Hal heeft 98,25% van FD Mediagroep in handen, en kiest nu voor twee (zeer)sterke multimediamerken FD en BNR Nieuwsradio. Hal zit sinds 1997 in FD Groep.

FD Mediagroep stoot nieuwssite Z24 af
15 juli 2010, 17:02 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - FD Mediagroep en E24 International hebben de zakennieuwssite Z24.nl verkocht aan directeur/hoofdredacteur Arend van den Berg. Beide partijen hebben dit donderdag bekendgemaakt.

De verkoop is mede het gevolg van de nieuwe digitale strategie van FD Mediagroep, die zich meer wil concentreren op de multimediale merken FD en BNR Nieuwsradio. Van den Berg, die al aandeelhouder was, zet het bedrijf in aangepaste vorm voort. De samenwerking met E24, dochter van de Noorse uitgever Schibsted, blijft bestaan.

De overname heeft ook personele consequenties. Van de zeven arbeidsplaatsen bij Z24 verdwijnen er vier, lichtte Van den Berg toe. De drie krachten die overblijven (inclusief de directeur), hebben vooral een coördinerende taak. De site wordt voorzien van meer bijdragen van onder meer bloggers en freelancers. Voor de ontslagen redacteuren worden passende functies gezocht binnen FD Mediagroep, aldus Van den Berg.

Van den Berg heeft de medewerking van particuliere investeerders Paul Molenaar (voormalig directeur Ilse Media), Bert Wiggers (voormalig uitgever nu.nl en startpagina.nl) en Jos Heijke (voormalig client services director Olilvy & Mather).