economische herstel wordt steeds onduidelijker.

De AEX toucheerde gisterenmorgen vlak na opening de 330 maar ontbeerde het aan kracht om verder op te stuwen. De 50daags en 200daags zijn getest waarna de slechte data in de middag voor de ommekeer zorgden en de verkoopgolf de AEX rond de dieptepunten op ruim 322 de dag eindigde.

De 320 steunzone komt weer inzicht. Vandaag is het de augustus expiratie wat voor enige volatiliteit zou kunne zorgen. De 320 moet houden want anders verslechterd het korte termijn beeld verder en komt een test van de dieptepunten van dit jaar in de 301-306 zone in beeld.

Ik word er niet vrolijk van.

Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer.
[verwijderd]
1
quote:

Vlokkenfeest schreef:

Mooi Daan, je bent tenminste niet iemand die dagen nodig heeft om iets pragmatisch op papier te zetten. Gewoon bak koffie erbij, peuk opsteken en rammen op dat toetsenbord. Puur natuur uit het hoofd en nog goed te lezen ook. Aanbeveling natuurlijk.
Prima stukje 'd Aandelen en mooi verwoord Vlokkenfeest; i.p.v. die peuk een rustig muziekje kan ik me er zeker iets bij voorstellen.

Ik zie dat we het wat de agenda betreft moeten doen met potentiële marketmovers als de producentenprijzen van Letland en Slovenië en een inflatiecijfer uit Polen. Dus de 'strepen' omhoog of omlaag op de daggrafieken van de europese beurzen zullen, wat dat betreft neem ik aan, beperkt blijven vandaag. De beurs zal m.i. verder 'varen' op de matige cijfers gisteren uit Amerika en de maandexpiratie vandaag.

Ik ben wel heel benieuwd waar de belangen nu zullen liggen voor deze expiratie en vanaf wanneer de belanghebbenden het 'bijsturen' zullen opstarten. Misschien dat OBR of iemand anders met praktijkervaring in deze hier wat meer over zou kunnen en willen vertellen. Ik zou dat in ieder geval zeer op prijs stellen.

Fijne dag en succes
ONN
3
quote:

turbo-1 schreef:

Ik ben wel heel benieuwd waar de belangen nu zullen liggen voor deze expiratie en vanaf wanneer de belanghebbenden het 'bijsturen' zullen opstarten.
Het is natuurlijk maar een augustus-expiratie. De 'grote jongens'-expiraties met aflopende futures in Dax, Eurostoxx en S&P heeft de cyclus maart-juni-september-december. Daar heb ik nog wel 's het idee dat er aardig naar bepaalde belangen toegewerkt wordt. Maar voor de rest volgen wij met ons AEniX-je toch meestal gewoon de andere beurzen, expiratie of niet ? :)

[verwijderd]
0
Goedemorgen allemaal.

d'Aandelen een abje voor de openingsdraad.
Even een vraag aan jou in het openingsstuk schrijf je:
----:
Op en top schreef een heel helder stukje over de werkelijke situatie in Amerika en daarin lees ik heel andere zaken dan wij hier dagelijks tot vervelens toe voorgespiegeld krijgen
-----
Aangezien ik het nieuws van Market- Watch bijhoud,wilde ik weten of dat nieuws verveeld want dan plaats ik dat niet meer.
Ik voel me niet beledigd mocht dat zo zijn.

Graag vernemend,
Groet Bores
[verwijderd]
0
quote:

Bores schreef:

Aangezien ik het nieuws van Market- Watch bijhoud,wilde ik weten of dat nieuws verveeld want dan plaats ik dat niet meer.
Ik voel me niet beledigd mocht dat zo zijn.
Blijf maar posten. Relevant nieuws is altijd goed.
[verwijderd]
0
Japan stimulus plan to focus on green tech: report

TOKYO (AFP) - Japan is planning subsidies to boost corporate investment in factories making environment-friendly products, in a fresh economic stimulus package expected next month, a report said Friday.

The new stimulus being considered by Prime Minister Naoto Kan is also likely to include the expansion of programmes for job seekers and extra financing for small and medium-sized businesses, the business daily Nikkei (news) reported, without giving its sources.

The report came as Kan is set to meet Bank of Japan Governor Masaaki Shirakawa on Monday to discuss the appreciation of the yen, which recently hit 15-year highs against the dollar, threatening a fragile export-led recovery.

Speculation is rife that the central bank will face more political pressure to introduce further easing policies.

Under a programme targeting low-carbon industries, the government will give subsidies for investment in production plants for automotive lithium ion batteries, LED lighting and other environmentally friendly products, the report said.

The government will also bolster services to young people seeking jobs and will increase subsides to companies that hire new graduates on a trial basis, it said.

The stimulus will also include expanding the financing programme to support small and mid-size businesses whose earnings have been eroded by the strong yen, it said.

uk.biz.yahoo.com/20082010/323/japan-s...
ramptoerist
0
quote:

Carp schreef:

Japan stimulus plan to focus on green tech: report

TOKYO (AFP) - Japan is planning subsidies to boost corporate investment in factories making environment-friendly products, in a fresh economic stimulus package expected next month, a report said Friday.
Als de boel aldaar enkel nog maar wil stijgen op wederom een steun prg, dan lijkt mij een verdere daling niet geheel uitgesloten.
d' Aandelen '
0
quote:

SAHR-0310 schreef:

@'d aandelen; het was mijn beurt voor het openen van de dagdraad. Ik heb 'm klaarstaan maar was nog niet in de gelegenheid geweest gisteravond om 'm te plaatsen. Vanmorgen zag ik dat het niet meer nodig was. Bij deze bedankt voor de invalbeurt. En natuurlijk een AB.

Voordeel voor mij is dat ik nu een geschreven dagopening voor de volgende keer heb klaarliggen. Kan me niet voorstellen dat korten op de pensioenen dan niet meer actueel is :-)
OK SAHR-0310,

Omdat het al zo laat was en Voda en Vlokkenfeest zich afvroegen of al nog een b=nieuw dagdraadje kwam ben ik maar zo vrij geweest even snel een verhaaltje in elkaar te timmeren.
Maar de pensioen kortingen zijn waarschijnlijk dan nog wel actueel, voor mij bijzonder actueel omdat ik per 1 september met vroegpensioen ga.

Mocht het mij ook overkomen en dan al op zo'n korte termijn dan zou ik laaiend zijn. De naar ik hoop tijdelijk lage rentestand van dit moment wordt aangegrepen om de pensioenen waar wij verplicht jarenlang voor hebben betaald te verlagen, terwijl de pensioenfondsen op de lange termijn hun geld hebben uitstaan tegen betere dan de huidige lage rente. Zo worden we weer genaaid zoals het er naar uitziet.
402 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.385,67 +0,26%
 EUR/USD 1,0637 -0,07%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront